Sota vai rauha

Anonyymi

Media kertoo sanoin ja sotakuvin Ukrainan sodasta - voidaan sanoa "tuutin täydeltä". Ukrainan presidentti on tullut tutuksi "kansan pelastajana" elokuvan pääosassa sekä vaatimuksistaan, neuvoistaan ja ohjeistaan sotaa käyvän maan johtajana.

Aina silloin tällöin sotauutisien perään todetaan "tietoa ei ole varmistettu tai että Reutersin mukaan ei ole vahvistettu."
Herää kysymys, että mikä tieto on sitten vahvistettua tietoa ja mistä? Minne vastapuolen kaatuneet on haudattu? Minne on objektiivisuus ja puolueettomuus haudattu — Ukrainan joukkohautoihinko?

Tiedon tulisi olla luotettavaa eikä sodasta välitetyllä informaatiolla saisi lietsoa sodan leviämisen pelkoa. Lisätäänkö suomalaisten pelkoa tarkoituksella, jotta Natoon liittyminen nähtäisiin ainoana vaihtoehtona?
Vai onko tarkoituksena saada Suomi liittymään Natoon sodan aikana ja mahdollisimman pian ja ilman kansanäänestystä?

https://www.globalis.fi/Konfliktit

Nato pommitti Serbiassa myös siviilejä, mikä selviää edellä olevasta linkistä. Serbian ja Kosovon sodassa ei Natollakaan ole "puhtaat jauhot pussissa" .

Maailmassa käydään parhaillaan lukemattomia sotia ja konflikteja. Median tulisi kirjoittaa, miten ja missä sotia käydään, miten paljon niissä ihmisiä on tapettu ja miten sotapakolaiset on otettu eri maissa vastaan.

Ehkä myös Naton rooli eri sodissa olisi hyvä selvittää, jotta tietäisimme, mikä se on parhaillaan käytävissä sodissa ja konflikteissa. Onko Nato onnistunut estämään sotia tai niiden leviämistä? Minkälaista tukea Nato on tarjonnut, ja mitä on tapahtunut Naton tuen loputtua.

4

78

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ukrainan presidentti syyttää koko maailmaa Ukrainan sodasta. Pitäisikö koko maailman sotia Ukrainan sodassa — eli olisiko kolmas maailmansota paras ratkaisu Ukrainan presidentin mukaan?

   Ukrainan sota tulee kestämään niin kauan kunnes rauha on sodan osapuolista paras ratkaisu — rauha on ratkaisu ongelmiin aina ja kaikkialla koko maailmassa.

   • Anonyymi

    Typerää valetta.

    Zelenskyi syyttää vain Venäjää hyökkäyksestä ja pyytää muulta maailmalta apua saaden sitä demokraattisilta EU-ja Nato-mailta.

    Venäjä pyrkii Ukrainan valloittamiseen ja tuhoamiseen,ei rauhaan.


  • Anonyymi

   Zelenskyi vaatii Eurooppaa ja USA/Natoa osallistumaan sotaansa ja on jopa onnistunutkin siinä.

   Ukrainan sota ei ole Suomen sota, jokaisen maan pitää saada päättää itsenäisesti sotaan osallistumisesta.
   Nyt EU on päättänyt jäsenmaidensa puolesta Venäjän rankaisemisesta pakotteilla ja Ukrainan sodan jatkamisesta erilaisin avustuksin.

   On mielenkiintoista nähdä missä vaiheessa "sankariin" kohdistettu hurmio muuttuu vastenmielisyydeksi, kuten kävi "veitikalle" aikoinaan, kun todellisuus paljastui.

  • Anonyymi

   Rauhan mahdollisuutta pidetään olemattoman vähän esillä. Kumpikin osapuoli panostaa sotaan yhä enemmän ja sotakiihkoa lietsotaan meilläkin. Huolestuttavaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   485
   1153
  2. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1110
  3. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   62
   1066
  4. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   235
   1049
  5. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   995
  6. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   76
   858
  7. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   368
   831
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   106
   796
  9. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   774
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   719
  Aihe