HÄMEENLINNA - KOULUKAUPUNKI

Anonyymi

Näin tämä paikka joskus tunnettiin. Kouluja ja oppilaitoksia niin paljon joka puolella, ettei niiden avulla enää erotu.

Vanhat kuvat naamakirjassa oli juuri keskustelua HYK:stä ja koulumaailmasta muutenkin. Siellä kirjoitteli viestejä sellaiset, joiden mielestä koulunkäynti on aina ollut ilmaista ja jopa mahdollista kaikille. No saivat tietoa ,

V.1950 luvulla HYK:_ssä oli lukukausimaksu. Ruoka maksoi, jopa maitoliput piti ostaa. Oppikirjat ja kaikki muu materiaali piti itse hankkia.

Tipula oli ja Lyseekartano. Naapurikuntaan perustettiin keskikoulu, sinne kelpasivat kaikki. Kaurialaan oppikoulu, jolla paljon lastentauteja.

PERUSKOULU tuli vasta 1970 luvulla, alkaen Lapista päätyen Hesaan 1978. Sinne pääsi kaikki ja oli ilmaista.

JA "ÄSKETTÄIN" PAKOLLINEN, MAKSUTON TOINEN ASTE. Mediassa näkynyt tietoja, että keskiarvo rima on korkealla sisään mahtumisessa.

ETTÄ ON KEHITYS KEHITTYNYT

12

162

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Homekouluja alkoi löytyä ympäri maata ja paljon niitä remontoitiin. Jouduttiin huomaamaan, ettei niitä pysty remontoimaan kuntoon. Väistötiloissa opiskellaan muuallakin kuin Hämeenlinnassa. On täällä tilanne keskiarvoa huonompi? Kun
   ei ole käytettävissä tilastoa.

   On ihan turhaa jotakin poliitikkoa tai muuta, että sen syytä.

   Koittakaa nyt älytä käyttää energianne tilanteen korjaamiseen ja uuden suunnitteluun.

   • Anonyymi

    Eli jos jossain muuallakin on huonosti asiat niin mitäpä siitä sitten meidänkään kannattaa surra? Kiinnittäisin huomiota sodan keskeltä Suomeen tulleisiin pakolaisiin. Osalle on tarjottu asunto jossa hiukan sanomista eikä kelpaa muka euron kuukausi vuokralla. Miljoona suomalaista köyhää asuu vastaavantasoisissa asunnoissa vuokran ollessa lähellä tonnia kuussa. Kaikki siis hyvin vai?


  • Anonyymi

   Hämeenlinna on vanha koulukaupunki ja sellaiseksi jää :)

   • Anonyymi

    Lue vanha,entinen.


  • Anonyymi

   Niinno. Nyt on sitten parkkitaloja.

   • Anonyymi

    Mikä mahtoi olla tuolloin 50? tai jotain luvulla lukukausimaksu verrattuna ihmisten tuloihin?
    Montako % joutui jättämään koulunkäynnin kun ei ollut varaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä mahtoi olla tuolloin 50? tai jotain luvulla lukukausimaksu verrattuna ihmisten tuloihin?
    Montako % joutui jättämään koulunkäynnin kun ei ollut varaa?

    Vapaaoppilaspaikkoja oli jo 50 luvulla. Ammattikoulu maksoi jopa uudet kumit polkupyörään, jos oli pitkä koulumatka. Ennen ihmisistä oikeesti huolehdittiin, eikä siihen kulunut niin älyttömästi rahaa kuin nykyajan sossuun, joka kaataa ennen pitkää koko valtion talouden.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vapaaoppilaspaikkoja oli jo 50 luvulla. Ammattikoulu maksoi jopa uudet kumit polkupyörään, jos oli pitkä koulumatka. Ennen ihmisistä oikeesti huolehdittiin, eikä siihen kulunut niin älyttömästi rahaa kuin nykyajan sossuun, joka kaataa ennen pitkää koko valtion talouden.

    Eli köyhiä oli siis paljon vähemmän?

    Tuliskohan totuus vihdoin pullamössösukupolvelta.


  • Anonyymi

   Hämeenlinnassahan on melko hyvät koulut. Nummen koulu melkein uusi ja Tuomela remontoitu. Kaurialaan ja vuorentaakse valmistuu uusi koulu. Verkatehtaalla on remontoitu koulu. Hätilään alkaa uuden koulun rakennustyö. Ainoo on toi seminaarin mysteeri, josta ei kukaan ota selvää. Tavastiaa ja Hamkkia on koko ajan kehitetty. Ainoo mikä on menetetty on OKL, kun Tampere petti meidät. Ja siitähän alkoikin koko seminaarin sotku. Mutta yleisesti nyt on hyvin.

   • Anonyymi

    Kouluja ei oikeastaan nykymuodossaan raskaana ja kalliina instituutiona enää tarvittaisi. Ala-asteen ainakin voisi käydä osin tai jopa kokonaan etänä. Aika vähissä on lapset joiden lukemaan oppiminen on kiinni opettajasta. Kyllä fiksu lapsi oppii lukemaan puhelintaan ihan itsestään ja uteliaisuuttaan. Toki näille Jukolan Jusseille jotka eivät mitään opi täytyisi koulu sitten järjestää ja muu äidinkielisille. Aivan saa....n kallis organisaatio joutaisi näin romukoppaan.


  • Anonyymi

   vieläkö on ip jäähyllä

   • Anonyymi

    Kirjoitan sitten vähän lisää köyhien lasten koulutaipaleesta 1950-60 -luvuilla.

    Kaavan mukaan kansakoulusta hyvien perheiden lapset menivät oppikouluun, vaikkapa sinne HYK:iin. Tavallisten perheiden lapset kävivät kansalaiskoulun. Minä olin ainakin luokkani köyhin HYK:ssä.- Kun ollaan valmiiksi varakkaita, ei se oman lapsen koulu rahapulaan lopu.
    Paitsi jos vaikka isä kuolee.

    Kyllä peruskoulun perustamiseen on ollut kova paine sekä maksuttomuuteen että siihen. että kaikilla muutenkin oikeus opiskeluun.

    Nyt tätä maksutonta ja pakollista toista astetta on tarvittu samoista syistä. Monet lukiolaiset joutuivat tekemään osa-aikatöitä. - Nyt on pulmana, etteivät kaikki halukkaat mahdu lukioihin. Keskiarvorima on sen takia korkealla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   229
   2940
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   285
   1634
  3. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   504
   1476
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   74
   1378
  5. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   420
   1306
  6. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1261
  7. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   1134
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   141
   1099
  9. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   83
   1065
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1025
  Aihe