Astrologiasta ja horoskoopeista Zoharissa

Anonyymi

https://www.sefaria.org/Zohar

Abraham ryhtyi syvällisempään tutkimukseen matemaattisten laskelmien, ja maailman eri kansojen henkisten hallitsijoiden geometristen symbolien ja kirjoitusten yhdistelmien avulla, sekä tähtien ja planeettakappaleiden kulkua ja vaikutusta koskevan tieteen avulla....
Lapset, elämä ja toimeentulo eivät ole riippuvaisia ansioista, vaan tähdistä.

Mitään pahaa, joka on sinulle luvassa, jonka löytäisit horoskooppisi perusteella, ei välttämättä tapahdu joka tapauksessa. Abraham on tästä paras esimerkki. Hän ajatteli, että hänen horoskooppinsa kertoi hänelle, ettei hänellä olisi lapsia. Jumala opetti hänelle, että hän voi voittaa sen, minkä hän luuli tapahtuvan.

Planeetta Mars on (näyttää) punaiselta, ja sellaisenaan sodan ja verenvuodatuksen symboli. Tiedemiesten mukaan myös punaiset hedelmät saavat osan voimastaan tältä planeetalta. Sama koskee tiettyjä punaisia jalokiviä, kuten rubiineja. Ts. Mars-planeetta laajentaa vaikutusvaltaansa joihinkin kaikista kolmesta maailmamme ilmiökategoriasta, eli elävistä olennoista, kasveista sekä inertistä.
Tämä planeetta (horoskooppi) kuului Esaulle, ja siksi Jitzchak siunasi häntä myöhemmin hänellä jo hallussaan olevalla voimalla, eli miekan voimalla.
Kun hän pyysi Yaakovia antamaan hänelle "punaisesta" lautasesta (punaista (punaiselta) lautaselta?), hän tarkoitti, että tämä ruokalaji oli hänen luonteensa kannalta tärkeämpi kuin mikään muu.
Hän odotti uusiutuvansa punaisesta ruokalajista nopeammin kuin minkään muun värisestä annoksesta. Esau halusi vuodattaa verta luonnollisesti, kuten hän oli syntynyt tuon horoskoopin mukaan.

Bileam vain teeskenteli siunaavansa havaittuaan, että kyseisen henkilön horoskooppi ennusti hänen menestyvän. Bileam ei tehnyt muuta, kuin sovitti siunauksensa siihen, mitä hän näki kyseisen henkilön horoskoopissa. Kun siunaus näytti täyttyneen, Bileam väitti, että hän olisi ollut syynä eikä horoskooppisia voima.
Näin hän tuli siunaamaan Balakia ja ennusti, että hänestä tulee kuningas. Hän oli tutustunut Balakin horoskooppiin ja huomannut, että se ennusti, että Balakista tulee kuningas. Hän oli pettänyt Balakia antamalla hänen uskoa, että hän, Bileam, oli ollut syynä hänen tulemiseensa kuninkaaksi.

Sana "Maasi" viittasivat asutun maailman siihen puoleen, johon hän oli kiinni, "ja sukulaisistasi", siitä viisaudesta, jolla tutkit horoskooppiasi, joka määritetään tarkkailemalla ja tarkastelemalla syntymähetkeä, -tuntia ja -aikaa sekä planeettaa ja merkkiä, jonka alle synnyit. Kaikki tämä liittyy vasemman puolen valaistukseen, eikä se sisälly oikeanpuoleiseen.

Jokaisen Marsin (oinas) horoskoopin alla syntyneen uskotaan olevan mahdollisesti väkivaltainen henkilö. Tällaisten taipumusten sublimoimiseksi Talmud suosittelee ammatteja, kuten teurastaja, jotka toimivat laillisina kulkuvälineinä henkilölle, joka tuntee näkevänsä verta... Käsky olla tappamatta koskee ensisijaisesti niitä, jotka haluavat syyttää horoskooppia puutteistaan.

..."horoskooppi (planeetta) Jupiter, jonka Hän kutsui jalkojensa juureen." Tästä lähtee Talmudin lausunto, jonka mukaan juutalaisten kohtalo ei ole riippuvainen tähtien tai planeettojen tähdistöistä... Horoskooppiset näkökohdat eivät koske juutalaisten kohtaloa.
Meidän on erotettava toisistaan juutalaisen kansan kohtalo kokonaisuudessaan, joka ei ole horoskooppisten vaikutteiden alainen, ja yksittäisen israelilaisen kohtalo, jonka kohtalo on horoskooppisten vaikutusten alainen. Astrologian tieteenala on tärkein tieteenala, eivätkä viisaamme ole koskaan kiistäneet sen merkitystä.

Mooses ymmärsi osan tästä viittauksesta, ja vaikka hän ei aavistanutkaan, kuinka nämä vakoojat raportoisivat erikseen, hänellä oli käsitys siitä, kuinka horoskooppi, johon he syntyivät, voisi vaikuttaa heihin. Tästä syystä Toora raportoi Mooseksen tutkivan näiden ihmisten yksittäisiä nimiä saadakseen vihjeitä heidän luonteestaan. Tästä syystä Toora toistaa luvuissa 13,17: "nämä ovat niiden miesten nimet, jotka Mooses lähetti" jne.
Talmud Sotahissa 34, sanoo, että meillä on perinne, jonka mukaan heidän nimensä kuvastivat heidän tekojaan...

Jumalan viesti oli, että vaikka tähtiin ja horoskooppimerkkeihin uskovat pitävät minkä tahansa toiminnan ajoitusta tärkeänä varmistaakseen, että ne onnistuvat, eli horoskoopin vaikutuksesta, juutalaiset eivät sitä tee.
Tämä on se, mitä Daavid ajatteli, kun hän puhui "kohtalonsa" olevan Jumalan käsissä ja kutsui kohtaloaan "mitä minulle on tarkoitus tapahtua minä tahansa ennalta määrättynä ajankohtana".

16

2664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Joshua heikkeni jne." Sana "hän heikensi" on todistus siitä, että Jumala ei täysin tuhoa ja tee tehottomiksi horoskoopin voimia, ja että Hän ei pakota luontoa olemaan suorittamatta sille määrättyjä tehtäviä, ellei sille ole todellista tarvetta. Syy siihen, että Hän ei tuhoa järjestelmää, on se, että hän itse loi sen.
      Siitä huolimatta, Juamala aika ajoin muuttaa järjestelmää pelastaakseen jonkun, jonka Hän haluaa pelastaa; Hän jatkaa palkitsemis- ja rangaistusjärjestelmänsä käyttöä tuhoamatta samalla luonnonlakien järjestelmää.
      Tätä Bereshit Rabbah 44,12 piti mielessä, kun se selitti, mitä Jumala sanoi Avramille 1. Mooseksen kirjan luvussa 15 , jossa Avram valitti, että hänen tietämyksensä luonnonlaeista ei voinut synnyttää lapsia. Jumala vei hänet "ulkopuolelle", eli osoitti hänelle, että vaikka oli totta, että luonnonlait, eli taivas ja sen näyttämät tähtikuviot, todellakin ennakoivat, että Avramina hän voisi saada lapsia, tämä ei tarkoittanut, että sama sääntöjä sovellettaisiin, jos hänen nimensä ei olisi (jäävä) Avram. Sen sijaan, että Jumala puuttuisi Hänen tähtijärjestelmäänsä ja siihen, mitä ne kuvaavat, hän puuttuisi Avramin nimeen ja nimeäisi hänet uudelleen.

      Jokainen, jolla on virheellisiä näkemyksiä elämän tarkoituksesta, maailmankaikkeudesta ja olemassaolonsa tarkoituksesta, voisi löytää vastauksia tutkimalla tähtitiedettä, tähtien liikkeitä taivaissa.

      ..."luonnon lait" ovat vain yksi, vaikkakin tärkein osa Jumalan työtä, kun Jumala vastasi hänen kysymykseensä, että horoskooppinen ennakointi ei ole ehdoton, ja että Hän Luoja varasi oikeus muuttaa lakiaan aina kun hän parhaaksi näkee.

      Lainsäädännön tärkein osa oli, että sen sijaan, että eläviä olentoja uhrattaisiin epäjumalia palveleville voimille luonnonvoimille omistetuissa temppeleissä, juutalainen oppisi omistamaan kaiken, mitä hänen oli omistettava yhdelle ja ainoalle Jumalalle.
      Epäjumalanpalvelijat olivat ajatelleet, että tekemällään he voisivat vahvistaa omien horoskooppiensa voimaa uhraamalla niille, ja että heidän horoskoopit puolestaan antaisivat heille laajuutensa tai ainakin suojelisivat heitä haitallisilta vaikutuksilta...
      Kun egyptiläiset palvoivat lampaan kuvaa, he tekivät niin tietäen, että lampaan horoskoopilla oli suuri vaikutus taivaallisilla alueilla. He kokivat, että siunaukset, jotka laumojen avulla annettiin maan päälle, olivat peräisin tuosta horoskooppimerkistä.

      ”virheetön lammas”. Tähän uhriin oli sopivaa valita lammas, koska karitsan (oinas) horoskooppi on valta-asemassa Nissan -kuukauden aikana . Karitsan syöminen oli muistutus jokaiselle israelilaiselle siitä, että tämä egyptiläinen jumaluus oli ollut täysin voimaton suojella palvojiaan. Tekemällä tämän todistamme, että lähtömme Egyptistä ei johtunut omista ponnisteluistamme tai kyvystämme, vaan yksinomaan Jumalan voimasta.

      On täysin mahdollista, että vanhurskas ihminen voi kärsiä, jos hänellä on syntynyt huono horoskooppi, ja hänen kohtalonsa määrää vastoinkäymisiä ja ongelmia... Silti vanhurskas palkitaan, joko hänen vanhurskaudestaan tai kärsimyksestään, jonka hän on kestänyt ilman syytä...
      Pikemminkin, jos vanhurskaan onni ja hänen horoskooppinsa, syntymänsä ja tilanteensa määräävät, että häntä kohtaa paha – että hän on köyhä, sairas ja nälkäinen – Jumala korvaa hänelle tulevaisuudessa pahuuden, jonka hän kärsi huonon onnensa ja huonon horoskoopin vuoksi.

      ...yksittäiset horoskoopit, jotka määrättiin tähdistöjen mukaan eri yksilöiden syntymähetkellä ja jotka osoittivat eri yksilöille erilaisia elinehtoja heidän syntymäajansa mukaan.

      • Anonyymi

        ...Tähtien merkit eivät ole välttämättömiä syitä; ja vaikka näemmekin joidenkin niistä tarkistettavan, kuten astrologien ennusteet, ne voidaan kuitenkin mitätöidä eri syistä, tahdonvapauden, jonkin ansion, tai hyvän teon vuoksi, kuten rabbit sanovat: "Tähdistöt ei osallistu Israelin kohtaloihin."
        Rashin kommentti kohdasta on, että hyväntekeväisyys, rukous, tai jokin ansiokas teko voi muuttaa horoskoopin pahasta hyvään; puhumattakaan Jumalan tahdosta, joka on korkein periaate, ja mitätöi kaikki muut merkit riippumatta niiden alkuperästä, koska syy on yksin Jumalan tiedossa.
        Tämä oli tarkoitus, jota varten Toora annettiin, nimittäin, että käskyt suorittamalla ihminen pelastuisi tähtien säädöksiltä, kuten profeetta sanoo: "Älkääkä peljätkö taivaan merkkejä; sillä kansat ovat kauhuissaan niistä."

        Sanotaan, että nimenmuutos, teon muutos, hyväntekeväisyys ja rukous mitätöivät ihmiselle osoitetun kohtalon.... Jotkut heistä myös sanovat, että Isaac syntyi Marsin merkin alla, mikä oli merkki siitä, että hänet tapetaan. Siksi Jumala käski uhrata hänet polttouhriksi ja asetti sitten lunnaiksi oinaan, jotta hänet voitaisiin vapauttaa kohtalostaan... Samalla tavalla Jumala pyrkii vapauttamaan ne, jotka noudattavat Tooraa ja sen käskyjä, tähtien heille määräämästä kohtalosta.

        Jeremia sanoo: ”Muuta taposi ja tekosi, niin minä annan sinun asua tässä paikassa.” He tiesivät, että käskyjen noudattamisella ja tottelevaisella Jumalalle on voima mitätöidä tähtien merkit, jotka mitätöivät myös muut syyt astrologien mukaan.

        ...käskyä olla palkkaamatta velhoja, taikuita jne., vaan uskoa täydellisesti, yksinomaan Herraan, olemaan kuulematta astrologeja siitä, mitä tulevaisuutesi tuo tullessaan. G'd kertoo Avrahamille täällä ja koko kansalle Mooseksen kirjassa, että Hän yksin pitää kohtalomme ohjakset kyvykkäissä käsissään. Hän osaa ja haluaa tehdä meille hyvää, vaikka horoskooppimme mukaan näyttäisimme kohtaavan ylitsepääsemättömiä esteitä.

        ...on kohtuutonta valittaa. ettei Jumala muuta tähdistöjä tai kansaa koskevaa säädöstä, jotta jumalaton ei saisi etuja koko kansan, tai sen maan kautta, jossa hän asuu, jonka osalta on määrätty, että sen jäsenet nauttivat rauhasta. Myös jumalattomille voi tulla etuja tällä tavalla hänen oman horoskooppinsa perusteella, jos hän ei ole niin paha, että astraalimääräys kumotaan ja muutetaan hyvästä pahaksi. Tämä tapa on samanlainen kuin yleinen kaitselmus, sillä tällä tavalla saatava hyöty johtuu yleisestä laista, joka määrää, että tietyn tähden alla syntyneen on vauras.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...Tähtien merkit eivät ole välttämättömiä syitä; ja vaikka näemmekin joidenkin niistä tarkistettavan, kuten astrologien ennusteet, ne voidaan kuitenkin mitätöidä eri syistä, tahdonvapauden, jonkin ansion, tai hyvän teon vuoksi, kuten rabbit sanovat: "Tähdistöt ei osallistu Israelin kohtaloihin."
        Rashin kommentti kohdasta on, että hyväntekeväisyys, rukous, tai jokin ansiokas teko voi muuttaa horoskoopin pahasta hyvään; puhumattakaan Jumalan tahdosta, joka on korkein periaate, ja mitätöi kaikki muut merkit riippumatta niiden alkuperästä, koska syy on yksin Jumalan tiedossa.
        Tämä oli tarkoitus, jota varten Toora annettiin, nimittäin, että käskyt suorittamalla ihminen pelastuisi tähtien säädöksiltä, kuten profeetta sanoo: "Älkääkä peljätkö taivaan merkkejä; sillä kansat ovat kauhuissaan niistä."

        Sanotaan, että nimenmuutos, teon muutos, hyväntekeväisyys ja rukous mitätöivät ihmiselle osoitetun kohtalon.... Jotkut heistä myös sanovat, että Isaac syntyi Marsin merkin alla, mikä oli merkki siitä, että hänet tapetaan. Siksi Jumala käski uhrata hänet polttouhriksi ja asetti sitten lunnaiksi oinaan, jotta hänet voitaisiin vapauttaa kohtalostaan... Samalla tavalla Jumala pyrkii vapauttamaan ne, jotka noudattavat Tooraa ja sen käskyjä, tähtien heille määräämästä kohtalosta.

        Jeremia sanoo: ”Muuta taposi ja tekosi, niin minä annan sinun asua tässä paikassa.” He tiesivät, että käskyjen noudattamisella ja tottelevaisella Jumalalle on voima mitätöidä tähtien merkit, jotka mitätöivät myös muut syyt astrologien mukaan.

        ...käskyä olla palkkaamatta velhoja, taikuita jne., vaan uskoa täydellisesti, yksinomaan Herraan, olemaan kuulematta astrologeja siitä, mitä tulevaisuutesi tuo tullessaan. G'd kertoo Avrahamille täällä ja koko kansalle Mooseksen kirjassa, että Hän yksin pitää kohtalomme ohjakset kyvykkäissä käsissään. Hän osaa ja haluaa tehdä meille hyvää, vaikka horoskooppimme mukaan näyttäisimme kohtaavan ylitsepääsemättömiä esteitä.

        ...on kohtuutonta valittaa. ettei Jumala muuta tähdistöjä tai kansaa koskevaa säädöstä, jotta jumalaton ei saisi etuja koko kansan, tai sen maan kautta, jossa hän asuu, jonka osalta on määrätty, että sen jäsenet nauttivat rauhasta. Myös jumalattomille voi tulla etuja tällä tavalla hänen oman horoskooppinsa perusteella, jos hän ei ole niin paha, että astraalimääräys kumotaan ja muutetaan hyvästä pahaksi. Tämä tapa on samanlainen kuin yleinen kaitselmus, sillä tällä tavalla saatava hyöty johtuu yleisestä laista, joka määrää, että tietyn tähden alla syntyneen on vauras.

        "Hän asetti maan ja kaikki sen päällä olevat asiat tähtien ja tähtikuvioiden valtaan riippuen niiden pyörimisestä ja sijainnista, kuten astrologian tutkimus on osoittanut... Nyt heidän käytöksensä siitä hetkestä lähtien, kun he tulivat olemassaoloon ikuisesti, on Korkeimman heille määräämän mallin mukaan.
        Hän asetti näiden korkeampien voimien voimaan konfiguraatiot ja kykyjä muuttaa alaistensa käyttäytymistä. Jos siis tähtien suunta maata kohti on hyvä tai huono jollekin maalle, kansalle tai yksilölle, korkeammat hallitukset voivat kääntää sen omasta tahdostaan..."

        "ihmiset, jotka ovat saavuttaneet auringon ja eri energiavoimien tasot ulkoavaruudessa, ja jotka tietävät kuinka nämä energiavoimat vaikuttavat siihen, mitä tapahtuu maanpäällisessä maailmassamme."

        "Tähtitieteen/astrologian viisaus – tietäen kaikki taivaanvahvuuden sfäärien aiheuttamat muutokset ja tulevat tapahtumat – otettiin meiltä ja annettiin [kansoille]. Aluksi tämä viisaus annettiin yksinomaan meille, kuten on kirjoitettu ( 5. Moos. 4:6 ), "koska tämä on [todiste] viisaudestasi ja arvostelukyvystäsi kansojen silmille" - ja meidän viisaamme... selittivät. : Mikä on tämä viisaus ja arvostelukyky, jonka kansat tunnustavat? Sano, että tämä viittaa vuodenaikojen ja tähtikuvioiden laskemiseen..."


    • Anonyymi

      Tässä taitaa olla lähitulevaisuuden tapahtumat kerrottuna selkokielellä:
      https://www.youtube.com/watch?v=dp4VZ_94vHU
      Tosin vain englanniksi. Paljon mietittävää ja paljon villoja, kun tutustuu aiheeseen hiemankin tarkemmin.

    • Anonyymi

      Hakusanalla "astrological"
      "Kun Luoja loi maailmankaikkeuden, Hän täytti tietyt taivaalliset voimat kyvyllä vaikuttaa voimakkaasti maanpäällisiin asioihin. Siten Hän nimitti "שר"-ministerin jokaiselle maan kansakunnalle, joka edusti heidän etujaan taivaallisilla sfääreillä. Kielessämme tämä on osa astrologiaksi kutsuttua kurinalaisuutta.
      Taivaankappaleet, niiden tähtikuviot, ajat, jolloin kukin ilmestyy taivaalle ja missä päin, vaikuttavat kaikki näiden kansojen kohtaloihin."

      "Toinen merkittävä asia, joka ei jäänyt juutalaisten huomion ulkopuolelle, oli se, että Hamanin määräys oli annettu huolellisen astrologisen analyysin jälkeen siitä, milloin juutalaiset olisivat haavoittuvimpia, ja hänen arpansa jälkeen, joka näytti vahvistaneen, että sinä päivänä kohtalo juutalaisista sinetöitiin, mutta kuitenkin tapahtui tämä hämmästyttävä käänne.
      Kaikki nämä oivallukset vaikuttivat tuolloin juutalaisten täydelliseen sydämenmuutokseen ja heidän innokkaaseen hyväksymiseensa Jumalalle... Olen löytänyt suurimman osan näistä huomautuksista Manot Ha-Levista. Kirjan kirjoittaja tekee mielenkiintoisia vertailuja astrologisiin merkkeihin, jotka vallitsivat Exoduksen aikaan."

      Nämä ovat niiden aseistettujen joukkojen lukumäärät, jotka liittyivät Daavidin puolelle Hebronissa siirtääkseen Saulin valtakunnan hänelle, Herran… Isaskarin sanojen mukaisesti, miehiä, jotka tiesivät kuinka määrittää ajan merkit [ yod'ei vinah la- itim ] määrittääkseen, kuinka Israelin tulee toimia…
      I Aikakirja 12:24, 33
      Tämä jae voidaan tulkita osoittavan, että Isaskarin heimo oli erityisen taitava "lukemaan aikoja" ja neuvomaan kansakuntaa toimimaan tietyissä olosuhteissa. Vaihtoehtoisesti se voi osoittaa, että heimo menestyi tähtitieteessä, laskeessaan ja ennustaen ajanmuutoksia. Se, että Jaakob siunasi Isaskaria jälkeläisillä, jotka korjasivat kalenterin, sekä ajatus siitä, että heimon ikonografiaa hallitsivat astrologiset symbolit, tarjosivat suorimmat midrash-yhteydet tähän säkeeseen "yod'ei vinah la-itim ". Voidaan jopa esittää vahva argumentti, että Issakar-Toora-tutkija -aihe kehittyi tästä säkeestä, koska tekstissä ei nimenomaisesti mainittu toista heimoa sen viisaille."

      Mainittakoon, että Isaskar kirjoitetaan hakukenttään "yissachar"

    • Anonyymi

      "Kun ihminen jättää huomioimatta älynsä, hänestä tulee pedon kaltainen, vaistojensa orja. Sellainen antautuminen hänen aisteilleen jouduttaa hänen lopullista kohtaloaan, kuolemaa. Kun paritteluhalu voittaa eläimen, se pariutuu ensimmäisen saatavilla olevan parin kanssa yhteensopivuudesta riippumatta. Älynsä ohjaamana ihmiset osoittivat varovaisuutta valitessaan puolisoiksi elämänkumppaninsa. - Zohar, Akeidat Yitzchak 9:1 -

      • Anonyymi

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17531245/emastrologiaem
        Astrologia tarkoittaa kirjaimellisesti tähtien tiedettä. Mutta toisin kuin tähtitiede, joka muinoin oli yksi astrologian osa-alueista, astrologia ei varsinaisesti tutki tähtiä, vaan taivaan tapahtumien (tähtien sijainti taivaalla) ja ihmisen tapahtumien välistä suhdetta ilman ... planeettojen fyysistä vaikutusta ihmiseen ja hänen kohtaloonsa. Tätä riippuvuutta kuvataan astrologian perustana olevan symbolijärjestelmän avulla. Symbolit ovat syviä, moniarvoisia ja laajoja.

        Astrologia käsittelee ihmistä, joka ei kuulu ainoastaan eikä niinkään aineelliseen maailmaan vaan ennen kaikkea Henkiseen maailmaan. Valitettavasti Kalin aikakaudella (kuten nykyistä aikakautta Vedojen mukaan kutsutaan) monet ihmiset eivät tiedä sanan "henkinen" merkitystä. Aineellinen maailma on itse asiassa vain henkisen maailman heijastus. Aineellisessa maailmassa vallitsee hyväksikäyttö eri muodoissaan; täällä kaikki etsivät nautintoa (ja ensisijaisesti itselleen!) ja voittoa.
        Astrologian erittäin ammattimainen hallitseminen edellyttää paitsi laajaa ja syvällistä sivistystä ja älykkyyttä myös ennen kaikkea aitoa henkisyyttä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        "Israelin suurmiehet keskiajalla , nimittäin Rabbi Saadia Gaon (luomiskirjan kommentissaan), R. Solomon ibn Gabirol (kirjassaan Keter Malkhut ) ja R. Abraham bar Hiyya ha-Nasi, ja R. Abraham ibn Ezra (1092–1167) pitivät astrologiaa todellisena viisautena ja jopa ilmaisivat tämän uskonsa teoissaan.
        Rabbi Judah Halevi tunnustaa myös magnum opuksessaan Sefer ha-Kuzari, että taivaankappaleilla on vaikutusta maallisiin asioihin, mutta ei myönnä, että astrologit pystyvät määrittämään tähtijärjestelmien toimintatavan ihmisillä ja muilla maanpäällisen maailman elävillä olennoilla.

        Maimonides (1138–1204) suhtautui aikansa kriittisemmin astrologiaan katsoen, että ihminen ei ollut täysin kykenevä ennustamaan tulevaisuutta tarkkailemalla taivaankappaleita, varsinkin jos samat astrologiset kaavat olivat viallisia.
        Yksi hänen aikalaisistaan ​​ja kiistanalaisistaan, Abraham ben David Posquières'stä , väittää Maimonidesin Mishne Toora -käsikirjoituksessaan (Hil. Teshuvah 5:5) tähtien vaikutuksesta kohtaloon, että uskomalla Jumalaan ihminen voi voittaa tämän vaikutuksen.

        Rabbit ovat tehneet eron okkulttisen tiedon hankkimisen tähtien vaikutuksista ihmisiin (mikä on sallittua) ja varsinaisen tähtien palvonnan (mikä on kielletty), näkemys, joka on myös Raamatun mukainen; vrt. [tähdet ja koko taivaan joukko], "jotka Herra, sinun Jumalasi, on jakanut kaikille kansoille" (5. Moos. 4:19) eli tähdet, jotka Jumala on asettanut luomustensa hallitsemiseksi, eivätkä ihmisen palvonnan kohteet.

        Samankaltainen aihe löytyy muusta rabbiinisesta kirjallisuudesta patriarkka Abrahamista , joka vaikka olikin viisas astrologisissa tieteissä ja joka näki siten, ettei hän synnyttäisi lapsia, sai Jumala nuhteen, joka sanoi hänelle: "Hakeudu pois. astrologisista spekulaatioistanne, sillä [Israelin kansa] ei ole sidottu horoskoopin vaikutuksiin."
        Tämän kautta Rashi oppi, että rukousten, parannuksen ja ansiotekojen (joskus myös nimenvaihdoksen) kautta he voivat muuttaa sitä, mikä heille on määrätty.

        Juutalaisessa ajattelussa sekä 1. että 2. temppelin tuhoaminen, joka tapahtui Av - kuussa, liittyy Leon ( arieh ) astrologisiin vaikutuksiin, joita pidetään yleensä huonoina. Siksi juutalaisilla on yleisesti käytössä rabbiininen sana: "Kun Av saapuu, onnellisuus vähenee". Kuukautta leimaa yhdeksäs Av ( Tisha B'Av ) paastopäivä. Saman kuukuukauden ja sen astraalivaikutusten aikana Betarin juutalaisväestö kohtasi tuhonsa keisari Hadrianuksen alaisuudessa 2. vuosisadalla jKr.

        Englannin kuningas Edward I antoi määräyksensä ( Edict of Expulsion ) 18.7.1290 jKr. (päivämäärä, joka vastaa kuun kuukauden Av 9. päivää, jolloin kuukauden vaikutteet olivat Leon merkin alaisia), että kaikki juutalaiset hänen valtakunnassaan karkotetaan maasta ja kaikki, jotka jäävät maahan saman vuoden marraskuun jälkeen, teloitetaan.

        Ww1. puhkeaminen alkoi 28.7.1914 (päivämäärä, joka vastaa kuun Av:n 5. päivää, jolloin kuukauden vaikutukset olivat Leon merkin alla); Itävalta -Unkarin valtakunta julisti silloin sodan Serbialle . Kuukauden Av 7. päivänä Venäjä liittyi sotaan. Kuukauden Av 9. päivänä Saksa liittyi sotaan.

        Vaikka juutalaisessa ajattelussa astrologian tunnustetaan yleisesti tarkoittavan, että "siunattu Luoja on antanut kaikki ihmiseen liittyvät tapahtumat, olivatpa ne pienet tai suuret,", se sallii silti itsemääräämisoikeuden ja vapauden.. yksilön tahto hänen valinnassaan oikeiden ja väärien toimien suhteen huolimatta kohtalosta, joka hallitsee muita ihmisen elämän osa-alueita. Tämä ilmaistaan ​​rabbiinisella sanalla:
        "Everything is determined by heaven, except one's fear of heaven", mikä tarkoittaa, että kaikki ihmisen elämässä on Jumalan ennalta määräämä – paitsi kyseisen henkilön valinta olla joko hyvä tai huono; vanhurskas tai jumalaton, mikä on jätetty täysin hänen omaan tahtonsa varaan.

        Tämän periaatteen mukaisesti Menachem Meirillä, Marsin vaikutuksen alaisena syntyneellä miehellä on luonnollinen taipumus vuodattaa verta, ja jos hän olisi saman mars vaikutuksen alaisena syntyneen kuninkaan poika, hän kasvaa käymään sotia muita maita vastaan, ja kun hän voittaa, hän tuomitsee lyödyn vihollisen teloitettavaksi.
        Silti tavallinen ihminen, joka on syntynyt tällaisten vaikutteiden alaisena, tulisi ohjata ryhtymään rituaaliteurastuksen tai karjanteurastajan ammattiin tai vastaavaan ammattiin (esim. mohel). Samoin kaikkien muiden horoskooppimerkkien kanssa, jotka taipuvat tiettyyn ei-toivottuun piirteeseen, ihminen pystyy valitsemaan oikean ja väärän sekä hyvän ja pahan välillä."


    • Anonyymi

      Legends of the Jews 4:12

      Haman tutki 12 horoskooppimerkkiä suhteessa Israeliin, ja taas kävi ilmi, että Adar oli juutalaisille epäsuotuisin kuukausi.
      Ensimmäinen tähtikuvio, Oinas, sanoi Hamanille: "Israel on hajallaan oleva lammas", ja kuinka voit odottaa isän tarjoavan poikansa teurastettaviksi?
      Härkä sanoi: "Israelin esi-isä oli 'esikoinen härkä'."
      Kaksoset: "Kuten me olemme kaksosia, niin Tamar synnytti kaksoset Juudalle."
      Rapu: "Niin kuin minua kutsutaan Sarataniksi, raapijaksi, niin sanotaan Israelista: 'Kaikki, jotka häntä sortavat, hän raapii pahasti'."
      Leijona: "Jumalaa kutsutaan leijonaksi, ja onko todennäköistä, että leijona sallii ketun purra lapsiaan?"
      Neitsyt: "Kuten olen neitsyt, niin Israelia verrataan neitsyeen."
      Tasapaino (Vaaka): "Israel noudattaa lakia Tooran epäoikeudenmukaisia ​​tasapainoja vastaan, ja siksi sitä on suojeltava Tasapainolla."
      Skorpioni: "Israel on kaltaiseni, sillä häntäkin kutsutaan skorpioniksi."
      Jousimies: "Juudan pojat ovat jousen mestareita, ja heitä vastaan ​​suunnattujen väkevien miesten jouset särkyvät."
      Vuohi (kauris): "Se oli vuohi, joka toi siunauksen Jaakobille, Israelin esi-isälle, ja on selvää, että esi-isän siunaus ei voi aiheuttaa epäonnea jälkeläiselle."
      Vedenkantaja (vesimies): "Hänen valtaansa verrataan ämpäriin, ja siksi vedenkantaja ei voi muuta kuin tuoda hänelle hyvää."
      Kalat olivat ainoa tähdistö, joka ainakin Hamanin tulkinnan mukaan teki epäsuotuisia ennusteita juutalaisten kohtalosta. Siinä sanottiin, että juutalaiset niellään kuin kalat. Jumala kuitenkin puhui: "Joskus kalat niellään, ja joskus ne nielevät, ja nielejät nielevät sinut."

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://judaism.stackexchange.com/search?q=astrology
      https://judaism.stackexchange.com/questions/99398/is-numerology-an-acceptable-jewish-practice

      "Gemara päättelee , että tähtikuvioilla ei ole vaikutusta Israeliin, koska sitä voidaan torjua hyvillä teoilla."

      "Toora sanoo (5. Moos. 18:10) "Teidän keskuudestanne ei saisi löytyä ketään, joka laskee aikoja." Talmud, Rabbi Akivan nimissä, soveltaa tätä kieltoa erityisesti sellaiseen, joka laskee suotuisia aikoja, mikä tarkoittaa, että astrologiasta ei pidä tehdä hallitsevaa vaikutusvaltaa jokapäiväisessä elämässään, ja ennustukset astrologian kautta ovat kiellettyjä . Siksi horoskooppeja ei pidä käyttää tulevien toimiensa määrittämiseen, vaikka hahmo (luonne) analyysien tekeminen astrologian kautta on sallittua."

      • Anonyymi

        https://www.sefaria.org/search?q=Stars&tab=text&tpathFilters=Talmud|Kabbalah|Jewish Thought|Responsa&tvar=1&tsort=relevance&svar=1&ssort=relevance

        (Derekh Hashem, Part Two, On the Influence of the Stars): ”2 Tähtien (planeettojen) vaikutus tapahtumiin: Luoja on asettanut näihin tähtiin sen, että kaikki fyysisten asioiden tapahtumat ja se, mitä niille tapahtuu, valmistetaan edellä, ja vasta sitten tähdet vetävät ne alas siinä muodossa, jossa niiden on tarkoitus tapahtua. Esim. elämän asiat, rikkaus, viisaus, lapset ja vastaavat valmistetaan ylhäällä juurissa, ja tuodaan ilmi alhaalla oksissa, sopivassa muodossaan, tähtien kautta.
        Jokainen näistä tapahtuu tiettyjen osastojen, tiettyjen ryhmien ja niille määrättyjen erilaisten kiertoratojen kautta. Kaikki, mikä tapahtuu fyysisille asioille niiden tyypeissä, on jaettu niiden kesken. Kaikki fyysiset asiat asetettiin niiden hallintaan järjestyksensä mukaisesti, jotta heille syntyisi asioita - sen kanssa, johon [tähdet] ovat vaikuttaneet [jumalallisena] orkestraationa luodakseen yhteyden jokaisen yksilön kanssa.”

        Melko hyvä selitys.


    • Anonyymi

      Noh vaikka tietoa on paljon eri asioista hänellä niin ymmärrystä ja elämänviisautta ei oo sillä päättelen sen siitä kun luin sen kohdan jossa hän sanoi kovia sanoja oinas merkistä.

      • Anonyymi

        Oinas ... mikä? Kuten makkarakeitto höystettynä millä aineksilla?
        2 pääluonnetta, 2 nousevaa, ja 9 taivaankappaletta.

        Kuten todettu on:
        "Mutta... he tekivät syntiä ja rikkoivat, vaikka he tiesivät, että heillä on laki nuhtelemassa heitä... myös taivaankappaleet jotka todistavat, ja Minä." (ote Eenokin kirjasta)


    • Anonyymi

      Nk. valtiohoroskoopista:

      (Derashot HaRan 4:21-22) ” Sillä juutalaiset tiesivät, että muut maat olivat tähtien ja tähtikuvioiden määräyksen alaisia... Jos joku asuu Israelin maan ulkopuolella, koska hän on tähden tai tähtikuvion määräysten alainen...”
      Sefariasta löytyy paljon tietoa, jos laittaa hakusanaksi astrology, horoscopes tai stars.
      Ihmettelen sen puoleen, miksi papit nykyään tarjoaa raamattua ilman selityksiä. Eivätkö he itse ymmärrä edes kysyä asiasta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. Rajalakia menee läpi ja sekosi vastustajajia

      Korpeaa hheh heh.
      Perussuomalaiset
      80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe