Ikäkysymyksestä ym.

Anonyymi

Usein armeijasta keskusteltaessa puhutaan ikärajoista, jonka jälkeen ei enää kutsuttaisi palvelukseen. Kuntoisuusluokankin epäillään vaikuttavan asiaan.
Samoin kuulee puhuttavan, että kun armeijasta on aikaa jo 20 vuotta ilman kertausharjoituksia, niin enhän enää muista mitään tehtävistäni.

Reserviläinen on sijoitettuna varusmiespalveluksessa saamaansa tehtävään ehkä n. 0-15 vuotta. Tämän jälkeen hän vapautuu tästä sijoituksesta ja on uudelleensijoitettavissa muihin vapautuviin tehtäviin. Käytännössä voi tarkoittaa sitä, että esim. ryhmänjohtaja voidaan sijoittaa vaikkapa oman tai jonkun muun joukon esikuntaan. Tässä vaiheessa sijoitukseen vaikuttaa myös ammatti tai muu osaaminen. Eli jääkärikomppanian kersantti voi löytää itsensä ilmatorjuntapatterin huoltotehtävistä tai tykistön korpraali rajavartiokomppanian esikunnasta IT-tehtävistä (IT tarkoittaa tässä siis tietotekniikkaa).

Eli jos ei ole käyty kertausharjoituksissa kymmeniin vuosiin, niin tuskin se sijoitus enää 40-vuotiaana on sissikomppaniassa perussissinä, vaan on jo tukitehtävissä tms. Sijoitus on voinut muuttua jo useaan kertaan tuona aikana. Varusmiespalveluksessa saatu sijoitus voi olla hyvinkin lyhytaikainen.
Puolustusvoimien sivujen mukaan miehistö on reservissä 50-vuotiaaksi asti ja tämän jälkeen siirtyy varareserviin. Upseeristo on reservissä 60-vuotiaaksi asti.

Yksi asia on varma. Meitä kaikkia tarvitaan siinä vaiheessa, kun vihollinen tulee rajan yli. Jo ensimmäisten taistelujen jälkeen täytyy tappioita paikata reservistä.
Epäilen, että armeijalla tai muilla viranomaisilla on käyttöä myös vanhemmallekin ikäluokalle. Jos ei taistelevissa joukoissa, niin yhteiskuntaa tukevissa tehtävissä. Kuten eräs täällä osuvasti totesi, niin jaetaan vaikka sukkia armeijaa tukeaksemme tai autetaan sotilaskodin henkilöstöä, ellei muuta tehtävää löydy. Kaikki yhteiskuntaa tukevat toimet ovat tärkeitä. Tukitehtävissäkin voi tulla tilanne, jossa täytyy kerätä kaikki mahdolliset voimat taisteluun. Ikää ja kuntoisuusluokkaa ei tällöin kysytä.

Meillä on hyvä maa, pidetään huolta siitä. Täydellinen se ei ole, mutta viedään sitä parempaan suuntaan vaikuttamalla edustajiimme. Pidetään huolta itsestämme ja ammattitaidostamme. Osallistutaan maanpuolustuksellisiin tehtäviin mahdollisuuksien mukaan. Opetetaan tämä myös lapsillemme.

Nämä ovat minun ajatuksiani tältä aamulta. En ole asiantuntija, joten paremmin tietävät korjatkaa mahdolliset asiavirheet.

1

130

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Naton myötä tämä vähän muuttuu, enää ei tarvitse varautua totaaliseen sotaan, jossa kaikki voimat pitäisi ponnistaa äärimmilleen. Työvoimaa toki tarvitaan sodankin aikana, joten silloin voi tulla täystyöllisyys, mutta onhan meillä odottamassa työttömien armeija satojen tuhansien vahvuudessa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   474
   4109
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   2076
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   746
   1908
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   85
   1240
  5. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   64
   1001
  6. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   120
   912
  7. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   892
  8. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   69
   759
  Aihe