isännöitsijän vaihto ja kilpailutus

2

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo "Hae Isännöintiä" on Isännöintiliiton maksuton palvelu, jossa voi hakea omalla paikkakunnalla tai sen lähistöllä olevia Isännöintiliittoon kuuluvia isännöintiyrityksiä, valita muutamia vaadittavia palveluita rastittamalla (kuten taloyhtiön kotisvut) ja lähettää sitten korkeintaan kymmenelle valitsemalleen yritykselle tarjouspyynnöt. Lomakkeella pyydetään kertomaan perustiedot taloyhtiöstä, miksi uutta isännöitsijää ollaan hakemassa, mitä siltä toivotaan ym. Liitteinä pyydetään lähettämään yhtiöjärjestys, tilinpäätös liitteineen, isännöitsijäntodistus ja kunnossapitotarveselvitys. Tarjouspyyntö lähtee nappia painamalla tarjouksen pyytäjän valitsemille yrityksille ja ne lähettävät tarjoukset suoraan annettuun sähköpostiosoitteeseen. Tarjousten pyytäminen on siis helppoa, mutta tarjousten vertailu ei ole, koska tarjouspyynnössä ei määritellä, minkä laajuista isännöintipalvelua ollaan hakemassa ja mitä tehtäviä siihen pitäisi sisältyä. Sisällöltään eri laajuisten tarjousten vertailu on hankalaa, koska kuukausihinnat eivät ole vertailukelpoisia keskenään.

      Sopimusmeklarit tekee sen sijaan saaduista tarjouksista vertailun, jolloin asiakkaan on helpompi hahmottaa niiden eroja. Sopimusmeklarienkin palvelu on maksuton, sillä valittu isännöintiyritys maksaa palvelun. Tässä piilee kuitenkin tietyntyyppinen ongelma: asiakkaan olisi hyvä varmistua etukäteen, että yritykset, joita taloyhtiö haluaa mukaan kilpailutukseen, ovat valmiita maksamaan neklarin palkkiosta. Tämäntyyppisessä toimintamallissa meklarin palkkio lisätään helposti tarjouksen kuukausihintaan, jolloin taloyhtiö maksaakin ajan kuluessa ns. ilmaispalvelusta joka kuukausi korkeamman isännöintipalkkion muodossa. Tein joskus tiedusteluja useampaan isännöintiyritykseen ajatuksella, että käyttäisimme Sopimusmeklarin palvelua. Moni sanoi, etteivät he ole valmiita maksamaan asiakkaista, koska tarjouspyyntöjä tulee jatkuvasti myös suoraan taloyuhtiöiltä.

      Tuo kolmas palvelu Isännöitsijäkilpailutus.fi on näistä palveluista uusin (aloittanut 2022) ja samalla myös köykäisin. Siinä ei pysty mitenkään määrittelemään, mistä yrityksistä tarjouksia haluaisi pyytää sen enempää kuin millaista palvelukokonaisuutta on hakemassa. Yritys ei tee tarjouksista mitään vertailua, vaan toimittaa vaan saadut tarjoukset asiakkaalle ja veloittaa maksun valituksi tulleelta yritykseltä. Palvelun pluspuoli on kuitenkin se, että sen kokeilu on tehty hyvin helpoksi eikä siinä ole tiettävästi sanktioitu tilannetta, jos taloyhtiö ei päätäkään valita isännöitsijää saaduista tarjouksista. Esimerkiksi Sopimusmeklareilla on sanktiomaksu, jos taloyhtiö hylkää kaikki tarjoukset.

      Näiden vertailujen jälkeen päätimme, että taloyhtiön on ehkä järkevämpää maksaa kilpailutuskonsultille ja tutustuimme Isännöintimeklarin www.isannointimeklari.fi palveluun. Palvelu ei ole ihan halpa, mutta osoittautui kuitenkin hintansa arvoiseksi. Yritys lupaa tyytyväisyystakuun eli palvelu ei maksa, jos asiakas ei ole kilpailutuksen saldoon tyytyväinen. Taloyhtiön tarpeet kartoitetaan hyvin ja kilpailutukseen mukaan otettavat yritykset saa valita vapaasti. Saamamme tarjousvertailu oli erittäin monipuolinen, asiat oli taulukoitu ja pisteytetty selkeästi ja vertailun pohjalta oli hyvä edetä päätöksentekoon. Olemme olleet valittuun isännöitsijään tyytyväisiä, joten prosessi kannatti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe