Onko SUNNA parempaa kuin Koraani?

Anonyymi

Vasta olen aloittamassa Sunnaan tutustumista. Voi olla, että minulla on yhä paljon vääriä käsityksiä sitä koskien. Kuitenkin välillä tuntuu, että siinä esitetyt rakkaudelliset käytöstavat ovat ylimaallisen suurempia kuin edes Koraanin tekstin sisältö. KUMPI ON PAREMPI OPETELLA SUNNA VAI KORAANI?

Luin tänään melkoisen pätkän Sunnaa, joka ohjaa RAKKAUTEEN ja hyviin käytöstapoihin. Sen perusteella ei saa ajatella edes AJATUKSIN rikkovansa kymmenen käskyn lakia. Joka AJATUKSIN kuvittelee rakaisevansa esim. syntistä lastaan kuolemalla SYYLLISTYY MITÄ PAHIMPAA SYNTIIN, josta seuraa rangaistus.

Sitten luin pätkän Koraania jossa kerrotaan kuinka Jumala mäikii pitkin seiniä kuoliaaksi jokaisen joka ei usko. Onko Jumala siis itse lain ja käytöstapojen yläpuolella. Vaatiiko hän alistuvilta enemmän kuin mihin itsekään kykenee. Entä jos Jumala itse ei kykene pitämään mitään niistä vaatimuksista ja neuvoista, joita hän uskoville esittää. Onko Jumala itse heikompi uskovia vai onko tuo SUNNASSA esitetty RAKKAUDEN polku vain yksi Jumalan monista teemoista ja ehkä jopa sangen vähäpätöinen teema verrattuna esim. USKOON; TOIVOON; OIKETEEN, LAUPEUTEEN, TOTUUTEEN, TIETOON, KIELTÄYMYKSEEN YMS.

1. SUNNA ESITTÄÄ RAKKAUDEN POLUN, JOSSA EI SAA EDES AJATELLA MITÄÄN PAHAA TEKEVÄNSÄ.

2. KORAANI ESITTÄÄ VIHAA UHKUVAN JUMALAN, JOKA TEKEE PAHAA JOKAISTA KOHTAAN, JOKA EI USKO TAI JOKA LOUKKAA JUMALAA.

3. ONKO PÄÄTELTÄVÄ, ETTÄ JUMALA VAATII JOSKUS IHMISELTÄ ENEMMÄN KUIN MIHIN HÄN ITSEKÄÄN KYKENEE.

4. TARKOITUS ON EHKÄ, ETTÄ IHMISESTÄ LOPULTA KASVAA JUMALAN JÄLJITTELIJÄ JA KAIKISTA TULEE TAVALLAAN ALLAHEJA. (Kristus on kaikissa ja kaikki ovat Kristuksessa???). Mutta kuka kykenee OIKEIN OMAKSUMAAN Jumalan jokaisen teeman ja olemaan oikeaan aikaan hellän rakkaudellinen ja oikeaan aikaan vihaa uhkuva???

JOKA TAPAUKSESSA SUNNA ON HIENO LÖYTÖ, JOKA ON VAIKUTTANUT PALJON MONIIN ASIOIHIN JA HENKILÖIHIN KAUTTA KOKO MAAILMAN JA KAIKKINA AIKOINA.

23

1146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mä tutustun paljon mielummin naapurin Sannaan

    • Anonyymi

      Tikkuja vaati kumpikin sytytämisis.

    • Anonyymi

      Moskeijakartaa on taas päivitetty. Tällä hetkellä Ruotsista löytyy 332 moskeijaa ja Suomesta 74. Moskeijoiksi tässä lasketaan kaikki kellarimoskeijat, ”oikeat moskeijat”, erilaiset islamilaiset rukoushuoneet ja koraanikoulut. Suomessa koraanikouluja ei liene vielä olemassa, mutta Ruotsissa niitä on useita.
      Seuraava urakka on kaivaa kartalle kaikki Norjan ja Tanskan moskeijat. Koko homman idea on se, että mahdollisimman moni ymmärtää millainen hidas valloitus täällä on käynnissä.

      • Anonyymi

        Moskeijat ovat kartalle merkityinä ja jokainen tietää mitä näillä alueilla näillä on esiintuloa laitapuolen tyylein ja viranomaisia työllistävää toimintaa sekä heikompiosaisia suomalaisia hyväksikäyttöä VÄÄRÄUSKOISEN näiten mielistä.


      • Anonyymi

        Koko homman idea on se, että mahdollisimman moni ymmärtää millainen hidas valloitus täällä on käynnissä.

        JOKA SUOMALAISELLE KUOPPAA KAIVAA TULEE KOKEMAAN SE VIELÄ KARVAASTI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko homman idea on se, että mahdollisimman moni ymmärtää millainen hidas valloitus täällä on käynnissä.

        JOKA SUOMALAISELLE KUOPPAA KAIVAA TULEE KOKEMAAN SE VIELÄ KARVAASTI

        Suusanalinen tieto näin levitetaan ja näitten kaksois mielen johdattelut.


      • Anonyymi

        Moskeijat ei kuulu suomen kulttuuriin. Meillä on oma kulttuuri olkoot muualla perse pystyssä ulisemassa. Hassun näköistä kysyin uhdeltä ulisejalta oletko pyörtynyt. Hih


    • Anonyymi

      Jeesus ruokkii viisituhatta miestä

      61
      Tämän jälkeen Jeesus lähti Galileanjärven eli Tiberiaanjärven toiselle puolen. 2Häntä seurasi suuri väkijoukko, sillä ihmiset olivat nähneet tunnusteot, joita hän teki parantamalla sairaita. 3Jeesus nousi vuorenrinteelle ja asettui opetuslapsineen sinne istumaan. 4Juutalaisten pääsiäisjuhla oli lähellä.
      5Jeesus kohotti katseensa ja näki, että suuri ihmisjoukko oli tulossa. Hän kysyi Filippukselta: »Mistä voisimme ostaa leipää, että he saisivat syödäkseen?» 6Tämän hän sanoi koetellakseen Filippusta, sillä hän tiesi kyllä, mitä tekisi. 7Filippus vastasi: »Kahdensadan denaarin leivistä ei riittäisi heille edes pientä palaa kullekin.» 8Silloin eräs opetuslapsi, Simon Pietarin veli Andreas, sanoi Jeesukselle: 9»Täällä on poika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi kalaa. Mutta miten ne riittäisivät noin suurelle joukolle?»
      10Jeesus sanoi: »Käskekää kaikkien asettua istumaan.» Rinteellä kasvoi rehevä nurmi, ja ihmiset istuutuivat maahan. Paikalla oli noin viisituhatta miestä. 11Jeesus otti leivät, kiitti Jumalaa ja jakoi leivät syömään asettuneille. Samoin hän jakoi kalat, ja kaikki saivat niin paljon kuin halusivat. 12Kun kaikki olivat kylläisiä, Jeesus sanoi opetuslapsilleen: »Kerätkää tähteeksi jääneet palaset, ettei mitään menisi hukkaan.» 13He tekivät niin, ja viidestä ohraleivästä kertyi vielä kaksitoista täyttä korillista palasia, jotka olivat jääneet syömättä.
      14Kun ihmiset näkivät, minkä tunnusteon Jeesus teki, he sanoivat: »Tämä on todella se profeetta, jonka oli määrä tulla maailmaan.» 15Mutta Jeesus tiesi, että ihmiset aikoivat väkisin tehdä hänestä kuninkaan, ja siksi hän vetäytyi taas vuorelle. Hän meni sinne yksin.

      Siinä on SUNNAA JA SANNAA mutta kotsokaas ite mikä se antaa voin vielä leipämme päälle tähän jatkeeksi -

    • Anonyymi

      koraaneja ei tarvita.

      • Anonyymi

        Jep ne on turhia olleet siitä asti kuin tehty.


      • Anonyymi

        Musta tarvitsee aina kaksi Koraania. Toisen lukemista varten ja toisen yötä varten jossa on reikä keskellä.


      • Anonyymi

        Koran on kehitelty maalisten himojen vapautavan hirveyskäyttön ja niiten mukaisen elämyshelveten yleensä vielä yksipuoliseen toista hyväksi käyttävämisiin rakalaisuksin

        ja nimen oman tätä käytäen hyökätessä ja päälekäyneissä eri muunelmin ja valestaen
        - täläh kaikki totus hävitetän itele eduiks aina

        TÄMÄ ON NS. VALTAUS MENETELMÄ TYÖKALU JA KAIKKINAINE SE


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koran on kehitelty maalisten himojen vapautavan hirveyskäyttön ja niiten mukaisen elämyshelveten yleensä vielä yksipuoliseen toista hyväksi käyttävämisiin rakalaisuksin

        ja nimen oman tätä käytäen hyökätessä ja päälekäyneissä eri muunelmin ja valestaen
        - täläh kaikki totus hävitetän itele eduiks aina

        TÄMÄ ON NS. VALTAUS MENETELMÄ TYÖKALU JA KAIKKINAINE SE

        Ei kukaan ole elänyt mitään tekemätöminä ilmaisuuksin ja passatuina 30-vuosia kuin nämä tätä heilutaen ja tämän valheita meinaten ja vieläpä koko suku siinä mukana

        NÄITEN OLEMUS ON MUKAS JO TYÖTÄ HOILOTTAMINEN JA VAIVOINA OLEMINEN


    • Anonyymi

      Uskon perusta Luterilaisissa maissa on Lutherin tuomat opit. Jumala itse on se joka meille kaiken mitä pyydämme antaa ja vielä enemmän. Jos olemme holhottavana niin juuri Jumala on se joka kaiken antaa ja lahjoittaa. Saamme, saamme, saamme..... Kiitos Jumalallemme!

      Sosialismi puhuu oman ruumiin myymisestä jotta saisi toimeentulon... Ei koske Jumalan lapsia. He saavat kaiken Jumalan ilmaisena lahjana. Jumala ruokkii tiliä pitämättä. Tietenkin pitää Jumalan sanaa arvostaa ja noudattaa. Sekä rakastaa hyvää taivaallista Isäämme.

      • Anonyymi

        Aika hyvin meinaat, näistä jotka eivät rikkaa ristiin laita elämänsä eteen muutakuin silmät vesilaliamin kiekuvat osaansa . . .


    • Anonyymi

      Kyllähän nykyään astraalisia näkijöitä riittää, jotka joutuvat katsomaan kuin kuvia ja tulkitsemaan näkyjään omien ymmärryksensä silmälasien läpi. Tietäjälle taas luonnonmuistin ylemmillä tasoilla Antero Vipunen Kalevalan mukaan kertoo mistä todella on kyse.

      Tietäjällä on avautunut kaksi uutta aistia, joilla hän pääsee henkisen näkymättömän luonnon yhteyteen ja tutkimaan sen saloja. Nämä aistithan meille jokaiselle tulevat kerran aukeamaan, ja pääsemme tutkimaan syntyjä syviä, asioita ainoisia, joit ei laula kaikki lapset, ymmärrä yhet urohot, tällä inhalla iällä, katoavalla kannikalla.

    • Anonyymi

      Aloittajan kannattasi lukea Koraani uudelleen.

      Sitten luin pätkän Koraania jossa kerrotaan
      " kuinka Jumala mäikii pitkin seiniä kuoliaaksi jokaisen joka ei usko. "
      Ei löydy Koraanista tällaista.

      • Anonyymi

        Koraania pitää lukea jos siihen sortuu aputekstejä käyttäen, missä tämän tarkoitusperät on selvitelty, koska se mailma on jo aikoja mennytä aikaa

        Islam ei koskaan tule tähän nykyaikaan nousemaan - se on täysin lukituna menneisyyteen

        JUMALAINEN VAPAUS SIITÄ EI SIINÄ MAINITA MITÄÄN

        SANOMA YKSINKERTISTETUNA ON
        -ALISTU ALLAHILLE
        - SAA TII PALKIOITA vois sanoa mieles mukaan
        - vie sanomaa eteenpäin ja sinulla on valta vääräuskoisiin


      • Anonyymi

        Lukijoilta mieteitä :

        Koraanin ja oheislukemiston kun lukee läpi niin voin vakuuttaa, ettei teksteissä muutenkaan ole mitään tolkkua länsimaisen koulusivistyksen saaneelle aikuiselle. Jokaisen kannattaa itse kokeilla ja päätellä.

        Uskontahan on nimensä mukaisesti täysin uskonvarainen asia eikä järjen. Siinä on selitys tähän ongelmaan.
        - Olen kokeillut, ja tulin hyvin samankaltaiseen johtopäätökseen. Koraani ei ole proosallista kerrontaa eikä moraalioppia, vaan sekavaa runoutta.
        -
        Islamin reformaatiota, eli alkuun palaamista, on meneillään islamilaisessa maailmassa laajasti. Kaikki suuret islamin maallikkoliikkeet pyrkivät tähän, mutta se tarkottaa vain tiukempaa shariaa ja tiukempaa eroa kaikesta länsimaisesta sivistyksestä, näin mm. Afganistanin hasara-heimon tytöt laitetaan päiviltä koulupäivän päätteeksi.
        Kun kristinusko palaa alkuunsa, siellä on ”Älä tapa ” jne. Ja ”rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.”
        Jne ja jne...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukijoilta mieteitä :

        Koraanin ja oheislukemiston kun lukee läpi niin voin vakuuttaa, ettei teksteissä muutenkaan ole mitään tolkkua länsimaisen koulusivistyksen saaneelle aikuiselle. Jokaisen kannattaa itse kokeilla ja päätellä.

        Uskontahan on nimensä mukaisesti täysin uskonvarainen asia eikä järjen. Siinä on selitys tähän ongelmaan.
        - Olen kokeillut, ja tulin hyvin samankaltaiseen johtopäätökseen. Koraani ei ole proosallista kerrontaa eikä moraalioppia, vaan sekavaa runoutta.
        -
        Islamin reformaatiota, eli alkuun palaamista, on meneillään islamilaisessa maailmassa laajasti. Kaikki suuret islamin maallikkoliikkeet pyrkivät tähän, mutta se tarkottaa vain tiukempaa shariaa ja tiukempaa eroa kaikesta länsimaisesta sivistyksestä, näin mm. Afganistanin hasara-heimon tytöt laitetaan päiviltä koulupäivän päätteeksi.
        Kun kristinusko palaa alkuunsa, siellä on ”Älä tapa ” jne. Ja ”rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.”
        Jne ja jne...

        Isäni oli matruusina sodan jälkeen rahtilaivoilla. Hän kertoi hieman samanlaisen tarinan Pohjois-Afrikkalaisiat merimiehistä, jotka halusivat nauttia viinaa. Miehet menivät pöydän alle istumaan viinaa juodessaan, koska uskoivat ettei Alloh näe pöydän alle.

        Indonesiassa pidettiin arvossa taitoa lukea Koraania arabiankielellä kauniisti ääntäen. Kuulijat ja lukija eivät kuitenkaan taitaneet arabiankieltä ollenkaan. Luetun sisällön ymmärtäminen ei ole lankaan tarpeen uskovaisille.


    • Anonyymi

      Ei millään uskonolla ole näin huonoja eväitä,
      - kuin näillä mailman tuhoojilla
      - näillä ei ole mitään tajua ihimilisyydedtä ei ihmisyydestä

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Niin, hyvää veteraanipäivää!

      Rukoillaan viisautta päättäjille. Sillä Jumala maksaa potut pottuina sangen usein.
      Esim. Pohjoisen hyökkäilyt etelään 70 luvun öljykriisin jälkeen ja salaiset ja avoimet valtateot siellä kaatuvat omaan niskaan parhaillaan.

      Kaikki maailmassa on aina parhaalla mahdollisella tavalla. Eikä mikään tilanne mikä on syntynyt ole vääryyttä vaan Jumala vaikuttaa kaiken. Hän maksaa potut pottuina.

      Kiitos Jumalallemme! Emme ole vielä tyystin kadotuksessa, vaan esim. Veteraanien urheuden tähden saimme ja saamme lisäaikaa. Käyttäkäämme jokainen hetki lisäajastamme hyvin. Jumalaa kiittäen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe