Ulko-ovien vaihto

Anonyymi

Tuollainen homma kiinnostaisi. Ei ole hommana ilmeisesti kovin iso. Ainoa mikä mietityttää on se että meillä on talossa 3 ulko-ovea. Etupiha eli pää ulko-ovi, takapihan ovi ja teknisen tilan ovi. Taka ja etupihan oviin käy sama yksi avain, mutta teknisen tilan oveen on oma avaimensa. Haluaisin vaihtaa kuitenkin ekaksi pääoven ainoastaan ja myöhemmin takaoven kun kylpyhuone remontoidaan niin siinä yhteydessä ja samalla silloin myös teknisen tilankin oven. Jos hommaan siihen pää-oveen lukkopesän ja lukkorunkon oven oston yhteydessä vaihtuu samalla kotiavain, mutta halusin tämän uuden sopivan myös takapiha ja teknisen tilan oviin. Niihin tulee siis ostaa myös uudet lukkorungot ja lukkopesät heloineen. Kun tilaan ne tekevätkö he samalaisen avaimen ja sarjoittaivat lukot joka käy sitten kaikkiin näihin uusiin lukkoihin. Miten mahtaa nykyajan lukkorungot ja lukkopesät mennä noihin vanhoihin ruskeisiin puuoviin? Pääovesta sen verran katoin että on Assa RUKO Sym merkinnät ei numeroa tai mallisarjaa. Onko näissä jotain standardi mittoja vai miten minun tulisi valita uudet niin että sopii yhteen uuden pääoven kanssa sekä näiden kahden vanhan oven kanssa? Tarkoitus on siis myöhemmin hommata taka sekä teknisen tilan ovi joihin siirrän sitten nämä mahdolliset uudet lukkopesät ja lukkorungot näistä vanhoista ovista. Olisi meinaan kiva että yksi ja sama avain sopisi kodin jokaiseen ulko-oveen. Tallin avain voi olla erilainen ei se siihen kaadu sitten enää. Tällä hetkellä tallin avain on sama kuin kotiavain. Mutta tärkein olisi kotien ovet saada samalla avaimella auki.

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Osta kaikkiin oviin lukot kerralla, heti tai kun kaikki ovet paikallaan. Siihen asti vanhoilla lukiolla, käyvät uusiinkin oviin.

   • Anonyymi

    Lukot kai suositellaan vaihtamaan kulumisen takia x vuoden jälkeen. Minulla on 30 vuotta vanhat, mutta taloani vartioi Verisure, joten voi olla ettei kukaan mene sisään vaikka ovet eivät olisi lukossakaan. En ole kokeillut.


  • Anonyymi

   Voi hyvä tavaton, miten yksinkertaisesta asiasta voidaan saada aikaiseksi uskomaton yhtälö...

  • Anonyymi

   Onhan se hankalaa. Kerralla ei ole varaa uusia kaikkia ja haluaisi kadun julkisivun päivittää uudemmaksi. Kuitenkin sillä ehdoin että saisi kaikki ovet väliaikaisesti ja lopullisesti toimimaan samalla yhdellä uudella avaimella. Se on ihme ettei apua anneta. Voisi kertoa miten kuuluu uusia lukkopesiä ja näitä valita vanhoihin oviin jos haluaisi vanhaan oveen sellaisen vaihtaa? Onko niissä standardit vai minkä perusteella ne voidaan valita?????????

   • Anonyymi

    Kyllä rautakaupassa tms. tiedetään. Sellaisesta putiikista sinun pitää lukkopesät hankkia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä rautakaupassa tms. tiedetään. Sellaisesta putiikista sinun pitää lukkopesät hankkia.

    Rautakaupassa tiedetään esim. lukkoasioista yleensä tasan sen verran kuin asiakaskin tietää.
    Ymmärtääkseni uudet lukkopesät käyvät vanhoihin lukkorunkoihin. Mutta tämä siis mutua. Kysy jostain lukkoliikkeestä, niin saat oikean vastauksen.


  • Anonyymi

   Asia ok. Kiitän fiksuista vastauksista viimeisimpiä kahta henkilöä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   1962
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   9
   1435
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1241
  4. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   75
   1010
  5. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   69
   959
  6. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   37
   853
  7. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   73
   822
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   58
   794
  9. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   757
  10. Osui suomalaisia omaan nilkkaan terroristien hyysääminen

   Muthei, eihän täällä pitäisi niitä olla kun kaikkien taustat on tarkastettu ennen maahan tuloa. Vai oliko sittenkään. Nyt tämä hyysääminen saa aikaan
   Maailman menoa
   167
   699
  Aihe