Rajattu narsismi

Anonyymi

Työpaikkanarsisti ja kotinarsisti ja missä kaikessa voi narsismia esiintyä.

Kotinarsistista on kokemusta, hän oli kodin ulkopuolella ilmainen piika mutta kotona hän oli yksinvaltias. Välttämättä se että joku on narsistinen ei tarkoita että hän olisi narsistinen ja johtaja kaikkialla. Henkilön narsistisuuden esiintyminen voi rajoittua pelkästään kotiin, ja ulkopuolella hän onkin muille pelkkä ilmainen renki tai piika joka haluaa itselleen vaikutusvaltaa palvelemalla itseään vaikutusvaltaisempia ihmisiä. Narsisti kategorisoi ihmiset ja siksi hän tietää kenen pomo tai palvelija hän on, hän itsekin on siinä kategoriaportaikossa jollakin askelmalla.

Samanlaista on varmaan työpaikkanarsismissakin. Perhettään on helppo alistaa siihen ei koulutusta tarvita mutta työpaikoilla yleensä he ovat koulutettuja ja ehkä myös esimiesasemassa.

Ehkä narsistinen saa narsistiset tarpeensa tyydytettyä työpaikalla tai kotona ettei hänen tarvitse välttämättä olla narsistinen molemmissa?

5

96

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä. Ihminen voi olla kotonaan täysi hirviö ja olla aivan uskomattoman ”ihana ja oikeudenmukainen” kaikille muille ihmisille. Koettu on. Ja se vasta satuttaa kun olet ainoa ihminen jota rakastamasi ihminen määrätietoisesti murskaa henkisesti.

   • Anonyymi

    Työorientoitunut tapaus voi olla yllättäjä. Töissä itse täydellisyys. Homma kuin homma hoituu ongelmitta. Ei koskaan arvostele työnantajaa tai varsinkaan valita mistään. Käyttäytyy asiallisesti. Ei osoita koskaan hermostumisen tai väsymyksen merkkejä. Syntyy vaikutelma, että sama täydellisyys vallitsee myös kotona perhe-elämässä, kunnes osoittautuu, että niin ei ollutkaan.


  • Anonyymi

   Ei narsisti välttämättä valtaa kaipaa. Narsisti tarvitsee ja hakee ihailua. Kotona, koulussa, työssä, vapaa-ajalla, ihan kaikkialla. Kun ihailua ei tule, ei hyvä heilu.

   Narsistin voi pitää aika tyytyväisenä ihailemalla ja kehumalla hänen kauneuttaan, komeuttaan, saavutuksiaan, älykkyyttään ja paremmuuttaan. Kannattaa, vaikka ei olisi mitään aihetta. Tai sitten kannattaa pysyä kaukana narsistista.

   • Anonyymi

    Tarve saada ihailua osakseen on myös vallankäyttöä. Luo illuusion että on rakastettu ja haluttu. Vallan tunne että voi vaikuttaa teoillaan on täytetty.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarve saada ihailua osakseen on myös vallankäyttöä. Luo illuusion että on rakastettu ja haluttu. Vallan tunne että voi vaikuttaa teoillaan on täytetty.

    Eikö meistä jokainen toivo ihailua edes joskus? Minäkin lämpenen kehumiselle.

    Narsistilla ihailun tarve on kuitenkin hallitseva. Mitä tekemistä sillä on vallanhalun kanssa? Eipä juuri mitään, ei kenenkään näkökulmasta.

    Nykyään narsistit kerjäävät ihailua somessa ja ihailijoita riittää. Nämä somenarsistit eivät onneksi haittaa ketään, kun vain ohittaa heidät.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   3384
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   158
   3080
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   232
   2117
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   313
   1836
  5. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   711
   1770
  6. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1534
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   74
   1388
  8. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   372
   1222
  9. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   1164
  10. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1072
  Aihe