Ilomantsiin tulisi saada paikallisjulkaisu

Anonyymi

Pogostan Sanomat on tullut tiensä päähän. Uusi päätoimittaja Kiihtelysvaarasta on kääntänyt fokuksen Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran asioiden uutisointiin. Pokkari voisi jo toimia netissäkin. Mutta taloudelliset tekijät ovat varmaan pakottaneen toimimaan juuri näin. Näin se vaan menee; Ilomantsin Osuupankki muuttui Vaara-Karjalan OP:ksi. Ilomantsin Ortodoksinen seurakunta luovutti taisteluitta 250 hehtaarin maa- ja metsäomaisuutensa Joensuun Ortodoksiselle seurakunnalle. Poliisilaitos keräsi kimpsunsa ja kampsunsa ja muutaman tunnin hälytysajalla pelastamassa pulaan joutuneita ja rikoksen uhreja. Hanuri Hoskosta ei kiinnosta enää nämä kuolemaan ajamansa kunnan asiat. Hänelle tuntuu rittävän että Suomen valtion hopealanka tulee katkeamattomana hamaan hautaasa saakka. Vieläkö löytyy kunnasta nuorta ja yritteliästä väkeä, jotka ottaisivat homman hanskaan ja ajaisivat vanhat fossiilit pomottamasta. Hyvä esimerkki valtiollisella tasolla on Viro. Nuoret ihmiset astuivat remmiin ja valtio on virkistynyt ja modernisoitunut.

14

1492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerrankin hieno ja hienovarainen artikkeli. Kannattaisi meidän käynnistää kunnassa keskuskustelut että voisimme perustaa kunnan asukkaiden, yritysten, järjestöjen ja kunnan oma tiedotuskanava ja -väline.

    • Anonyymi

      Miten se Hoskonen nyt tuohon otsikkoon liittyy. Lehti on aina ollut Ilomantsi painotteinen. Hyvä että esim. Tuupovaara sekin häviävä kunta pääsee esille.

      • Anonyymi

        Tuupovaara on jo kuntana hävinnyt. Aikoinaan se olisi ollut mahdollista liittää Ilomantsiin mutta tämä kunnan lantatalikkoporukka ylenkatsoi tarjouksen. Joensuu kiitti ja kumarsi.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuupovaara


    • Anonyymi

      Ilomantsissa katsotaan ja uskotaan paljon Putinin RT-mediaa.

    • Anonyymi

      Valitettavasti näin. Pogostan Sanomat ei ole enää Ilomantsin paikallislehti. Muutoksia tapahtuu aina, mutta ovatko ne sitten hyviä vai huonoja, se on eri juttu.

      Kesäpokkari koostuu näköjään aika lailla mainoksista. Juttujen osuus on vähentynyt aiemmasta. Muutosta sekin.

      • Anonyymi

        Niin olisi siinä voinut olla viikoittainen julkaisu kesä Pogostan välissä, niin kuin aiemmin on ollut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin olisi siinä voinut olla viikoittainen julkaisu kesä Pogostan välissä, niin kuin aiemmin on ollut

        Niin olisi täytynyt olla viikko pogostan sanomat myös. Siitähän me maksamme.
        Toimitukselta kyllä iso möhläys.
        Kesä pogostaan kuuluu yritysten mainokset, lomalaiset saavat niistä tiedon mitä meiltä tai lähikunnista löytyy.

        Olise ikävä juttu kun puuttui viikko pogosta.
        Lehden hinta vain nousee.


    • Anonyymi

      Mutta riittäneekö pelkästä Pogostasta juttua koko lehteen.. Epäilen.

      • Anonyymi

        No ei varmasti riitä jos kukaan ei riimitä. Pogostan Sanomat on kuollut - eläköön Ilomantsin Sanomat. Vaikka levikki olisi vähäisempi niin uutiset olisivat kiinnostavampia. Yrjö Laakkonen kävi nuolaisemassa mökkilaisten metsät ja jätti kannokot taakseen. Kytäjän Kartanonoon panokset menivät Vähäkallion murhaajapojan kartanoon. Se näistä maakunnan pelastajista.


      • Anonyymi

        Varmasti riittäisi. Jos lehti tekisi sitä mitä sen pitäisi tehdä eli kirjoittaisi ja tutkisi esim kunnan toimintaa, niin jutun aihetta riittäisi vaikka joka päivälle. Olisi hemmetin hieno juttu jos meilläkin olisi jonkunlaista tutkivaa journalismia ja kriittistäkin kirjoittelua.


    • Anonyymi

      Eikös teillä oo se mahtava kunnallispoliikka foorumi siellä lärvikirjassa. Käsityksen mukaan paikallislehti on sitoutumaton.. Tilatkaa Kepulehti.

    • Anonyymi

      Pogostan Sanomat ovat muuttuneet vuosien saatossa. Ei ole enää pelkkien ilomantsilaisten lehti. Ilomantsi ei kuitenkaan ole vielä ihan kuollut ja kuopattu, ja vaikka poismuuttoa kylästä ja yritysten poiskuivamista on paljon, niin kyllä sinne osa nuoria palaakin. Esimerkiksi nuori pariskunta muutti vastaikään ilomantsiin takaisin lapsiensa kanssa, ja perustivat yrityksen. Heistä saamme toivoa ja elinvoimaa, meidän täytyy tukea uusia, nuoria. Kannustetaan yhdessä ja tehdään Ilomantsista entistä iloisempi paikka.
      https://www.tjsormunenoy.fi

    • Anonyymi

      Hyvä, että Tuupovaara on "yhteistyökumppani" lehden ylläpitämisessä. Ei vähän yli 4000 asukkaan kunnassa riitä kirjoitettavaa, mainostajaa eikä tilaajia niin, että lehteä kannattaisi tehdä. Lehti on tarpeellinen ja hyvä. Totta tosin on, että uuden päätoimittajan kaudella tuupovaaralaisuus on lehdessä korostunut. Molempien paikkakuntien tasapuolinen huomioon ottaminen on nuoralla tanssia. Voi olla myös niin, että helposti lähestyttäväksi koetun edellisen päätoimittajan toimintatavat olivat tutummat ja kotoisammat. Hän esimerkiksi vastasi aina lukijoiden lähettämiin kyselyihin ja kommentteihin. Se on lukijan/kyselijän kannalta tärkeä seikka. Muu viittaisi ylimielisyyteen ja toisen aliarvioimiseen.

    • Anonyymi

      Paikallislehdessä halutaan olevan etupäässä vain omaan kuntaan liittyviä juttuja. Niinpä parikymmentä vuotta sitten Pogostan Sanomat tuli luettua käytännössä kokonaan. Nyt lehti käsittelee yhä enemmän Tuupovaaraa ja muita Ilomantsin lähikuntia. Seurauksena se, että yli puolet lehden sisällöstä jää lukematta. Öllöläläiset yms jutut kiinnostaisi, jos olisin tuupovaaralainen. Mutta kun en ole.
      Ilomantsissa riittäisi kirjoitettavaa ihan kylliksi. Lehti voisi nostaa rohkeasti esille epäkohtia toimituksellisesti hyvin valmisteltuna ja yhtälailla tuoda esiin hyviä puolia ja onnistumisia. Kyllä lehden pitäisi pidentää ja syventää liekanarua sisällöllisesti "oma kunta edellä" sen sijaan, että liekanarua pidennetään puhtaasti "maantieteellinen etäisyys edellä".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe