PEUKALOSORMUS.

Näin aamutuimaan herätessäni ilman herätyskelloa on tietysti aika nauttia täällä Chiang Maissa Thaimaan parasta kahvia.

Nesteytys on myös tärkeämpää täällä kuin Suomessa tämän ilmaston johdosta.
En viitsi paneutua juomani kalori-, energia-, enkä ravintopitoisuuksiin ja terveysvaikutuksiin, mutta kerron.

Joka aamu yksi sitruuna, veitsellä jossa 10 asteen teroituskulma, sitruuna puolikkaaksi ja puolikkaat neljään osaan, sitten koverran kuoren vex vex vaan.

Palaset painan rikki suuressa kivimorttelissani ja kaadan kattilaan kaikki ja vettä määrä jonka jo tiedän silmämääräisesti ottaen huomioon juomakipon, joka ei ole Kuksa.

Kattila kaasuliedelle puolisen minuuttia niin se on kiehuvaa ja sitten kippoon.

Juomaani vielä lorautan viitisen ruokalusikallista juoksevaa hunajaa ja sekoitan puulusikalla kippoani jonka on valmistanut entinen tarjoilija, nykyinen erittäin taitava käsityöläinen kierrätyspuutavarasta.

Mutta itse asiaan ..............

Ikikiukku kertoi että on hyvä aloittaa päivät hyvällä mielin, se oli häneltä hyvä oivallus.

Minä aina hymyilen aamuisin näille tämän palstan oireille ja yksi on mainittuna otsikossa.

Toinen hupaisa havaintoni on, että feikki joka esiintyy asuvansa täällä Thaimaassa, kertoo viettävänsä suomalaisten kaveriensa kanssa kisailtaa, niin kesken kaiken erätauolla ottaa valokuvan viskipullosta ja selittelee tarinaa palstalle.

Kolmas hupijuttu on haaveilluusio iPhooni ja imuroitu kirsikkakuva taustalla monta sataa vuotta vanha kivimuuri.

Neljäs johon olen jo tottunut on lapsekkaat kirjoittelut 24/7 minuun kohdoistettuna, mutta niihin olen jo tottunut ja ymmärrän, että täytyyhän jokaisen saada purkaa omaa pahaa oloaan parhaaksi näkemällään tavalla.

Ai niin, palstalla on myös akvaarioiden johdosta lasialan asiantuntija, se on hyvä.
Minun kohdalle on sattunut vain kerran tapaus, että yhteen vähän tasokkaampaan mökkiin asennettiin isot lattiasta kattoon lasiruudut ja ne oli sellaisia, joissa oli sähkölämmitys itsessään, jolla kyseisestä tilasta tahdottiin vedontunne pois.

15

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miehen peukalosormus: mitä se tarkoittaa ja kuka sitä käyttää?
      Energiset miehet, joilla on taipumus aggressiivisuuteen.
      Miehillä, jotka käyttävät renkaita peukaloissaan, on aina halu saada huomiota, vahvistaa itseään vaikutusvaltaansa muihin.
      Koska sormukset ovat esteettisiä, heijastavat samanaikaisesti tietoja omistajistaan. Sormukset eivät ole vain lisävaruste, joka täydentää miehen ulkonäköä.
      He kertovat muille saavutuksista, miesten sisäisistä vakaumuksista, makuasetuksista.
      Miesten peukaloissa käytetyt renkaat puhuvat aineellisesta rikkaudesta, ihmisen vaikutuksesta ympäristössä.
      Kun vallan rengas on päällä, mies ilmaisee symbolisesti halun hallita kaikkea aina asunnon asioiden sisäiseen järjestelyyn asti.
      Esoteeria erottaa miehet, joilla on renkaat vasemmassa peukalossa poikkeuksellisia, omaperäisiä ihmisiä.
      Tällaiset miehet ovat vaikeita kumppaneita elämässä, mutta he ovat aina mielenkiintoisia, seurallisia ystäviä, he voivat olla erinomaisia ​​keskustelukumppaneita.
      Heillä on sieluissaan epävarmuus, mutta luonteen voimalla he voivat piilottaa sen hyvin syvälle.
      Kun mies käyttää koruja vasemman käden peukalolla, tämä puhuu hänen emotionaalisuudestaan, ilmeikkyydestään, vahvasta johtamiskyvystään.
      Tällaiset miehet rakastavat olla huomion keskipisteenä osoittaakseen palavaa luonnetta.
      Heille peukalon renkaasta tulee vahva talismani, joka suojaa riskialttiilta, harkitsemattomilta toimilta.

      • Anonyymi

        Esoteerisuus on johdos sanasta esoteerinen, joka tarkoittaa ”salailevaa” tai ”sisäpiirille tarkoitettua”.
        Yleensä sanalla tarkoitetaan tietoa, joka on vain tietyn suljetun piirin, toisin sanoen ”tietoon vihittyjen” saavutettavissa.
        Tässä tapauksessa tietoon vihittyjä suljettuun piiriin kuuluu Pattayan rakkaiden klaanin päällikkö itse ja hänen omat klooninsa, joten pieni on piiri joka pyörii.


      • Anonyymi

        Kirjoituksen luettua ymmärtää 2010:n käytöksen.


    • Anonyymi

      Mukavia satuja kaikki, joten jatketaan.

      PIPARKAKKUPOIKA

      Eräänä päivänä mummo päätti paistaa itselleen piparkakkuja. Mietteissään hän vaivasi taikinaa; ihan kuin itsestään siitä alkoi muovautua pieni piparkakkupoika.

      – Sinusta minä teenkin itselleni uuden ystävän, tuumi mummo.

      Hän otti palan taikinaa ja kauli siitä pienet kädet ja jalat. Sitten hän muotoili pään ja teki vielä rusinoista nappisilmät. Hupsista! Näytti aivan siltä, että piparkakkupoika vinkkasi hänelle silmää.

      Mummo koristeli piparkakun karamelleillä ja työnsi sen lopuksi uuniin. Kun taikina oli kypsynyt hyvän tovin, mummo raotti uuninluukkua. Mutta – voi kauhistus! – piparkakkupoika hyppäsi pelliltä jaloilleen ja sinkautti itsensä keittiön pöydälle. Sitten se näytti mummolle kieltä ja pujahti ovesta ulos.

      Mummo-parka juoksi pojan perään ja huusi: – Odota! Tule takaisin!

      Mutta piparkakkupoika vain nauroi ja vastasi: – Juokse vaan, juokse vaan, minua et kiinni saa!

      Eikä mummo saanutkaan. Piparkakkupoika tanssahteli pulleilla jaloillaan ympäri mummon pihamaata. Tarpeeksi ilkamoituaan se pinkaisi läheiseen metsään.

      Metsässä piparkakkupoikaa vastaan tuli jänis. Jänis katseli mietteissään piparkakkupojan rusinasilmiä ja karamellinappeja ja tuumi, että pienten piparkakkupoikien ei ole viisasta juoksennella yksin metsässä.

    • Anonyymi

      Sonneille laitetaan nenärengas.

      Sonnin nenärengas
      Teräksinen sonnin nenärengas.
      Laitetaanko näitä Pattayan sonneille?

    • Anonyymi

      En havainnut senseiltä yhtäkään todisteellista todistetta "täältä Chiang Maista". Miksi?

    • Anonyymi

      Huomenta senssu.
      Mikä on thaimaalaisen lasiveitsen teroituskulma ja teroitetaanko niitä chiang maissa?
      By NumBall

    • Anonyymi

      Joskus lukenut miekoista kaikenlaista. Japanilaisten huippuseppien katanat olivat upeaa käsityötä ja leikkausvoimassaan huippua, mutta niissä oli ongelmansa.

      Japani oli eristyksissä pitkään ja japanilaiseen teräkseen käytettävä malmi ei ollut kovimmasta päästä.

      Miekkojen valmistaminen kestäväksi oli tästä syystä valtavan työlästä ja vaati suurta kokemusta ja taitoa. Katanoissa on tästä syystä päällekkäin lukemattomia kerroksia kovaa ja pehmeää malmia, jotta se olisi sekä kestävä, mutta joustava.

      Miekan tilannut samurai testasi valmista tuotetta ja se oli suuri loukkaus häntä kohtaan, jos miekka ei selvinnyt testeistä, saati sitten katkesi.

      Miekat oli niin kalliita vaativan prosessin vuoksi ja taistelussa herkkiä katkeamaan, että taistelutekniikat opeteltiin sen mukaisiksi. Miekkoja ei kalisteltu yhteen niinkuin joissakin elokuvissa, vaan ajoitus ja etäisyys oli avainasemassa. Vihollinen saatiin leikattua halki ilman kalistelua ja miekka jäi ehjäksi.

      Vasta kun Japani aukeni suurelle maailmalle, saatiin parempaa malmia mestareille. Siksi 1900- luvulla valmistetut aidot katanat ovat kestävämpiä kuin aiemmat.

      Historiallisesti kovempia miekkoja oli venäläisten Wootz / Bulat- miekat joita kutsutaan Damaskoksen miekoiksi. Bulat-teräksestä valmistettiin monessa maassa kestäviä ja teräviä miekkoja ja sitä käytetään edelleen puukonterien materiaalina.

      Wootz oli muistaakseni teräksen valmistusmenetelmä, ettei tarvi alkaa pilkkua jörniä.

      Jotkut miekat Euroopassa olivat niin paljon kovempaa ja kestävämpää terästä, että niillä pystyi leikkaamaan vihollisen miekan kahtia.

      Paras malmi teriin louhitaan nykyisin Ruotsista ja Japanissa valmistetaan nykyään parhaat, terävimmät ja kestävimmät teräaseet ja keittiöveitset. Samurai- aikoihin siihen ei kyetty.

      Toledo- miekat on ja oli arvossaan kestävyyden, keveyden ja terävyyden vuoksi Euroopassa. Niiden valmistusmaata en nyt muista. Espanja tai Italia.

      Kiinalaiset koristeeksi tarkoitetut teollisesti valmistetut katanat saattavat olla kestävämpiä kuin muinaiset korvaamattoman arvokkaat suvuissa kulkevat japanilaiset perinneaseet, mutta se ei ole laisinkaan sama asia.

      Ne ovat silti vain halpoja kopioita. Minulla on muutamia kopioita koristeena, yhteisarvoltaan hyvän keittiöveitsisetin hintaisia.

      Aitous varmistetaan monin tavoin. Nyt tulee googlesta:

      "Japanin taidemiekkojen suojeluyhdistys NBTHK:lla on kaksi eri asteikkoa miekkojen arvosteluun, vanha ja uusi. Vanhat todistukset ovat ennen vuotta 1980 myönnettyjä. Nämä todistukset olivat paljon vaikeampia saada kuin nykypäivänä.

      Vanhat todistukset

      Kichō (valkoinen todistus) – ”arvokas työ”
      Tokubetsukichō (vihreä todistus) – ”erityisen arvokas työ”
      Kōshu tokubetsukichō (sininen todistus) – ”A-luokan erityisen arvokas työ”
      Jūyōtōken – ”arvomiekka”
      Tokubetsujūyō – ”erityinen arvomiekka”

      Pelkästään vihreän todistuksen saaminen on todella harvinaista, ja tällaisten miekkojen hinnat ovat huomattavan korkeita riippuen valmistusajasta ja sepästä. Miekkojen sovitteet eivät yleensä vaikuta hintaan kovinkaan paljoa, elleivät sovitteet itse ole todella poikkeukselliset tai nimekkäät. Vanhat miekat myydään yleensä hyvin kiillotettuina puutupen ja -kahvan kanssa (shirasaya).

      Uudet todistukset

      Hozon – ”Säilyttämisen arvoinen”
      Tokubetsuhozon – ”Erityisesti säilyttämisen arvoinen”
      Jūyōtōken – ”arvomiekka”
      Tokubetsujūyō – ”erityinen arvomiekka”

      Kaikkien todistusten, niin vanhojen kuin uusienkin, saaminen vaatii, että terä on todella hyvässä kunnossa ja asianmukaisesti kiillotettu. Ulkopuolisesti naarmuttomalta ja virheettömältä näyttävä terä saatetaan hylätä huonokuntoisena. Pelkästään jūyōtōken-todistuksen saaminen vaatii miekan virheetöntä työtä ja kuntoa, ja näitä näkee todella harvoin myynnissä. Tokubetsujūyō-miekkoja myydään vieläkin harvemmin"

      Maailmassa varsinkaan Japanin ulkopuolella ei liene montaa henkilöä, jotka on kykeneviä arvioimaan arvomiekkojen aitoutta ja kuntoa.

      T 2010

      • Anonyymi

        Hyvä keittiöveitsisetti?

        Ei ole olemassa muita hyviä keittiöveitsisettejä, kuin ne joiden valmistuksessa on käytetty mainitsemiasi tekniikoita.

        Niiden teroituskulma on 10-12 astetta.

        Rakkaat ei ole mainittuja edes kädessään koskaan pitänyt, saatika että keittiöstään löytyisi.

        Sinulla koristeena ... niin onhan sinulla yhden kitaran kitarakokoelmakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä keittiöveitsisetti?

        Ei ole olemassa muita hyviä keittiöveitsisettejä, kuin ne joiden valmistuksessa on käytetty mainitsemiasi tekniikoita.

        Niiden teroituskulma on 10-12 astetta.

        Rakkaat ei ole mainittuja edes kädessään koskaan pitänyt, saatika että keittiöstään löytyisi.

        Sinulla koristeena ... niin onhan sinulla yhden kitaran kitarakokoelmakin.

        Työväentalon kellarissa kävit kokeilemassa kuntouttavaa työtoimintaa veitsenterotuskurssilla ja nyt elvistelet keittiöveitsilläsi.

        Onko ne missä ne sinun hienot keittiöveitset? Onko ne kenties salaisella moottoriradalla vaiko erikoisvalmisteisen Harleyn hapsunahkaisessa sivulaukussa?

        Minulla on neljätoista kitaraa. Kaksi puoliakustista ja loput akustisia. Kaikki halpoja 100-200 euron kitaroita paitsi yksi Fender oli noin 400 euroa. Ostettu Tallinnasta. Suomessa mökillä pari halpaa lisää.

        Keittiöveitseni on halpoja myös, pari on mitkä on pysyneet terävänä. Riittää minun kokkailuun hyvin. Sen verran muistan että Fiskarsin keittiöveitset on pläkkipeltiä ja tylsyvät jo muutaman leikkauksen jälkeen, mutta hyviä kirveitä tekevät.

        T 2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työväentalon kellarissa kävit kokeilemassa kuntouttavaa työtoimintaa veitsenterotuskurssilla ja nyt elvistelet keittiöveitsilläsi.

        Onko ne missä ne sinun hienot keittiöveitset? Onko ne kenties salaisella moottoriradalla vaiko erikoisvalmisteisen Harleyn hapsunahkaisessa sivulaukussa?

        Minulla on neljätoista kitaraa. Kaksi puoliakustista ja loput akustisia. Kaikki halpoja 100-200 euron kitaroita paitsi yksi Fender oli noin 400 euroa. Ostettu Tallinnasta. Suomessa mökillä pari halpaa lisää.

        Keittiöveitseni on halpoja myös, pari on mitkä on pysyneet terävänä. Riittää minun kokkailuun hyvin. Sen verran muistan että Fiskarsin keittiöveitset on pläkkipeltiä ja tylsyvät jo muutaman leikkauksen jälkeen, mutta hyviä kirveitä tekevät.

        T 2010

        Sinullahan on Eedenin keittiössäsi kaikki parasta mitä rahalla saa.

        Miksi et satsaa kun kerran ruoanlaitostakin nautit, hanki asiaan kunnon työkaluja kuten kaikessa muussakin toiminnassasi?

        Tilaa hyvä Tyttö itsellesi Japanilainen keittöveitsisarja ja anna se vaikka lahjaksi Tinderillesi.

        Ne on ns. kerrotaottuja siten että terän keskellä on kovin osa ja sivuilla hieman pehmeämpi valmistustekniikan tuloksena.

        Teroittaminen ei ole vaikea asia, tarvitset vain muutaman eri karkeusastetta olevan kiven ja ymmärryksen kulmista.

        Ne rautatangot joita teroittimiksi kutsutaan, ei ole teroitusta varten vaan aivan vaan ns. ylläpitävät terävyyttä kun määrävälein niitä käyttää.

        Toisaalta mainitsemiani veitsiä ei kotikokin tarvitse teroittaa lainkaan, koska ne kyllä kotikäytössä pysyy terävinä "Ikuisuuden".

        Jos käytät hieman enemmän rahaa, kuten kaikkiin muihinkin hankintoihisi, niin tilaa sellaiset joissa on terän kyljessä lähes taiteeksi kutsuttavia kuvioita ja kuvia.

        Osta tehomagneetteja kuten minä, sellaisia prikkoja joissa reikä keskellä ja ruuva ne mieleiseesi paikkaan ja veitsisarjasi säilytä niissä "roikkumassa" kuten ehkä ne haavemiekkasikin on jossain seinällä.

        Ja vielä jos olet oikeasti kiinnostunut kotikokkauksesta niin hanki sen induktion vierelle tai vaihda se kunnon kaasulieteen, niin alkaa työkalut olemaan kunnossa.

        Anna Ikean kattilasettisi mummulle, hän on iloinen saadessaan ne ja hanki itsellesi valurautapadat ja pannut, sekä paksupohjaiset kattilat ja muutama todella ohutpohjainen kuparinen, kuten wokin.

        Koska pidät grillaamisesta ja olet myös kiinnostunut historiasta sen kaikissa muodoissaan ja osaat jopa muurata, niin jätä historiaan tai ainakin vähemmälle käytölle kaasugrillisi ja rakenna grillauskeidas johon pikkurahalla kykenet luomaan "Vihreän munan" kaltaisen sydämen.

        Jätä grillihiilet pois ja mikäli jotain sytytysnesteitä käytät niin vex.
        Pelkillä puilla saat aikaiseksi kunnon hiillokset, kun opit käyttämään oikean kokoisia eri tarkoituksiisi.
        Laavakiviäkin voi hyödyksi käyttää eri tarkoituksissasi.

        Olet seuramies ja pidät juhliasi joissa paikallisia, niin järjestä ohjelmaksi joskus ison lohen loimutus ja laita sitä viskiäsi ruiskupulloon.
        Kerro että nuorena olit sirkuksessa duunissa ja näytä että osaat seisoa yhdellä kädellä, sitten sano että olet myös liekkimiehenä ollut Pattayalla rannalla, mutta nyt riittää tämä suihkepullo ja suihkauta lohesi kylkeen välillä viskiliekit.

        Näin .... kokeile äläkä aina pärrää.

        S


    • Anonyymi

      Jaksan aina innostua näistä eläkelaitoksen järjestämistä pakollisista kuntoutuskokeiluista. Aiemmin järjesteltiin puupalikoita koettaen tehdä niistä mosaiikkiparketin kuvioita ja nyt on käyty veitsenterotuskurssi. Innoissaan olen kuin ilmapallo. Nyt olen samurai ja kokki ja paljon muuta. Kiitokset vaan kunnalle, kurssin vetäjälle ja muille kurssilaisille. Tästä on helppo jatkaa jalopuupäähommia ja vaikka mitä. Kucsaan laitan duoretta kaffetta joka on maailman parhaasta pavusta jauheddu,

      S

      • Anonyymi

        Lapsena minut laitettiin aina hakemaan naapurista siansaparoveistä kun sikaa tapetiin. Tässä veitsessä oli aika erikoinen teroituskulma sian saparoa varten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapsena minut laitettiin aina hakemaan naapurista siansaparoveistä kun sikaa tapetiin. Tässä veitsessä oli aika erikoinen teroituskulma sian saparoa varten.

        Lapsuuden asuinseutusi antaa ymmärtää ongelmasi melko kattavasti.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe