Kumpula/Notkolantie pysäköintiongelma/pelastustyö

Anonyymi

Hollolan Kumpulassa sijaitsevan päättyvän kadun päässä pysäköidyt autot tukkivat koko kadun kääntöpaikan. (Autot yleensä parkissa useamman päivän)
Ongelmaa on jatkunut jo pitkään ja vaikuttaisi olevan pahenemaan päin vuosi vuodelta.
Käyn vanhemmillani kyseisellä kadulla välillä viikonloppuna kylässä niin juuri koskaan ei siellä kadun päässä autoa pysty kääntämään kun siellä on aina useampi auto parkissa.
Paloauton olisi esim. Aivan mahdoton päästä paikalle sekä ambulanssinkin koska autoja on siellä miten sattuu parkissa keskellä kääntöpaikkaa ja katua.
Jäteautot yleensä joutuvat myös peruuttelemaan 2-300 metriä koska kääntyminen siellä mahdotonta.
Tässä esim. Autotodayn sivuilta parkkeeraussääntöjä:

Kaikkein tärkein sääntö

Sääntö on ”Älä estä hälytysajoneuvon kulkua”.

Hyvin tärkeätä on olla tukkimatta pysäköidyillä autoilla päättyvän tien kääntöpaikka.

Vaikka pysäköinti ei ole kielletty merkein, pitää jättää riittävästi tilaa muutamalle hälytysajoneuvolle. Ja myös niin, että paloauto pääsee kääntymään.

Taajamissa kannattaa aina esimerkiksi pihaliittymien kohdalla katsoa, ettei pysäköi liian lähelle liittymää, ja estä sillä tavalla esimerkiksi palokunnan nostolava-auton pääsyn lähelle taloa.

Lisäksi pysäköinnillä ei saa haitata kenenkään tonttiliittymän käyttö ja hankaloittaa pihaan ajoa tai sieltä poistumista.

Lisäksi pätee yleissääntö, että pysäköidyt autot eivät saa haitata liikennettä. Kääntöpaikalla pitää siis voida kääntyä pysäköinnistä huolimatta.

8

701

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mainostenjakajana tiedän tämän ongelman kyseisen kadun päässä, jo henkilöautoa on usein lähes mahdoton saada siellä käännettyä ympäri. Jokin pakettiauto on myös seissyt siellä ties kuinka kauan liikkumatta, tuskin on edes missään käytössä. Jossain sitä katua saa surutta käyttää parkkialueena ja jossain päin kuntaa siitä saa sakot hyvinkin nopeasti.
   Luulisi että kunta vaatisi tyhjennettäksi tuollaiset alueet tai hinauttaisi pois autot siitä, talvella lumenauraajat eivät saaneet kääntöpaikkaa kunnolla aurattua kun kyseinen pakettiauto tukki sen seisoessaan siinä koko talven.
   Tämähän on sitä kun ei välitetä muiden liikkumisista mitään kunhan oma autokolonna saadaan johonkin muualle kun omaan pihaan, vaikka kyseisellä alueella varmasti jokainen saisi rakennettua parkkipaikkaa omaankin pihaan kun niitä katsoo.. jos niin haluaisi… mutta kukas nyt autoa omaan pihaan haluaa kun voi sen muuallekkin jättää..

  • Anonyymi

   Hyviin tapoihin yleensä kuuluu sellainen käyttäytyminen ettei estetä naapureiden eikä viranomaisten kulkua.

  • Anonyymi

   Sama porukka kaahailee samaisella kadulla mieletöntä vauhtia

   • Anonyymi

    Joo pitäkää lapset poissa ajotieltä ja aidatkaa pihat


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo pitäkää lapset poissa ajotieltä ja aidatkaa pihat

    Kuka siellä sen kadun päässä pitää jotain lastenkotia? Huuto kuuluu ainakin parin kadun päähän, rasittavaa kuunneltavaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka siellä sen kadun päässä pitää jotain lastenkotia? Huuto kuuluu ainakin parin kadun päähän, rasittavaa kuunneltavaa

    Varmaan jokin perhepäiväkoti yms. Kuuluu sellainen suora huuto tuntikausia aikas usein Notkolantieltä tähän Takapellontielle että ulko-ovia ei viitti pitää auki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Varmaan jokin perhepäiväkoti yms. Kuuluu sellainen suora huuto tuntikausia aikas usein Notkolantieltä tähän Takapellontielle että ulko-ovia ei viitti pitää auki.

    Suutarin lapsella ei ole kenkiä… vapaa kasvatus ja opetuksen puutos teettää sitä että välitetään vaan itsestään. Lopellahan se taas nähtiin.


  • Anonyymi

   Aikanaan mikä ralli/parkkiongelma oli tuossa Takamaantiellä mikä loppuu siihen pellonlaitaan, olihan sekin touhua. Pelolla odotettu alkaa uudelleen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   489
   6412
  2. Marinin juopotteluvideot on kuvannut sama Autio,

   Joka otti legendaarisen ruisrokkikuvankin. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009012343.html "Videot ovat alkujaan rayharautio-nimiseltä yksityise
   Maailman menoa
   198
   6387
  3. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   540
   5168
  4. Marinin tiedotustilaisuus täysi floppi

   Ei tajua tai halua vasta toimittajien kysymyksiin, oliko hän kännissä toimintakunnossa pääministerin tehtävien suhteen. Ei tunnu tajuavan tilanteen v
   Maailman menoa
   530
   3277
  5. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

   Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
   Maailman menoa
   159
   2296
  6. Some liekeissä! Sanna Marin saa suitsutusta: "Wohooo!!!" "Miten magee pääministeri!" "Hyvä Sanna!"

   Mitäs mieltä sinä olet bilevideo-kohusta? Onko myrsky vesilasissa vai esim. oikea turvallisuusuhka? Lue juttu: https://www.suomi24.fi/viihde/some
   Maailman menoa
   199
   2117
  7. Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa.

   Videot alkoivat levitä somessa: Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa. Pääministeri Sanna Marin tanssii ja laulaa useilla videoilla
   Pori
   350
   1920
  8. Uusi shokkipaljastus Marinista: Kiehnäsi ja tanssi intiimisti vieraiden miesten syleissä

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Uusi-shokkipaljastus-Sanna-Marin-kiehnasi-ja-tanssi-intiimisti-vieraiden-miesten-syleissa Villi bileremmi ilmestyi Tea
   Maailman menoa
   393
   1891
  9. No kyllä siinä sanotaan jauhojengi

   Aivan selvästi. Marin on säälittävä, että roikkuu 36v. pääministerin asemassa ja perheenäitinä noissa parikymppisten koksubileissä. Täl on varmaan vak
   Maailman menoa
   62
   1614
  Aihe