Narsismista ja narsistisuudesta

Anonyymi

Omia päätelmiäni kokemukseeni perustuen:

Narsisti ei toimi narsismissa tahdonlaisesti hän ei ole päättänyt olla narsisti tai narsistinen, vaan kaikki narsismin oireet tulevat hänelle halusi hän tai ei riippuen tilanteesta. Ne toiminnot ovat kasvaneet häneen kiinni ja ne tulevat spontaanisti esiin. Hän osaa olla luonnollinen ja mukava, vaikka olisi tehnyt kuinka ilkeän tempun toiselle, hän ei tunne syyllisyyttä siitä. Narsisti on kuin lapsesta saakka varastamaan oppinut ihminen, hän varastaa ja tekee toiselle vahingon ja on sen jälkeen aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut, hän ei osaa pitää varastamista vääränä, koska se kuuluu hänen elämäänsä.

Narsistikin on lapsesta saakka kehittynyt ammattilaiseksi narsismissa, hänestä ei ole mitään väärää siinä toiminnassa mitä hän tekee. ei hän osaa pitää sitä vääränä. Eikä hän koskaan edes puntaroi omia tekemisiään noin. Kaikki on tiedostamatonta toimintaa, joka kumpuaa narsistin aivoista koska ne ovat muotoutuneet erilaisiksi kuin muilla. Narsisti vastaa ärsykkeisiin tavalla joka on hänelle on normaali.

Vaikeaa sellaista on saada ymmärtämään että jos hän ottaa jotain toiselta tai tekee jotain ilkeää toiselle se on toiselle vahingon aiheuttamista. Hän ei ymmärrä tekojensa seurauksia eikä ajattele että teenpä nyt ilkeän teon ja kun aivot toimivat normaalista poikkeavalla tavalla hänen toimintansa yllättää aina ja toisten täytyisi olla jatkuvasti varuillaan hänen suhteensa.

13

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Narsistin nimityksen antavat ulkopuoliset ihmiset ei henkilö itse. Henkilö on täysin tietämätön omasta häiriöstään eikä koskaan ole edes tiennyt mikä on narsisti.

      • Anonyymi

        Narsisti ei tunnusta ongelmaansa, koska "hänessä ei ole mitään vikaa, eikä hän koskaan tee virheitä". Hän on "puolijumala": Ne on niitä kirveellätapettavia.


    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus. Joidenkin moraali on melko tyhjentävästi niin, että kun se tuottaa itselle etua, se on "oikein".

      Joten valehtelu on oikein, varastaminen on oikein, huijaaminen on oikein, sillä omaneduntavoittelu on oikein, kunhan toiminta tuottaa heille etua. Jotkut jopa ihailevat itseään luihuudestaan, minkä kokevat ihailtavana "oveluutena".

      • Anonyymi

        Mä törmäsin narsuun joka ei edes hävennyt esitellä tätä oman edun tavoittelua. Etti julkisesti yhtä palvelua kehuen miten hällä on tässä oma lehmä ojassa, ihan kuin se ois normaalia.


      • Anonyymi

        Eräällä työpaikalla eräs esimiehenä toimivat henkilö jonka moni laski narsistiksi kehui kerran miten vaihtoi hintalaput hääpuvuista Dressmannilla niin sai puoleen hintaan.


      • Anonyymi

        Se onkin mielenkiintoista, kun kaksi narskua yrittää käyttää toisiaan hyväksi, sitä keksityn panettelun määrää on vaikea edes kuvailla.


      • Anonyymi

        Tuollaiset ihmiset pitäisi saada pois erilaisista yhteisöistä ennen kuin he myrkyttävät luihuudellaan koko yhteisön erilaisiksi toisiaan vastaan riiteleviksi kuppikunniksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräällä työpaikalla eräs esimiehenä toimivat henkilö jonka moni laski narsistiksi kehui kerran miten vaihtoi hintalaput hääpuvuista Dressmannilla niin sai puoleen hintaan.

        Ei tuo teko sinällään ole mikään hirveä RIKOS, kuten toisen vahingoittaminen tai jotain sellaista, mutta jos esimies tekee tuollaista (ja vielä kehuskelee sillä) niin MITÄ MUUTA se sitten tekee? Jos tulee vaikka mahdollisuus pettää puolisoa niin miten käy? Suit sait siinä käy.


    • Anonyymi

      Juu, ei koskaan pyydä anteeksi ilkeyksiään. Ei pysty keskustelemaan asioista asioina, vaan vetää heti herneet nokkaan.

      • Anonyymi

        Tai jos ei vedä herneitä nokkaan niin alkaa pilkkaamaan. Suu onkin hänen suurin aseensa ja sieltä kaikki myrkky tulee ulos.


    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus, noin tuo varmaan pitkälti on. Itse olen kokenut, juurikin tuon että ilkeän teon jälkeen narsisti on kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja jopa ihmettelee pienessä päässään, että miksei tuo toinen enää halua olla kaveri.

      Psykopaatti voisi tehdä saman, mutta hän tietäisi tottakai, miksei toinen enää halua olla kaveri, ilkeän teon jälkeen. Ilkeällä teolla tarkoitan jotain sellaista ikävää, mitä ei ainakaan heti pysty antamaan anteeksi.

      • Anonyymi

        Ja lisätään vielä sen verran, että tottahan "normaali" ihminenkin voi tehdä ilkeän teon, mutta normaali ihminen ei pystyisi olla tämän jälkeen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Normaali ihminen tuntee häpeää ja katumusta, ja hän pyytäisi toimintaansa syvästi anteeksi, ennen kuin kuvittelisikaan pitkään aikaan asioiden jatkuvan normaalisti.


    • Anonyymi

      Jos on ilmoitettu poliisille, niin selittely lienee kuitenkin erilaista kuin sitten muille ihmisille? Ei ihan kehtaa perustella kököllä, vaan jotain yleiskuittausta ehkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe