Apaja torin alla

Anonyymi

Savon Sanomissa juttua Apajan ongelmista saada ensin liikkeitä torin alle, ja sitten niihin liikkeisiin asiakkaita. Yrittäjät sanovat jutussa että sinne on liian hankala tulla, eivätkä kaikki edes tiedä että siellä on ylipäätään jotain muutakin kuin autoparkit torin alla.

Muistan kuinka ennen rakentamista oli lehdessä havainnekuvia, miten torin alle tulee näyttävät sisäänkäynnit. Kuten tavallista, havainnekuvat ja todellisuus eivät olleet sama asia. Koko Apaja on virkamiesmäinen idea, ja siksi liiketoiminnan perusasiat jäivät unohduksiin; kauppa ei käy jos asiakas ei löydä liikkeeseen. Torilla pitäisi olla näkyvä ja iso pääsisäänkäynti alas, jotta torilla kävelevä voisi ihan ex tempore suunnatakin maan alle. Nyt Apajan liikkeet ovat piilossa ja unohduksissa, ihan sama kuin sijaitsisivat jossain kaupungin ihan laitamilla - jonne pitää ihan asioikseen lähteä.

Harmi juttu. Tätä toteutustapaa on hankala enää jälkikäteen korjata.

19

338

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Koko kauppakäytävän idea on vähän puolitiehen jäänyt. Jotta homma toimisi, olisi se pitänyt toteuttaa huomattavasti suureellisemmin; just ne sisäänkäynnit niin isot ja näkyvät että torilla kävellessään suunnilleen vahingossa ajautuukin torin alle. Ja sitten itse tilat pitäisi olla avarammat ja ilmavammat. Mutta tämmöinen isompi toteutus olisi toki maksanut niin paljon ettei hommassa olisi ollut mitään järkeä. Hassua tässä on, että kun idea oli saatu, siitä sitten kuitenkin pidettiin kiinni ja toteutettiin puolivillaisesti.

  • Anonyymi

   Savon Sanomissa idean isäksi tunnustautuva silloinen kaavoituspäällikkö oivallisesti tuleekin kuvanneeksi miten koko homma oli ihan virkamiespäätös. Nyt tehdään tämmöinen kauppakäytävä kun kerran virkamies niin päätti, ja sitten sitä aletaan myydä liike-elämälle. Oikea järjestys olisi tietysti toisinpäin, liike-elämästä tulee bisnesidea ja virkamies antaa luvan sen toteuttaa.

  • Anonyymi

   Moneskohan aloitus samasta asiasta? Käytä sitä hakua!

   • Anonyymi

    Älä viitsi itkeä. Kyllä tänne keskustelua mahtuu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä viitsi itkeä. Kyllä tänne keskustelua mahtuu.

    Mutta sen keskustelun voisi käydä saman aloituksen alla.

    Edellinen aloitus Kauppakeskus Apaja 101 vastausta. Nykyään täällä on 101 aloitusta samasta asiasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta sen keskustelun voisi käydä saman aloituksen alla.

    Edellinen aloitus Kauppakeskus Apaja 101 vastausta. Nykyään täällä on 101 aloitusta samasta asiasta.

    Isot on sinun arjen ongelmat.


   • Anonyymi

    Hyvä aloittaa välillä uusi kommenttiketju, eivät hautaudu vanhojen kommenttien sekaan.


  • Anonyymi

   Keskustelujen haku
   Voit etsiä keskusteluviestejä erilaisilla hakusanoilla

   Keskustelun jokaisen sivun oikeassa yläkulmassa on hakukenttä. Kirjoita kenttään sana tai sanoja, joita haluat keskusteluista etsiä.

  • Anonyymi

   poliitikot ja virkamiehet pilaavat kaiken mihin koskevatkin.

  • Anonyymi

   Kuopiossa ei herkästi haeta oppia muualla toteutetuista onnistuneista hankkeista. Virheratkaisuja riittää: Apajan pääsisäänkäynnin puuttuminen, esteettömän torin rakentamisen jättäminen puolitiehen pinnoituksen osalta, mutkaisen liikenneongelmia aiheuttavan Saaristokadun rakentaminen. Aikoinaan korpeen rakennettu 'tytärkaupunki' Petonen oli iso moka samoin kuin 10 km päähän keskustasta rakennettu kauppakeskus.

   • Anonyymi

    Puhumattakaan seuraavasta eli Neulamäen luolastoon piilotettavasta urheiilupaikkarakentamisesta, jonka kustannusarvio nousee nousemistaan, lienee kohta 50 miljoonaa euroa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhumattakaan seuraavasta eli Neulamäen luolastoon piilotettavasta urheiilupaikkarakentamisesta, jonka kustannusarvio nousee nousemistaan, lienee kohta 50 miljoonaa euroa.

    Sinne rakennetaan väestönsuojaa kuten Puijonlaaksossa tai Kotkankallion alla.

    Rajalan väestönsuoja sijaitsee Puijonlaaksossa. Väestönsuojasta löytyy voima- ja painonnostoon sopiva kuntosali sekä golfin harjoittelupaikka.

    Kotkankallion väestönsuojan yleisurheilutila
    Väestönsuojasta löytyy pitkä juoksusuora, joka sopii yleisurheiluharjoitteluun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhumattakaan seuraavasta eli Neulamäen luolastoon piilotettavasta urheiilupaikkarakentamisesta, jonka kustannusarvio nousee nousemistaan, lienee kohta 50 miljoonaa euroa.

    Hyvä varautua tulevaisuuteen.

    Azovstalin tehdasta, neuvostoaikaista teollisuuskompleksia, on kuvattu "kaupungiksi kaupungin alla" sen laajojen maanalaisten suojien ja tunneleiden vuoksi.

    Syvällä maan alla on laaja kylmän sodan aikana rakennettu bunkkeri- ja tunneliverkosto, jonka avulla voidaan suojella terästehtaan 40 000 työntekijää ydinhyökkäyksen varalta.


  • Anonyymi

   Niin kyllähän tässä(kin) mentiin perse edellä puuhun kun piti virkamiehen idean perusteella mokoma ahdas bunkkeri rakentaa. Kyllä liike-elämä itse hoitaa ideoinnin ja kauppapaikkojen valinnan, kuten vaikkapa että S-ryhmä haluaa Maljalahteen paraatipaikalle rakentaa marketin.

  • Anonyymi

   Tuli tässä eräänä päivänä käytyä Apajassa, pitkästä aikaa. Ja kyllähän siellä kulkiessaan mietti että ei tässä ole menty bisnes edellä. Kyllä liikkeet pitää olla siellä missä ihmiset liikkuvat luonnostaan. Ei Kuopio nyt niin metropoli ole että ei muka liiketiloja saa enää aikaiseksi muuta kuin maan alle. Autot sinne voi laittaa parkkiin mutta ei muuta.

  • Anonyymi

   Kuopion tyyliä on rakentaa jää- ja urheiluhallit luoliin, monttuun tai kallion sisään ja kauppakeskus maan alle näkymättömiin maisemia pilaamasta. Kehittyvissä kaupungeissa ne rakennetaan näyttäviksi vetovoimatekijöiksi. Viimeisin neronleimaus on ollut täyttää Kuopionlahtea soralla ja rakentaa päälle asuntoja. Saaristokadun kustannusarvio oli vaarassa alittua niin tehtiin mutkia, että saatiin kulut nousemaan.

   • Anonyymi

    Kun nyt katselee noita Ukrainan tuhoja niin on hyvä että Kuopio rakentaa edes osan infrastaan maan alle ja mieluiten kallion sisään.
    Samalla tulee luonnostaan väestönsuojelupaikkoja joissa urhoolliset kaupunkilaiset taistelevat viimeiseen asti viheliäistä vihulaista vastaan.
    Puijon sisus on vielä hyödyntämätta ja sinne voisi kaivaa kokonaisen kaksoiskaupungin ja samalla kaupunki voisi myydä kalliomursketta hyvällä hinnalla louhimistaan luolista.


  • Anonyymi

   Muikkuapajako se torin alla! Jo tokkiisa pittää kaevoo vanha muikkunuotta aetasta, keluvenekkii on jo lahonnu mutta eepä torilla tarvii keluvenettä.

   • Anonyymi

    Moni poekanen se ei tiijäkkää mikä on keluvene, joutuvat kahtommaan vikipetiasta tiijot.
    Minä se oon jo poekasena joutunna keluammaan keluvenneellä, muikkunuottoo ja tukkinippuletkoja. Voemille se otti kolometoestavuotijaasta poejanlopista mutta kyllä vian tulj ruista ranteisiin. Sinä ei tytöt paenannu mittää kun seorojentalolla tanssittiin.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   132
   2100
  2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   1515
  3. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   56
   1022
  4. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   357
   924
  5. Karmeita juttuja tapahtuu

   Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
   Kankaanpää
   31
   845
  6. Taidat mies olla sellainen

   että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
   Ikävä
   33
   834
  7. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

   Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
   Maailman menoa
   416
   831
  8. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

   😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
   Luterilaisuus
   477
   812
  9. Rantis vähän pyöristynyt?

   Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   791
  10. Älä luovuta vielä

   jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
   Ikävä
   51
   694
  Aihe