Näin tämä paikka joskus tunnettiin. Kouluja ja oppilaitoksia niin paljon joka puolella, ettei niiden avulla enää erotu.
Vanhat kuvat naamakirjassa oli juuri keskustelua HYK:stä ja koulumaailmasta muutenkin. Siellä kirjoitteli viestejä sellaiset, joiden mielestä koulunkäynti on aina ollut ilmaista ja jopa mahdollista kaikille. No saivat tietoa ,
V.1950 luvulla HYK:_ssä oli lukukausimaksu. Ruoka maksoi, jopa maitoliput piti ostaa. Oppikirjat ja kaikki muu materiaali piti itse hankkia.
Tipula oli ja Lyseekartano. Naapurikuntaan perustettiin keskikoulu, sinne kelpasivat kaikki. Kaurialaan oppikoulu, jolla paljon lastentauteja.
PERUSKOULU tuli vasta 1970 luvulla, alkaen Lapista päätyen Hesaan 1978. Sinne pääsi kaikki ja oli ilmaista.
JA "ÄSKETTÄIN" PAKOLLINEN, MAKSUTON TOINEN ASTE. Mediassa näkynyt tietoja, että keskiarvo rima on korkealla sisään mahtumisessa.
ETTÄ ON KEHITYS KEHITTYNYT
HÄMEENLINNA - KOULUKAUPUNKI
12
162
Vastaukset
- Anonyymi
Homekouluja alkoi löytyä ympäri maata ja paljon niitä remontoitiin. Jouduttiin huomaamaan, ettei niitä pysty remontoimaan kuntoon. Väistötiloissa opiskellaan muuallakin kuin Hämeenlinnassa. On täällä tilanne keskiarvoa huonompi? Kun
ei ole käytettävissä tilastoa.
On ihan turhaa jotakin poliitikkoa tai muuta, että sen syytä.
Koittakaa nyt älytä käyttää energianne tilanteen korjaamiseen ja uuden suunnitteluun.- Anonyymi
Eli jos jossain muuallakin on huonosti asiat niin mitäpä siitä sitten meidänkään kannattaa surra? Kiinnittäisin huomiota sodan keskeltä Suomeen tulleisiin pakolaisiin. Osalle on tarjottu asunto jossa hiukan sanomista eikä kelpaa muka euron kuukausi vuokralla. Miljoona suomalaista köyhää asuu vastaavantasoisissa asunnoissa vuokran ollessa lähellä tonnia kuussa. Kaikki siis hyvin vai?
- Anonyymi
Hämeenlinna on vanha koulukaupunki ja sellaiseksi jää :)
- Anonyymi
Lue vanha,entinen.
- Anonyymi
Niinno. Nyt on sitten parkkitaloja.
- Anonyymi
Mikä mahtoi olla tuolloin 50? tai jotain luvulla lukukausimaksu verrattuna ihmisten tuloihin?
Montako % joutui jättämään koulunkäynnin kun ei ollut varaa? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä mahtoi olla tuolloin 50? tai jotain luvulla lukukausimaksu verrattuna ihmisten tuloihin?
Montako % joutui jättämään koulunkäynnin kun ei ollut varaa?Vapaaoppilaspaikkoja oli jo 50 luvulla. Ammattikoulu maksoi jopa uudet kumit polkupyörään, jos oli pitkä koulumatka. Ennen ihmisistä oikeesti huolehdittiin, eikä siihen kulunut niin älyttömästi rahaa kuin nykyajan sossuun, joka kaataa ennen pitkää koko valtion talouden.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vapaaoppilaspaikkoja oli jo 50 luvulla. Ammattikoulu maksoi jopa uudet kumit polkupyörään, jos oli pitkä koulumatka. Ennen ihmisistä oikeesti huolehdittiin, eikä siihen kulunut niin älyttömästi rahaa kuin nykyajan sossuun, joka kaataa ennen pitkää koko valtion talouden.
Eli köyhiä oli siis paljon vähemmän?
Tuliskohan totuus vihdoin pullamössösukupolvelta.
- Anonyymi
Hämeenlinnassahan on melko hyvät koulut. Nummen koulu melkein uusi ja Tuomela remontoitu. Kaurialaan ja vuorentaakse valmistuu uusi koulu. Verkatehtaalla on remontoitu koulu. Hätilään alkaa uuden koulun rakennustyö. Ainoo on toi seminaarin mysteeri, josta ei kukaan ota selvää. Tavastiaa ja Hamkkia on koko ajan kehitetty. Ainoo mikä on menetetty on OKL, kun Tampere petti meidät. Ja siitähän alkoikin koko seminaarin sotku. Mutta yleisesti nyt on hyvin.
- Anonyymi
Kouluja ei oikeastaan nykymuodossaan raskaana ja kalliina instituutiona enää tarvittaisi. Ala-asteen ainakin voisi käydä osin tai jopa kokonaan etänä. Aika vähissä on lapset joiden lukemaan oppiminen on kiinni opettajasta. Kyllä fiksu lapsi oppii lukemaan puhelintaan ihan itsestään ja uteliaisuuttaan. Toki näille Jukolan Jusseille jotka eivät mitään opi täytyisi koulu sitten järjestää ja muu äidinkielisille. Aivan saa....n kallis organisaatio joutaisi näin romukoppaan.
- Anonyymi
vieläkö on ip jäähyllä
- Anonyymi
Kirjoitan sitten vähän lisää köyhien lasten koulutaipaleesta 1950-60 -luvuilla.
Kaavan mukaan kansakoulusta hyvien perheiden lapset menivät oppikouluun, vaikkapa sinne HYK:iin. Tavallisten perheiden lapset kävivät kansalaiskoulun. Minä olin ainakin luokkani köyhin HYK:ssä.- Kun ollaan valmiiksi varakkaita, ei se oman lapsen koulu rahapulaan lopu.
Paitsi jos vaikka isä kuolee.
Kyllä peruskoulun perustamiseen on ollut kova paine sekä maksuttomuuteen että siihen. että kaikilla muutenkin oikeus opiskeluun.
Nyt tätä maksutonta ja pakollista toista astetta on tarvittu samoista syistä. Monet lukiolaiset joutuivat tekemään osa-aikatöitä. - Nyt on pulmana, etteivät kaikki halukkaat mahdu lukioihin. Keskiarvorima on sen takia korkealla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sofian ökyilyt on loppu
Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis2292940Syystäkin ollut kirjoittamatta
Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall2851634Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?
Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä5041476- 741378
Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.
Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/4201306- 941261
Jesper on herrasmies
Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj1681134- 1411099
Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa
Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa831065Ässät taas yhdessä
Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.281025