Tuksu ja lapsensa asumisjärjestelyt

Anonyymi

Ihan vain tänne kirjoittelen kun en viitsi rekisteröityä Hymyn keskustelusivulle. Sivuja olen toki seuraillut jo vuosia. Keskusteluissa siellä on usein pähkäilty sitä, että onko Tuksun äiti jo kypsynyt/väsynyt pikkulapsiarkeen ja Tuksun muksu mahdollisesti siitä tai muista syistä johtuen sijoitettu muualle asumaan. Joskus takavuosina yksinhuoltajana itse otin kontaktia lakimieheen, jotta saisin tehtyä huoltajuustestamentin. Ihan siltä varalta että jos itse kuolla kupsahtaisin ennen kuin lapseni on täysi-ikäinen. Lakimiehen avustuksella tein sitten tuolloin huoltajuustestamentin, jossa esitin toiveenani, että omat vanhempani voisivat toimia lapseni huoltajina mahdollisen kuolemani jälkeen. Toissijaisiksi huoltajiksi mainitsin huoltajuustestamentissa ystäväni, jotka vahvistivat testamenttini allekirjoituksillaan ja näin ollen lupasivat ottaa lapseni huoltajuuden vastuulleen, mikäli en itse huoltajuuteen jostain syystä kykenisi tai jos menehdyn ennen lapsen täysi-ikäisyyttä. Tässä yhteydessä lakimieheni kertoi minulle, että Suomessa pääsääntöisesti huoltajan ja huollettavan lapsen ikäero ei saa ylittää 60 vuotta. Jos siis olisin kesken kaiken kuollut niin käräjäoikeus olisi ratkaissut lapseni sijoituspaikan siitä huolimatta että lapsi on isovanhemmilleen erittäin rakas ja että lapsen ja isovanhempiensa ikäero on 65 vuotta. Onko siis Ruotsissa lainsäädäntö niin kovasti erilainen, että lähes 70-vuotias voisi omalla suostumuksellaankaan millään tavalla tulla hyväksytyksi parivuotiaan muksun huoltajaksi.

17

1024

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskoisin jos Tuksun lapsi on sosiaalilautakunnan tai lastensuojelun päätöksen takia otettu huostaan niin hänet on sijoitettu aivan eri perheeseen.

      • Anonyymi

        No tämähän on aivan selvää, jos siis sellaisia päätöksiä on siellä tehty. Ja toivottavasti on tehty. Mitä ikinä se Ruotsissa tarkoittaakin, huostaanotto, tilapäinen sijoitus tmv.


      • Anonyymi

        Ei lohihousu enää voi toimia vanhempana.


    • Anonyymi

      Tätä nykyä silloin joskus muinoin laatimani huoltajuustestamentti tuli toki tarpeettomaksi kun lapseni tuli täysi-ikäiseksi. Mutta, silloin aikoinaan tosiaan testamenttia laatinut juristi totesi jo, että lähtökohtaisesti huoltajuutta ei myönnetä Suomessa edes sukulaisuussuhteen perusteella jos huoltajan ja huollettavan ikäero ylittää 60 vuotta. Mikäli asiassa olisi jotain erimielisyyttä lastensuojelun tai muun tahon tai viranomaisen kanssa niin huoltajuuskysymys ratkaistaisiin käräjäoikeudessa. En yhtään tiedä tai tunne Ruotsin vastaavaa lainsäädäntöä, muuta voisin kuvitella että Ruotsissakin olisi joku vastaava laki, joka määrittelee sen, että minkä ikäinen henkilö voi ottaa pysyvästi huollettavakseen pienen lapsen (AP),

    • Anonyymi

      Ennen niin rikkaat tukiaiset...talot on vaihtuneet vuokraläävään ja Miamin lomat Tallinnan risteilyyn

    • Anonyymi

      Aloittajalla ja kommentoijilla on taas käsiteet ihan sekaisin. Lapsen huoltajalla säilyy lapsen huoltajuus, vaikka lapsi huostaanotettaisiin.


      https://thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja/tyoprosessi/huostaanotto/huostaanotetun-lapsen-huolto


      Sosiaalitoimella on oikeus päättää huostaanoton tarkoituksen toteuttamiseksi lapsen olinpaikasta sekä hoidosta, kasvatuksesta, valvonnasta ja muusta huolenpidosta sekä näiden toteuttamiseksi tarpeellisesta opetuksesta ja terveydenhuollosta. "

      "Huoltajan asema lapsen edunvalvojana ja lapsen huoltajana säilyy ennallaan huostaanotosta huolimatta. Huoltajat edustavat lasta tämän henkilöä koskevissa asioissa myös huostaanoton jälkeen, jollei laissa ole toisin säädetty. Huoltajalla on edelleen oikeus käyttää lapsen puolesta puhevaltaa kaikissa lapsen omaisuutta ja taloudellisia asioita koskevissa asioissa ja esimerkiksi nostaa varoja lapsen pankkitililtä."

      "Lapsen huoltajilla on oikeus päättää lapsen uskontokunnasta samassa laajuudessa kuin ennen huostaanottoa. Myös lapsen nimestä päättäminen kuuluu yksinomaan lapsen huoltajille. Sosiaalihuollosta vastaavalla toimielimellä ei ole myöskään oikeutta käyttää puhevaltaa huostaanotetun lapsen kansallisuutta koskevassa asiassa."

    • Anonyymi

      Ja vielä rautalangasta: Jos lapsi on huostaanotettu ja sijoitettu isoäidin luokse tai vieraaseen siajisperheeseen tai laitokseen, isoäiti, sijaisperhe tai laitos ei saa hänen huoltajuuttaan.

    • Anonyymi

      Huoltajuustestamentti on aivan eri asia. Sen voi tehdä kuka tahansa tavallinen pulliainen. Huoltajuustestamenttiin laitetaan testamentin tekijän oma toive siitä, kenelle hän toivoo lapsensa huoltajuuden päätyvän, jos hän itse kuolee ennen kuin hänen lapsensa saavuttaa täysi-ikäisyyden. Huoltajuustestamentti ei ole viranomaisia sitova. Omia lapsiaan ei voi testamentata kuten omaisuuttaan.

    • Anonyymi

      "En yhtään tiedä tai tunne Ruotsin vastaavaa lainsäädäntöä, muuta voisin kuvitella että Ruotsissakin olisi joku vastaava laki, joka määrittelee sen, että minkä ikäinen henkilö voi ottaa pysyvästi huollettavakseen pienen lapsen (AP),"

      Suomessakaan ei ole sellaista lakia, jossa määriteltäisiin väittämäsi 60 vuoden sääntö. Jos mielestäsi olet oikeassa, niin kerro toki sen lain nimi ja pykälä.

    • Anonyymi

      Tunkerosta on viety lapsi, mamman majoitus ja sulho. Vellin rahat ei lopu, koska saa joka kuukausi eläkkeensä. Tunkki pyytää 50-100 euron avustusta. Tarkoitus on saada rahaa useammalta kuin yhdeltä.

      Faktat selviksi.

      • Anonyymi

        No missä itse tähti nyt on?
        Ei taida olla keikkoja viheliäisimmässäkään räkälässä?


    • Anonyymi

      Äiti ja lapsi mekossa-kuvia ei nähty. Toivottavasti tyttö saa hyvän kodin, eikä joudu riepoteltavaksi. Luulisi, että lasta kaipaavia pareja löytyy Ruotsistakin...

    • Anonyymi

      On sijoitettuna muualle. Ollut jo pidemmän aikaa. Marja muori ja Johanna ovat vihoissa keskenään koska Marja paljasti oikeudessa Johannan kykenettömyyden olemaan lapsensa huoltaja. Johannalla olisi mahdollisuus valvottuihin tapaamisen (2t) lapsensa kanssa muttei ole jaksanut kammeta paikalle. Surullista!" Toisaalta lapsen kannalta patempi näin.

      Johanna itse asuu tuetussa asumisyksikössä koska äiti ei suostu enää rahoittamaan tyttärensä elämää..

      • Anonyymi

        Tapaako lapsi isoäitiään, joka häntä kuitenkin hoitanut koko lyhyen elämänsä ajan?
        Ei ole uutisia Johannasta näkynyt pitkään aikaan


    • Anonyymi

      Surullinen loppu matamilla. Yksin asuu ilman ystäviä tukiasunnossa seiranaan vain muistot.Tousaalta sitä kylvää mitä niittää. Tekouskovainen Kellokosken Rinsessa....

    • Anonyymi

      Ihmiset eivät saisi kommentoida mitään Tuksuun liittyen koska Tuksu ajattelee että hänelle ollaan "kateellisia"(kysympä vaan mistä???)

    • Anonyymi

      Hän on täysin edesvastuuton ihminen, ollut koko ikänsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe