GoMore auton vuokrauksen kokemuksia.

Anonyymi

Tanskan lomaa varten yritin vuokrata tanskalaisesta GoMore.com -vuokrauspalvelusta kivan auton pitkäksi viikonlopuksi. Valikoima ja konsepti näyttivät hyviltä, mutta osoittautui että pavelu on käytännössä vain tanskalaisia vuokraajia varten.

Ulkomaalainen - tarkemmin henkilö, jolla ei ole NemID -tiliä - joutuu rekisteröityäkseen kuvaamaan ja lähettämään firmalle:
- selfien
- ajokortin etupuolen
- ajokortin takapuolen ja
- sairasvakuuruskortin.
Tämä vaikutti melko siedettävältä, vaikka omia henkilötodistuksiaan ei suositusten mukaan pitäisi kuvata ja lähettää nettiin. Lähetin siis nuo.

Seuraavana päivänä puolen päivän jälkeen tuli pyyntö lähettää
- kuva minulle lähetetystä kirjeestä. ?
Illalla tuli pyyntö lähettää
- kuva passista. ??
Seuraavana päivänä, nyt jo ennen puolta päivää tuli viimeinen niitti jatkuvaan lypsämiseen:
- At GoMore we regularly make credit checks to ensure our concept remains both safe and secure for all users. In this connection, please upload a copy of your pay check to the additional field on your renter validation page. The pay check must not be more than 3 months old and you are welcome to cover up the most sensitive information. If you receive SU, you can upload the overview of your payouts from SU.dk. The information is treated in an encrypted environment.

Palkkashekkillä kaiketi tarkoittavat palkkakuittia, jonka olisin voinut ruudulta kuvata. Tässä kohtaa totesin, että hommaan menisi vielä useita vuorokausia ja jokaiseen pyyntöön vastaamisen jälkeen tulisi aina uusi entistä järjettömämpi pyyntö.

Soitin GoMore.fi:n numeroon, josta ystävällisesti kerrottiin, että he eivät voi ollenkaan auttaa rekisteröitymisessäni Tanskan GoMoreen (vaikka ovatkin köpisläisen GoMore ApS -yhtiön Suomen sivuliike, eli _täysin sama yritys_, ks. ytj.fi).

Että tällänen tappaus. Jos olisin lähettänyt kaikki dokumentit, GoMore olisi säilyttänyt niitä ikuisesti. Siis seuraavassa tietomurrossa _täydellinen_ digi-identiteettini olisi ollut rosvoilla. Lähellekään tällaista ID-dokumentaatiotahan ei meillä ole pankkeillakaan.

Laitoin GDPR -tietojenpoistpynnön tilistäni ja sain automaatilta sähköpostivastauksen: "Vi behandler din henvendelse hurtigst muligt." Kahtellaan, jatkuuko asian käsittely millä viikolla ja kauanko sitä sitten vatkataan.

1

108

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eipäs kestänyt kuin kaksi päivää, että kertoivat poistaneensa kaikki tietoni.
   Luulis, että voisivat käyttää monia muitakin tapoja luottamuksen rakentamiseen kuin tuo kaiken identiteetin valokuvaaminen ja lähettäminen. Paljon mieluummin olisin maksanut luottotietojeni tarkistamisesta tai tehnyt luottokorttimaksuvarauksen tms. _normaaleja_ ja melko nopeita toimenpiteitä,että voin vuokrata auton.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   4956
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   3343
  3. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   1308
  4. Sofian piti taas matkia Martina ja ostaa samanlainen nahkatakki.

   Miksi seuraa Martina ja pukeutuu ja ostaa samoja vaatteita, on kuin kiusan tekoa .?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   820
  5. Millä vitun mandaatilla Sanna Marin

   Menee Ukrainaan heilumaan, sehän antaa Venäjälle, lisäsyyn operoida Suomeenkin?! :x
   Maailman menoa
   301
   781
  6. Ukrainalaiset varastivat kaikki ruoat

   Olimme leipäjonossa, kuten ennen eläkepäivää muutenkin. Oli jo hyvissä ajoin Ukrainan pojat tulleet. Kun ovet aukesivat, niin kaksin käsin kantoivat
   Maailman menoa
   169
   697
  7. Mä haluisin niin paljon nähdä

   Sinut.. voi tätä haluamisen määrää.. :(
   Ikävä
   27
   655
  8. Vanhemmalle södelle naiselle

   Olithan ihan mukava, ei siinä mitään mutta pysy jo kauempana minusta. Sydämeni kuuluu nyt naiselle joka voisi ikänsä puolesta olla sinun oma tyttäresi
   Tunteet
   69
   645
  9. Et sä kehtaisi kumminkään

   Et kehtaisi seistä vierelläni! Vai kehtaisitko? naiselle mieheltä
   Ikävä
   48
   635
  Aihe