Sota vai rauha?

Anonyymi

Mitä mieltä rauhanjärjestöt ovat sodista, asevarustelusta ja sotien eskaloitumisesta asevarustelun ja sotilasliittojen vuoksi.

Tärkeästä rauhanturvaamisesta ja rauhanjärjestöjen työstä saatiin kuulla tänään, kun 78 päivää Ukrainan sodan alkamisesta on ohi.

Viime vuonna vietettiin YK:n päivää. Turkki on Naton jäsen ja oli osallisena sodassa. Miten oli Nato:n turvatakuun?

https://rauhanliitto.fi/rauhanliitto/ajankohtaista/tiedotteet/rauhanjarjestot-ykn-paivana-kansainvalinen-yhteiso-tarvitsee-parempia-tyokaluja-konflikteihin-puuttumiseen

Suomessa on rauhanjärjestöjä, joiden toiminnasta ja tavoitteista rauhan turvaamiseksi olisi hyvä kuulla ja tehdä johtopäätöksiä. Turvataanko rauhaa sotakoneistoilla, ydinaseilla ja sotilasliitolla vai diplomatian keinoin neuvottelemalla, yhteistyöllä maailmanlaajuisia ongelmia (ilmastogongelmat, nälänhätä jne) yhdessä ratkaistaen.

Miksi Suomi rakentaa raja-aitoja, hylkää yhteistyön ja palaa kylmän sodan aikoihin? Venäjä on Suomen naapuri ja monipuolinen yhteistyö hyödytti molempien maiden taloudellista eteenpäinmenoa. Suomen presidentit ovat presidentti Kekkosen ajoista olleet puolueettomia ja asiallisia — yhteistyökykyisiä — median "suomettumisesta" ja ikävästä arvostelusta huolimatta. Mikä oli Paasikivi-Kekkosen linja? Miksi presidentti Kekkonen näki Natoon liittymisen turhana, ehkä jopa vaarallisena?

Nyt näin ei enää ole. "Nato-kiimasta" ei enää puhuta eikä sotilasliittoon liittymistä nähdä puolueettomuuden ja itsenäistymisen hävittäjänä. Mistä syystä rauhanjärjestöjä ei kuulla? Onko sota rauhaa kiinnostavampi aihe ja miten kovasti lännen sotateollisuuden tuki pitkittää Ukrainan sotaa? Miksi nyt käytetään verorahat hyvinvointipalvelujen kehittämisen ja leipäjonojen poistamisen sijaan militarisoitumiseen ja sota-aseisiin (10 miljardia Nato-sopiviin hävittäjien)? Onko Ukrainan sota hyvä tekosyy? Eikö rauha ja yhteistyö ole enää vaihtoehto Suomessa?

6

94

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Rauhanjärjestöt jatkakoot kaikessa rauhassa lännen demokratioiden solvaamista ja Moskovan rauhantyön tukemista Ukrainassa ja muuallakin.

   • Anonyymi

    Rauhan järjestöt tekevät työtä rauhan puolesta.
    Solvaaminen, uhkailu ja pelottelu sekä ydinaseiden ja muu asevarustelu ovat sotilasliittojen "aseita" sotiin varautumisessa.


  • Anonyymi

   Slava Nato
   Huomenna alkaa Suomrn Nato kausi

   • Anonyymi

    Se alkoi jo 2004,kun Suomesta tuli Naton rauhankumppani.


   • Anonyymi

    Suomi hakee ensin Naton 30 jäsenvaltiolta hyväksymisen Natoon. Nato-maiden päättävät elimet käsittelevät Suomen hakemuksen. Nato päättää Suomen hyväksymisestä, jos jokainen jäsenvaltio hyväksyy Suomen Naton jäseneksi. Aikaa hakumenettely voi viedä kuukausia, jopa vuoden.

    Suomi joutuu maksamaan vuosittain Naton hallintomenoista oman osuutensa, noin 60 miljoonaa euroa. Lisäksi Suomen tulee käyttää bruttokansantulosta vähintään kaksi prosenttia puolustusmenoihin.

    Vanhat hävittäjät korvataan nyt uusilla, valmiiksi Nato-sopivilla, jotka maksavat Suomelle vähintään 10 miljardia + niiden ylläpito.
    Nyt suunnitellaan erittäin kalliita raja-aitoja Itärajalle keskeisiin kohtiin. Mitä maksavat?

    Naton ydinaseita on jo nyt Belgiassa, Hollannissa, Italiassa, Saksassa ja Turkissa.
    Tuleeko Suomeen ydinaseita - ydinkärkiä uusiin hävittäjiin?
    Ydinaseita käytettäessä alkaisi pahin kaikesta — kolmas maailmansota. Pelotteeksi ydinaseet ovat kallis ja vaarallinen ase. Tulisiko siis asevarustelun sijaan varustautua rauhaan - diplomatian keinoin, yhteisin sopimuksin ja rauhallisen rinnakkaiselon avulla? Onko puolueettomuus ja rauhanaate kuolleet kovien arvojen maailmassa, kovassa kilpailussa rahasta ja vallasta?
    Mitä se "suomettuminen" tarkoitti käytännössä —puolueettomuutta idän ja lännen välillä, yhteistyötä naapurimaiden kanssa vai kieltäytymistä sotilasliitto Natoon liittymisestä?

    Aika näyttää, miten Suomen talous kehittyy ja miten itsenäisyyden käy sotilasliitto Natossa. Mitään turvatakuita ydinaseet tai niillä pelottelu eivöt tuo, eivätkä pelkästään aseet ole rauhan tae.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2473
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   2314
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   218
   1889
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   1578
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1446
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   579
   1297
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   50
   1053
  8. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   354
   1011
  9. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   975
  Aihe