Muukalaisten kahden vaihdonvälineen talous

Anonyymi

Kanavoinneista kuultua:

Olen saanut vaikutelman että muukalaiset pitäisivät maailmantalouden romahdusta todennäköisenä tai jopa varmana. Heillä olisi suunnitelmissa rakentaa romahduksen jälkeen kahta vaihdonvälinettä käyttävä taloudellinen järjestelmä, toinen olisi raha ja toinen aktiivisuuspisteet. Heidän on romahduksen jälkeen tietysti ensin tultava julkisuuteen jotta tuo olisi mahdollista ja sitten vakuutettava meidän taloudelliset asiantuntijamme tuollaisen järjestelmän eduista.

Henkilö voisi kerätä aktiivisuuspisteitä kehittämällä taitojaan, tietojaan ja kykyjään millä tahansa elämän alueella tai tekemällä jotain yleishyödyllistä. En tiedä kuuluisiko palkkatyö tämän järjestelmän piiriin. Kaikki tämä on kirjattava muistiin, organisoitava ja valvottava. Kirjanpito ainakin voisi olla jopa jonkun muukalaisporukan tarjoama palvelu.

Rahalla saisi hankittua ylellisyystavaroita, kertoi eräs kanavoitu muukalainen ja sehän tarkoittaisi että aktiivisuuspisteet olisivat ensisijainen toimeentulon lähde ja sosiaaliturvan väline. Minun mielestäni aktiivisuuspistejärjestelmän pitäisi olla kestävän kehityksen periaatteen mukainen ja estää luonnonvarojen liikakäyttö, ja sen pitäisi tarjota maapallon kaikille ihmisille samanarvoinen elintaso. Tästä seuraisi se että monet rikkaiden maiden normaalielämään nykyisin kuuluvat tavarat olisivat uudessa systeemissä hyvinkin ylellisyystavaroita.

Mitä tapahtuu jos venäjä ei kykene tai halua maksaa lainojaan takaisin. Romahduttaisiko se maailmantalouden?

30

655

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eli periaatteessa nämä avaruusystävät aikovat laskeutua ja sanella meille kuinka rakennamme yhteiskunnan?

   • Anonyymi

    Periaatteessa nämä avaruusystävät aikovat laskeutua ja opastaa meitä kuinka rakennamme yhteiskunnan.

    Saneleminen tarkoittaa että heillä olisi valta ja aikomus käskeä ja komentaa. Molemmat heiltä puuttuvat.

    Opastaminen tarkoittaa että he pyrkivät vaikuttamaan siihen millaisen yhteiskunnan me rakennamme. Meidän vallassamme on kuunnella tai olla kuuntelematta heidän käsityksiään.


  • Anonyymi

   Velka miljardeissa, %BKT, per asukas dollaria, %maailman julkisesta velasta

   Maailma 56 308 64% 7 936 100,0%
   Yhdysvallat 17 607 74% 55 630 31,3%
   Japani 9 872 214% 77 577 17,5%
   Kiina 3 894 32% 2 885 6,9%
   Saksa 2 592 82% 31 945 4,6%
   Italia 2 334 126% 37 956 4,1%
   Ranska 2 105 90% 31 915 3,7%
   Britannia 2 064 89% 32 553 3,7%
   Brasilia 1 324 55% 6 588 2,4%
   Espanja 1 228 85% 25 931 2,2%
   Kanada 1 206 84% 34 902 2,1%
   Intia 995 52% 830 1,8%
   Meksiko 629 35% 5 416 1,1%
   Etelä-Korea 535 34% 10 919 1,0%
   Turkki 489 40% 6 060 0,9%
   Alankomaat 488 69% 29 060 0,9%
   Egypti 479 85% 5 610 0,9%
   Kreikka 436 161% 40 486 0,8%
   Puola 434 54% 11 298 0,8%
   Belgia 396 100% 37 948 0,7%
   Singapore 370 111% 67 843 0,7%
   Taiwan 323 36% 13 860 0,6%
   Argentiina 323 42% 7 571 0,6%
   Indonesia 311 25% 1 240 0,6%
   Venäjä 308 12% 2 159 0,6%
   Portugali 297 120% 27 531 0,5%
   Thaimaa 292 43% 4 330 0,5%
   Pakistan 283 50% 1 462 0,5%

   Kuten huomaat, Venäjällä on isoista maista maailman vähiten velkaa, joten käytit huonoa esimerkkiä.

   • Anonyymi

    Japanilla on henkilöä kohti maailman eniten velkaa, 78000 per nenu.
    USA hyvänä kakkosena 56000 per nenu.
    Saksa kolmantena mutta kaukana kaukana kahden kärjestä.

    Venäjällä velkaa vain 2200 per nenu.


   • Anonyymi

    Nyt kovasti vanhaa tietoa, koska venäjä velkaa mm. reilut 400 liikennekonetta joiden leasing/palautus hoitamatta eli suomeksi sanottuna varastivat ne, kansallistetut eli varastetut ulkomaiset yritykset ym. Lisäksi tulee paljon muutakin kunhan putputin saa hitler-syndroomansa loppumaan ja voidaan laskea paljonko todellinen velka maailmalle tulee olemaan.


  • Anonyymi

   Toivottavasti muukalaisten julkinen esiintulo tapahtuu jollain muulla tavalla kuin aloituksessa kerrottiin. Kuulin äskettäin että he tulisivat kutsusta paikalle jos kutsuja on yksi viidestä merkittävimmästä valtiosta. Top 5 listaa ei kerrottu.

   • Anonyymi

    Valitettavasti ufojen julkinen esiintyminenkään ei paljoakaan asioita muuttaisi korruptoineella planeetallamme. En kuitenkaan osaa varmuudella sanoa, että mitä tapahtuu, mutta ufojen ja et-olentojen laajamittainen näyttäytyminen lienee pois laskuista. Vaikka sitähän tosin Sheldan Nidlekin lupaili vuosikausia, mutta muutti käsitystään myöhemmin ja totesi, että muun muassa korruptio-ongelma on täällä liian suuri.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Valitettavasti ufojen julkinen esiintyminenkään ei paljoakaan asioita muuttaisi korruptoineella planeetallamme. En kuitenkaan osaa varmuudella sanoa, että mitä tapahtuu, mutta ufojen ja et-olentojen laajamittainen näyttäytyminen lienee pois laskuista. Vaikka sitähän tosin Sheldan Nidlekin lupaili vuosikausia, mutta muutti käsitystään myöhemmin ja totesi, että muun muassa korruptio-ongelma on täällä liian suuri.

    Sheldan Nidlen muistanevat parhaiten ne, jotka ovat olleet palstalla jo pidempään, eli parisen vuosikymmentäkin. Hänen viikoittaiset G:L viestinsä nimittäin suomennettiin tuolloin melkein viikoittain ja niistä keskusteltiin täälläkin vilkkaasti. Moni tosin menetti uskonsa, kun niitä pian tapahtuvaksi luvattuja massalaskeutumisia ei tapahtunutkaan vuoden 1997 paikkeilla. Sheldan on nyt kuitenkin sairastunut vakavasti ja väitetään, että pimeyden voimat aiheuttivat sairastumisen ja samanaikaisesti kahdelle muullekin PAO-Webin työntekijälle. Missä nyt sitten oli se GL:n ja Enkelien suojelu, johon Sheldankin ilmeisesti luotti liikaakin?


  • Anonyymi

   Alieenien vaihtovälineinä on pissa ja kakka. Talous pyörii niiden ympärillä ja kirjanpito on suttuista touhua. Etiäinen kerto.

   • Anonyymi

    Vai tuota sun pääsi sisällä on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vai tuota sun pääsi sisällä on.

    Ei vaan ihan oikeesti! Esko Etiäinen ja Henkka Henkiopas nää mulle kerto!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei vaan ihan oikeesti! Esko Etiäinen ja Henkka Henkiopas nää mulle kerto!

    Poskettoman ufohuumorin ystävät Lars Leevi Sukkela & Boys ovat palanneet areenalle yleisön pyynnöistä huolimatta. Hauskaa ufohuumoria tuutin täydeltä niin että apaattisinkin virrenveisaaja käpertyy sikiöasentoon happea haukkoen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Poskettoman ufohuumorin ystävät Lars Leevi Sukkela & Boys ovat palanneet areenalle yleisön pyynnöistä huolimatta. Hauskaa ufohuumoria tuutin täydeltä niin että apaattisinkin virrenveisaaja käpertyy sikiöasentoon happea haukkoen.

    Pitäskö kirjottaa ihan ufohuumori-kirja!? Oisko vähä kova!?


  • Anonyymi

   On se vaan mukava asia että Suomessa on yksi ufo-aihetta käsittelevä sivusto, jossa voi käydä asiapohjaista, hyvin argumentoitua ja moderoitua debattia aiheesta.
   Siellä voi olla samaa mieltä, eri mieltä, tai vain kysyä, kaikissa tapauksissa perustellusti. Kinaa? Kyllä, mutta asiapohjalta.
   Ei, tämä sivusto ei ole se, josta tuossa kerron.
   Jatkakaa, kuluu se ainutkertainen elämä noinkin.

   • Meillä oli peruskoulussa 70 -luvulla opettajia, joilla oli vahvat poliittiset tai uskonnolliset mielipiteet ja he pyrkivät saattamaan samaa ideologiaa oppilailleen.

    Meillä oli luokanvalvojana muun muassa Saksaa voimakkaasti vihaava eläkeikäinen nainen. Muuten kovin lämminhenkinen, mutta kiihtyi aina kun oli Saksasta puhe.

    Hän kertoi meille kuinka saksassa ei ole vihreitä kasveja ollenkaan, vaan luonto on kuollut teollisuuden vuoksi. Kertoi kuinka saksalaiset pystyttää teltan ensimmäiseen näkemäänsä liikenneympyrään tullessaan Suomeen lomalle, jos siinä liikenneympyrässä on nurmikko.

    Sitten oli englanninopettaja, joka oli suuri USA:n ihailija ja hän ei sitten muusta puhunutkaan.
    Elvistä kuunneltiin ja katsottiin koripalloa elokuvaprojektorilla.

    Oli yksi täysi kommunisti, joka kulki karvahattu päässä sisätiloissakin, ajoi Ladalla ja poltti mahorkkaa ketjussa. Vaikkei hän opettanut kieliä, niin hän katsoi asiakseen lausua meille venäläisiä runoja suurimman osan tunnista ja esitteli diakuvia Neuvostoliiton kauneudesta.

    Kyllä me ihan viihdyttiin noilla tunneilla, ei siinä mitään mutta ei se meihin purrut se propaganda. Kotona kyseltiin vanhemmilta että onko se totta mitä ne puhuu ja vaihdettiin sitten tietoa keskenämme.

    Muistan että meidän 200 oppilaan koulussa ei ollut kuin pari lasta, joilla oli perheessään jokin vahva ideologia, mutta ei ne kehdanneet siitä saarnata sen kummemmin. Molemmat heistä on politiikassa mukana tänä päivänäkin ja toinen erään yksityisen opiston johtaja sekä professori.

    Älykkö kaveri jo koulussa. Aivan toista maata kuin me, jotka mietittiin vain miksi räkää tulee enemmän talvella nenästä kuin kesällä ja miksi se sattuu kun laittaa varpaat fillarin pinnojen väliin.

    Kun tässä ufoteemassa on kyse valtavan suurista asioista, asioista joita utelias ihmiskunta on miettinyt läpi historiansa, niin ei se ihme ole että kaikkien kapasiteetti ei riitä tähän pohdiskeluun, varsinkin jos taustalla on jokin niin vahva lapsesta saakka opittu ideologia, joka sotii tätä koko ajattelua vastaan.

    Voidaan puhua elämää suuremmista asioista. Nykyään on kuitenkin avoimin mielin matkaan lähteville tarjolla konkreettista faktaa, tapahtumia ja dataa, joista voi muodostaa sen käsityksensä tästäkin aihepiiristä.

    Mitä välillisesti tulee aloitukseen, niin uskoisin että kaiken elämän ehtoja kaikkialla on sopeutuminen vallitseviin olosuhteisiin ja sopeutuminen muuttuviin olosuhteisiin, suvun jatkaminen, elämän kunnioittaminen ja pidemmällä tähtäimellä maailmankaikkeuden tutkiminen ja lopulta avaruuksiin lähteminen.

    Yksi planeetta ei ruoki loputtomiin kasvavaa sivilisaatiota eikä mikään planeetta ole ikuinen.

    Toisissa maailmoissa voi myös vallita aivan erilaiset olosuhteet ja luonnonlait kuin meillä.
    Esimerkiksi tähtien välinen matkaaminen meidän nykytiedon, taidon ja käsityksen mukaan on lähes mahdotonta. Kertoimet osoittaa nollaa ja erittäin montaa pilkun jälkeistä nollaa, että perille jonnekin päästäisiin.

    Siihen tulee joskus läpimurto, jos ajat ja luonto ovat suopeat ihmiskunnalle.


   • Anonyymi
    HeIIäkoukku kirjoitti:

    Meillä oli peruskoulussa 70 -luvulla opettajia, joilla oli vahvat poliittiset tai uskonnolliset mielipiteet ja he pyrkivät saattamaan samaa ideologiaa oppilailleen.

    Meillä oli luokanvalvojana muun muassa Saksaa voimakkaasti vihaava eläkeikäinen nainen. Muuten kovin lämminhenkinen, mutta kiihtyi aina kun oli Saksasta puhe.

    Hän kertoi meille kuinka saksassa ei ole vihreitä kasveja ollenkaan, vaan luonto on kuollut teollisuuden vuoksi. Kertoi kuinka saksalaiset pystyttää teltan ensimmäiseen näkemäänsä liikenneympyrään tullessaan Suomeen lomalle, jos siinä liikenneympyrässä on nurmikko.

    Sitten oli englanninopettaja, joka oli suuri USA:n ihailija ja hän ei sitten muusta puhunutkaan.
    Elvistä kuunneltiin ja katsottiin koripalloa elokuvaprojektorilla.

    Oli yksi täysi kommunisti, joka kulki karvahattu päässä sisätiloissakin, ajoi Ladalla ja poltti mahorkkaa ketjussa. Vaikkei hän opettanut kieliä, niin hän katsoi asiakseen lausua meille venäläisiä runoja suurimman osan tunnista ja esitteli diakuvia Neuvostoliiton kauneudesta.

    Kyllä me ihan viihdyttiin noilla tunneilla, ei siinä mitään mutta ei se meihin purrut se propaganda. Kotona kyseltiin vanhemmilta että onko se totta mitä ne puhuu ja vaihdettiin sitten tietoa keskenämme.

    Muistan että meidän 200 oppilaan koulussa ei ollut kuin pari lasta, joilla oli perheessään jokin vahva ideologia, mutta ei ne kehdanneet siitä saarnata sen kummemmin. Molemmat heistä on politiikassa mukana tänä päivänäkin ja toinen erään yksityisen opiston johtaja sekä professori.

    Älykkö kaveri jo koulussa. Aivan toista maata kuin me, jotka mietittiin vain miksi räkää tulee enemmän talvella nenästä kuin kesällä ja miksi se sattuu kun laittaa varpaat fillarin pinnojen väliin.

    Kun tässä ufoteemassa on kyse valtavan suurista asioista, asioista joita utelias ihmiskunta on miettinyt läpi historiansa, niin ei se ihme ole että kaikkien kapasiteetti ei riitä tähän pohdiskeluun, varsinkin jos taustalla on jokin niin vahva lapsesta saakka opittu ideologia, joka sotii tätä koko ajattelua vastaan.

    Voidaan puhua elämää suuremmista asioista. Nykyään on kuitenkin avoimin mielin matkaan lähteville tarjolla konkreettista faktaa, tapahtumia ja dataa, joista voi muodostaa sen käsityksensä tästäkin aihepiiristä.

    Mitä välillisesti tulee aloitukseen, niin uskoisin että kaiken elämän ehtoja kaikkialla on sopeutuminen vallitseviin olosuhteisiin ja sopeutuminen muuttuviin olosuhteisiin, suvun jatkaminen, elämän kunnioittaminen ja pidemmällä tähtäimellä maailmankaikkeuden tutkiminen ja lopulta avaruuksiin lähteminen.

    Yksi planeetta ei ruoki loputtomiin kasvavaa sivilisaatiota eikä mikään planeetta ole ikuinen.

    Toisissa maailmoissa voi myös vallita aivan erilaiset olosuhteet ja luonnonlait kuin meillä.
    Esimerkiksi tähtien välinen matkaaminen meidän nykytiedon, taidon ja käsityksen mukaan on lähes mahdotonta. Kertoimet osoittaa nollaa ja erittäin montaa pilkun jälkeistä nollaa, että perille jonnekin päästäisiin.

    Siihen tulee joskus läpimurto, jos ajat ja luonto ovat suopeat ihmiskunnalle.

    "Esimerkiksi tähtien välinen matkaaminen meidän nykytiedon, taidon ja käsityksen mukaan on lähes mahdotonta. Kertoimet osoittaa nollaa ja erittäin montaa pilkun jälkeistä nollaa, että perille jonnekin päästäisiin."

    https://www.universetoday.com/150510/alcubierre-gives-us-an-update-on-his-ideas-about-warp-drives/


   • Anonyymi
    HeIIäkoukku kirjoitti:

    Meillä oli peruskoulussa 70 -luvulla opettajia, joilla oli vahvat poliittiset tai uskonnolliset mielipiteet ja he pyrkivät saattamaan samaa ideologiaa oppilailleen.

    Meillä oli luokanvalvojana muun muassa Saksaa voimakkaasti vihaava eläkeikäinen nainen. Muuten kovin lämminhenkinen, mutta kiihtyi aina kun oli Saksasta puhe.

    Hän kertoi meille kuinka saksassa ei ole vihreitä kasveja ollenkaan, vaan luonto on kuollut teollisuuden vuoksi. Kertoi kuinka saksalaiset pystyttää teltan ensimmäiseen näkemäänsä liikenneympyrään tullessaan Suomeen lomalle, jos siinä liikenneympyrässä on nurmikko.

    Sitten oli englanninopettaja, joka oli suuri USA:n ihailija ja hän ei sitten muusta puhunutkaan.
    Elvistä kuunneltiin ja katsottiin koripalloa elokuvaprojektorilla.

    Oli yksi täysi kommunisti, joka kulki karvahattu päässä sisätiloissakin, ajoi Ladalla ja poltti mahorkkaa ketjussa. Vaikkei hän opettanut kieliä, niin hän katsoi asiakseen lausua meille venäläisiä runoja suurimman osan tunnista ja esitteli diakuvia Neuvostoliiton kauneudesta.

    Kyllä me ihan viihdyttiin noilla tunneilla, ei siinä mitään mutta ei se meihin purrut se propaganda. Kotona kyseltiin vanhemmilta että onko se totta mitä ne puhuu ja vaihdettiin sitten tietoa keskenämme.

    Muistan että meidän 200 oppilaan koulussa ei ollut kuin pari lasta, joilla oli perheessään jokin vahva ideologia, mutta ei ne kehdanneet siitä saarnata sen kummemmin. Molemmat heistä on politiikassa mukana tänä päivänäkin ja toinen erään yksityisen opiston johtaja sekä professori.

    Älykkö kaveri jo koulussa. Aivan toista maata kuin me, jotka mietittiin vain miksi räkää tulee enemmän talvella nenästä kuin kesällä ja miksi se sattuu kun laittaa varpaat fillarin pinnojen väliin.

    Kun tässä ufoteemassa on kyse valtavan suurista asioista, asioista joita utelias ihmiskunta on miettinyt läpi historiansa, niin ei se ihme ole että kaikkien kapasiteetti ei riitä tähän pohdiskeluun, varsinkin jos taustalla on jokin niin vahva lapsesta saakka opittu ideologia, joka sotii tätä koko ajattelua vastaan.

    Voidaan puhua elämää suuremmista asioista. Nykyään on kuitenkin avoimin mielin matkaan lähteville tarjolla konkreettista faktaa, tapahtumia ja dataa, joista voi muodostaa sen käsityksensä tästäkin aihepiiristä.

    Mitä välillisesti tulee aloitukseen, niin uskoisin että kaiken elämän ehtoja kaikkialla on sopeutuminen vallitseviin olosuhteisiin ja sopeutuminen muuttuviin olosuhteisiin, suvun jatkaminen, elämän kunnioittaminen ja pidemmällä tähtäimellä maailmankaikkeuden tutkiminen ja lopulta avaruuksiin lähteminen.

    Yksi planeetta ei ruoki loputtomiin kasvavaa sivilisaatiota eikä mikään planeetta ole ikuinen.

    Toisissa maailmoissa voi myös vallita aivan erilaiset olosuhteet ja luonnonlait kuin meillä.
    Esimerkiksi tähtien välinen matkaaminen meidän nykytiedon, taidon ja käsityksen mukaan on lähes mahdotonta. Kertoimet osoittaa nollaa ja erittäin montaa pilkun jälkeistä nollaa, että perille jonnekin päästäisiin.

    Siihen tulee joskus läpimurto, jos ajat ja luonto ovat suopeat ihmiskunnalle.

    Curt Jaimungal haastattelee Salvatore Paisia.

    https://www.youtube.com/watch?v=5E6QyAhTB3o


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Esimerkiksi tähtien välinen matkaaminen meidän nykytiedon, taidon ja käsityksen mukaan on lähes mahdotonta. Kertoimet osoittaa nollaa ja erittäin montaa pilkun jälkeistä nollaa, että perille jonnekin päästäisiin."

    https://www.universetoday.com/150510/alcubierre-gives-us-an-update-on-his-ideas-about-warp-drives/

    Ideoita toki on, mutta haasteet ovat valtaisat, liittyen avaruussäteilyyn, ruokahuoltoon, muuhun huoltoon, ihmisen biologiaan jne. kun puhutaan miehitetystä lennosta toisiin tähtiin.

    En usko että Elon Musk saa ilman alienien apua toteutettua haaveensa Marsin onnistuneesta asuttamisesta. Tällä hetkellä se on menolippu ja perillä ei ole pitkä elinaikaodote. Samat syyt kuin tähtimatkalla, eli säteily, painottomuus, heikko painovoima, logistiset, sosiaaliset, psykologiset ja biologiset ongelmat.

    Mutta saatetaanhan sitä jotakin uutta ja ihmeellistä keksiä muutenkin, kukapa tietää.


   • HeIIäkoukku kirjoitti:

    Ideoita toki on, mutta haasteet ovat valtaisat, liittyen avaruussäteilyyn, ruokahuoltoon, muuhun huoltoon, ihmisen biologiaan jne. kun puhutaan miehitetystä lennosta toisiin tähtiin.

    En usko että Elon Musk saa ilman alienien apua toteutettua haaveensa Marsin onnistuneesta asuttamisesta. Tällä hetkellä se on menolippu ja perillä ei ole pitkä elinaikaodote. Samat syyt kuin tähtimatkalla, eli säteily, painottomuus, heikko painovoima, logistiset, sosiaaliset, psykologiset ja biologiset ongelmat.

    Mutta saatetaanhan sitä jotakin uutta ja ihmeellistä keksiä muutenkin, kukapa tietää.

    Piti sanomani vielä että Mars on kuitenkin tuossa meidän näköetäisyydellä.


   • Anonyymi
    HeIIäkoukku kirjoitti:

    Piti sanomani vielä että Mars on kuitenkin tuossa meidän näköetäisyydellä.

    Kehitys kehittyy.
    Mars-luotain olisi ollu magiaa vielä kaksisataa vuotta sitten, kuten myös ydinvoimala ja avaruusteleskooppi, joka näkee valon tulevan miljardien valovuosien takaa.
    Bakteereista ja viruksista ei oltu vielä perillä, ei geeniteknologiasta tai siitä, että kohta voidaan tuottaa energiaa ilmastakehästä, enkä puhu nyt tuulivoimasta, joka on vanhempi keksintö.
    Tulevaisuus 500-1000 vuotta eteen päin, mikäli kykenemme ratkaisemaan riitamme, on jotain sellaista, jota me nyt kutsuisimme taikuudeksi tai ihmeeksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kehitys kehittyy.
    Mars-luotain olisi ollu magiaa vielä kaksisataa vuotta sitten, kuten myös ydinvoimala ja avaruusteleskooppi, joka näkee valon tulevan miljardien valovuosien takaa.
    Bakteereista ja viruksista ei oltu vielä perillä, ei geeniteknologiasta tai siitä, että kohta voidaan tuottaa energiaa ilmastakehästä, enkä puhu nyt tuulivoimasta, joka on vanhempi keksintö.
    Tulevaisuus 500-1000 vuotta eteen päin, mikäli kykenemme ratkaisemaan riitamme, on jotain sellaista, jota me nyt kutsuisimme taikuudeksi tai ihmeeksi.

    "Tulevaisuus 500-1000 vuotta eteen päin, mikäli kykenemme ratkaisemaan riitamme, on jotain sellaista, jota me nyt kutsuisimme taikuudeksi tai ihmeeksi."

    Ensin vaan pitäisi saada autoritääriset valtakoneistot ja aivopesty tyhmä kansanosa (lue: vihannekset) poistettua planeetalta. Ovat vain kehityksen jarruna.


  • Anonyymi

   Minkälaisen elämän sitten saisivat yhteiskunnan pikkurikolliset, pilkkakirveet, herjapellet, peräkamarin pojat, saamattomat laiskimukset, valheiden levittäjät, so kaikki ne joiden elämä ja tekemiset eivät tuota yhteiskunnalllista lisäarvoa?

   Tuleeko heistä halveksittu yhteiskunnan alaluokkka, joka kimppa-asuu parakeissa ja kulkee kaikki samoissa tuulipuvuissa?

   • Anonyymi

    Sähkötuolia. Ongelma ratkaistu!


   • Anonyymi

    Ehkäpä tämä onkin vain elämää, eikä yhtään sen kummempaa?

    Pistä nyt sitten arvojärjestyksiin vaikkapa 500 vuotta sitten eläneet ihmiset, tai 100 tuhatta vuotta sitten eläneet ihmiset, kellä mikäkin "merkitys" yhteiskunnalle tai maapallolle on ollut? Jokaisella on ollut jokin oma ruutunsa ja paikkansa tässä kaikessa. Niin sanottu perhosefekti on voinut seurata vähäisimmästäkin asiasta, jolla on merkitystä henkilökohtaisella tasolla tai suuremmalla tasolla.

    Esimerkki henkilökohtaisella tasolla. Jos aikoinaan kaverini olisi kesäpäivänä vuonna 1986 tuonut viisi sekuntia aiemmin lisää bensaa sammuneeseen autooni, niin en koskaan olisi tavannut tulevaa vaimoani, emme koskaan olisi saaneet yhteisiä lapsia, tai rakentaneet taloa tms. Tai jos olisin katsonut toiseen suuntaan, tai hän olisi kävellyt ohi 5 sekuntia myöhemmin jne jne jne.

    Sattumalla on valtava merkitys kaikkeen. Mitä jos Elon Muskin isä olisikin ampunut ohi? Sähköautot eivät olisi siinä vauhdissa kuin nyt, eikä avaruusohjelmakaan.
    Joku äärettömän vähäpätöinen asia tai vähäpätöiseltä vaikuttava ihminen on voinut vaikuttaa historiaan valtavasti. Jos vaikka Tsingis Khanin vihollinen olisikin saanut hänet lapsena kiinni ja hengiltä, niin olisiko ne 40-50 miljoonaa eloon jäänyttä valloitusretkien uhria saanut mitä aikaiseksi tähän päivään mennessä? Hyvää vai pahaa? Lisää sotia vai lisää rauhaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ehkäpä tämä onkin vain elämää, eikä yhtään sen kummempaa?

    Pistä nyt sitten arvojärjestyksiin vaikkapa 500 vuotta sitten eläneet ihmiset, tai 100 tuhatta vuotta sitten eläneet ihmiset, kellä mikäkin "merkitys" yhteiskunnalle tai maapallolle on ollut? Jokaisella on ollut jokin oma ruutunsa ja paikkansa tässä kaikessa. Niin sanottu perhosefekti on voinut seurata vähäisimmästäkin asiasta, jolla on merkitystä henkilökohtaisella tasolla tai suuremmalla tasolla.

    Esimerkki henkilökohtaisella tasolla. Jos aikoinaan kaverini olisi kesäpäivänä vuonna 1986 tuonut viisi sekuntia aiemmin lisää bensaa sammuneeseen autooni, niin en koskaan olisi tavannut tulevaa vaimoani, emme koskaan olisi saaneet yhteisiä lapsia, tai rakentaneet taloa tms. Tai jos olisin katsonut toiseen suuntaan, tai hän olisi kävellyt ohi 5 sekuntia myöhemmin jne jne jne.

    Sattumalla on valtava merkitys kaikkeen. Mitä jos Elon Muskin isä olisikin ampunut ohi? Sähköautot eivät olisi siinä vauhdissa kuin nyt, eikä avaruusohjelmakaan.
    Joku äärettömän vähäpätöinen asia tai vähäpätöiseltä vaikuttava ihminen on voinut vaikuttaa historiaan valtavasti. Jos vaikka Tsingis Khanin vihollinen olisikin saanut hänet lapsena kiinni ja hengiltä, niin olisiko ne 40-50 miljoonaa eloon jäänyttä valloitusretkien uhria saanut mitä aikaiseksi tähän päivään mennessä? Hyvää vai pahaa? Lisää sotia vai lisää rauhaa?

    Perhoseffektillä ja sattumalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka kyvykäs joku henkilö on tuottamaan yhteiskunnallista lisäarvoa.

    Kanssaihmisten arvostukselle on olemassa erilaisia perustoja. Yhteiskunnallisen lisäarvon tuottamiskyvykkyys on eräs perusta, nykyaikana varsin yleisesti käytössä.

    Jokainen ihminen on yhtä arvokas sanovat idealistit aatteensa perustalta. Kaikki vaan eivät ole idealisteja.

    Lakikirjankin mukaan ihmiset ovat samanarvoisia eli heitä on kohdeltava sen mukaan. Laki ohjaa ihmiset toimimaan samanarvoisuuden aatteen mukaisesti, rangaistuksen uhalla. Kanssaihmisten arvostus ei kuitenkaan perustu lakeihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Perhoseffektillä ja sattumalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka kyvykäs joku henkilö on tuottamaan yhteiskunnallista lisäarvoa.

    Kanssaihmisten arvostukselle on olemassa erilaisia perustoja. Yhteiskunnallisen lisäarvon tuottamiskyvykkyys on eräs perusta, nykyaikana varsin yleisesti käytössä.

    Jokainen ihminen on yhtä arvokas sanovat idealistit aatteensa perustalta. Kaikki vaan eivät ole idealisteja.

    Lakikirjankin mukaan ihmiset ovat samanarvoisia eli heitä on kohdeltava sen mukaan. Laki ohjaa ihmiset toimimaan samanarvoisuuden aatteen mukaisesti, rangaistuksen uhalla. Kanssaihmisten arvostus ei kuitenkaan perustu lakeihin.

    "Perhoseffektillä ja sattumalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka kyvykäs joku henkilö on tuottamaan yhteiskunnallista lisäarvoa"

    Oletpas kyyninen. Jostakusta katsos voi tulla merkittävä pikkiriikkisen sattuman kautta.

    Sillä on usein merkitys. Yksi kannustava lause tai kokemus saattaa muuttaa elämän suunnan ja tehdä jostakusta merkittävän henkilön yhteiskunnalle, johtajan, keksijän, sotapäällikön, huippu-urheilijan.

    Elämä voi muuttua ihan pienestä tapahtumasta. Kompastut lapsena pieneen kiveen, satutat nilkkasi, kiinnostut kuntoutuksessa urheilusta ja sinusta tulikin maailmanmestari. Sen pienen kiven ansiosta.

    Myös suutuspäissään heitetty negatiivinen kommentti saattaa saada jonkun sisuuntumaan, hän päättää näyttää epäilijöille ja onnistuu.

    Entäs penisiliinin keksiminen?

    "Alexander Fleming keksi penisilliinin sattumalta vuonna 1928. Tutkiessaan nenänsä bakteereita hän jätti vahingossa bakteeriviljelymaljan laboratorion pöydälle lähtiessään kahden viikon lomalle. Palattuaan hän huomasi maljalla stafylokkien lisäksi homekasvua ja kirkkaan renkaan sen ympärillä"

    Ajattele montako miljoonaa ihmistä pelastui ja parantui sattuman ansiosta? Kuinka monta yhteiskunnalle merkittävää henkilöä pelastui lapsineen ja lapsenlapselapsen... lapsineen?

    Sattumien kautta kenestä vaan voi tulla mitä vaan ja sitten taas voi käydä niin että maailman kyvykkäin ja geneettisesti lahjakkain henkilö jää auton alle seitsemän vuotiaana ja menehtyy. Kyvyt meni hukkaan.

    Tiedän kahdeksan ällää kirjoittaneen kaverin joka on ollut tehtaan huoltomiehenä 31 vuotta töissä ja asuu erakkona koiriensa kanssa. Saako arvostusta? Ei ainakaan minulta. Oli umpikiero koulukiusaaja ja manipuloitsija koko kouluikänsä.

    Karma rankaisi, jos minulta kysytään.


   • HeIIäkoukku kirjoitti:

    "Perhoseffektillä ja sattumalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka kyvykäs joku henkilö on tuottamaan yhteiskunnallista lisäarvoa"

    Oletpas kyyninen. Jostakusta katsos voi tulla merkittävä pikkiriikkisen sattuman kautta.

    Sillä on usein merkitys. Yksi kannustava lause tai kokemus saattaa muuttaa elämän suunnan ja tehdä jostakusta merkittävän henkilön yhteiskunnalle, johtajan, keksijän, sotapäällikön, huippu-urheilijan.

    Elämä voi muuttua ihan pienestä tapahtumasta. Kompastut lapsena pieneen kiveen, satutat nilkkasi, kiinnostut kuntoutuksessa urheilusta ja sinusta tulikin maailmanmestari. Sen pienen kiven ansiosta.

    Myös suutuspäissään heitetty negatiivinen kommentti saattaa saada jonkun sisuuntumaan, hän päättää näyttää epäilijöille ja onnistuu.

    Entäs penisiliinin keksiminen?

    "Alexander Fleming keksi penisilliinin sattumalta vuonna 1928. Tutkiessaan nenänsä bakteereita hän jätti vahingossa bakteeriviljelymaljan laboratorion pöydälle lähtiessään kahden viikon lomalle. Palattuaan hän huomasi maljalla stafylokkien lisäksi homekasvua ja kirkkaan renkaan sen ympärillä"

    Ajattele montako miljoonaa ihmistä pelastui ja parantui sattuman ansiosta? Kuinka monta yhteiskunnalle merkittävää henkilöä pelastui lapsineen ja lapsenlapselapsen... lapsineen?

    Sattumien kautta kenestä vaan voi tulla mitä vaan ja sitten taas voi käydä niin että maailman kyvykkäin ja geneettisesti lahjakkain henkilö jää auton alle seitsemän vuotiaana ja menehtyy. Kyvyt meni hukkaan.

    Tiedän kahdeksan ällää kirjoittaneen kaverin joka on ollut tehtaan huoltomiehenä 31 vuotta töissä ja asuu erakkona koiriensa kanssa. Saako arvostusta? Ei ainakaan minulta. Oli umpikiero koulukiusaaja ja manipuloitsija koko kouluikänsä.

    Karma rankaisi, jos minulta kysytään.

    Jatkan vielä sen verran, että jos vaikkapa hienon lääkkeen keksijä on ihmisenä täysi mulkero, niin sanon että hienoa kun keksit lääkkeen, mutta ihmisenä en arvosta sinua laisinkaan.

    Hyvät ihmiset ansaitsee arvostuksen riippumatta ulkonäöstä, kansalaisuudesta, koulutuksesta, ammatista, älykkyysosamäärästä, varallisuudesta, sukuhistoriasta, siviilisäädystä tai mistään pinnallisesta.

    Arvostus tulee siitä miten he kohtelevat läheisiään, tuntemattomia, itseään, eläimiä, lapsia jne ja miten heillä on halu auttaa toisia, pyrkiä kehittymään, kannustavat muita, ovat rehellisiä, tasa-arvoisia ja oikeudenmukaisia ilman sen suurempaa itsetehostusta, puuttuvat kiusaamiseen jne.

    Sellainen ihminen on yhteiskunnallisesti merkittävä. Levittää hyvää tuulta ja oikeita arvoja ympärilleen ja saattaa sitä kautta tehdä paljon enemmän hyvää tähän maailmaan kuin vaikka joku nimekäs pankkiiri.


   • Anonyymi
    HeIIäkoukku kirjoitti:

    Jatkan vielä sen verran, että jos vaikkapa hienon lääkkeen keksijä on ihmisenä täysi mulkero, niin sanon että hienoa kun keksit lääkkeen, mutta ihmisenä en arvosta sinua laisinkaan.

    Hyvät ihmiset ansaitsee arvostuksen riippumatta ulkonäöstä, kansalaisuudesta, koulutuksesta, ammatista, älykkyysosamäärästä, varallisuudesta, sukuhistoriasta, siviilisäädystä tai mistään pinnallisesta.

    Arvostus tulee siitä miten he kohtelevat läheisiään, tuntemattomia, itseään, eläimiä, lapsia jne ja miten heillä on halu auttaa toisia, pyrkiä kehittymään, kannustavat muita, ovat rehellisiä, tasa-arvoisia ja oikeudenmukaisia ilman sen suurempaa itsetehostusta, puuttuvat kiusaamiseen jne.

    Sellainen ihminen on yhteiskunnallisesti merkittävä. Levittää hyvää tuulta ja oikeita arvoja ympärilleen ja saattaa sitä kautta tehdä paljon enemmän hyvää tähän maailmaan kuin vaikka joku nimekäs pankkiiri.

    Hmm - perimän, kasvatuksen, elämänkokemusten ja sattumien joukosta sattumilla taitaa sittenkin olla pienin vaikutus siihen kuinka merkittävään elämään ihmisellä on eväät, siitä riippumatta miten merkittävyys määritellään. Sattuma ei anna lisäeväitä.

    Jos palataan takaisin (hyväntahtoisiin) avaruushemmoihin niin minä uskoisin että heillä on käytössä jokin muu perusta olentojen arvostukselle kuin aate, lakikirja tai yhteiskunnallisen lisäarvon tuottamiskyvykkyys.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hmm - perimän, kasvatuksen, elämänkokemusten ja sattumien joukosta sattumilla taitaa sittenkin olla pienin vaikutus siihen kuinka merkittävään elämään ihmisellä on eväät, siitä riippumatta miten merkittävyys määritellään. Sattuma ei anna lisäeväitä.

    Jos palataan takaisin (hyväntahtoisiin) avaruushemmoihin niin minä uskoisin että heillä on käytössä jokin muu perusta olentojen arvostukselle kuin aate, lakikirja tai yhteiskunnallisen lisäarvon tuottamiskyvykkyys.

    Määrittele "merkittävä elämä"?

    Merkittävä elämä ei korreloi arvostuksen kanssa, vaan henkilö voi olla myös merkittävästi paha henkilö. Hitlerinkin katkeruus johtui monista omalle kohdalle sattuneista sattumista ja hänestä tuli osittain niiden ansiosta merkittävä henkilö.

    Ihmiset on erilaisia ja reagoivat eri tavalla ärsykkeisiin. Siinä missä toisesta sisaruksesta saattaa tulla vanhempiensa kopio, toisesta tulee heidän vastakohta.

    Millainen olisi maailma, jos me kaikki oltaisiin samanlaisia, samat ajatukset, samat jutut, samat arvot? Eihän siinä tarvisi mistään edes enää keskustella, kun kaikki tietäisi sen minkä toinenkin ja olisi aina samaa mieltä.

    Arvostuksen voi ansaita myös olemalla ei-merkittävä henkilö. Oman tiensä kulkija, joka ei tee muille pahaa. Buddhalaisuudessa haetaan juuri sitä keskitietä. Stressi ja ahdistus poistuu kun ei haeta kuuta taivaalta ja onni haetaan riittävällä ahkeruudella ja työllä, ettei tarvitse ryömiä katuojassa.

    Yrityskoulutuksista aikoinaan jäänyt mieleen yksi tärkeä neuvo. Kun teet työsi kunnolla ja tunnollisesti työaikana, sinun ei tarvitse murehtia sitä vapaa-aikana, ja kun vapaa-aikasi on laadukasta ja palauttavaa, niin sinun ei tarvitse työaikana miettiä vapaa-aikasi puutteita ja vaikkapa läheistesi laiminlyömistä.

    Jos teet ne kummatkin huonosti ja vasemmalla kädellä, et ole koskaan täysin läsnä töissä etkä vapaa-aikana, vaan pyörit stressissä saamatta mitään aikaiseksi.

    Terveeseen ihmiseen on selkeästi sisään rakennettu tieto hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä. Useimmilla eläimillä myös. Se lienee universaali elinehto lajille, joka kykenee säilymään, kehittymään, lisääntymään ja sopeutumaan aina muuttuviin olosuhteisiin.

    Empatiaan kyvytön laji joka eläisi vain sotiakseen ja tappaakseen huvikseen.. ei sellainen koskaan ehtisi kehittyä kovinkaan pitkälle kun se jo olisi tuhonnut itsensä.

    Raja lajin itsetuhoisuuteen ei ole suurensuuri. Ihminen ei ole kaukana siitä eikä esimerkiksi susilauma, joka tappaisi kaikki saaliseläimet kerralla, jonka jälkeen itse kuolisivat nälkään ylimääräisen lihan mädäntyssä metsään ja sen lisääntymisen loppuessa.

    Luonto on yhtä kuin tasapaino. Ihmiskunnan suurin ongelma on ylikansoittuminen. Sitä ylikansoittumista ei voi ratkaista siirtelemällä populaa sinne tänne mukavampiin paikkoihin kuin tilapäisesti ja merkityksettömässä mittakaavassa.

    Nuori laji ollaan edelleen. Pandemiat ja sodat näyttävät olevan meidän planeetalla osa luontoa ja luonto hoitaa.

    Sattumasta vielä sen verran että sillä edelleenkin on valtava merkitys ja kaikessa. Siitä todisteena on se että tarkka ennustaminen on äärimmäisen vaikeaa, koska vaikuttimia matkan varrella on niin paljon ja niiden päälle miljoona sattumaa voi muuttaa kaiken.

    Jossakin kaukaisuudessa on törmäykset ja painovoimat tehneet jo nyt sellaiset kurssimuutokset taivaankappaleeseen, että se tulee osumaan jossakin vaiheessa Maahan tuhoisalla voimalla.

    Muutkin onnettomuudet ovat lähes aina monien asioiden ja sattumien summa. Niin myös ihmiselämä on monien sattumien summa, niin yksilötasolla kuin globaalistikin.


   • Anonyymi
    HeIIäkoukku kirjoitti:

    Määrittele "merkittävä elämä"?

    Merkittävä elämä ei korreloi arvostuksen kanssa, vaan henkilö voi olla myös merkittävästi paha henkilö. Hitlerinkin katkeruus johtui monista omalle kohdalle sattuneista sattumista ja hänestä tuli osittain niiden ansiosta merkittävä henkilö.

    Ihmiset on erilaisia ja reagoivat eri tavalla ärsykkeisiin. Siinä missä toisesta sisaruksesta saattaa tulla vanhempiensa kopio, toisesta tulee heidän vastakohta.

    Millainen olisi maailma, jos me kaikki oltaisiin samanlaisia, samat ajatukset, samat jutut, samat arvot? Eihän siinä tarvisi mistään edes enää keskustella, kun kaikki tietäisi sen minkä toinenkin ja olisi aina samaa mieltä.

    Arvostuksen voi ansaita myös olemalla ei-merkittävä henkilö. Oman tiensä kulkija, joka ei tee muille pahaa. Buddhalaisuudessa haetaan juuri sitä keskitietä. Stressi ja ahdistus poistuu kun ei haeta kuuta taivaalta ja onni haetaan riittävällä ahkeruudella ja työllä, ettei tarvitse ryömiä katuojassa.

    Yrityskoulutuksista aikoinaan jäänyt mieleen yksi tärkeä neuvo. Kun teet työsi kunnolla ja tunnollisesti työaikana, sinun ei tarvitse murehtia sitä vapaa-aikana, ja kun vapaa-aikasi on laadukasta ja palauttavaa, niin sinun ei tarvitse työaikana miettiä vapaa-aikasi puutteita ja vaikkapa läheistesi laiminlyömistä.

    Jos teet ne kummatkin huonosti ja vasemmalla kädellä, et ole koskaan täysin läsnä töissä etkä vapaa-aikana, vaan pyörit stressissä saamatta mitään aikaiseksi.

    Terveeseen ihmiseen on selkeästi sisään rakennettu tieto hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä. Useimmilla eläimillä myös. Se lienee universaali elinehto lajille, joka kykenee säilymään, kehittymään, lisääntymään ja sopeutumaan aina muuttuviin olosuhteisiin.

    Empatiaan kyvytön laji joka eläisi vain sotiakseen ja tappaakseen huvikseen.. ei sellainen koskaan ehtisi kehittyä kovinkaan pitkälle kun se jo olisi tuhonnut itsensä.

    Raja lajin itsetuhoisuuteen ei ole suurensuuri. Ihminen ei ole kaukana siitä eikä esimerkiksi susilauma, joka tappaisi kaikki saaliseläimet kerralla, jonka jälkeen itse kuolisivat nälkään ylimääräisen lihan mädäntyssä metsään ja sen lisääntymisen loppuessa.

    Luonto on yhtä kuin tasapaino. Ihmiskunnan suurin ongelma on ylikansoittuminen. Sitä ylikansoittumista ei voi ratkaista siirtelemällä populaa sinne tänne mukavampiin paikkoihin kuin tilapäisesti ja merkityksettömässä mittakaavassa.

    Nuori laji ollaan edelleen. Pandemiat ja sodat näyttävät olevan meidän planeetalla osa luontoa ja luonto hoitaa.

    Sattumasta vielä sen verran että sillä edelleenkin on valtava merkitys ja kaikessa. Siitä todisteena on se että tarkka ennustaminen on äärimmäisen vaikeaa, koska vaikuttimia matkan varrella on niin paljon ja niiden päälle miljoona sattumaa voi muuttaa kaiken.

    Jossakin kaukaisuudessa on törmäykset ja painovoimat tehneet jo nyt sellaiset kurssimuutokset taivaankappaleeseen, että se tulee osumaan jossakin vaiheessa Maahan tuhoisalla voimalla.

    Muutkin onnettomuudet ovat lähes aina monien asioiden ja sattumien summa. Niin myös ihmiselämä on monien sattumien summa, niin yksilötasolla kuin globaalistikin.

    Tuli tuosta sattumasta ja karmasta mieleen elokuva Hiomattomat timantit. Siinä Adam Sandler oli kulkenut jatkuvasti ojasta allikkoon ja suosta suohon ja juuri kun hän saavutti vihdoinkin elämässään läpimurron, niin 30 sekuntia myöhemmin häntä ammutaan otsaan. Kuoli hymyillen ja roistot vei kaiken. Onnea ei jatkunut kauaa. Viisaat lahjakkaat rakentaa onnensa järkevästi ja kestävällä tavalla. Onnenonkijat pelaa upporikasta tai rutiköyhää.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   289
   4589
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3266
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1390
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1332
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1209
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   40
   978
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   972
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   897
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   867
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   819
  Aihe