Narsismista

Anonyymi

Mitä muita häiriöitä ihmisellä voi olla jotka ovat oireiltaan samankaltaisia kuin narsismi? Onko häiriön aste aina joko 0% tai 100% vai onko lievemmin häiriöisiä tai sellaisia, jotka tietyillä osa-alueilla toimivat täysin terveesti ja vain tietyillä osa-alueilla asioissa heissä näkyy se häiriö?

4

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      asteikko on 0-100 välillä mitä vain, Narsistit toimivat joillainosa-alueilla normaalisti.


      popoiuyt

    • Anonyymi

      On aika paljonkin syitä jotka saavat ihmisen toimimaan itsekkäästi. Esim. uupuneena/stressaantuneena tunnistan omassa käytöksessäni paljon narsistisia piirteitä kun ei vaan ole voimavaroja huomioida muita. Alkoholistien käytös on usein varsin narsistista. Autismin kirjon häiriöt sekoitetaan narsismiin, ja sitten on ihan vaan heikolla itsetunnolla varustettuja henkilöitä jotka toimivat narsistisesti heikkoa minäänsä puolustaessaan.

      On vaikea kuvata, mistä eron sitten huomaa ikävän ihmisen ja narsistin välillä. Omalla kohdalla se vaati tutustumista narsistiin ja narsismiin konkretian tasolla, kirjoista asiaa on vaikea hahmottaa. Häiriötasoisessa narsismissa henkilön lähtökohtainen reaktio kaikkeen on puolustaa itseään ja heikkoa minuuttaan. Primitiivisenä reaktiona ei tule koskaan toisen huomioon ottaminen vaan vain minä, minä ja minä. Toisen huomioon ottaminen ja empatia vaatii aina narsistilta aktiivista toimintaa, nuo kun eivät ole sisäsyntyisiä. Narsistille on rasittavaa ottaa muita huomioon ja esittää empaattista joten tuollaiset hetket eivät kestä koskaan kovin kauaa.

      Normi kusipää sentään joskus paljastaa tavalla tai toisella että nyt on hiukan huono omatunto, oma käytös hiukan vaivaa. Tekee ehkä toisin seuraavalla kerralla. Narsisti kääntää mahdolliset heikot hetkensä vihaksi, vähättelyksi, syyttelyksi jne. Aina pois itsestä ja omasta mahdollisesta heikkoudestaan/virheistään.

      Narsistin ystävällisyys tai huomio ei ole koskaan pyyteetöntä. Aina ei oikein tajua, mitä hän haluaa, mutta jotain hän varmasti haluaa. Voit olla henkilö jonka narsisti kuvittelee nostavan statustaan, siksi saat huomiota. Voi olla että saat huomiota koska niin narsisti ajattelee ärsyttävänsä jotakuta toista, silloin sinä olet pelkkä väline kiusanteossa. Narsisti voi nostaa sinua vain tiputtaakseen sinut korkeammalta alas.

      Narsisti on sairaan kade. Narsistin itsetunto on olematon joten hän ei kestä ajatusta että jollakulla muulla olisi mitään enemmän tai paremmin. Normi ihmisellä on kuitenkin aina enemmän ja paremmin kuin narsistilla koska normi ihminen kykenee normi ihmissuhteisiin ja onnellisuuteen. Narsisti ei tiedä onnellisuudesta mitään. Narsisti voi tuntea vahingoniloa, nauttia toisen epäonnesta ja paistatella omahyvyydessään, mutta ei hän onnellinen ole, ja sehän narsistia ketuttaa. Hän ei mitenkään ymmärrä mikä se juttu ihmisillä on jota hän ei tavoita vaikka hän on niin ylivertainen.

      Narsisti on siis ihan täysi reppana. Niin reppana että on joutunut kasvattamaan valheminän ja -maailman piilottaakseen tuon reppanan.

      • Anonyymi

        Siinä se onkin vaikeus asioissa kun narsismia voi olla jokaisessa jossakin määrin. Sen aste vain vaihtelee. Ehkä se pätee hyvin että jos aiheutat toisille oikeaa vahinkoa narsismillasi on se vakavaa ja aitoa narsismia. Jos narsisti on aiheuttanut lapsilleen koko elämän kestoisia traumoja on se vakava rikos.


    • Anonyymi

      Välit kokonaan poikki. Oikea narsisti ei muutu koskaan. Hyväksikäyttää ja manipuloi niin pitkään, kum annat pienenkin mahdollisuuden.

      Jos ihminen siis todella on narsisti hän ei itse nää teoissaan mitään väärää. Ei tule koskaan muuttumaan eikä pyytämään anteeksi.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      125
      2964
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1245
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1231
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      990
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      48
      901
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe