Totuus Raahesta, älä muuta !!

Anonyymi

Jos harkitset nyt tai tulevaisuudessa muuttoa Raaheen, älä muuta ollenkaan.

Asuntoja on vapaana aina, joskus ollut lähes 800 tyhjää vuokra-asuntoa ja sehän kertookin jo kaiken oleellisen Raahesta.

Raahessa pärjää vain alkuperäiset asukkaat ja HyväVeli-lahkolaiset.

Sinun on joko kuuluttava sisäpiireihin tai jäät kokonaan yksin, käytännössä loppuelämäsi ajan.

Jos et kuulu Raaheen, joudut työpaikoilla heti alisteiseen asemaan ja sinun osaamista tai kiltteyttäsi käytetään hyväksi.

Kaupoissa sinua katsotaan vain pahalla, kukaan ei puhu mitään tuntemattomalle, ei koskaan.

Lapsesi kimppuun koulussa ja ulkona hyökkää vähintään henkisesti, ellei jopa fyysisesti lauma täysin kurittomia kakaroita. He katsovat älypuhelimistaan milloin itsemurhavideoita, milloin aikuisviihdettä ja lapsesi kertoo iloisesti kotona, mitä kaverit tänään näyttivät.

Kouluja ei varsinaisesti ole, ovat joko homeessa, väistötiloissa tai lopetusuhan alla. Koskee lähes kaikkia ennen 2000-luvulla rakennettua.

Päiväkodin tunnelma on syyllistävä, sinusta tai perheestäsi etsitään aina virheitä.

Et tule koskaan viihtymään Raahessa, koska täällä ei ole mitään tekemistä, eikä nähtävää.

Esimerkiksi talvi sunnuntai on ehkä pahimpia päiviä, koska kukaan ei liiku missään.

Kaupunki muistuttaa yhä Urho Kekkosen ja Neuvostoliiton aikakautta, eikä koskaan mennyt eteenpäin tai modernisoitunut.

Raahen kaupungilla on iso määrä mielenterveysongelmaisia ja päihdekäyttäjiä, toivottavasti ymmärrät, millaisen riskin he muodostavat perheellesi jokaisena arkipäivänäkin.

Jos Raahen ainoa tukipilari SSAB lopettaa kokonaan tai irtisanoo noin 500-1500 työntekijää 2030 mennessä, ei Raaheen jää myöskään palveluja.

Asukkaat katoaa ja ihan hyvä niin, sillä Raahen voisi hyödyntää 100 vuoden sisällä yhtenä suurena satamana ja teollisuusalueena juna-ratoineen jne.

(Raahe ei turhaan ole voittanut Suomen epäviihtyisin kunta - titteliä, Raahelaiset saattavat olla jopa ylpeitä siitäkin..)

Eli ei kannata muuttaa, elämä aukeaa ihan eri tavalla, kun palaat oikeaan kaupunkiympäristöön takaisin, oli se sitten missä päin vain, suuri helpotus ja vapauden tunne on mahtava.

Onnea elämäsi päätökseen, Raahe on se viimeinen vaihtoehto, kysy keneltä tahansa, joka on muuttanut pois sieltä.

32

696

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Juuri noin.kuoleva kaupunki.tehdas loppuu kokonaan turha siitä kinastella.kylmää kyytiä tulee.sitten täällä sisäpiiri eli lestat ym juonivat ja oikeat ihmuset kärsivät.kaupungin ns johto sairaala poliisi kiinteistöhuollot ja mitä vielä ovat lestavetoisia ja sen huomaa.älä muuta tänne.tiedän aika hyvin kun olen syntyperäinen raahelainen ja jo 62 vuotta täällä ollut.näin se menee hyväveli ja seppä.

  • Anonyymi

   Oletko yrittänyt saada apua tuohon henkiseen masennukseen? Jos vaikka Oulussa voisivat auttaa?

   • Anonyymi

    Ei ole masennusta lainkaan.mutta totuus kaupungista on masentavaa.ollut aina ja tulee olemaan.kaikkihan sen tietää mutta hyväveli kieltää kaikki kun pieni piiri toimii ja siinä sivussa tehdään pahoja mutta sunnuntaina saadaan ne herran nimeen anteeksi.


   • Anonyymi

    Kaikki jotka jäävät tänne tulevat tarvitsemaan apua. Täällä jo asuvia mikään ei voi parantaa.


  • Anonyymi

   Olen samaa mieltä raahe on masentava paikka onneksi en asu siellä.Hyvä puoli raahessa on se,että siitä pääsee helposti ohi.

   • Anonyymi

    Ja joka päivä pois kun työpäivä loppuu....


  • Anonyymi

   Nyt on aplodien paikka 👏 loistavaa miten hyvin joku voi kiteyttää koko paketin kasaan ja kertoa sen minkä moni tietää mutta ei uskalla myöntää tai kieltää kokonaan. Lisää tätä todenmukaista tekstiä, tämä on kuin otanta hyvästä kirjasta. Toivottavasti kirjoitat jatkossakin✍

  • Anonyymi

   Antinkankaan koulu on valmistunut vuonna 2018.
   Se ei ole homeessa ainakaan vielä.
   Kummatin koulu oli homeessa ja siksi se varmaan puretaan viimeistään sitten, kun sille on ehditty tehdä ilkivaltaa.

  • Anonyymi

   En suosittele muuttamista Raaheen.
   Fiksut ovat muuttaneet Ouluun Raahesta.

  • Anonyymi

   Raahe on hyvin eristäytynyt ja syrjään jäänyt paikka, mutta Oulussa paljon käyneenä täytyy sanoa, että niin on likaista, vanhaa ja elotonta seutua sekin.

   Kaikki ennen vanhaan ollut on siellä täysin kulahtanut eli ohi on Oulunkin kohdalla kaikki hienous.

   Kauppakeskus Valkea oli täynnä narkkeja, se koko ykkös kerros haisi todella voimakkaasti kuselle, kun läpi vain käveli.

   Zeppelin oli upea, silloin kun siellä oli vielä se laiva sisällä, mutta nyt ei ole mitään mieltä. Vähän turhan kallis sähkö ja lämmitys eli ylläpitää vain nuorten hengailuun, joilla ei ole edes varaa mitään ostaa.

   Oulu ja Kempele kuuluu tuohon samaan masentavaan paikkaan. Huumeet ja mt-ongelmat kukoistaa, samoin lastensuojelu täysin voimaton.

  • Anonyymi

   Totta joka sana.raahe on kuollut.tekevät rääpäleet viimeisillään voimillaan elokuvan raahe on raahe kuten media kertoi.tulee kassamagneetti ja saa oskarinkin.voi hyvä tavaton.mitä vielä.paljonkohan kaupunki syytää rahaa tuohonkin turhuuteen.

   • Anonyymi

    Atomivoimalan sementtivalun voi tehdä nuo Raahe elokuvan stuntti kohtaukset.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Atomivoimalan sementtivalun voi tehdä nuo Raahe elokuvan stuntti kohtaukset.

    Ydinvoimalaa ei ole tulossa Pyhäjoelle ainakaan Rosatomilta sinne ei ole tulossa mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Atomivoimalan sementtivalun voi tehdä nuo Raahe elokuvan stuntti kohtaukset.

    Atomi hajoaa ja raahe vajoaa sekä seutukunta myös.missä on mikäkin kukaan tiedä ei.hyväveli hellii lahkossa ja kaikki on siinä uskossa paitsi ei oikeat ihmiset.


  • Anonyymi

   Mitä, olen asunut Raahessa, pattijoella lähes koko ikäni ja viihdy ihan hyvin. Raahe näyttäisi toiselta jos 70- 80 luvulla Raahe olisi saanut autotehtaan ja ehkä Hämeenlinnan ohut levy yksikön. Mutta kun täällä kommarit lakkoili se varmaan yksi syy että ei saatu..

   • Anonyymi

    Asseri komensi perseet penkkiin heti pienestäkin vastoinkäymisestä, saattoi olla syy, ettei tehtaan kylkeen juuri mitään jalostavampaa toimintaa tullut. Nyt Suomen Venäjä-boikotointi vie sitten tehtaan tällä vuosikymmenellä kun sähkö ei riitä uusiin tekniikoihin


   • Anonyymi

    Vai olet asunut pattijoellakin.se selittää jo paljon.


  • Anonyymi

   Kyllä Raaheen kannattaa muuttaa.

   • Anonyymi

    Odota, kun tehdas loppuu tai irtisanovat suurimman osan, niin muutat sinäkin pois. Lestat saa jäädä keskenään.


  • Anonyymi

   Raahe loisti merikaupunkina aikoinaan jo kauan ennen Rautaruukkia. En tiedä miksi tehdas päätettiin rakentaa tänne, jo valmiiksi kuolevaan paikkan, mutta se nosti silloisen kituvan Raahen kukoistukseen. Nyt tilanne on taas sama, kuin ennen tehtaantuloa. Olemme pudonneet todella korkealta ja kovaa. Sen ajan Raahesta ei ole enää mitään jäljellä. Ei ihmisiä näy vanhassa kaupungissa sen enempää kuin uusillakaan asuinalueilla. Kun ei ole enää palvelujakaan, eikä mitään tekemistä, no ei ainakaan nuorilla perheillä. Huumeet, työttömyys ja mielenterveysongelmat ovat tulleet Raahen kulta-aikojen tilalle. Ollinsaarikin oli aikoinaan lapsia ja iloisuutta täynnä. Ei näy kenenkään leikkivän enää kerrostalojen pihoilla. Nyt kaikkialla Raahessa on vain masentava tunnelma. En ihmettele yhtään, jos suurin osa muuttaa pois. Eihän tänne mitään jää, kunnollisia koulujakaan ei ole lapsille enää. Tehdas, jos irtisanoo sen 500-1500 henkeä, niin kyllä katoaa isoja lapsiperheitä kuvioista. Perheen isät kun poistuu ja vie sen pienenkin "elon" mukanaan.

  • Anonyymi

   Ei ole pelkoa että kukaan on niin tyhmä jotta muuttaisi Raaheen. Se maine oli huono jo vuosina 2008-2009. Jonkunsortin lama taisi alkaa silloin. Oulussa asti varoittelivat ja haukkuivat Raahea aina. Tehtaallakin taisi olla jatkuvaa lakkoilua. Ihme että tehdas on pystyssä vieläkin.

  • Anonyymi

   On Raahessa sen verran hyvää, kaupat on melko lähellä toisiaan eli autolla pystyy kaupoista etsimään kyllä mitä haluaa... mutta ongelmaksi usein koituu mitään ei tahdo löytyä esimerkiksi mustaa tai harmaata vaatetusta lapsille on vaikia, kaikkia outoa/värillistä löytyy kyllä pilvin pimein, ostakoon ken haluaa...

   Yleensä joutuu joka tapauksessa Ouluun asti. Apteekit ja Kaupat eivät tosiaan ole auki siihen aikaan kun niitä eniten tarvitsee eli aamu ja iltapainotteisesti klo 06-08 on usein se tarve sunnuntaisinkin niin joutuu vaan odottelemaan tuntikausia Raahessa.

   Muualla Suomessa on klo 06-24 välillä auki ihan hyvin, reilu 10 Prismaa on auki 24H...

   Apteekkeja on Raahessa 2 vierekkäin en ymmärrä miksi eivät ole samaa puljua mutta eivät ole koskaan auki kun lapset jotain tarvitsee ja sehän on aina ilta ja yötä vasten kun sairastuu erityisesti 20-23 välillä...

   Kyllä jonkunlainen "siesta" saisi Suomeenkin tulla niin aukioloajat saataisi kohdilleen eli aamuun ja iltaan...

   • Anonyymi
    UUSI

    Eihän nyt lapsia mustaan pueta, hautajaisväri. Kaupat ovat auki silloin, kun asiakkaat todennäköisimmin liikkuvat ja klo 06 aamulla ei liiku muut kuin postimiehet, poliisit ja kännissä kotiinsa palailevat juhlijat. Lääkkeitä kannattaa pitää pieni käsivarasto kotona varsinkin lapsiperheissä.


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän nyt lapsia mustaan pueta, hautajaisväri. Kaupat ovat auki silloin, kun asiakkaat todennäköisimmin liikkuvat ja klo 06 aamulla ei liiku muut kuin postimiehet, poliisit ja kännissä kotiinsa palailevat juhlijat. Lääkkeitä kannattaa pitää pieni käsivarasto kotona varsinkin lapsiperheissä.

    Voi elämän kevät. Pitäisikö uskovaisilta kieltää tai estää internetin käyttö kokonaan, jos joku luulee yhä, että vain hautajaisiin pukeudutaan mustiin. On jääty 1950-luvulle Raahessakin. Syntisen noloa.


  • Anonyymi

   Raahen ongelma on jähmettyminen tai jääminen jonnekkin neuvostoliiton aikaan tai sen ajan ideologiaan. Mitään uudistuksia ei tehdä. Ei edes uusia kouluja lapsille.

   Vanha Raahe kuuluisi purkaa ihan ensimmäiseksi kokonaan pois. Siellä olevat talot olivat tärkeitä joskus jollekkin, mutta nyt hekin ovat kuolleet.

   Todella vaikeita ihmisiä ja verkostoja. Mene jotain sanomaan tai ehdottamaan niin suuttuvat loppuiäksi. Kaupunginjohtajat vaihtuvat jne jne.

   • Anonyymi

    Joo suojelukohteiden ja soveliuksen kummitusten pitäisi päästä jo vapauteen. Vanha raahen tilalle saisi mitä tahansa rakentaa. Turisteja ei ole enää olemassakaan. Potentiaali on valtava. Hopi hop töihin päättäjät. Pelastakaa raahe !!


  • Anonyymi
   UUSI

   Aloitus ei ihan pidä paikkaansa. Ei auta vaikka olet syntynyt täällä.
   Hyvä veli ynnä lestat pyörittää.

   Muut saa elää normielämää, jossa koirat haukkuu, musiikki raikaa päivisin, mutta toisia katsotaan suurennuslasin läpi eli et saa päästää risaustakaan PÄIVÄLLÄ! Yöllä nukun, mutta toiset saa hiissata/jyrätä huonekaluja yläkerrassa, jonka ääni kuuluu tosi hyvin YÖLLÄ. Taloyhtiö K:n mukaan asunnossa ei asu kukaan, mutta talvella sieltä kuitenkin loisti valot. Eli selvää valehtelua.

   Jos muutat varaudu menettämään työsi, talenttisi, jopa identiteettisi, omaisuutesi. Ne yrittävät tehdä taustatoiminnalla sinusta uskovaista, jolta saa lypsää vaikka kaikki!
   Olen menettänyt paljon. Ja tekevät ihmisistä lopunajan ihmisiä. Sitä voi olla muuallakin.

   • Anonyymi
    UUSI

    Niin ja vielä:
    Se on sääli, että paikkakunnista tehdään tollasia.
    Hyvää on näinä aikoina rajan läheisyys, jos Putin intoilee.
    Kun ei ole paljon ihmisiä, korona sun muut ei niin tartu.
    Oliko ne nyt siinä kaikki. Ehkä tulee jotain vielä, jos oikein puristaa.
    Kohtuu hintaisia asuntoja, mutta se ei auta kun ei ole töitä.

    Mutta varoitan ottamasta lainaa, kun voivat tehdä ja keikuttaa sinne sun tänne ns venettä.


   • Anonyymi
    UUSI

    Siis tarkoitin exaktisti uskon esikuvaa, joka tarkoittaa että kaikki veks!
    Joka minä en ainakaan ole halunnut olla.


  • Anonyymi
   UUSI

   Pitäis tietää aina ennen mahdollista muuttoa paikkakunnan agenda ja toimijat.
   Synkkaako omiin toimintatapoihin ja tavoitteisiin. Vai meneekö pahasti ristiin ja tulee ristiriitoja.

   Mä kommentoin eräässä tapauksessa, jota en olisi saanut ehkä tehdä. Mulle annettiin vaivihkaa viesti, että joudun lähteen jos kovasti kommentoin.

   Mieti kahdesti, haluatko elää ns vapaassa maassa sananvapauden alla vai miettien saako sanoa vai. Ja mitä saa sanoa kulloinkin.

   Ei niin helpoin paikkakunta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   5124
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   4214
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   715
   2634
  4. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   2242
  5. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   104
   2133
  6. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   134
   2122
  7. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   181
   1644
  8. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   1491
  9. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   241
   1423
  10. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   103
   1258
  Aihe