Vege versio massaman currysta

Anonyymi

Moi!

Ajattelin kokeilla valmistaa vege version massaman currysta ja googlettaessani löysin itseni tältä palstalta. Täällä taitaa olla asiantuntijoita liittyen tähän ilmeisesti alunperinThaimaalaiseen ruokaan.

Löysin toisaalta tämän https://www.thespruceeats.com/thai-massaman-vegetarian-thai-curry-3217728 reseptin.

Mitä mieltä olette tästä reseptistä, onkohan kuinka hyvä ja autenttinen? Löytyyköhän noita kaikkia raaka-aineita täältä Suomesta ja jos jotain ei löydy, niin millähän ne voisi korvata?

Tuossa reseptissä on myös kerrottu annoksen proteiiniin määrä ja C-vitamiinin määrä. Olen kuitenkin hieman huolestunut siitä, että kuinka laadukkaita nuo proteiinit ovat ja kuinka paljon tuossa annoksessa on B-vitamiineja, etenkin B12-vitamiinia?

Täällä taitaa ainakin nimimerkki 2010 olla sellainen henkilö, joka on perehtynyt näihin esittämiini kysymyksiin, joten lähinnä häneltä odotan vastausta, mutta arvostan myös muiden kommentteja, kunhan ne pysyisivät asiallisina.

Maicci

81

1109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuskinpa Hätälä Oy valmistaja on valmistusmaassa Ranskassa.

        Kuvasta päätellen surkea lässähtänyt palanen ja mihinkä lienee muovikääröön sullottu kaupan hyllylle.

        Tosin kun hankkii tasavahvuisen palasen ja hieman tietoa itselleen, niin erittäin pienellä vaivalla saa aikaiseksi yhden maailman parhaista ruokalajeista.

        Tosin tämän palstan pelleillä ei ole osaa ei arpaa kyseisissä asioissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskinpa Hätälä Oy valmistaja on valmistusmaassa Ranskassa.

        Kuvasta päätellen surkea lässähtänyt palanen ja mihinkä lienee muovikääröön sullottu kaupan hyllylle.

        Tosin kun hankkii tasavahvuisen palasen ja hieman tietoa itselleen, niin erittäin pienellä vaivalla saa aikaiseksi yhden maailman parhaista ruokalajeista.

        Tosin tämän palstan pelleillä ei ole osaa ei arpaa kyseisissä asioissa.

        Mitä tänään kuksassa?

        Pehmeää jänistä vai kuivattua velliä??

        Noh noh... keuliiko se nokkapyörä tai pokka nyörä, häh???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tänään kuksassa?

        Pehmeää jänistä vai kuivattua velliä??

        Noh noh... keuliiko se nokkapyörä tai pokka nyörä, häh???

        Sukkula.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        SENSSUKAN yli 20 vuotta pyynnistä aitotonnikalalla täytyy olla hunajainen sormus pullavan kätösensä keskisormessa.

        Eikä tässä vielä kaikki.

        AITOTONNIKALALALLA (85%, Thunnus albacares), vesi, suola (1,5%), glukoosisiirappi, happamuudensäätöaineet E262, E322, juurikasjauhe, hapettumisenestoaine E301, luontainen aromi (paprika), luontainen aromi (kurkuma) ollen vähintäänkin 7 corona rokotetta jemmassa sairaalan parkkimummon jääkaapissa.

        KHIAI!


    • Anonyymi

      "mutta arvostan myös muiden kommentteja, kunhan ne pysyisivät asiallisina."

      Pakene täältä - kun vielä voit.....

      • Anonyymi

        Vedä handuus apina ja ihan sama mitä arvostat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedä handuus apina ja ihan sama mitä arvostat.

        Suoli24 ylläpitoa en jaksa olla arvostamatta.


    • Anonyymi

      Jokaisella kotikokilla on varmaankin jonkinlainen bravuuri, minkä ruokalajin osaa tehdä siten että se keskimäärin maistuu kaikille.

      Itse olen kokkina aika kehno ja varsinkin pihveistä harvoin saan mieleistä lopputulosta.

      Siksipä lihapuolella teen usein varman valinnan, eli kypsytän miedolla lämmöllä maustetut lihat uunissa sellaisessa 70 asteessa, 2 tuntia per kilo käärittynä folioon ja uunissa on vesiastia (sellainen joka kestää) antaen kosteutta.

      Lopuksi lihasta riippuen laitan grillivastukset hetkeksi täysille, että mahdollinen vetisyys poistuu pinnasta.

      Salaateissa ei voi epäonnistua, kun ei laita joukkoon mitään sellaista mikä kumoaa kaikkien muiden aineksien maun. Salaattikastikkeet on äärimmäisen helppo tehdä itse maistuvaksi, samaten kuin yrttivoi ja valkosipulivoi.

      Oma suosikki salaattikastikkeeksi on yksinkertainen. Oliiviöljyä ja sitruunamehua, sinappia, pippuria, suolaa, sokeria ja valkosipulia. Kannattaa tehdä ajoissa niin ehtii valkosipuli liueta tasoittaen makua.

      Juustokuutioita ja ja vaikka kinkkusiivuja tai kuutioita kun lisää joukkoon, niin tulee mukavan ruokaisa setti.

      Yksittäisestä ruokalajista on aika turhaa alkaa laskea ravintoarvoja, ellei ole ammattiurheilija joka valmistautuu kisoihin. Puutostiloja ei pääse muodostumaan kun syö monipuolisesti.

      Päivän ja viikon ravintoarvot muodostaa kokonaisuuden. Vitamiinit tulee varmasti hoidettua, kun mukana on värikkäitä kasviksia, omenaa, hedelmää yms.

      Protskua tarvii varsin paljon. Jos liikkuu niin jopa 1,5 grammaa omaa painokiloa kohti ja siinä tuleekin vegeruuan ongelma, kun sitä on vaikeaa mättää niin paljon naamariin että proteiinin määrä riittää.

      Se onnistuu kyllä, mutta maistuuko ne pavut, pähkinät ja siemenet loputtomiin tarpeellisessa määrin korvaamaan lihasta ja kananmunasta yms saatavat proteiinit?

      Toinen ongelma vegeruuassa on eläinkunnan rasvojen puute. Ihminen esi-isineen kun on vetänyt vähintään miljoona vuotta lihaa ja kalaa. Ihminen on rakennettu pitkälti lihasta ja kalasta.

      Ei muutaman kymmenen vuoden vegekulttuuri muuta ihmistä pupujussiksi vaikka olisi millainen ideologia hyvänsä. Ihmiskuntaa ei olisi olemassakaan, ellemme olisi olleet sekasyöjiä.

      Tunnen muutaman vegaanin naisen Suomesta. Kalpeita raivottaria jotka ei kestä laisinkaan eriäviä mielipiteitä eivätkä lihansyöjiä. Korvaavat sitten mielialalääkkeillä sitä mitä ravinnosta jää saamatta, ja huonolla menestyksellä. Järki ei leikkaa ollenkaan ja pinna on tiukalla jatkuvasti.

      Hyvännäköistä aitotonnikalaa saa näköjään Prismasta Suomesta. Se on ihan samaa tonnikalaa, kuin mitä tarjoillaan Thaimaassa useissa ravintoloissa. Kylmäkonteissa ne säilytellään (vaan ei pakasteta) ja kuljetellaan molempiin maihin ja sitten pakataan muoviin ennen toimittamista perille. Kylmäketju ei katkea.

      Tonnikalahan on aivan loistava proteiinin ja kalaöljyn lähde, oli se sitten aitotonnikalaa tai ei. Tonnikalasalaatit löytyy useimpien ravintoloiden listoilta.

      Joskus tullut tehtyä nälissään suureen energiantarpeeseen tonnikalasalaatti pastaan ja siihen kun tällää vielä hevin kastikkeen, keitettyä kananmunaa ja juustokuutiot joukkoon niin jo saa nälkä kyytiä.

      Tänään meillä oli lounaalla possun kassleria ja salaattia sekä parsatankoja. Itse tehtyjä minisämpylöitä ja yrttivoita. Possu oli koko eilisen päivän uunissa.

      T 2010

      • Anonyymi

        Kiitos asiallisesta vastauksesta 2010.

        Voisi tosiaan olla järkevämpää ryhtyä pesco-lakto-ovo-vegetaristiksi. Taitaisi ratketa samalla tuo B-12 vitamiini ongelmakin, eikös tonnikala ole hyvä lähde tällekin, noiden laadukkaiden proteiinien lisäksi?

        Seuraavaksi täytyykin tästä lähteä kauppaan katsomaan tonnikala valikoimaa. Mikä muuten on tämä aitotonnikala juttu, onko niitä jotain kopioitakin?

        Maicci


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta vastauksesta 2010.

        Voisi tosiaan olla järkevämpää ryhtyä pesco-lakto-ovo-vegetaristiksi. Taitaisi ratketa samalla tuo B-12 vitamiini ongelmakin, eikös tonnikala ole hyvä lähde tällekin, noiden laadukkaiden proteiinien lisäksi?

        Seuraavaksi täytyykin tästä lähteä kauppaan katsomaan tonnikala valikoimaa. Mikä muuten on tämä aitotonnikala juttu, onko niitä jotain kopioitakin?

        Maicci

        Moi vielä!

        Saako massaman curryyn laittaa tonnikalaa, vinkkejä valmistukseen kiitos.

        Niin ja teettekö tahnan itse vai ostatteko purkissa?

        Maicci


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi vielä!

        Saako massaman curryyn laittaa tonnikalaa, vinkkejä valmistukseen kiitos.

        Niin ja teettekö tahnan itse vai ostatteko purkissa?

        Maicci

        Menikö trollaamiseksi nyt vahingossa vai tahallaan? Älä nyt hyvä mies/nainen mene laittamaan kalaa massaman curryyn. Kalalle on ihan eri liemet.


      • Anonyymi

        Hei kotikokki 2010.

        Vinkki sinulle ... pistäppä se grillivastus .... tai oikeastaan laitappa grilli päälle ja grillaa lihaan väri niin sen pinta "sulkeutuu" jolloin lihan omat nesteet pysyy lihan sisällä.

        Sitten jos tahdot käyttää uunia joko höyryuunina tai tavallisena, niin se on sinun valintasi.

        On olemassa ns. kinkkumittareita, mutta tilaappa itsellesi johdottomat lämpömittarit, jonka "kapselin" voit tökätä lihasi sisään ja lukea lämpötilan vaikka puhelimestasi, silloin tiedät koska lihasi on tahtomassasi kypsyysasteessa.

        Olen aiemmin opastanut pihvinpaistajia uunin käytöstä mutta palaute oli bablaa.

        S


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei kotikokki 2010.

        Vinkki sinulle ... pistäppä se grillivastus .... tai oikeastaan laitappa grilli päälle ja grillaa lihaan väri niin sen pinta "sulkeutuu" jolloin lihan omat nesteet pysyy lihan sisällä.

        Sitten jos tahdot käyttää uunia joko höyryuunina tai tavallisena, niin se on sinun valintasi.

        On olemassa ns. kinkkumittareita, mutta tilaappa itsellesi johdottomat lämpömittarit, jonka "kapselin" voit tökätä lihasi sisään ja lukea lämpötilan vaikka puhelimestasi, silloin tiedät koska lihasi on tahtomassasi kypsyysasteessa.

        Olen aiemmin opastanut pihvinpaistajia uunin käytöstä mutta palaute oli bablaa.

        S

        Oikea pihvi paistetaan pannulla, ei uunissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikea pihvi paistetaan pannulla, ei uunissa.

        Ei Kymppi puhunutkaan pihvin paistamisesta uunissa, vaan lihan valmistamisesta eri lauseessa. Helpoin liha valmistaa mureaksi ja maukkaaksi on possu. Siinä kun on jo itsessään makua. Naudan tai härän sisäpaisti vaatii jo enemmän tai menee hukkaan hintamaku-suhde.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Kymppi puhunutkaan pihvin paistamisesta uunissa, vaan lihan valmistamisesta eri lauseessa. Helpoin liha valmistaa mureaksi ja maukkaaksi on possu. Siinä kun on jo itsessään makua. Naudan tai härän sisäpaisti vaatii jo enemmän tai menee hukkaan hintamaku-suhde.

        Pihvi tai isompi kimpale, molemmissa mikäli tahtoo lihan oman nesteen pysyvän lihan sisällä, on lihan pinta "suljettava" ja sen tapa on tavalla tai toisella kypsentää lihan pinta, tavan ollen simppeli grillillä.

        On monta tapaa valmistaa pihvejä, kuten on myös eri kokoisia ja eri lihasorttimentteja, näissäkin kaikissa kuitenkin pinnan "ruskistaminen" on a ja o.

        Ei ole pääsääntö laittaa uuniin tai paistaa tai grillata valmiiksi ilman uunia, mutta uunin käyttö toisissa tapauksissa palvelee mm. tilannetta, että on useita ruokailijoita jotka tahtovat eri kypsyysasteisia pihvejä, sekä tarjoilun kaikille on tarkoitus tapahtua saman aikaisesti.

        S


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta vastauksesta 2010.

        Voisi tosiaan olla järkevämpää ryhtyä pesco-lakto-ovo-vegetaristiksi. Taitaisi ratketa samalla tuo B-12 vitamiini ongelmakin, eikös tonnikala ole hyvä lähde tällekin, noiden laadukkaiden proteiinien lisäksi?

        Seuraavaksi täytyykin tästä lähteä kauppaan katsomaan tonnikala valikoimaa. Mikä muuten on tämä aitotonnikala juttu, onko niitä jotain kopioitakin?

        Maicci

        Joko Maicci olet palannut kaupasta, millainen oli tonnikala valikoima?

        Kyllä minun mielestäni saat käyttää tonnikalaa proteiinin lähteenä massamanissa, vaikka se ei yleisin proteiinin lähde massamanissa olekaan. Olen itse tehnyt kokeilu mielessä massamania sekä tuoreesta että purkitetusta tonnikalasta. Tuore tonnikalan filee on itse asiassa aika kiinteä ja "lihaisa" tuote. Tästä huolimatta kun reseptejä selaat, niin toisin kuin naudanlihan tai vaikkapa lampaanlihan kanssa, laita tonnikala vasta aivan loppuvaiheessa tekeytymään vokkiin.

        Raaka-aineista lyhyesti tarkemmin erittelemättä sen verran, että niitä, etenkin tuoreita, voi olla hieman haasteellista löytää ja valita Suomesta.

        Edellisellä viittaan erityisesti massaman currypastaan, joka minun minun mielestäni on se massamanin oleellisen osa. Mitä yleensäkin tulee erilaisten thai curryjen valmistukseen, niin mielestäni currypasta on se ehkäpä oleellisen osa. Suosittelenkin alkuun sitä sinun suuhusi sopivaa makumaailmaa hakiessasi käyttämään valmiita purkitettuja currypastoja. Punaisesta purkitetusta currypastasta voit muuten näppärästi tuunata itse sinulle sopivia variaatioita.

        Toivottavasti tämä nyt kirjoittamani ei lannistanut sinua, vaan innosti kokeiluihin.

        Ps. Voin myöhemmin yrittää etsiä sinulle netistä jonkin hyvän opetusvideon tonnikala massamanin valmistukseen, jos kiinnostaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menikö trollaamiseksi nyt vahingossa vai tahallaan? Älä nyt hyvä mies/nainen mene laittamaan kalaa massaman curryyn. Kalalle on ihan eri liemet.

        Kertoisitko ystävällisesti hieman lisää näistä eri liemistä?


      • Anonyymi

        Kympiltä ihan hyvä kirjoitus jälleen, vaikka hieman ohi Maiccin aloituksen.

        Eli sallittakoon minultakin nyt pieni ohilyönti?

        (Olen 99% varma, että Kymppi tämän kyllä kestää)

        Elikkäs Kympille kyssäri: Onko muuan Immosen Riku tuttu ja eikös hän ollut jonkin sortin vege tai ainakin raivoisa puputtaja?

        (Anteeksi Riku, jos satut tämän lukemaan)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikea pihvi paistetaan pannulla, ei uunissa.

        Saako oikean pihvin myös grillata?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei kotikokki 2010.

        Vinkki sinulle ... pistäppä se grillivastus .... tai oikeastaan laitappa grilli päälle ja grillaa lihaan väri niin sen pinta "sulkeutuu" jolloin lihan omat nesteet pysyy lihan sisällä.

        Sitten jos tahdot käyttää uunia joko höyryuunina tai tavallisena, niin se on sinun valintasi.

        On olemassa ns. kinkkumittareita, mutta tilaappa itsellesi johdottomat lämpömittarit, jonka "kapselin" voit tökätä lihasi sisään ja lukea lämpötilan vaikka puhelimestasi, silloin tiedät koska lihasi on tahtomassasi kypsyysasteessa.

        Olen aiemmin opastanut pihvinpaistajia uunin käytöstä mutta palaute oli bablaa.

        S

        Dr. Sensei Livingstone, I presume.

        Joo ja kyllä, vastaan Kympin kloonina.

        Olet aiemmin opastanut pihvinpaistajia uunin käytössä ihan osuvastikin, mutta ehkäpä saamasi palaute johtuu vain ja ainoastaan omasta bablastasi?

        PS. Millaisen kuvan haluat minun aijaavan sinulle "sinne" Chiang Maihin, ennen kuin pääsemme sanonko mihin tilanteeseen pandoina ... räps räps ... no sanon, kahville kuksan äärelle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Dr. Sensei Livingstone, I presume.

        Joo ja kyllä, vastaan Kympin kloonina.

        Olet aiemmin opastanut pihvinpaistajia uunin käytössä ihan osuvastikin, mutta ehkäpä saamasi palaute johtuu vain ja ainoastaan omasta bablastasi?

        PS. Millaisen kuvan haluat minun aijaavan sinulle "sinne" Chiang Maihin, ennen kuin pääsemme sanonko mihin tilanteeseen pandoina ... räps räps ... no sanon, kahville kuksan äärelle?

        Vastaan sensein sijaisena.
        Et sinä pääse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saako oikean pihvin myös grillata?

        Pihvin määritelmä : "Pihvi tarjoillaan usein grillattuna, mutta se voidaan myös paistaa pannulla kypsäksi. Poikkeuksena kypsentämiseen on täysin raakana tarjottava tartarpihvi."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pihvin määritelmä : "Pihvi tarjoillaan usein grillattuna, mutta se voidaan myös paistaa pannulla kypsäksi. Poikkeuksena kypsentämiseen on täysin raakana tarjottava tartarpihvi."

        Parilointi on aliarvostettu valmistuslaite. Vaikka sähköinenkin sellainen.
        https://www.zasmin.fi/product/2089/bartscher-parila--uritettu--leveys-29-cm--18-kw--230v Mikäs sen parempi kotipurilainen kun tälläät rypsiöljyyn toiselta puolelta kasteltujen paahtoleipien väliin juustoa, makkaraa ja vaikka paprikaa tai sipulia. Lasten herkkua. Nakitkin menee siinä kivasti plittuun välissä. Pihvi paistuu tasaisesti ja kauniisti raidoittuneena.

        Olikos se aikoinaan snagarilla porilainen nimeltään, jossa paahtoleipien välissä oli muna ja joku makkarasiivu? Se oli halvinta mitä sai. Muistan Suonenjoen mansikkakarnevaaleilla sellaisia syöneeni. Isoon parilaan voit heittää kerralla munat, sämpylät ja pihvit. Kaikki valmistuu yhtäaikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaan sensein sijaisena.
        Et sinä pääse.

        Hyvä vastaus on lyhyt vastaus, arvostan.

        T Kympin klooni


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parilointi on aliarvostettu valmistuslaite. Vaikka sähköinenkin sellainen.
        https://www.zasmin.fi/product/2089/bartscher-parila--uritettu--leveys-29-cm--18-kw--230v Mikäs sen parempi kotipurilainen kun tälläät rypsiöljyyn toiselta puolelta kasteltujen paahtoleipien väliin juustoa, makkaraa ja vaikka paprikaa tai sipulia. Lasten herkkua. Nakitkin menee siinä kivasti plittuun välissä. Pihvi paistuu tasaisesti ja kauniisti raidoittuneena.

        Olikos se aikoinaan snagarilla porilainen nimeltään, jossa paahtoleipien välissä oli muna ja joku makkarasiivu? Se oli halvinta mitä sai. Muistan Suonenjoen mansikkakarnevaaleilla sellaisia syöneeni. Isoon parilaan voit heittää kerralla munat, sämpylät ja pihvit. Kaikki valmistuu yhtäaikaa.

        Jaa että on, en ole tätä aiemmin tiedostanutkaan.... tai tarkemmin ajatellut.

        Tuo linkkaamasi parila kuitenkin näyttäisi kuvassa hieman liian rajulta ja Metallikalliselta normi kotikäyttöön. Kuvailemaasi kotikäyttöön soveltuvia vekottimia löytynee kolmasosaan tuon härvelin hinnoilla vaikkapa Lidllistä, näiden helpommin piiloteltavia... anteeksi, indekroitavia, vai mikä tuo termi oli, laittaa pölyttymään(?) tasokkaan ja tyylikkään kotikeittiön kaapistoihin näiden jollakin muulla, kuin Ikea puista, omin pikku käsin, hinkattuja ollen.

        Olikohan se aikoinaan jossain Pohjois-Thaimaassa, kun rokkiravintolan elämää ihmetellyt suomijuntti luuli valaistuneensa. Katteli aamupäivän aikaan kuinka ravintolan keittiön tuotteet eivät tavoittaneet asiakkaita. Katteli illalla kuinka nälkäisiä ravintolan asiakkaat olivat. Ravintolan keittiöön kulku iltaisin tungoksesta johtuen haasteellista, mutta hetkeksi ravintolan eteen jonossa pysähtyneillä mopogrillimummoilla poikineen liikevaihto sujui ja savusi.

        Kerran sitten, liekö ollut krapuloissaan tai muuten vain tympääntyneellä päällä, kun tämä suomijuntti tukkuostoksilla mukana olleena, palan peuranpyllyä ostaneena, päätti näyttää, että miten hommat hoidetaan. Osti ostarilta sähkökäyttöisen grillin tämän rokkiravintolan käyttöön.

        No miten kävi, kehtaanko kertoa, kehtaan. Trupatuunarien ravintolassa alkuillasta Hotel Cacaforniaa soitellessa kauppa sähkögrillistä ravintolan ulkopuolellakadulla kävi hyvin. Mutta siinä vaiheessa iltaa, kun ravintolan sähköisille lauteille asettui energisempi rytmiorkesteri soittaen jotain vitun Metalliikaa alkoivat sulakkeet kärytä. Poks ja poks vaan. Siinä sitten pariin kolmeen kertaan kylmeni grilli, loppui soitto, huojuteltiin sytkäreitä... ja se sitten siitä suomijuntin valaistumisesta, siltä illalta.

        Vittu mikä Sandman tämä suomijuntti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko Maicci olet palannut kaupasta, millainen oli tonnikala valikoima?

        Kyllä minun mielestäni saat käyttää tonnikalaa proteiinin lähteenä massamanissa, vaikka se ei yleisin proteiinin lähde massamanissa olekaan. Olen itse tehnyt kokeilu mielessä massamania sekä tuoreesta että purkitetusta tonnikalasta. Tuore tonnikalan filee on itse asiassa aika kiinteä ja "lihaisa" tuote. Tästä huolimatta kun reseptejä selaat, niin toisin kuin naudanlihan tai vaikkapa lampaanlihan kanssa, laita tonnikala vasta aivan loppuvaiheessa tekeytymään vokkiin.

        Raaka-aineista lyhyesti tarkemmin erittelemättä sen verran, että niitä, etenkin tuoreita, voi olla hieman haasteellista löytää ja valita Suomesta.

        Edellisellä viittaan erityisesti massaman currypastaan, joka minun minun mielestäni on se massamanin oleellisen osa. Mitä yleensäkin tulee erilaisten thai curryjen valmistukseen, niin mielestäni currypasta on se ehkäpä oleellisen osa. Suosittelenkin alkuun sitä sinun suuhusi sopivaa makumaailmaa hakiessasi käyttämään valmiita purkitettuja currypastoja. Punaisesta purkitetusta currypastasta voit muuten näppärästi tuunata itse sinulle sopivia variaatioita.

        Toivottavasti tämä nyt kirjoittamani ei lannistanut sinua, vaan innosti kokeiluihin.

        Ps. Voin myöhemmin yrittää etsiä sinulle netistä jonkin hyvän opetusvideon tonnikala massamanin valmistukseen, jos kiinnostaa?

        Meni eilen kauppareissu erinäisistä johtuen pitkäksi, mutta nyt täällä taas.

        Tätä ei S:llä näkynyt https://www.s-kaupat.fi/tuote/tonnikalafilee-msc/2000159100000
        Jotain 140 g vastaavia muoviin pakattuja oli. Tosi nätin näköisiä paloja, mutta jotain 56 kilo, vähänkö säikähdin! Lohifileet oli jotain puolet kilo tosta, onkohan kukaan massamania lohesta?

        Kiitos sinulle kirjoituksestasi ja jos vain viitsit, niin laita ihmeessä hyviä opetus videoita, pliiis!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meni eilen kauppareissu erinäisistä johtuen pitkäksi, mutta nyt täällä taas.

        Tätä ei S:llä näkynyt https://www.s-kaupat.fi/tuote/tonnikalafilee-msc/2000159100000
        Jotain 140 g vastaavia muoviin pakattuja oli. Tosi nätin näköisiä paloja, mutta jotain 56 kilo, vähänkö säikähdin! Lohifileet oli jotain puolet kilo tosta, onkohan kukaan massamania lohesta?

        Kiitos sinulle kirjoituksestasi ja jos vain viitsit, niin laita ihmeessä hyviä opetus videoita, pliiis!

        Pistä massamanis sekaan vaikka silakoita ja etti itte opetusvideos.


      • Anonyymi

        No oletkos ylläpidon T öppösen ystävä?


      • Anonyymi

        Etkö tykkää massamanista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö tykkää massamanista?

        En tykkää... TYKKÄÄNPÄS.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menikö trollaamiseksi nyt vahingossa vai tahallaan? Älä nyt hyvä mies/nainen mene laittamaan kalaa massaman curryyn. Kalalle on ihan eri liemet.

        T öppösellä omat liemet TAAS näppiksellään ja, kuksa nurin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei kotikokki 2010.

        Vinkki sinulle ... pistäppä se grillivastus .... tai oikeastaan laitappa grilli päälle ja grillaa lihaan väri niin sen pinta "sulkeutuu" jolloin lihan omat nesteet pysyy lihan sisällä.

        Sitten jos tahdot käyttää uunia joko höyryuunina tai tavallisena, niin se on sinun valintasi.

        On olemassa ns. kinkkumittareita, mutta tilaappa itsellesi johdottomat lämpömittarit, jonka "kapselin" voit tökätä lihasi sisään ja lukea lämpötilan vaikka puhelimestasi, silloin tiedät koska lihasi on tahtomassasi kypsyysasteessa.

        Olen aiemmin opastanut pihvinpaistajia uunin käytöstä mutta palaute oli bablaa.

        S

        Laita lisää bablaa... T öppönen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No oletkos ylläpidon T öppösen ystävä?

        No arvaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikea pihvi paistetaan pannulla, ei uunissa.

        Amalian kinkun puolikaskaan ei tosin normi uuniin mahdu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        T öppösellä omat liemet TAAS näppiksellään ja, kuksa nurin?

        Jos ei ole Amalia mielessä on jotain liemessä.


      • Anonyymi

        On se... ollen... sanonko kenen kaveri?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meni eilen kauppareissu erinäisistä johtuen pitkäksi, mutta nyt täällä taas.

        Tätä ei S:llä näkynyt https://www.s-kaupat.fi/tuote/tonnikalafilee-msc/2000159100000
        Jotain 140 g vastaavia muoviin pakattuja oli. Tosi nätin näköisiä paloja, mutta jotain 56 kilo, vähänkö säikähdin! Lohifileet oli jotain puolet kilo tosta, onkohan kukaan massamania lohesta?

        Kiitos sinulle kirjoituksestasi ja jos vain viitsit, niin laita ihmeessä hyviä opetus videoita, pliiis!

        Ole hyvä.


      • Anonyymi

        Mielenkiintoista.


      • Anonyymi

        Voi hurja mikä viesti.

        Toivottavasti senssu soittaa nopeasti ystävälleen T öppöselle...

        ja vexs vexs vaan ;-)


      • Anonyymi

        Tänään poistuu kaikki viestit joissa 2010 mainittu, miksiköhän?


      • Anonyymi

        Ja taas mentiin...


      • Anonyymi

        Pusipusi sinulle tule nyt vain, saat mitä kaipaat.


      • Anonyymi

        Vexs vexs vaan sano jo Sika-Amalia aikoinaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pusipusi sinulle tule nyt vain, saat mitä kaipaat.

        Mitä kaipaan ja tulen mihin?


      • Anonyymi

        Jaahas ja tämä vielä vexs vexs... ja sitten voisin vaikka...


      • Anonyymi

        Joo... kyllä on ärsyttävä viesti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meni eilen kauppareissu erinäisistä johtuen pitkäksi, mutta nyt täällä taas.

        Tätä ei S:llä näkynyt https://www.s-kaupat.fi/tuote/tonnikalafilee-msc/2000159100000
        Jotain 140 g vastaavia muoviin pakattuja oli. Tosi nätin näköisiä paloja, mutta jotain 56 kilo, vähänkö säikähdin! Lohifileet oli jotain puolet kilo tosta, onkohan kukaan massamania lohesta?

        Kiitos sinulle kirjoituksestasi ja jos vain viitsit, niin laita ihmeessä hyviä opetus videoita, pliiis!

        Yleensä laitan nimimerkkini kirjoitukseni alle, mutta nyt en laittanut, arvatkaa miksi?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko tuo avomebassaan nyt se Paukkusen Maukku vai Maukkusen Paukku?

        Tai Maicci tai ... ???


      • Anonyymi

        Possun kaslerista kreatiiniin.

        Joidenkin tutkimuksien mukaan lihasvoiman on havaittu nousevan keskimäärin 8 prosenttiyksikköä ja suorituskyvyn 14 prosenttiyksikköä enemmän kreatiinia saaneilla verrattuna plaseboa saaneisiin.

        Kannattaisikohan esim. vegaanien käyttää kreatiinia ravintolisänä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikea pihvi paistetaan pannulla, ei uunissa.

        Hyvää huomenta Numpa.

        Miten ajattelit paistatella munat tänään ja entäs pekonin?

        s


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää huomenta Numpa.

        Miten ajattelit paistatella munat tänään ja entäs pekonin?

        s

        Käärin ne ensin sanomalehtiin, sitten folioon ja laitan peilejä taa ja sivuille suunnaten niitä Maijojen tähtikartan mukaan, sitten polttopisteeseen lautasellinen vettä ja begonit mulla foliokäärö veteen.
        Säästyy sähgöt ja on halbaa, rekkalesbot tykkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käärin ne ensin sanomalehtiin, sitten folioon ja laitan peilejä taa ja sivuille suunnaten niitä Maijojen tähtikartan mukaan, sitten polttopisteeseen lautasellinen vettä ja begonit mulla foliokäärö veteen.
        Säästyy sähgöt ja on halbaa, rekkalesbot tykkää.

        Kuinka valmistat pehmeää jänistä?


      • Anonyymi

        Relaa jo sohvaperuna.


      • Anonyymi

        montako minuuttia


      • Anonyymi

        alle 3


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        vex vex vaan


    • Anonyymi

      Porsaanliha tulee kypsentää aina vähintään 70ºC asteeseen jotta mahdolliset loiset tuhoutuvat varmasti.
      Laittakaa siis uuninne säädöt kuumemmalle kuin 70 että ette syö loisia, vaikka itse olettekin loisia.

      • Anonyymi

        Mulla niin pieni, se, sanonko mikä, no jääköön sanomatta, mutta ei yhteen sopiva, sanonko minkä kanssa....

        UUNIN tietenkin, mitä ajattelitkaan ???


    • Anonyymi

      Käytä kastikkeena Amalialta saatua valkovuotokastiketta.

      • Anonyymi

        No mitäpä muutakaan.


      • Anonyymi

        Heh heh hee.... hyvää bablaa, tätä lisää.


    • Anonyymi

      Meillä mukavaa täällä.

      • Anonyymi

        Niin meilläkin täällä thaimaassa.

        T senssu & numpalli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin meilläkin täällä thaimaassa.

        T senssu & numpalli

        T öppösen ystäviä molemmat?


      • Anonyymi

        Juurikin tämä.


    • Anonyymi

      Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

      Senssukalla ollut puhelin langat kuumana ystävänsä T öppösen suuntaan=

      • Anonyymi

        = no ei oo ollen, voin vakuuttaa, resuperse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        = no ei oo ollen, voin vakuuttaa, resuperse.

        Mitä nyt vähän yli 10 vuotta.


    • Anonyymi

      Kauhiaa ja karvaista älämölöä tämä aloitus aiheuttanut ollen.

      Miksi, kysyn vaan?

    • Anonyymi

      Kuinka valmistat pehmeää jänistä Massaman kanssa?

    • Anonyymi

      Älämölön denazifikaatiot kusisine putkineen siteissä

    • Anonyymi

      Sensei on sellainen apinamainen vegeversio (yhdyssana) homo sapiensista.

    • Anonyymi

      60 poistettua viestiä. Sensei käyttänyt taas vähän ikävämpää kieltä ja mode ei enää ole kaveri.

      Kotkast maailmaan, läksin kulkemaan
      Kuljin loisin rahatonna vain
      Jouduin Palokkaan, kuinkas sattuikaan
      Läppävian sydämeeni sain

      Hei, Palokasta leidarin mä löysin
      Leidin halvan mutta karvaisen
      Kohta olin kiinni lemmen köysin
      Psykiatriselle Jorviin kurvaten

      Tunne outo rinnassani sepelvaltimoissani
      Kelakortti viulut korvatkoon
      Hei, sitten kiljuleilinkin mä löysin
      Virtahepona kotona maleksien

      Vaan en saanutkaan sitten laisinkaan
      Jäädä täytyi muija lähti pois
      Mutta rinnassain outo tunne ain
      Jospa Jorviin taas niin päästä vois

      Hei, jäämistöstä hindunorsun löysin
      Matkamuiston halvan muovisen
      Jippokaukoputkenkin mä löysin
      Jorman kanssa sen jakaen

      Ja mä tiedän sen, impi karvainen
      Oottaa Hua Hinin mailla uutta pokaa,
      Jonka jorman vaan, saa hän seisomaan
      kannikkaansa heti sujauttaa!

      Hei, Palokasta leidarin mä löysin
      Leidin halvan, mutta karvaisen
      Kiljua kanssaan öisin kuksautin
      Tiinusta ilmaisen rakkauden, limaisen rakkauden

    • Anonyymi

      Kuinka valmistat tytöille pehmeää jänistä?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 68 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suureksi onneksesi on myönnettävä

      Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️
      Ikävä
      85
      1798
    2. Perusmuotoiset TV-lähetykset loppu

      Nyt sanoo useiden HD-muotoistenkin kanavien kohdalla äly-TV, ettei kanava ole käytössä, haluatko poistaa sen? Kanavia
      Apua aloittelijalle
      125
      1225
    3. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      62
      1080
    4. No ei sun asunto eikä mikään

      muukaan sussa ole erikoista. 🤣 köyhä 🤣
      Ikävä
      62
      956
    5. Hyvin. Ikävää nainen,

      Että vainoat ja stalkkaat miestäni.onko tarkoituksesi ehkä saada meidät eroamaan?no,siinä et tule onnistumaan
      Ikävä
      74
      876
    6. Uskomaton tekninen vaaliliitto poimii rusinoita pullasta

      Korni näytösesitelmä menossa kaupunginvaltuustossa. Juhlia ei ole kokouksista tiedossa muilla, kuin monipuolue paikalli
      Pyhäjärvi
      82
      826
    7. Katsoin mies itseäni rehellisesti peiliin

      Ja pakko on myöntää, että rupsahtanut olen 😆. Niin se ikä saavuttaa meidät kaikki.
      Ikävä
      47
      817
    8. Linnasuolla poliisi operaatio

      Kamalaa menoa taas meidän ihanassa kaupungissa. https://www.uutisvuoksi.fi/paikalliset/8646060
      Imatra
      29
      816
    9. Mitä mietit Honey?

      Kulta nainen ❤️❤️
      Ikävä
      57
      810
    10. Martina lähdössä Ibizalle

      Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      123
      798
    Aihe