Samat ajatukset jotka pelottavat, pelko siitä että on sairas tai seonnut, ahdistuneisuus ja väsymys

Anonyymi

Olen 15v tyttö ja minulla on ollut nyt jonkin viikon ajan pelkoa siitä että oisin seonnut tai että olisin jotenkin mielisairas. Minun elämäni on kuitenkin ihan normaalia. Minulla on ihana perhe joka tukee tilanteessa kuin tilanteessa eikä minulla ole mitään mistä olisin traumatisoitunut. Pelkään että olisin sairastunut skitsofreniaan vaikka mitään oireita en ole yhdistänyt minun ajatukisiini. Pelkään myös tämän hetkisen tilanteen takia ydinsotaa joka saa minussa ahdistuneen tunteen. Minulla ei ole ahdistuneisuutta joka päivä mutta nyt olen huomannut että se on yleensä koulussa tai hetkinä milloin on mahdollista olla oman ajatustensa vanki. Minulla on alhainen hemoglobiini ja raudanpuute anemia josta olen lukenut että siihen kuuluvia oireita on ahdistuneisuus mutta minun ahdistavat ajatukset ovat voimakkaita kun ne tulevat. En millään haluaisi ylikuormittaa mieltäni koska se ei todellakaan tee hyvää mielenterveydelle. Pelkään että jos sairastun niin en enää koskaan olisi oma itseni. Olen todella herkkä persoona ja tuntuu että en pysty nykyään tekemään oikein mitään ilman että ahdistun vaikka ahdistuneisuutta ei tulekaan joka päivä. Ahdistun helposti jos puhutaan murhista, mielisairauksista, huumeista, alkoholismista tai sodasta. Olen hakenut netistä kaikkia mahdollisia oireisiini liittyviä asioita mutta en ole siltikään varma mitä minun pitäisi tehdä. Ajatukseni ovat kuitenkin selkeitä jos pelkotiloja ei lasketa. Tuntuu että en halua uskoa muiden kommentteja ennen kun olen saanut oikean todisteen siitä että minulla on kaikki hyvin. Pyydän että joku kertoisi mistä on kyse.

6

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen siis tämä henkilö joka kirjoitti tämän mutta pakko vielä lisätä. Aloin pelkäämään skitsofrenian saantia silloin kun luin tekstin siitä että taiteellisella ihmisillä tulee helpommin skitsofrenia tai muita mielenterveysongelmia ja minä olen taiteellinen.

    • Anonyymi

      Aloittajalle: Kirjoitat hyvin ja selkeästi. Enkä näe sinussa mitään hajanaisuutta, tai sekavuuden merkkejä.

      Moni kokee tällä hetkellä samanlaisia tunteita, ajatuksia ja tuntemuksia, kuin Sinä. Maailmanpoliittinen ja sotatilanne, tai sen uhka vaikuttaa tavalla tai toisella moniin meistä. Kenellä enemmän, toisella vähemmän. On toki varmasti niitäkin, joihin sota Ukrainassa, tai sodan uhkan leviäminen ei hetkauta, ja vaikuta millään tavalla. On silti aivan normaalia reagoida pelottaviin ja uhkaaviin asioihin myös mielen tasolla ja esim. tuntemalla ahdistusta, pelkoa ja masennusta. Se ei ole mikään merkki, tai todiste misään mielisairaudesta, tai sairastumisesta psykoosiin.

      Rauta ja muiden veriarvojen tsekkaaminen kontrollikokein on paikallaan.

      Kuvaamiasi oireita on monissa muissakin sairauksissa, kuin mitä itse toit esille. Pelolla on sellainen ikävä vaikutus, että se vain ruokkii ja lisää esim. sekoamisen tunnetta. Koeta keskittyä muihin iloa ja onnellisuutta lisääviin asioihin ja harrasteisiin. Huolehdi itsestäsi, lepää ja nuku riittävästi. Huolta ja ahdistuneisuuden tunnetta aiheuttavia asioita ei kannata liikaa vatvoa. Pidä yllä sosiaalisia suhteitasi ja kontakteista muihin ihmisiin.

      Vältä tv: n ja etenkin sotaa, väkivaltaa ja kärsimystä sisältäviä uutismateriaaleja, koska niillä on myös ahdistuneisuutta lisäävä vaikutus.

      Et sekoa. Siitä olen aivan varma. 😏

      • Anonyymi

        Tiktokista olen poistunut kokonaan oman mielenrauhani säilyttämiseksi. En kyttää uutisia ja jos huolettaa niin puhun aina vanhemmilleni. Minulla on myös säännöllinen rautalääkitys aloitettuna jotenka toivon että olisin pian paranemaan päin mutta kiitos vastauksestasi. Sain paljon paremman mielen ja toivon että osaan ottaa neuvosi huomioon jatkossakin.


    • Anonyymi

      Hyvä! Jatka samaan malliin. Uskon, että sinulla menee pian paremmin, ja valoisammin, kun keskityt itseesi, omaan hyvinvointiisi ja jaksamiseen. Etkä stressaa ja huolehdi turhasta. Et ole yksin. Etkä ainoa, jolla on ahdistusta, tai pelkotiloja. On paljon asioita, joihin me emme voi maailmassa vaikuttaa. Tärkeintä on, että ajattelee ja tekee juuri niitä asioita, jotka tuovat omaan elämään iloa.

      • (Olen siis tämä joka kirjoitti tämän)
        Sinänsä uskon sen että mulla on kaikki okei mut sit käy mielessä että entä jos ei ookkaan. Mä en vaan jotenki osaa uskoa sitä vaikka samaan aikaan uskonkin. Sen tiedän että skitsofreniaa sairastavia lapsia on vähän ja muutenkin sitä sairastavia ihmisiä Suomessa on pieni osa mutta sitten tulee se ajatus että jos olenkin yksi niistä jotka siihen sairastuu. Tämä on ärsyttävää että yliajattelen asioita paljon mutta olen huomannut että aika koulun ulkopuolella on yleensä minulle helpompaa kun ahdistun koulussa helpommin.


    • Anonyymi

      ahdistuneisuushäiriö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe