Viisi syytä olla luterilainen

Anonyymi

Tohtori Jordan B Cooper on ollut reformoitu kalvinisti, ja käytyä kaikki kristilliset suuntaukset läpi, hän päätyi siihen että luterilaisuus vastaa parhaiten sitä mitä Raamattu ja kristinusko opettaa.

Seuraavassa videossa hän kertoo viisi merkittävintä syytä miksi hän nyt on luterilainen.

https://www.youtube.com/watch?v=aeCIv86xBUs

Mitä mieltä te olette?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      <<päätyi siihen että luterilaisuus vastaa parhaiten sitä mitä Raamattu ja kristinusko opettaa.<<

      Kyllä, Luther sai erittäin hyvin Paavalin opin ytimen selväksi, ja jätti siitä myös tiedon teoksessaan Sidottu ratkaisuvalta:

      <<Jos kaikki ne, jotka ovat armon ulkopuolella, ovat nimenomaan luontonsa puolesta VIHAN lapsia, niin on vapaa ratkaisukin luontonsa puolesta VIHAN lapsi, ja jos se jo luontonsa puolesta on tällainen, niin vielä suuremmalla syyllä se on VIHAN lapsi tekojensa puolesta. Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHAA ON, ei sellaista, mikä valmistaa armoon, vaan VIHAAN, siis sellaista, mikä ansaitsee VIHAN!

      Ylös siis, te pelagiolaiset ja valmistautukaa teoillanne armoon, vaikka Paavali tässä sanoo, että kaikki niillä ansaitsevat ainoastaan VIHAN!

      Olisihan ollut lienteämpää, jos hän olisi sanonut ainoastaan, että »me OLIMME VIHAN lapsia», mutta lisätessään LUONNOSTAAN-sanan hän tahtoi meitä olemaan siinä mielessä, että kaikki se, MITÄ ME OLEMME JA TEEMME, ON PELKÄSTÄÄN VIHAN eikä mitenkään armon ANSAINNUT. Raamatusta tuskin voinet löytää lyhyydessään voimakkaampaa sanaa vapaata ratkaisuvaltaa vastaan.<<

      Varsinkin tämä kohta on todella hyvin muotoiltu Raamattua vastaavaksi:

      <<hän (Paavali) tahtoi meitä olemaan siinä mielessä, että kaikki se, MITÄ ME OLEMME JA TEEMME, ON PELKÄSTÄÄN VIHAN eikä mitenkään armon ANSAINNUT. <<

      • Anonyymi

        Paavalin opissa ei olekaan mitään armoa, ja tästä syystä luterilaisuus on yksin armosta - salaisen Jumalan hyvin salainen päätös, jos tulisi niistä Paavalin lupaamista tulenliekeistä pelastamaan. Luther tosin näki siihen häviävän pienen mahdollisuuden. Minä en edes sitä, koska sinnehän juuri mennään, koska käytetään tosi Jumalaa uhrina. Ja se mikä uhrataan, lakkaa kokonaan olemasta, joten miten se voisi tulla edes pelastamaan?!Tästä syystä luterilaisuus on yksin armosta - saa samalla tavalla armon kuin presidentti armahtaisi elinkautisvangin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavalin opissa ei olekaan mitään armoa, ja tästä syystä luterilaisuus on yksin armosta - salaisen Jumalan hyvin salainen päätös, jos tulisi niistä Paavalin lupaamista tulenliekeistä pelastamaan. Luther tosin näki siihen häviävän pienen mahdollisuuden. Minä en edes sitä, koska sinnehän juuri mennään, koska käytetään tosi Jumalaa uhrina. Ja se mikä uhrataan, lakkaa kokonaan olemasta, joten miten se voisi tulla edes pelastamaan?!Tästä syystä luterilaisuus on yksin armosta - saa samalla tavalla armon kuin presidentti armahtaisi elinkautisvangin.

        <<Uhraaminen on uskonnollinen rituaali, jossa ihminen luovuttaa jonkin uhriesineen jumaluudelle tarkoituksella luoda, säilyttää tai ennallistaa toivottu oikea suhde pyhiin voimiin. Muinaisajan uskonnoissa suosittiin veriuhreja, joissa uhrieläin tai ihminen surmataan.

        Perheuhrit ovat olleet käytössä vainajainpalveluksen yhteydessä.[4][5] Juutalaisuudessa oli tapana uhrata vuosittain uhri koko kansan puolesta.[6] Kristillisessä teologiassa Kristuksen ristinuhrin katsotaan koskevan koko ihmiskuntaa.[7] Uhriesineet edustavat elämää ja ovat siten tyypillisesti eläviä olentoja, jotka ensin joudutaan teurastamaan.

        Ihmisuhri oli kalleinta, mitä jumalille voitiin antaa. Ihmisuhreja on harjoitettu niin Euroopassa kuin muuallakin, ja satunnaisista tapauksista kerrotaan edelleen. Julmista ja verisistä uhrimenoistaan kuuluisat asteekit saattoivat uhrata kerrallaan tuhansiakin ihmisiä.[1] Jumala itse voi myös olla uhriesine. Meksikolaisen auringonjumalan Huitzipochtlia esittävä punajuuritahnasta tehty ja verellä valeltu patsas jaettiin syötäväksi uskovien kesken.

        Roomalais-katolisessa uskossa Jeesuksen Kristuksen ruumis ja veri on ”todella, reaalisesti ja olemuksellisesti” läsnä ehtoollisessa.[14] <<

        Viimeinen lause on kummallinen, koska luterilaisuuden tärkeimmässä tunnustuksessa Augsburgin tunnustus, lukee näin:

        <<Opetetaan, että Kristuksen ruumis ja veri ovat leivän ja viinin muodossa TODELLISESTI LÄSNÄ ja että ne siinä jaetaan ja nautitaan.<<

        Miksi luterilainen tätä peittelee, selvää suomea?! No joka tapauksessa, se mikä uhrataan Jumalalle, se ei saa enää hyödyttää ihmistä, se on koko uhraustoimituksen logiikka. Muutenhan se ei olisi uhrilahja nimenomaan Jumalalle. Kristinuskossa siis tosi Jumala Jahvelle - sama tunnustus:

        <<Kristus oli tosi ihminen ja tosi Jumala, sillä hänen jumalallinen ja inhimillinen persoonansa olivat erottamattomasti yhtyneet. Hänet ristiinnaulittiin, jotta hän olisi uhri niin perisynnin kuin kaikkien muidenkin syntien tähden ja että hän sovittaisi Jumalan vihan.<<

        Tämä myös täsmää täysin Raamatun tekstiin ja Paavalin syntioppiin.


    • Googlasin hieman kyseistä pastoria. Selkeän tuntuinen esiintyjä. Näyttää arvostavan antiikin filosofeja. Kirjoittanut monia kirjoja. Vaatisi varmaan jonkin hänen kirjojensa lukemista ennen kuin osaa ottaa kantaa tarkemmin. Aloituksessa mainittua videota en jaksanut kunnolla kuunnella.

    • Anonyymi

      Ei mikään nimellinen seurakunta ole oikea. Vähäpätöinen, kodeissa kokoontuva seurakunta, on oikea Jumalan ja Jeesuksen seurakunta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe