Camelina Sativasta eli ruistankiosta puristettu Camelina-öljy pienentää
tehokkaasti haitallisen LDL-kolesterolin pitoisuutta veressä. Samalla se
suurentaa merkittävästi ihmiselle välttämättömien rasvahappojen osuutta
veressä. Tällaisia tuloksia saatiin Oy Foodfiles Ltd:n ja
Kansanterveyslaitoksen toteuttamassa tutkimuksessa, jossa selvitettiin
Camelina-öljyn käytön vaikutusta veren kolesterolipitoisuuteen ja
rasvahappokoostumukseen.
https://www.ruokatieto.fi/uutiset/camelina-oljy-tehokas-veren-kolesterolin-alentaja
Camelina-öljy on tehokas veren kolesterolin alentaja
7
2367
Vastaukset
- Anonyymi
on kokeilussa katsotaan tuloksia myöhemmin.
hyvän makunen on. - Anonyymi
Kotoinen vanha pellavansiemenöljy on ihan saman veroinen ja siinä on n. 60% alfa-linoleenihappoa.
Pellavaöljy löytyy helpommin ruokakaupoista ja on edullisempaa.
Vuosia sitten ostin Camelinaa ja sen ruohonmaku oli aika vastenmielinen.- Anonyymi
Pellavaöljyssä on paljon vähemmän E-vitamiinia kuin rypsiöljyssä.
100 g:ssa pellavaöljyä on 0,5 mg E-vitamiinia ja rypsiöljyssä 18,9 mg.
Mitä enemmän käytät monityydyttynättömiä rasvahappoja, sen enemmän tarvitset E-vitamiinia.
- Anonyymi
Toimi minulla. Kolesterolilääkkeet auttoivat tiettyyn pisteeseen ja siihen jumahti. Mutta tuo öljy auttoi.
- Anonyymi
Minulla on aina ollut korkeat kolesteroliarvot ja päätin siksi kokeilla myös Camelina-öljyä josko sillä saisi tasoja alemmas kun en oikein ole innokas kolesterolilääkkeitäkään syömään. Ikää on siis lähemmäs kuusikymmentä.
Kokonaiskolesteroli on ollut tyypillisesti 6,5-8. Viimeinen mittaus ennen Camelina-öljyn käyttöönottoa oli 8,2.
Käytin Camelinaa yhden ruokalusikallisen päivässä jotain 3 kuukauden ajan kunnes menin mittauttamaan arvot uudelleen, tulos oli 7,8.
Testin loppulokseksi varmaan sopisi kommentti Nokian taannoisesta yrityksestä kehittää ylivoimaista järjestelmäpiiriä: Riuttahaita toivottiin, Säynävä saatiin.
Camelina-öljyn syöminen ei siis laskenut Kolesteroliarvoja käytännössä yhtään.
Alun perinkin epäilytti että joku öljy voisi merkittävästi laskea kolesterolia vaikka sinänsä kasviöljyn käyttö ainakin ruoanlaitossa on varmaan terveellisempää kuin voi tai margariinit.
Nyt sitten pitäisi varmaan miettiä kolesterolilääkitystä. Mielenkiintoista on se että monet joilla on varsin maltillinen kolesteroliarvo, jotain 5 paikkeilla, aloittavat lääkityksen koska heillä on sukurasite sydän -ja verisuonitauteihin.
Minulla taas sellaista ei tiettävästi ole mutta silti kolesteroliarvot ovat selvästi koholla. Aika usein sepelvaltimotauti tulee sellaisille joilla kolesterolit ovat varsin alhaalla.
Sen kun tietäisi mikä merkitys kolesterolilla on todellisuudessa verisuonien tukkeutumisessa - Anonyymi
Kokeilin noin 6kk ja kokonaiskolestroli nousi 5.4->6,3, lopetan käytön välittömästi.
- Anonyymi
Miten saksanpähkinäöljy tai avokadoöljy? Niitä ei kai voi käyttää paistamiseen mutta salaateissa ehkä. Camelinaöljyn väitetystä terveellisyydestä olen lukenut aiemminkin mutta ilmeisesti ei sitten olekaan ihan sitä mitä on luvattu vai onko valmistusprosessilla jotain asian kanssa tekemistä?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.834313- 1633532
- 533139
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä1951930- 441756
- 271747
- 231744
- 571694
- 191597
- 181591