apua kireisiin lihaksiin?

sulphur

Selkäni kipeytyy helposti. Syy ei ole rangassa eikä välilevyissä, vaan siinä, että lihaksissa ja niiden kireydessä. Kyse on pitkän selän ongelmista.

Hieronta toki tekee hyvää. Suurimman avun olen toistaiseksi saanut rosen-terapiasta, jossa terapeutti vapauttaa kireyden lihasten kiinnityskohdista (samat kuin akupisteet? en ole varma). Nyt en ulkomaille muuton johdosta enää pääse rosen-terapiaan.

Yritän siis etsiä toista vaihtoehtoa. Voisiko se olla akupunktio vai mikä?

10

5177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kati

      Akupunktio on hyvä ja myös osteopaattinen hoito.

    • anja

      hei,
      on toki muutakin kuin neulahoito. Oletko koskaan kokeillut venyttää kireitä lihaksiasi? Yksinkertaista mutta tehokasta. Se onkin ainut pitemmän päälle tepsivä keino.
      Olen nelkyt ja risat, ja pitkäselkäinen. Selkä on aina oikutellut ja kipeytynyt, mutta kun kolmisen vuotta sitten aloitin pidentämään lihaksiani, ei vaivoja enää ole ollut.
      Lihasten pitäisi aina olla yhtä pitkä tai pitempi kuin luu jota ne ympäröivät. Useimmilla meistä lihakset supistuvat venytyksen puutteessa. Ja esimerkkinä mainitsen että jalan lihakset lyhentyvät rivakassa kävelyssä tai juoksiessa ja ne pitäisi venyttää kuntoon.
      Ja selkälihakset kutistuu käytön puutteessa tai ylikuormituksesta ja nekin pitää venyttää sellaiseksi etteivät kuro kylkiluita tai nikamia yhteen ja aiheuta tällä lailla kiusallisia oireita.
      Ja millä sitten lihaksia venyttämään? Parhaan avun saat Pilates-tekniikasta, jota ulkomailla taidetaankin harrastaa enemmän kuin Suomessa, sekä Method Putkistosta, joka on suomalaisen kehittämä venytysohjelma. Jos olet Lontoossa niin siellä on koulukin. Suomessa on ilmestynyt Marja Putkiston kirjoja.
      Suosittelen.

      Ja mikäpä estää silloin tällöin menemästä neulahoitoonkin, etenkin jos on akuutti tapaus.
      Mutta ulkoisen päälle ei kannata rakentaa hoitoansa ja hyvinvointiansa, vaan aloittaa omasta kehosta ja sen vahvistamisesta.

      • Ennen tosi notkea nyt notkea

        Totta puhut mutta noissa Putkiston metodeissa ei ole mitään uutta vain hieno nimi ja venytysliikkeille annettu aina joku hauska ja muodikas nimi samoja liikkeitä on hierottu vuositolkulla ilman hienoja muodikkaita nimiä. Rahastusta tyhmien kustannuksella.


    • 26-v. mies

      Itselläni vei pohkeista jatkuvan kireyden pois. Ei mikään poppamiehen aine, vaan magnesiumia ei vaan ole nykyravinnossa enää. Yhdellä 11 euron paketilla sun pitäisi saada jo apua! Et ainakaan menetä mitään.

      En muuten ole mikään ravintolisäkauppias. :)

    • tjlnet

      Triggger point hieronta on tehokkainta hierontaa kireille lihaksille. Se vähän sattuu, mutta toimii äärimmäisen tehokkaasti, koska siinä painetaa pieniin lihaksientiivistymiin, jotka aiheuttavat koko lihas kireyden.
      Magnesium myös auttaa ja kuullemma juuri toi diasporal on hyvä.

      • tyttönen

        ehdottomasti kannatan tätä trigger-hierontaa!:) monta vuotta kestänyt päänsärkyni lähti kun löysin hierojan, joka ehdotti juuri kyseistä hierontaa. normaali fysioterapia ja hieronta ei auttanut, niska-hartiaseutu oli niin jumissa..


    • jojopa

      Kuvaamassasi oireessa on pakko olla hermotuksen sekä verenkierron häiriötä. Jos hermotus ja verenkierto on normaali se olis terve.Mene osteopaatin tai kiropraktikon luo.Jos se selkäs on kuvattu,vie kuvat mukanas.Uskon että selviää mikä on synä. Onnea.

    • nuusku34

      trigger hieronnasta kokemuksia minullakin, sattuu mutta helpottaa..

    • hkl6

      Hieronnasta tai fysioterapiasta ei valitettavasti todellakaan ole ollut apua vaikeampaan selkäkipuun, akupunktiosta on. Venyttely on järkevää ennalta ehkäisyä, ja sitähän voi tehdä jokainen itse, kunhan vain muistaa säännöllisesti venytellä etteivät lihakset ehdi kiristyä. Akupunktio saattaa myös olla kivuttomampaa kuin runnova hieronta tai esim. trigger-hieronta silloin, kun lihakset ovat jo kipeitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe