Rajavalvontaako

Anonyymi

Klo 14 50 lensi vähän suurempi potkurikone Nurmeksen yli, mikä rupesi kiinnostamaan. Realiaikaisesta lentojen seurannasta löytyi lentoreitti, kone oli lähtenyt Oulusta ja lentänyt Venäjän rajalle. Aivan rajan pintaa myöten tullut näille korkeuksille ja lähtenyt sitten Kuopion suuntaan, eli rajavalvontaa on tehostettu. Venäjän ja Valkovenäjän presidentit tapaavat tänään kantorakettien laukaisukeskuksessa Amurin alueella, presidenttien kerrotaan keskustelevan Ukrainan tilanteesta. Toivottavasti sormet pysyy poissa kantorakettien laukaisunäppäimiltä.

21

873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hevosmiesten tietotoimiston mukaan, kyseessä ollu laulujoutsen, katselevat että joko Pielinen on sulana.

    • Anonyymi

      Lentokoneiden seuranta on ihan jännä harrastus, älypuhelimen kautta tietää lentokoneen lähtö- ja määränpään, sekä koneen tyypin ja minkäkokoinen- ja maalainen kone on kyseessä.

      • Anonyymi

        Jos se noin helppoa on niin miksi on tunnistuslentoja, jotka tehdään jälkipoltto päällä. Nehän ovat täysin turhia, kulut sensiaan on Suomen valtiolle, Horneteilla 13 000 €/ tunti.


      • Anonyymi

        Elä kehtaa, ei näy armeijan eikä rajakoneet, vain matkustajakoneet ja reitit näkyy ja jotkut helikopterit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elä kehtaa, ei näy armeijan eikä rajakoneet, vain matkustajakoneet ja reitit näkyy ja jotkut helikopterit?

        Armeija kone


    • Anonyymi

      Sotilaskoneissa harvoin transponderi päällä, siksi tunnistuslento.

    • Anonyymi

      Se olin minä 🥺

      • Anonyymi

        Miksi et heti sanonu, nyt vasta?!


    • Anonyymi

      On se nykyisin hyvä, että voipi itsekin tarkkailla lentoliikennettä, mikä kone mistä tulossa ja minne menee, kun varuskunnatkin veivät meitä turvaamasta.

    • Anonyymi

      Sitten kun on käyny IV ilmavalvonta kurssin, niin tietää miten homma skulaa.

    • Anonyymi

      Ilmatilassa on viime päivinä ollut hiljaista, kun Hornetitkaan ei ole olleet piirtämässä kuvioita sinitaivaalle.

    • Anonyymi

      Justiista

    • Anonyymi

      Ei naurata

      • Anonyymi

        Ruotsissa on jälleen meneillään suuri väkivalta-aalto, ja tällä kertaa Uppsala on sen keskiössä. Viimeisimmät tapahtumat alkoivat kaksi viikkoa sitten Turkista – ja niiden seurauksena Uppsalassa ja Tukholmassa on kuollut yhteensä seitsemän ihmistä.

        Uhrien joukossa on muun muassa 60-vuotias nainen ja 13-vuotias lapsi. Uppsalaan on asetettu poliisin määrä poikkeustila, niin kutsuttu ”erityinen tapahtuma”, jonka avulla poliisi voi saada käyttöönsä esimerkiksi resursseja muualta maasta.

        Kuolemaan johtaneiden ampumisten lisäksi on tapahtunut lukuisia räjäytyksiä ja ampumisia, joissa ei ole tullut uhreja.


      • Anonyymi

        Tilastot kääntyivät
        Vielä elokuussa Ruotsin ampumistilastot näyttivät siltä, että vuodesta saattaa tulla edellisvuotta rauhallisempi. Alkuvuoden poikkeuksellisen rajusta väkivalta-aallosta huolimatta ampumisissa kuolleita oli elokuun lopussa vain 30.

        LUE MYÖSTukholmalainen Vahe: Kaksi miestä ammuttiin kuoliaaksi, toinen kotini ja toinen työpaikkani eteen
        ”Vain”, sillä viime vuonna ampumisissa kuoli 62 ihmistä. Elokuun lopussa oli enää neljä kuukautta jäljellä tätä vuotta.

        Reilut kaksi viikkoa myöhemmin tilanne onkin täysin toinen. Kymmenessä päivässä on kuollut seitsemän ihmistä.

        Monet tapahtumista kytkeytyvät toisiinsa ja niillä on yhteinen nimittäjä: niin kutsuttu Kurdikettu, raskaan sarjan rikollinen Rawa Majid. Kansainvälisesti etsintäkuulutettu Majid on Ruotsin suurimpia huumeiden maahantuojia, väkivaltaisen jengin johtohahmo – ja täysin viranomaisten ulottumattomissa.


      • Anonyymi

        Jengitaisteluja Majid on käynyt ennenkin, muun muassa viime talven suuri väkivalta-aalto liittyi tiukasti Majidin ja toisen jengin vihanpitoon.

        Tällä kertaa kyse on Majidin oman jengin, Foxtrotin, sisäisestä valtataistelusta. Foxtrotilla on valtava asema Ruotsissa, sillä he ovat pyörittäneet suurta osaa maan huumemarkkinoista.

        Nyt kuitenkin Majidin aiempi luottomies, Ismail Abdo, jota kutsutaan muun muassa lempinimillä Mansikka (Jordgubben) sekä Dr. Phil, on ajautunut suuriin erimielisyyksiin Majidin kanssa.

        SVT:n tietojen mukaan syynä ovat muun muassa eriävät mielipiteet siitä, onko hyväksyttävää käyttää lapsia ampujina tai hyökätä jengiläisten omaisia kohtaan.

        Sekä Majidin, 37, että Abdon, 33, uskotaan asuvan Turkissa. Ainakin Majidilla, mutta todennäköisesti myös Abdolla on rahalla ostettu Turkin kansalaisuus, joka tekee miehistä niin sanotusti koskemattomia. Molemmat ovat kansainvälisesti etsintäkuulutettuja ja heillä on takanaan pitkiä rikostuomioita. Heidät on myös kumpainenkin vangittu poissaolevana Ruotsissa.

        Mutta Turkki ei luovuta oman maan kansalaisia ulkomaille.


      • Anonyymi

        Tapahtumat alkoivat Istanbulissa
        Viime viikkojen tapahtumat alkoivat juuri Turkissa. Istanbulissa tapahtui syyskuun kuudes päivä ampumavälikohtaus, jossa oli osallisena ainakin viisi ruotsalaista, joiden uskotaan olevan Majidin puolella. Tämä oli SVT:n tietojen mukaan kosto aiemmin tapahtuneelle iskulle, joka oli kohdistunut Abdon ryhmittymään.

        Istanbulin tapahtumat ovat osin epäselviä. On ymmärretty, että molemmilla vihamiehillä on laadittuna tappolista. Kumpikin on ykkössijalla toistensa listoilla.

        SVT:n toimittajan ja jengirikosasiantuntijan Diamant Salihun mukaan Istanbulin tapahtumista alkoi uusin koston kierre. Salihu on seurannut Ruotsin jengirikollisten toimintaa vuosien ajan, ja hän on tiettävästi ainoa, joka on saanut suoran yhteyden Majidiin.

        Sitten, vain päivä Istanbulin ampumisen jälkeen, Abdon äiti ammuttiin kuoliaaksi Uppsalassa.


      • Anonyymi

        Äiteihin ei kosketa
        Salihu kertoo SVT:llä, että jengirikollisen äidin tappaminen on poikkeuksellista. Hän sanoo, ettei jengiympäristössä yleensä uskalleta hyökätä kenenkään äitiä kohtaan.

        – Jengeissä äidit nähdään pyhinä: heihin ei kosketa. Äidin kimppuun hyökkääminen on heille pahinta mitä voi tehdä – ja siitä todella tulee seurauksia. Jengiympäristössä tämä on selkeä sodanjulistus.

        Abdon äidin jälkeen on kuollut kuusi muuta ihmistä. Kaikkien osallisuudesta kyseiseen konfliktiin ei ole varmuutta. Foxtrot-jengin sisäinen kostonkierre ei näytä kuitenkaan merkkejä loppumisesta.

        – Tilanne näyttää ainakin nyt siltä, ettei tämä lopu ennen kuin esimerkiksi Rawa Majid ja muut johtohahmot hänen puoleltaan ovat kuolleet, arvioi Salihu SVT:llä.

        Avustusrahat jäihin?
        Kurdiketun ollessa ruotsalaisten ulottumattomissa on hallitus miettinyt eri keinoja. Pääministeri Ulf Kristersson (moderaatit) on ehdottanut oikeudenkäynnin järjestämistä Turkissa. Tätä ruotsalaiset syyttäjät eivät pidä realistisena.

        Energia- ja elinkeinoministeri sekä Ruotsin varapääministeri Ebba Busch (kd) puolestaan uhkasi, että hallitus voisi panna Turkkiin myönnettävät kehitysyhteistyörahat jäihin. Viime vuonna Turkkiin annettiin 80 miljoonaa kruunua, eli noin 6,7 miljoonaa euroa.

        – Tukirahat eivät voi mennä sellaisille maille, jotka eivät ota vastuuta kansalaisistaan, jotka altistavat ruotsalaiset terrorismin kaltaisille tapahtumille ja asettavat maan turvattomaan tilaan, Busch sanoi.

        Busch otti myöhemmin sanojaan takaisin saatuaan kritiikkiä oppositiolta Ruotsin Nato-prosessin vahingoittamisesta. Busch sanoi, ettei tukien vetäminen olekaan ajankohtaista eikä hän kommentoinut Turkkia vaan kehitysyhteistyörahoja yleisellä tasolla.


    • Anonyymi

      Venäjällä leviää tieto, että Suomi on kieltänyt kaiken muun rajaliikenteen, paitsi tankeilta.

      • Anonyymi

        Kyllä, polkupyörillä, kävellen ja tankeilla saa suomeen tulla. Ladat täytyy jättää kotiin! 😂


    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      😍 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/girl4love

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe