Näin tämä paikka joskus tunnettiin. Kouluja ja oppilaitoksia niin paljon joka puolella, ettei niiden avulla enää erotu.
Vanhat kuvat naamakirjassa oli juuri keskustelua HYK:stä ja koulumaailmasta muutenkin. Siellä kirjoitteli viestejä sellaiset, joiden mielestä koulunkäynti on aina ollut ilmaista ja jopa mahdollista kaikille. No saivat tietoa ,
V.1950 luvulla HYK:_ssä oli lukukausimaksu. Ruoka maksoi, jopa maitoliput piti ostaa. Oppikirjat ja kaikki muu materiaali piti itse hankkia.
Tipula oli ja Lyseekartano. Naapurikuntaan perustettiin keskikoulu, sinne kelpasivat kaikki. Kaurialaan oppikoulu, jolla paljon lastentauteja.
PERUSKOULU tuli vasta 1970 luvulla, alkaen Lapista päätyen Hesaan 1978. Sinne pääsi kaikki ja oli ilmaista.
JA "ÄSKETTÄIN" PAKOLLINEN, MAKSUTON TOINEN ASTE. Mediassa näkynyt tietoja, että keskiarvo rima on korkealla sisään mahtumisessa.
ETTÄ ON KEHITYS KEHITTYNYT
HÄMEENLINNA - KOULUKAUPUNKI
12
161
Vastaukset
- Anonyymi
Homekouluja alkoi löytyä ympäri maata ja paljon niitä remontoitiin. Jouduttiin huomaamaan, ettei niitä pysty remontoimaan kuntoon. Väistötiloissa opiskellaan muuallakin kuin Hämeenlinnassa. On täällä tilanne keskiarvoa huonompi? Kun
ei ole käytettävissä tilastoa.
On ihan turhaa jotakin poliitikkoa tai muuta, että sen syytä.
Koittakaa nyt älytä käyttää energianne tilanteen korjaamiseen ja uuden suunnitteluun.- Anonyymi
Eli jos jossain muuallakin on huonosti asiat niin mitäpä siitä sitten meidänkään kannattaa surra? Kiinnittäisin huomiota sodan keskeltä Suomeen tulleisiin pakolaisiin. Osalle on tarjottu asunto jossa hiukan sanomista eikä kelpaa muka euron kuukausi vuokralla. Miljoona suomalaista köyhää asuu vastaavantasoisissa asunnoissa vuokran ollessa lähellä tonnia kuussa. Kaikki siis hyvin vai?
- Anonyymi
Hämeenlinna on vanha koulukaupunki ja sellaiseksi jää :)
- Anonyymi
Lue vanha,entinen.
- Anonyymi
Niinno. Nyt on sitten parkkitaloja.
- Anonyymi
Mikä mahtoi olla tuolloin 50? tai jotain luvulla lukukausimaksu verrattuna ihmisten tuloihin?
Montako % joutui jättämään koulunkäynnin kun ei ollut varaa? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä mahtoi olla tuolloin 50? tai jotain luvulla lukukausimaksu verrattuna ihmisten tuloihin?
Montako % joutui jättämään koulunkäynnin kun ei ollut varaa?Vapaaoppilaspaikkoja oli jo 50 luvulla. Ammattikoulu maksoi jopa uudet kumit polkupyörään, jos oli pitkä koulumatka. Ennen ihmisistä oikeesti huolehdittiin, eikä siihen kulunut niin älyttömästi rahaa kuin nykyajan sossuun, joka kaataa ennen pitkää koko valtion talouden.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vapaaoppilaspaikkoja oli jo 50 luvulla. Ammattikoulu maksoi jopa uudet kumit polkupyörään, jos oli pitkä koulumatka. Ennen ihmisistä oikeesti huolehdittiin, eikä siihen kulunut niin älyttömästi rahaa kuin nykyajan sossuun, joka kaataa ennen pitkää koko valtion talouden.
Eli köyhiä oli siis paljon vähemmän?
Tuliskohan totuus vihdoin pullamössösukupolvelta.
- Anonyymi
Hämeenlinnassahan on melko hyvät koulut. Nummen koulu melkein uusi ja Tuomela remontoitu. Kaurialaan ja vuorentaakse valmistuu uusi koulu. Verkatehtaalla on remontoitu koulu. Hätilään alkaa uuden koulun rakennustyö. Ainoo on toi seminaarin mysteeri, josta ei kukaan ota selvää. Tavastiaa ja Hamkkia on koko ajan kehitetty. Ainoo mikä on menetetty on OKL, kun Tampere petti meidät. Ja siitähän alkoikin koko seminaarin sotku. Mutta yleisesti nyt on hyvin.
- Anonyymi
Kouluja ei oikeastaan nykymuodossaan raskaana ja kalliina instituutiona enää tarvittaisi. Ala-asteen ainakin voisi käydä osin tai jopa kokonaan etänä. Aika vähissä on lapset joiden lukemaan oppiminen on kiinni opettajasta. Kyllä fiksu lapsi oppii lukemaan puhelintaan ihan itsestään ja uteliaisuuttaan. Toki näille Jukolan Jusseille jotka eivät mitään opi täytyisi koulu sitten järjestää ja muu äidinkielisille. Aivan saa....n kallis organisaatio joutaisi näin romukoppaan.
- Anonyymi
vieläkö on ip jäähyllä
- Anonyymi
Kirjoitan sitten vähän lisää köyhien lasten koulutaipaleesta 1950-60 -luvuilla.
Kaavan mukaan kansakoulusta hyvien perheiden lapset menivät oppikouluun, vaikkapa sinne HYK:iin. Tavallisten perheiden lapset kävivät kansalaiskoulun. Minä olin ainakin luokkani köyhin HYK:ssä.- Kun ollaan valmiiksi varakkaita, ei se oman lapsen koulu rahapulaan lopu.
Paitsi jos vaikka isä kuolee.
Kyllä peruskoulun perustamiseen on ollut kova paine sekä maksuttomuuteen että siihen. että kaikilla muutenkin oikeus opiskeluun.
Nyt tätä maksutonta ja pakollista toista astetta on tarvittu samoista syistä. Monet lukiolaiset joutuivat tekemään osa-aikatöitä. - Nyt on pulmana, etteivät kaikki halukkaat mahdu lukioihin. Keskiarvorima on sen takia korkealla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä751440Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2481342Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.1551122Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava2551098- 51805
- 65774
Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em62757Miksi mies tuntee näin?
Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui39738Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg
parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤44711- 30647