Narsismiko häpeästäkö

Anonyymi

Aiemassa ketjussa sanottiin että narsismin perustana on syvä häpeä. Se ei sovi kuitenkaan yksiin sen kanssa että narsistihan ei juurikaan näytä häpeävän mitään. Eihän hänellä ole mitään hävettävää, hänhän on se paras ja kaunein, komein, tietävin, taitavin ja osaavin henkilö. Mikä juttu tuon eron mielestänne selittää?

14

567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Narsismin perusta on niiiiin suuri häpeän pelko että se näyttäytyy häpeämättömyytenä. Narsistin on pakko olla paras, kaunein, tietävin, taitavin ja osaavin koska hän ei mitenkään pysty käsittelemään sitä häpeää että ei olisi.

      Kun tuota narsistin ylivertaisuutta uhkaa jokin, vaikka vain tavallisuus, reaktio on ylimitoitettu koska taustalla on niin suuri pelko.

      Narsistille kaikki muu kuin ylivertaisuus on hävettävää. Eihän hän oikeasti ole ylivertainen, kaukana siitä, mutta hänen on ensisijaisesti itse uskottava siihen koska ilman minuutta ei ole eväitä käsitellä mitään heikkoutta itsessään.

      Kun itse tajusin tuon taustalla olevan häpeän, aloin nähdä narsistin aivan toisin silmin. Hän muuttui silmissäni ressukaksi eikä minulla ollut enää mitään ongelmaa sanoa rauhallisesti vastaan, olla huomioimatta, manipuloida tarvittaessa tai tyynen rauhallisesti olla piittaamatta pa..kaan. Toimia tavalla joka sai narsistin hämilleen (ei väkivaltainen tapaus). Kun tajusin kuvion, pystyin ennustamaan narsistin peliliikkeet ja varautumaan niihin.

      • Anonyymi

        Narsisti syyttää toisia, sekä itsensä ja perheensä ulkopuolisia seikkoja siitä, että muut tekevät arjesta kaoottista ja epäloogista. Hän ei ymmärrä vasta-argumentteja perheeltään, vaan vaatii oman näkemyksensä vaalimista. Kaikesta pahasta olostaan hän syyllistää läheisiänsä. Toisen huomioonottamista, kiinnostusta, hellyyttä ja läheisyyttä tai vapautunutta ilmapiiriä ei ole juuri ollenkaan tai ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Narsisti syyttää toisia, sekä itsensä ja perheensä ulkopuolisia seikkoja siitä, että muut tekevät arjesta kaoottista ja epäloogista. Hän ei ymmärrä vasta-argumentteja perheeltään, vaan vaatii oman näkemyksensä vaalimista. Kaikesta pahasta olostaan hän syyllistää läheisiänsä. Toisen huomioonottamista, kiinnostusta, hellyyttä ja läheisyyttä tai vapautunutta ilmapiiriä ei ole juuri ollenkaan tai ollenkaan.

        Mun ex Narsisti oli kaoottinen ja epäsiisti. Kun muutin hänen luokseen niin piti siivota vuosien töhnät. Kaverinsa kertoi että ollut aina sellainen. Mulla oli siisti koti ennen sitä, mutta sen kanssa kului kaikki energia ihan vääntöä siitä saako edes sänkyä petata. Hänen mielestään maailma nyt vain on muutenkin kaaosta täynnä. Opettelen vieläkin takaisin omia rutiineja vaikka erosta jo kauan.


      • Anonyymi

        Ihan niin , kun ymmärtää tämän niin osaa itsekkin junailla jutut , eikä edes viitsi suuttua niille koska se ottaa energiaa tyhjästä . Tunnen yhden 10 pisteen narsistin ja nykyisin hän on kotonaan kun on katkonut siltoja ihmisten välillä, pelkää kai että joku sanoo jotain ja ettei voi pitää sitä itserakasta ilmettä kasvoillaan . säälikin on sairaus , sanotaan mutta ennemmin säälin kun olen narsistin vallan alla .


    • Anonyymi

      Juu narsistit ulkoistavat häpeän ja viat, joita eivät kykene kohtaamaan - muita syyllistäen.

      He eivät kykene näkemään mitään vikaa/kehitettävää itsessään, joka olisi parantumisen ensiaskel.


      Lähtekää.

      • Anonyymi

        Juuri tästä syystä ei ole narsismia ilman uhria. Narsisti tarvitsee ihmisen, johon voi projisoida kaikki häpeän tunteensa. Halventaa, mitätöidä ja väheksyä. Uhri on tavallaan narsistin minän jatke, jonkinlainen apuminä ja suhde muistuttaa äiti-vauva -suhdetta.


    • Anonyymi

      Sitten kun kohde tajuaa homman ja lähtee sekä asettaa johdinmukaisesti rajat - narsisti menee ihan puihin ja sekoilee kun mitkään uhkailu, valheet, mykkäkoulut eivät toimi eivät sitten mitenkään.


      Sitten se touhu huvittaa kun olet piittaamatta pätkääkään

    • Anonyymi

      Äärimmäinen narsismi, tyyliin sarjamurhaaja Ted Bundy ei häpeä mitään. Jotkut psykologit, toisin kuin psykiatrit pitävät vakavan narsismin taustalla olevaa häpeä-selitystä hyvänä, koska he uskovat ihmisten mielen kaikenlaiseen muokautuvuuteen

    • Anonyymi

      Mun mielestä se on niin, että Narsisti siirtää oman häpeän toiselle. Se Narstin uhri häpeää ja potee itsesyytöksiä. Ne on ihmisiä, jotka ei ole koskaan mistään vastuussa. Se huomion kääntö on niin ovelaa ja hienovaraista, että ei sitä huomaa ellei ole jotenkin tietoinen. Mun elämässä nyt Narsun uhri oli niin häpäisty, että hän ilmoitti olevansa tyhmä ja arvoton, häntä ei saanut edes katsoa kun hän luuli olevansa ruma.

      • Anonyymi

        Esimerkkejä mun elämästä

        1. Eka poikaystävä tuli 20v jälkeen sotkemaan minut elämäänsä "ystävänä". Kysyi ensin muka kuulumisia. Sitten olisi halunnut jutella vaimoltaan salaa. Syytti vaimoa pettäjäksi. Juttelin vaimon kanssa ja kertoi totuuden, että on alkoholisti joka juo joka päivä ja niin pahoissa veloissa, että talo meinaa mennä alta. Oli pettänyt vaimoaan jonkun toisen varatun kanssa. Tarvi minua ilmeisesti syyllistämiseen tai lähteeksi kun oli sössinyt omat asiansa. Väitti, että olen rikkonut hänet vaikka totuus oli se, että hän itse lähenteli minua alaikäisenä ja mm. nukkuessa teki tekoja sanoen että hänen ensimmäinen tyttöystävä joka hänkin vasta oli 14 vuotias olisi tykännyt näin. On jo yli 40 vuotias ja nyt tämä uusi vaimo hädin tuskin 18v kun virallistivat suhteen. Kerroin hänelle että miten väärin hän toimii ja on se väärintekevä valehtelija siinä kuviossa. Se on toisinpäin, hän rikkoo muita. Oli ostellut edellisille naisilleen kaikkea kallista ja oletti, että sitä vastaan saa mitä haluaa. Eli hyvin esinneellistävä, ei ymmärrystä ettei toista voi ostaa. Hän kokee ilmeisesti vieläkin, että olen hänelle ystävyyden velkaa. Haluaa olla ystävä,mutta minä en todellakaan halua. Ihan selvästi hän on sairas. Ei minkäänlaista kykyä ottaa vastuuta omasta jamasta. Ja sekin jotakin varmasti kertoo kun groomaa nuoria naisia. Ei ole kasvanut aikuiseksi kun aina tyttöystävät huomattavan nuoria, joten helpompi manipuloida.

        2. Huono itsetunto peilataan toiseen. Narsistilla se huono itsetunto näkyy toisen arvon alennuksena ja mitätöimisenä. Viisaus on kirjaviisautta, sydämen sivistys puuttuu. Narsisti projisoi eli väittää, että se kusattu ihminen on kaikkitietävä jos hänelle huomauttaa jostakin epäkohdasta. Narsisti kokee, ettei esim.matalammin koulutettu ihminen saa sanoa mielipiteitä. Vain asiantuntija saa. Jotenkin ne ei käsitä sitä, että asiantuntija voi olla myös kokemusaiantuntija ja viisaus voi olla myös kokemuksilla kartoitettu. Heillä itsetunnon rakenne on jotenkin sellainen, että heidän alapuolella olevia voi kohdella mitenvaan. Lait lakkaa olemasta voimassa jos on itse korkeasti koulutettu ja toinen matalasti. Ikäänkuin se korkea koulutus tai asema antaisi luvan väittää mitä tahansa. Narsisti saattaa syyttää toista siitä millainen hän itse on. Jos kiusattu yrittää sanoa jotakin heillä on nämä aseet tanassa jo valmiina. Toki se Narsu voi olla toisinkin päin, että matalasti koulutettu luulee tietävänsä kaiken eikä koskaan kysy muilta mitään.


    • Anonyymi

      Narsistin häpeä kuulostaa psykologien toiveajattelulta. He ikään kuin haluavat uskoa narsistien ja psykopaattien olevan väärän kasvatuksen uhreja, jotka kuitenkin perustaltaan ovat samanlaisia kuin muut. Mutu-pohjalta sanoisin, että sekopaatit eivät ole kasvuolojen tuotoksia. He ovat kieroutuneet jo ennen syntymää. Psykolapsen voi erottaa jo hiekkalaatikolla tai sisarusparvessa siitä, että hän pakottaa muut "nuolemaan kenkiään" ja saa aikuisilta enemmän huomiota kuin muut.

      En ole havainnut narsisteissa häivähdystäkään häpeää missään tilanteessa. Halveksunta, kateus, viha ja raivo ovat narsistin vallitsevia tunteita, jotka hän halutessaan kuorruttaa joko hunajalla, asiallisuudella, .. tilanteesta riippuen. Välillä naamio repeää ja narsisti itse ryöpsähtää esiin.

      Kuvittelisin, että narsistin sisällä on häpeän sijaan pohjaton tyhjyys, jota hän täyttää suureellisuudella. Hän varmaankin ymmärtää muilla olevan tunteita ja sisältöä, joita häneltä puuttuu. Tämän vuoksi hän haluaa aiheuttaa muille pahaa mieltä ja nauttii siitä.

      Sisäisen tyhjyytensä takia sekopaatit eivät kestä yksinoloa. Muiden manipuloiminen antaa elämään sisältöä. Mitä suuremmassa mittakaavassa sitä pystyy tekemään, sitä suurempi tyydytys.

      Narsisti ei kuvittele, vaan todella uskoo olevansa etuoikeutettu kuninkaallinen. Jos ihmiset eivät niiaa ja kumarra, hän katsoo syntymäoikeudekseen rangaista heitä.

      • Anonyymi

        Just näin. Se omatoiminen rankaisevuus. Mutta kyllä siihen joskus tarvitaan sivusta seuraavia mahdollistajia. Sitä valtaa saa. Mikään määrä rangaistusta ei riitä narsulle. Mut en usko, että tiedetään vielä varmasti kuinka narsu syntyy. Kyllä siihen ympäristö vaikuttaa jotenkin ja ihmiset, jotka kuuluu hoviin. Ihmiset haluavat paeta omia vastuitaan jos on narsun johtamana esim.osallistunut kiusaamiseen. Jos haluaa muuttaa maailmaa paremmaksi niin se Narsua uskova minä on kohdattava rehellisesti. Se voi joskus tarkoittaa ulkopuolelle jäämistä jos ei suostu menemään lauman mukana alistamiseen ja "nokkimiseen".


      • Anonyymi

        Vastuullinen vanhempi kuitenkin kasvattaa lapsistaan toiset ja yhteiskunnan säännöt huomioiva. Kyllä siellä vanhemmuudessa on jotakin Narsismia ruokkivaa jos lapsi ei yhtään ymmärrä sääntöjä. Lapsia täytyy kuitenkin opettaa ymmärtämään syitä ja seurauksia. Ja jos perheessä on sisaruksia niin vanhempien vastuulla on kasvatettaa heidät tasapuolisesti. Alkoholisti perheissä saattaa olla se kolmio missä on yksi näkymätön lapsi, menestyvä lapsi ja sitten se narsun/alkkiksen polkema syntipukki lapsi. Roolitkin saattaa vaihdella sen mukaan mitä elämässä sattuu. Narsistia kiinostaa enemmän oma maine kuin lasten paras. Siksi ne ei nöyrry pyytämään tai hankkimaan apua. Ex puolisoa kontrolloidaan, että mitä saa sanoa kenellekkin. Narsu kun ei ymmärrä, että hän on eri ihminen. Menestyvä lempi lapsi saa sen positiivisen huomion ja syntipukki negatiivisen. Lasta saatetaan haukkua tyhmäksi ja vertailla muihin sisaruksiin. Myrkyllisen perheen syntipukki lapsi pyytelee koko ajan anteeksi. Sellaistakin mihin ei ole syyllinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Just näin. Se omatoiminen rankaisevuus. Mutta kyllä siihen joskus tarvitaan sivusta seuraavia mahdollistajia. Sitä valtaa saa. Mikään määrä rangaistusta ei riitä narsulle. Mut en usko, että tiedetään vielä varmasti kuinka narsu syntyy. Kyllä siihen ympäristö vaikuttaa jotenkin ja ihmiset, jotka kuuluu hoviin. Ihmiset haluavat paeta omia vastuitaan jos on narsun johtamana esim.osallistunut kiusaamiseen. Jos haluaa muuttaa maailmaa paremmaksi niin se Narsua uskova minä on kohdattava rehellisesti. Se voi joskus tarkoittaa ulkopuolelle jäämistä jos ei suostu menemään lauman mukana alistamiseen ja "nokkimiseen".

        Narsistin ystävät ovat oma lajinsa. Jollain magneettisella tavalla he klikkautuvat yhteen narsistin kanssa, vaikka olisivat tietoisia tämän pimeästä puolesta. Tätä ilmiötä narsisti hakee niin rakkaus- kuin kaverisuhteissaan.

        Innokkaimmat juopuvat narsistin seurasta niin, että heidän käytöksensä voi muuttua nousuhumalaiseksi vaikka oltaisiin työpaikalla tai hautajaisissa.

        Nämä uskolliset palvelijat muodostavat narsistin hovin. Tehtävänä on paitsi ylistää narsistia kaikin tavoin, myös toteuttaa tihutöitä, levittää perättömiä juoruja, hankkia tietoja. Käskyjen toteuttaminen ja niistä raportoiminen kunnia-asia. Jos narsisti käskee hypätä jäiseen avantoon, hovijäsen tekee sen.

        Eräs narsu antoi hovinarrilleen tehtäväksi varastaa töistä tavaraa. Mies toteutti käskyn, jotta narsisti pääsi lavastamaan syytöntä henkilöä syylliseksi. Tuolla kertaa syyttömyys saatiin kuitenkin todistettua. Pomo painoi koko homman villasella, koska narsisti selitteli hänelle jotain hyvin kauniisti. Rikoshyöty jäi luonnollisesti narsulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe