Suzuki DT5, bensaa ja/tai öljyä jäähdytysvedessä + hyviä perämoottorihuoltoja PK-seudulla?

Anonyymi

Eli kyseessä vanha ja uskollinen Suzuki DT5 2-tahti vuodelta 1984.

Eilen huomasin, että kone jättää peräänsä poikkeuksellisen runsaan ja likaisen öljyvanan, jonka huomaa erityisesti satama-altaassa. Aiemmin kone on käynyt siististi, ja palamatonta tavaraa on tullut pakokaasun seassa hyvin vähän. Kun perän nostaa vedestä, sieltä hulahtaa selvästi öljynsekaista vettä ja paksuja ruskeita öljyriekaleita. En ole ihan varma, mutta näyttäisi siltä, että samaa tavaraa saattaa tulla myös jäähdytysveden sisäänottoaukosta. Kone kuitenkin käynnistyy ja käy normaalisti.

Voiko olla, että moottorista on joku tiiviste alkanut vuotaa (rikitiiviste, kampikammion tiiviste, tjs.)? Moottoria on myös siirrelty viime päivinä, eli voisiko tuo öljy ollakin vain jotain saastaa pakoputkesta tjs., joka nyt irronnut moottorin siirtelyn ja kääntelyn seurauksena ja pikkuhiljaa tulee sieltä ulos? Se, että moottori käy yhä hyvin, viittaa varmaan siihen, että mitään kovin massiivista vikaa ei ole.

Ja vielä lopuksi otetaan vastaan suosituksia tällaisia vanhoja 2-tahtiprutkuja korjaavista korjaamoista PK-seudulla! Jos alan itse etsimään mahdollista vikaa ja pitää alkaa purkaa lohkoa, niin siinä menee meikäläisen taidolla varmaan koko veneilykausi, joten tällä kertaa pitänee turvautua huoltoliikkeeseen, jos niikseen tulee...

5

243

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   vaihteistoöljyä? oletko tsekannut?

  • Anonyymi

   Minkälaista budjettia olitte ajatelleet moottori kunnostamiseen.

   Uuden 5 heppaset näyttäs maksavan n. 1000€

  • Anonyymi

   Itse murehdin joitakin vuosia sitten "yllättäen" ilmaantunutta "öljyvuotoa" 2-thtikoneestani, vanha 20 hp. Vaihdoin peräöljyn - hankala työ, jollasta käsin kotisatamassa. Öljy näytti olevan ok, enkä edes saanut sitä sataman vesiin vaihto-operaatiossa.. Päättelin, että öljy oli peräisin pakokanavista, joihin pakokaasujen öljy tiivistyy vaihtelevalla tavalla riippuen m.m koneen käyttömäärästä, ja ehkä seoksesta - oma koneeni oli tuoreöljyvoideltu.

   Todennäköisesti tämä ilmiö oli ollut useinkin olemassa, mutta kiinnitin huomioni siihen eräänä hyvin tyynenä iltana, ja sen jälkeen havinnot olivatkin aika tiheässä - yleensä kun laskin perän veteen ja olin lähdössä ajamaan. Kone on edelleen käytössä, mutta en ole tarkkaillut tätä "ongelmaa". Luultavsti se esiintyy edelleen ihan samalaisena.

   Toinen samansukuinen "ongelma" oli 8 HP nelarissa aikoinaan. Olin vihtanut öljyn, ja öljynvaihdon jälkeen rupesi esiintymään öljyläiskiä sataman vedessä - selvästi minun koneesta peräisin. Runsaan ihmettelyn jälken selvisi, että öljyn lisäyksen yhteydessä oli mennyt hyvin pieni määrä öljyä täyttöaukon ohi, ja tätä sitten tipahti hitaasti veteen silloin tällöin. Yhden tipan vaikutus tyyneen veteen on yllättävän iso, voi aiheuttaa usean neliömetrin öljyläikän.

  • Anonyymi

   Kuusakoski paras huoltaja 2t-koneille.

   • Anonyymi

    Aamen!


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   68
   1978
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   1647
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   114
   1551
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1276
  5. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   46
   910
  6. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   237
   884
  7. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   55
   865
  8. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   745
  9. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   733
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   130
   717
  Aihe