Onkohan alkoholismi jo ottanut vallan

Anonyymi

Mies juo joka viikko, en tiedä paljonko menee arkisin, mutta viikonloput pitkälle nesteellä eletään eli ei syö, vaan juo. Kaikkeen liittyy juominen, mitään ei voi tehdä ilman oli kyse sitten talon maalauksesta tai kaupungilla käymisestä. Suuttuu, jos juomisen ottaa puheeksi. Hänelle on asiasta maininnut perheen lisäksi lääkäri. Ei pidä omaa juomistaan liiallisena, sillä käyhän hän töissä ja hoitaa asiansa. 24 annosta menee helposti viikossa, mutta tarkkoja määriä vaikea sanoa. Ikinä juominen ei jää pariin, vaikka sellaista usein lupaa. Kännissä saattaa olla hyvin riitaisa. Haisee viinalle usein ja joskus yrittää salata asian. Saattaa joskus kadota luonani ja löytyykin viereisestä baarista ihan vain yksiltä. Tekosyyt löytyy, on rankka työ, stressi, ahdistus tai sitten vain pitkästä aikaa tapaa jonkun kaverin niin sitä pitää juhlia. Ei oikeastaan ikinä näe kavereita selvänä, juominen on aina mukana kuvioissa. Vastahakoisesti saattaa joskus myöntää juomisen olevan jonkinlainen ongelma, mutta ei vielä niin iso ongelma, että jotakin pitäisi tehdä, elämä kun on nauttimista ja elämistä varten ja ilman viinaa ei voi olla kivaa. Minä olen nipottaja, jos juomisesta asiallisesti mainitsen ja fiiliksen pilaaja. Selittelee määriä ”ei minulla kuusi olutta missään tunnu” mutta ei ymmärrä tai halua ymmärtää sen johtuvan toleranssista. On ärtyisä ja lyhyt pinnainen, mutta kun saa tuopin tai pari kurkusta alas niin muuttuu niin ällöttäväksi lepertelijäksi. Kunpa näkisi itsensä ulkopuolelta. Sukujuhliin kutsuttiin, tuli ehtona että hän ei joisi… Ikinä ei juhlat pääty nätisti, vaan konttaus kunnossa kiukuttelemalla tullaan kotiin.


Kannattaako lähteä menemää heti, kun suhde ei vielä kovin pitkällä?

11

925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihmettelee myös mihin hänen rahansa menee, kun muilla saman verran tienaavilla on varaa ostella vaikka mitä. Usein morkkis seuraavana päivänä, niin on pahoillaan, kunnes taas mennään

    • Anonyymi

      Alkoholisti on alkoholista riippuvainen ihminen, krapulan oireista pääsee eroon vieroituskuurilla vähintään 3 kk. Alkoholismista ei pääse koskaan eroon vaan alkoholisti on sitä aina vaikka raittiinakin. Miten sitten alkoholisti voi pysyä raittiina, -siihen sanoi kerran yksi viisas mies: joko hurahtaa uskoon tai saa semmoisen muijan ettei hänellä ole mitään mahdollisuuksia (juoda).

    • Anonyymi

      On ottanut vallan, eikä kovin helpolla päästä uhristaan irti :(
      Vaikea saada mitään hoitoakaan varsinkaan kun alkoholi sumentaa ajattelun niin ettei ymmärrä tarvitsevansa apua.
      Varo, ettet mahdollista juomista yhtään. Jos rakastat, anna mennä rähmälleen, se on yksi hyvin harvoista keinoista saada silmät auki ennen kuin on myöhäistä. Sinä tai alkoholi. Näin sanoo myös alkoholismista selvinneet

    • Anonyymi

      Onpa ikävä tilanne. Ei sinun kannata vuosiksi jäädä katselemaan moista touhua. Ei ole yhtään normaalia jatkuva viinan kanssa läträily. Varmasti turhauttaa sinua. En usko että asia muuttuu ennen kuin hän itse hoksaa (jos hoksaa) ettei näin kannata enää jatkaa vaan muutosta on tultava. Voit yrittää avittaa häntä hoksaamaan jos jaksat.
      Onnea ja menestystä.

    • Heitä pallo hänelle. Aseta vaihtoehdoiksi sinä tai pullo ja pysy sanojesi takana.

    • Anonyymi

      Mies juo jokainen päivä. Aloittaa varhain aamupäivisin ja jatkaa pitkin päivää.
      Siitä ei ole muuta haittaa kuin se, ettei ole loppuillasta mitenkään henkevää keskusteluseuraa. Jää myöhään illalla katselemaan yksin TV:ta ja kömpii nukkumaan ennen puolta yötä.
      Tuota jatkuu muutaman viikon ja sen jälkeen toista äärilaitaa muutama kuukausi.
      Ylvästelee vielä verikokeiden tuloksillaan.

    • Anonyymi

      Alkoholi sotkee helposti läheistenkin ihmisten välit. Itse olen päihteidenkäyttäjän äiti. Vähän yli vuosi sitten alkoi selviämään tämä tilanne, tai jo- tila, mikä aikuisella lapsellani on, ja, minua pelottaa että päihteet aiheuttavat hänelle täysin turhan ennenaikaisen kuoleman.
      Yritetetty on valistaa, ihan kauniisti kirjoittaen asiaa alkoholin haitoista.
      Nyt ennen äitienpäivää sain aivan karmivan puhelun tältä lapseltani, ja päätin ettei minulle koskaan enää saa soittaa päihdepäissään.
      Aiemmin on ollut syyttelyä aiheetta, ja rahan kerjäämistä(aikuinen!)
      Tietää varsin hyvin, mitä ajattelen päihteiden liikakäytöstä.
      Otan joskus yhden tölkin olutta itsekin, mutta ei siitä arviointikyky mihinkään mene, että alkaisin hätyyttää kännipuheluilla lähiomaisia, ja suoltaisin vaikka mitä karmeaa suustani. En pidä pahana sitä jos kerran kuukauteen sen tölkin olutta juo.
      Ihmettelen, miten sitä ylipäätään kukaan voi juoda niin paljon alkoholia ettei ymmärrä puhuvansa oman vanhempansa kanssa puhelimessa, että vähän valikoisi mitä puhuu.

      Onneksi, ja valitettavasti tämä aikuinen lapsi elää kaukana, ettei voi kasvokkain helposti päästä edes puhumaan kanssaan, kun on selvä, että jos hankkisi vaikka apua päihdeongelmaansa.
      Elämäni on muuttunut jatkuvaksi hälytystilaksi koska milloin tahansa voi tulla tieto, että lapselleni on sattunut jotain vakavampaa, tai henki lähtenyt.

      Päässäni on näinä aikoina käynyt monenlaista ajatusta. Ei htään sellaista josta olisi hänen elämäänsä mitään hyötyä, koska se raitistuminen on itsestään kiinni. Mitään en voi enää tehdä asialle.
      Kun toisen vanhempansa luota asumasta aikoinaan lähti ammattikouluun, siellä ollessa jo ilmeisesti lipesi alkoholiin.

    • Anonyymi

      Kuusi olutta ei tunnu missään ja yhdestä käytös muuttuu? Tuossa vain yksi ristiriita. Ristiriitaista koko meininki. Selvitä asia tai lähde. Ps. On alkoholisti.

    • Anonyymi

      Vastaus kysymykseesi: kannattaa.
      Selviä alkolistin tuntomerkkejä vaikka millä mitalla. Alkoholisti ei niitä "näe", koska hän on riippuvainen, addikti. Addiktio on muodostanut ajatusmaailman, jossa kaikki, mikä vähentäisi juomista, on vihollinen. Puolisosi on addiktionsa vanki.
      Alkoholisti ei herää tekemään tilalleen mitään ellei hän menetä ja paljon.
      4 A:n luettelo - Alkoholi. Ansionmenetys. Av(i)oliitto. Asunto.
      Alkoholisti ei välitä läheisistään. Juominen on tärkeämpää kuin rauha parisuhteessa. Lapsia ei kannata ryhtyä alkoholistin kanssa tekemään. Monille tärkeämpää on juominen. Näkymätön virtahepo/elefantti olkkarissa aiheuttaa ahdistuksesta paksua ilmaa.
      Jotkut kausialkoholistit heräävät todellisuuteen silloin kun on tullut möhlittyä ja pelko menetyksistä ja huono olo vahva. Katuva anteeksipyytely ei kauaksi kanna.
      Syy juomiseen eli vika löytyy muista.
      Alkoholisti ei yleensä halua hoitoon. Joillekin psykoterapiasta tms olisi jo iso apu itsensä löytämiseen ja mahdolliseen tervehtymiseen, mutta moni pelkää, sillä siellä alla on aina jotain.

      Alkuperäinen kysyjä on oikeaan suuntaan menossa. Sinä et voi olla toisen pelastaja. Pelasta ensin itsesi, hae tukea ammattilaisilta, ymmärrä tilanne, älä anna alkoholistin vetää itseäsi alas. Älä usko lupauksiin, lupaus ei maksa mitään ja sen sanominen saa alkoholistin olon tuntumaan paremmalta. Sinä pärjäät omilla jaloillasi. Kaikenlainen ihmissuhteen katkaisu vie aikansa. Satuttaa. Mutta mitä aiemmin toimit, sitä pidempään voit elää vapaasti hengittäen. Alkoholi on puolisosi rakastaja, jota vastaan sinä et ysty taistelemaan.

      Sinä pärjäät. Luota siihen.❤

    • Anonyymi

      Jätä se SIKA !!!

    • Anonyymi

      Kuvailemasi alkoholinkäyttö on alkoholismia. Mies on alkoholista riippuvainen, kun alkoholi on kuvassa mukana aina. Siitä on juhliminen ja elämästä nauttiminen kaukana. Pahempaa on tulossa.

      Et voi häntä auttaa, auta itseäsi, pelasta oma elämäsi, jos vielä voit. Eli jätä tyyppi ensi tilassa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe