Onko Suomi maailman napa, lestadiolaisuudellaan?

On pakko nostaa anonyymin tuoma kommentti kaikkien nähtäville, koska se, jos mikä aiheuttaa ajattelua, ollaanko me maailman napa, ja kuinka paljon meidän säännötellyillä, sekä yli suurilla perheillä on todellisuudessa merkitystä?

Teksti kuuluu; (kiitos hyvästä tutkielmasta)

Meitä asuu sata ihmistä tässä kylässä

Meitä ihmisiä ei ehkä elele missään muualla maailmankaikkeudessa, vain tällä pienellä Maapallolla. Meitä onkin täällä jo todella paljon, likimain 7 miljardia. Se on niin suunnaton luku, että sitä on vaikea ymmärtää.

Kuvittele, että maailman väestö supistetaan niin että kaikki ihmiset mahtuvat yhteen kylään, jossa asuu tasan sata ihmistä. Tässä kylässä asuukin monenlaista väkeä.
Meitä on täällä porukkaa samassa suhteessa kuin ihmisiä koko maapallolla.

Kylässämme asuu…
61 aasialaista, 11 eurooppalaista, 14 amerikkalaista ja 14 afrikkalaista ja 1 oseanialainen. Kyläläisistä 17 puhuu äidinkielenään kiinaa, 9 englantia ja 8 hindiä. Muut kieliryhmät ovat näitä pienempiä.

Kylän asukkaista 52 on naisia ja 48 miehiä.
70 on ei-valkoisia ja 30 valkoisia.
Meistä 30 tunnustaa kristinuskoa ja 70 on ei-kristittyjä, eli muihin uskontoihin kuuluvia tai uskonnottomia.

Kylämme ihmisistä 89 on heteroita ja 11 homoseksuaaleja, tai muihin seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvia.

Kuusi ihmistä omistaa 58 prosenttia kylän omaisuudesta. Kaikki kuusi ovat kotoisin Yhdysvalloista.

20 ihmistä kuluttaa yksinään 80% kaikista kylämme luonnonvaroista. He ovat eurooppalaisia ja pohjoisamerikkalaisia,

Sinä ja minä kuulumme heihin.

Muille, 80 kyläläiselle, jätämme keskenään jaettavaksi (tapeltavaksi) lopun 20%, eli yhden viidesosan. Se menestyy joka on ahnein ja vahvin.

Naapureistamme 44 ihmistä elää alle 2 dollarin päivätuloilla, ja 20 kyläläistä sinnittelee alle yhdellä dollarilla. (WorldWatch Institute, 2004). Kylän sadasta asukkaasta 80 asuu ala-arvoisessa, kelvottomassa asunnossa – tai on koditon.

Kyläläisistä 30 ihmistä saa hankituksi itselleen ravintoa riittävästi ja voi hyvin.15 asukasta on lähes sairaalloisesti ylipainoisia. Sitävastoin 13 kyläläistä kärsii jatkuvasti nälästä. Heillä ei ole varaa hankkia tarpeeksi ruokaa.

Puolet kylän asukkaista on alle 25-vuotiaita. Vuosittain tänne syntyy tilastojen mukaan kaksi lasta, ja yksi ihminen kuolee. Kasvusuunta.

Kylässämme joka viides aikuinen ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Tavallisimmin lukutaidottomat ovat naisia. (UNESCO 2000.)

Vain yhdellä asukkaista on korkeakoulututkinto. Seitsemällä asukkaalla on tietokone.

Kylässä asuvista 52 ihmistä voi ilmaista mielipiteensä vapaasti ilman painostamista ja väkivallan uhkaa. He voivat osallistua politiikkaan ja harjoittaa vapaasti erilaisia uskontoja, tai elää ilman uskontoa.

Sen sijaan 48 ihmiseltä on riistetty sanan- ja uskonnonvapaus ja poliittisen osallistumisen oikeus. Heitä uhkaavat rangaistukset, vankila, kidutus ja kuolema, jos he ilmaisevat vallanpitäjien mielipiteistä poikkeavia käsityksiä tai kyseenalaistavat johtajien vallan.

Jos kaikkien kyläläisten kulutus nostettaisiin teollistuneiden maiden nykytasolle, luonnonvarojen kulutus nousisi yli nelinkertaisesti nykyiseen verrattuna.

Kun vielä otetaan huomioon ennakoitu väestönkasvu nykyisestä 6,9 miljardista 10 miljardiin 50 vuodessa, nousee luonnonvarojen kulutus kahdeksankertaiseksi lähivuosikymmeninä.

Miten sinä elät? Kun sinulla on ruokaa, vaatteet ja katto pään päällä, paikka missä nukkua, kuulut maailman rikkaimpaan neljännekseen.

Kun lisäksi pystyit lukemaan tämän kirjoituksen, olet onnekkaampi kuin ne yli 770 miljoonaa aikuista kanssaihmistä, jotka eivät ole saaneet oppia lukemaan.

10

190

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   erinomainen sisältö !

   nyt kuitenkin kun olen sielläpäin voisin tulla ja imuroida putsat aja voidella sen navan että se ei kulu loppuun kovin äkisti !

  • Anonyymi

   Pinnaus laati hieman provosoivan otsakkeen, aihe ei kuulu tälle palstalle.

   • Eikö?
    Olisiko pitänyt laskea, montako VAIN ME on mukana pelastuessa.


   • Anonyymi
    pinnasänky kirjoitti:

    Eikö?
    Olisiko pitänyt laskea, montako VAIN ME on mukana pelastuessa.

    Montakohan märkää vapisharhaista veijaria?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Montakohan märkää vapisharhaista veijaria?

    Oletko tyhmä, vai katkera? Vai molempia, sillä kirjoituksesi luonne on mätä, ei liity avaukseen.
    Älä itke, Äiti tulee kohta.


  • Anonyymi

   Uskosta tuossa jutussa ei ollut sanaakaan.

   • Anonyymi

    Tai oli siinä kristinusko mainittu, mutta ei esim. lestadiolaisuutta, joten en minäkään ymmärrä, miksi on juuri tällä palstalla.


  • Anonyymi

   Kysymyksen asettelu otsikossa oli niin typerä ja epäkäytännöllinen, etten jaksanut ededs lukea itse sepustusta.
   Suomi ei ole maailmannapa, kuten ei ole Sierra Nevada, eikä Araratin vuori. Jumala antaa eri aikoina sateita eri paikkoihin. Nyt sateen keskus on vain viipynyt pitkään Suomen yllä. On kuitenkin vahvoja merkkejä, että nuo sateet ovat väistymässä täältä, sillä seuroihin on yhä vähemmän tulijoita. Etenkin nuoriso ei liiemmin tähän liikkeeseen jää riparin käytyään. Heitä on yritelty houkutella mm. lauluilloilla jne. mutta ei nekään tehoa. Lauluillat kyllä kerää porukkaa, muttei kylläkään näitä juuri riparin käyneitä.
   Perheitä on hajonnut ja yhä useampi on kieltänyt uskon. Nämä on selviä merkkejä siitä, että sateet ovat nyt siirtymässä. Samaan aikaan Afrikan mantereella on sankoin joukoin parannuksen tekijöitä ja siioneja syntyy kuin sateella!

   • Anonyymi

    Mikä sade oli hoitokokousaikoina, oliko se kuurosade vaiko sadekuuro, onko asiaa tutkittu srkoossa?


   • Ymmärrän Sinua, ei pysty kommentoimaan, jos ei jaksa lukea aloitusta, joka ei ole minun tekosia, ainoastaan mielenkiitoinen nosto?
    Ei ihminen kaikkea voi?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   114
   4651
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   19
   1714
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1070
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   71
   935
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   907
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   355
   821
  7. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   759
  8. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   753
  9. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   751
  Aihe