Toimeksiantosopimuksen suostumukset?

Anonyymi

Asuntoa siis yritetään myydä. Allekirjoitin sähköisesti toimeksiantosopimuksen. Ennen allekirjoitusta lomakkeessa on pari rastitettavaa kohtaa:

"Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)."

"Annan suostumukseni siihen, että välitysliike lähettää minulle, kaupan toiselle osapuolelle, isännöitsijälle, asiaan osalliselle pankille ja/tai viranomaiselle sähköpostitse henkilötunnukseni sisältäviä asiakirjoja. Henkilötunnuksen jakaminen näiden tahojen kanssa on välttämätöntä tunnistamisen varmistamiseksi. Olen tietoinen siitä, että sähköpostia ei lähetetä suojatussa yhteydessä eikä salattuna."

Laitoin rastit kyseisiin kohtiin, kun on pientä painetta saada asunto myydyksi, ja kun tuossa painokkaasti mainitaan että on välttämätöntä tunnistamisen varmistamiseksi käyttää henkilötunnusta. Allekirjoitin toimeksiantosopimuksen. Tulostin itselleni tuon sopimuksen.

Samana päivänä tulin katumapäälle, ja ajattelin, että otan toisen rastin pois. Mutta koneella huomasin, että kyseinen kohta ei ole enää edes näkyvissä! Mielestäni sopimuksessa pitäisi olla näkyvissä, jos on johonkin menettelyyn suostuttu tai sitten ei. Jos en olisi tulostanut allekirjoitettuani, niin ei nyt olisi mitään todistetta, että rastitin nuo kohdat. Ilmeisesti on haluttu välttää se, että noita kohtia jälkikäteen muuteltaisiin. Ja ymmärrän, ettei niitä voisi pidemmän ajan kuluessa enää muuttaakaan. En tiedä, voiko vielä?

Laitoin viestin välittäjälle, että haluan poistaa rastin tuosta kohdasta, jossa mainitaan että henkilötunnuksen sisältäviä asiakirjoja läheteltäisiin suojaamattomassa yhteydessä. En tiedä, onko mahdollista enää saada tuo rasti poistettua, mutta tuskin vielä mitään on ehditty tekemään tässä asiassa. Mietin, että mitähän henkilötunnuksen sisältäviä asiakirjoja voisi olla välttämätöntä lähetellä suojaamattomassa yhteydessä?

Muistan kyllä vuosien varrella, että on jossakin työpaikassa pyydetty lähettämään henkilötunnus sähköpostin välityksellä. Mutta yleensä ei ole mitenkään suositeltavaa tällaisia tietoja sähköpostilla laittaa.

Onko tietoa tai kokemuksia tällaisesta kohdasta toimeksiantosopimuksessa?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taidat olla 100 % periaatteen ihminen, joka tietää mokanneensa ja pahasti. Elämä valuu sorimen välitse kuin lämmin merivesi.

    • Anonyymi

      Tuo kohta on olemassa sitä varten, että välittäjä voi lähettää kauppakirjaluonnoksen sähköpostilla ostajalle, myyjälle ja pankeille. Kiinteistöjen osalta tuo on siinä mielessä turha, että tietosuojadirektiiviä ei niihin muutenkaan sovelleta.

    • Anonyymi

      Jos paperit tulevat etanapostissa, posti voi kadota ja tietosi joutua vääriin käsiin. Vaadi kirjattua kirjettä tai saantitodistuskirjettä, ellei kuriiri ole mahdollinen.

    • Anonyymi

      Ymmärränkö oikein, että olet allekirjoittanut sopimuksen, mutta olet tullut katumapäälle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe