Ikäkysymyksestä ym.

Anonyymi

Usein armeijasta keskusteltaessa puhutaan ikärajoista, jonka jälkeen ei enää kutsuttaisi palvelukseen. Kuntoisuusluokankin epäillään vaikuttavan asiaan.
Samoin kuulee puhuttavan, että kun armeijasta on aikaa jo 20 vuotta ilman kertausharjoituksia, niin enhän enää muista mitään tehtävistäni.

Reserviläinen on sijoitettuna varusmiespalveluksessa saamaansa tehtävään ehkä n. 0-15 vuotta. Tämän jälkeen hän vapautuu tästä sijoituksesta ja on uudelleensijoitettavissa muihin vapautuviin tehtäviin. Käytännössä voi tarkoittaa sitä, että esim. ryhmänjohtaja voidaan sijoittaa vaikkapa oman tai jonkun muun joukon esikuntaan. Tässä vaiheessa sijoitukseen vaikuttaa myös ammatti tai muu osaaminen. Eli jääkärikomppanian kersantti voi löytää itsensä ilmatorjuntapatterin huoltotehtävistä tai tykistön korpraali rajavartiokomppanian esikunnasta IT-tehtävistä (IT tarkoittaa tässä siis tietotekniikkaa).

Eli jos ei ole käyty kertausharjoituksissa kymmeniin vuosiin, niin tuskin se sijoitus enää 40-vuotiaana on sissikomppaniassa perussissinä, vaan on jo tukitehtävissä tms. Sijoitus on voinut muuttua jo useaan kertaan tuona aikana. Varusmiespalveluksessa saatu sijoitus voi olla hyvinkin lyhytaikainen.
Puolustusvoimien sivujen mukaan miehistö on reservissä 50-vuotiaaksi asti ja tämän jälkeen siirtyy varareserviin. Upseeristo on reservissä 60-vuotiaaksi asti.

Yksi asia on varma. Meitä kaikkia tarvitaan siinä vaiheessa, kun vihollinen tulee rajan yli. Jo ensimmäisten taistelujen jälkeen täytyy tappioita paikata reservistä.
Epäilen, että armeijalla tai muilla viranomaisilla on käyttöä myös vanhemmallekin ikäluokalle. Jos ei taistelevissa joukoissa, niin yhteiskuntaa tukevissa tehtävissä. Kuten eräs täällä osuvasti totesi, niin jaetaan vaikka sukkia armeijaa tukeaksemme tai autetaan sotilaskodin henkilöstöä, ellei muuta tehtävää löydy. Kaikki yhteiskuntaa tukevat toimet ovat tärkeitä. Tukitehtävissäkin voi tulla tilanne, jossa täytyy kerätä kaikki mahdolliset voimat taisteluun. Ikää ja kuntoisuusluokkaa ei tällöin kysytä.

Meillä on hyvä maa, pidetään huolta siitä. Täydellinen se ei ole, mutta viedään sitä parempaan suuntaan vaikuttamalla edustajiimme. Pidetään huolta itsestämme ja ammattitaidostamme. Osallistutaan maanpuolustuksellisiin tehtäviin mahdollisuuksien mukaan. Opetetaan tämä myös lapsillemme.

Nämä ovat minun ajatuksiani tältä aamulta. En ole asiantuntija, joten paremmin tietävät korjatkaa mahdolliset asiavirheet.

1

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Naton myötä tämä vähän muuttuu, enää ei tarvitse varautua totaaliseen sotaan, jossa kaikki voimat pitäisi ponnistaa äärimmilleen. Työvoimaa toki tarvitaan sodankin aikana, joten silloin voi tulla täystyöllisyys, mutta onhan meillä odottamassa työttömien armeija satojen tuhansien vahvuudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe