Perustulo pois pöytälaatikosta

Anonyymi

Suomessa on otettava viipymättä iso askel perustulon käyttöönottamiseksi, keskustanuorten Pohjois-Savon piiri vaatii.

– Lyhyet ja kapeasti suunnatut kokeilut sekä asian loputon vatvominen eivät enää riitä. Nyt tarvitaan konkreettisia toimia, piiri kirjoittaa kannanotossaan.

– Keskustanuorilla on ollut perustulosta selkeä, negatiiviseen tuloveroon perustuva linja jo pitkään. Sen maaliin saattaminen on tulevaisuuden teko, jolla turvataan jokaisen suomalaisen toimeentulo myös vaikeina hetkinä. Kukaan ei saa jäädä tyhjän päälle.

VUONNA2018 puoluekin linjasi perustulon puolesta, piirin puheenjohtaja Veera Ursin muistuttaa.

– Erityisesti lähiaikoina puoluejohdon suunnalta kuulunut vastikkeellisuus ei ole osa tätä keskustan linjaa. On pöyristyttävää, että ihmisyysaatteen lippua kantava puolueemme liittäisi vastikkeellisuuden perustuloon.

Ajassamme on huomattavia haasteita, joiden aikana turvaa tarvitaan entistä kipeämmin, piiri huomauttaa.

– Korona-ajan ja nyt viimeisimmäksi Euroopassa syttyneen sodan seurauksesta epävarmuus omasta toimeentulosta ja tulojen riittävyydestä on iskenyt laajasti kansakuntaan, etenkin heikko-osaisiin.

– Tällä hallituskaudella ei ole vielä tekoja perustulon käyttöönoton tai laajempien kokeilujen eteen nähty. Pohjois-Savon Keskustanuoret vaatii, että keskusta ja koko hallitus edistävät johdonmukaisesti perustulopohjaista sosiaaliturvajärjestelmää, piiri täräyttää.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/pohjois-savon-keskustanuoret-vaatii-perustulo-pois-poytalaatikosta/

6

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikein ja lisäksi tuo ja sen taso on politiikojen toimivallan alainen ja heidän päätettävissään ,toisin kuin työmarkkina asioissa he ovat tuossa suhteessa ratkaisijan asemassa.

    • Anonyymi

      Sosiaali­turvaa uudistavassa komiteassa syttyi kiista siitä, voiko Suomeen tulla vastikkeetonta perustuloa
      Puheenjohtajisto esitti eduskuntapuolueiden yhteisen komitean linjaavan, että työttömyysturva säilyy vastaisuudessakin vastikkeellisena ja syyperusteisena. Vihreät ja vasemmisto tyrmäsivät ehdotuksen.

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008867196.html

    • Anonyymi

      Suomessa on jo vastikkeeton sosiaaliturva, perustuslaki pykälä 19:

      "Lailla taataan jokaiselle oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella."

      Sen sijaan Suomessa on tehty tämän lisäksi myös työttömyysturva -niminen sosiaaliturva, johon asetetaan kaikenlaisia ehtoja.

      Perustoimeentulotuen turvan varassa ollessaan ei kansalainen voi tehdä oikeastaan mitään mikä tuottaisi tuloja, jos ne tulot eivät jokseenkin heti tuota selvästi enemmän kuin perustoimeentulotuen menot vaatii, ja pelisäännöt tt-tuessa on tehty suhteellisen vihamielisiksi heille jotka yrittävät jotain tuloa aikaan saada. Kun Suomessa kasvatetaan koko ajan elinkustannuksia mm. asumisen hinta, se aiheuttaa koko ajan ikävämmän kierteen, kun tulojen aikaansaanti niiden menojen kattamiseksi omalla työllä tehdään koko ajan vaikeammaksi, ja se tietenkin johtaa tipahtamisen takaisin sosiaaliturvan varaan.

      Työttömyysturva puolestaan on ehdoiltaan sellainen, että työtön ei ihan noin vain voikaan valita työtään, ammattiaan tai elinkeinoaan, kuten Perustuslain pykälässä 18, koska vastaan tulee ns. "työvoimapoliittinen moitittavuus" aika helposti. Eli työvoimapoliittisella moitittavuudella yritetään ohittaa PL18.

      On hyvin ilmeistä, että nimenomaan KOK ja SDP haluavat pitää kynsin hampain kiinni työttömyysturvasta, koska se on käytännössä kontrolloinnin väline, jolla estetään työttömien joitakin työhön liittyviä valintoja ("työvoimapoliittisesti moitittava") ja toisaalta yritetään näin väkisin vääntää työtön tekemään jonkin muun päätöksen kuin PL18 mukaisesti voisi tehdä.

      Perustulo oikein tehtynä mahdollistaisi tekemään mitä tahansa työtä jonka itselleen valitsee, riippumatta siitä mitä mieltä työvoimapolitiikka on. Arvasitkin jo, että nimenomaan tällainen, omalla päätöksellä tehtävä valinta on työmarkkinadiktatuureja kannattaville KOK ja SDP ryhmille täysin mahdoton, he pitävät diktaattorin asemastaan kiinni kaikin keinoin.

      Keskusta onkin ryhmänä älykkäämpi siksi, että he tajuavat, että Suomessa on voitava saada aikaan työtä ja tuloa myös ilman SDP ja KOK kaltaisia komentelijaporukoita, ja KESK joukoissa onkin paljon esim. maanviljelijöitä ja muita vastaavia henkilöitä, jotka eivät ole sen enempää työntekijöitä kuin työnantajiakaan, vaan elättävät vain itsensä omalla työllänsä. Tämän SDP ja KOK haluavat kaikin keinoin estää, ettei työttömistä vain tulisi itsensä omalla työllään elättäviä ihmisiä.

    • Anonyymi

      Olennaista ei ole se, että perustulo olisi järkevä tapa laittaa myös työmarkkinat jälleen toimimaan, koska se poistaisi elinkeinoelämältä hyväksikäyttömahdollisuudet työvoimapolitiikan kautta, jolla työttömyysturvaa ja karensseja määräillään. Kukas nyt toimivia ratkaisuja menisi äänestämään, kun voi valita myös rikkinäisiä ratkaisuja, eikö niin?

      Kyse on vallankäytöstä, eli siitä, että työmarkkinoila halutaan pitää joidenkin valtaryhmien täysin järjestelmällinen diktatuuri, jotka itse omilla päätöksillään voivat tehdä päätöksiä esim. investointien alasajosta (lisää työttömiä = lisää kontrolloitavia).

      Jos elinkeinoelämän rikkaat hyväosaiset eivät ole samaa mieltä ay-liikkeen kanssa, sitten vain väkeä kortistoon, ja sitten samat rikkaat huutelee lisää "työllisyystoimia", eli sitä, että em. kortistoon työnnetty väki yritetään saada karenssien uhkalla ja muulla kiusanteolla tekemään elinkeinoelämän erikseen heille kohdennettuja halpahintatöitä.

      Hallitus toisensa jälkeen menee hienosti tähän lankaan eikä suostu korjaamaan tilannetta takaisin sellaiseksi kuin kansanvalta vaatisi. Arvasithan sinä jo, että hallituksessa on mukavat edut ja hyvät palkat, ja poliittisen uran jälkeen on luvassa aina elinkeinoelämästäkin mukavia toimitusjohtajan paikkoja.

      Saattaa olla että ei ehkä edes tee mieli korjata systeemiä, jos väärin tekemällä tienaa paremmin?

    • Anonyymi

      SDP:lle ja Kokoomukselle on täysin mahdotonta, että työttömistä voisi tulla omalla työllään itsensä elättäviä henkilöitä.

      Sehän olisi täysi painajainen, että työtön pääsisi pakenemaan siitä työttömien massaryhmästä, jota yritetään SDP ja KOK toimilla ylläpitää riittävän suurikokoisena, koska se työttömien massa on työttömyysbisnekselle ja halpatyöhön tähtäävän hyväksikäytön perusedellytys.

    • Anonyymi

      Kunhan SDP ja Kokoomus pääsevät lyömään päätä yhteen uudelleen jossain hallituksessa, niin kyllä sitten jo viimeistään saadaan piikkilanka-aidatut keskitysleiritkin.

      Tämä siksi, että heille on erityisen tärkeätä se, että SDP ja KOK toivomuksesta ylläpidetään Suomessa riittävän suurta työttömien määrää, koska työttömyydestä on tehty perustelu ihan mille tahansa huonolle kohtelulle ja eriarvoistamiselle, ja keskitysleirillähän se eriarvoistaminen voitaisiin tehostaa maksimiin. KOK kannattaa tehostamista, ja SDP kannattaa kunhan pääsee leirin johtajaksi.

      Ehkäpä joku päättäjistä saattaisi vielä herätäkin torkkupäiväunelmiltaan ennen tätä skenaariota?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe