Ei lääkitystä skitsofreniaan

Anonyymi

Mihin kannattaisi muuttaa, jos on paranoidinen skitsofrenia, joka voi yhtäkkiä olla vaikea ja jatkua sen jälkeen välillä vähemmän vaikeana ja sen jälkeen taas vaikeampana jne, jos ei halua käyttää psykoosilääkitystä? Millaisissa paikoissa maailmalla sellainen ihminen saa olla loppuelämänsä ilman psykoosilääkitystä? Varmasti on monia vaihtoehtoja, voisitteko luetella mahdollisimman paljon?

18

613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Helpompaa se lääkityksen kanssa on. Ei tarvitse pelätä mitään vainoharhoja. Itsellä esim. Latuda eikä tästä ole haittavaikutuksia.

      • Anonyymi

        Joo ei taida olla vaan joku muu ihan terveysleskuslääkärin määräämä resepti. Psykoosilääkityksen kanssa ei todella ole helpompaa ja naurattaa hieman, että viitsit edes väittää sellaista. Et ottaisi Latudaa edes poskeesi vaikka sinulle maksettaisiin siitä. Kerrohan, tuleeko tuolla sinun lääkitykselläsi hyvin toimen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei taida olla vaan joku muu ihan terveysleskuslääkärin määräämä resepti. Psykoosilääkityksen kanssa ei todella ole helpompaa ja naurattaa hieman, että viitsit edes väittää sellaista. Et ottaisi Latudaa edes poskeesi vaikka sinulle maksettaisiin siitä. Kerrohan, tuleeko tuolla sinun lääkitykselläsi hyvin toimen?

        Mulla ei ole paljoa ollut haittoja psyykenlääkkeiden kanssa. Latuda lähinnä nukuttaa, mutta se auttaa pitämään unirytmin kurissa. Muuten valvoisin aamuneljään.


    • Anonyymi

      https://madinfinland.org/laakkeeton-hoito-norjassa-yksityissairaala-ottaa-paaosan/

      Norjalaisissa sairaaloissa aloite lääkkeettömästä hoidosta käynnistyi kolme vuotta sitten. Hurdalsjøenia voidaan pitää sekä osana tätä aloitetta ja siitä itsenäisenä hankkeena. Kun ”lääkkeettömät” vaihtoehdot yleistyvät julkisella sektorilla, ja myös Hurdalsjøen toimii, niin tällaisella hoidolla on nyt selvä jalansija Norjan psykiatriassa. Aloite herättää myös kansainvälistä huomiota.

      • Anonyymi

        Mistä löytyis se 11 stepin IMR käsikirja mitä tuossa mainostettiin? Googlaamalla en löytänyt. Kiinnostais lukea suomeks tai enkuks. Onko suoraa linkkiä tai löytyykö vaikka kirjastosta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä löytyis se 11 stepin IMR käsikirja mitä tuossa mainostettiin? Googlaamalla en löytänyt. Kiinnostais lukea suomeks tai enkuks. Onko suoraa linkkiä tai löytyykö vaikka kirjastosta?

        Paha sanoa.Luulisi että ainakin jokin yliopiston kirjasto osaisi auttaa asiassa.


    • Anonyymi

      En ymmärrä näitä lääkkeiden pelkääjiä. Mulla 4 mg risperidon eikä mitään haittaa elämässä. Hyvin pyyhkii. Ei tarvii nähdä harhoja ja pelätä pakkohoitoa

    • Anonyymi

      Norja lienee ainoa maa jossa laajasti kokeillaan lääkkeettömiä hoitoja, mutta käsittääkseni hekään eivät takaa lääkkeetöntä hoitoa koko loppuelämäksi.

      Sitten on tietysti kaikki nämä kehitysmaat, mutta voihan se olla että sinnekkin elinaikana ilmestyy jotain "läntistä hapatusta"

    • Anonyymi

      Ei pidä paikkaansa, että Norja on ainoa maa, jossa on rima aavistuksen Suomea korkeammalla psykiatrin lääkitykseen pakotuksen suhteen. Englannissa annetaan vain lyhytaikainen hoito vaikeaan tilanteeseen, mutta minusta sekin on liian helposti lääkitykseen pakotettu vaihtoehto, sillä äkillinen vähän vaikeampi psykoosi skitsofreniadiagnoosin saaneelle voidaan saada aivoihin vaikuttavilla asioilla kuten kaasuilla tai nestemäisillä tai kiinteillä aineilla, joita epäilen, että esiintyy sellaisissa paikoissa vain siksi, että mielenterveysongelmista kärsivät henkilöt saadaan lääkittyä väkisin. Avoimen dialogin hoitomalli on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä (jonne voi vaihtaa sairaanhoitopiirin vaikka heti), joka antaa 2/3 saapuneistaan potilaista olla ilman lääkitystä ja poistaa diagnoosin, ja on ihan todiste siitä, että muun Suomen pakkolääkinnällinen tarve on huomattavasti pienempi Länsi-Pohjan shp:ssä. Eli ei-kaikista-vaikeimmille tapauksille löytyi helppo pelastus pakkolääkityksestä Länsi-Pohjan shp:stä, mutta elämäni puolesta mielelläni kuulisin, missä on minulle sopivampi paikka?

      - Aloituspostaaja

      • Anonyymi

        》psykoosi skitsofreniadiagnoosin saaneelle voidaan saada aivoihin vaikuttavilla asioilla kuten kaasuilla tai nestemäisillä tai kiinteillä aineilla,《

        Eikö tuo ole täysin harhaista settiä? Ei kukaan aiheuta sinulle psykoosia. Perheenjäsenenikin ajatteli, että hänen pehmolelunsa on täytetty kemikaaleilla.


      • Anonyymi

        Englannissa jonkin aikaa asuneena, sanoisin, ettei ole ihan ensimmäinen paikka jonne lähtisin halpaa ja hyvää hoitoa etsimään. Englantilaista kulttuuria edustaa hyvin se heidän ajattelu etupihoista, ja takahpihoista. Riittää kun edestä näyttää hyvältä, mutta totuus on sitten jotain ihan muuta.


    • Anonyymi

      Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei näy missään vaikeita tapauksia (psykiatrisen diagnoosin, joka on vaikea versio). Mihin kaikki sellaiset ovat menneet? Mistä kannattaisi etsiä tietoa? En usko, että kaikki vaikeat tapaukset ovat lääkityt ja siten toinen jalka haudassa. Olen vähän pihalla siitä, että mistä edes kannattaisi kysyä neuvoa. Voisitteko kertoa millaisista asioista kannattaisi aloittaa ja mihin päätyä sekä millaisten vaiheiden kautta? Täällä on tavattu ennenkin tällaisia tapauksia. Millaisia ratkaisuja he ovat kokeneet oikeaksi?

    • Anonyymi

      Suomessa on esimerkiksi Niuvanniemi Kuopiossa, joka on vankimielisairaala. Kuopiossa on myös yliopisto. Vertaan tätä tilannetta Amerikkaan, jossa on eri osavaltioissa yliopistokaupunkeja. Missä sellaisessa on paikka vaikeille tapauksille vai onko se kuin Kuopio eli lääkkeet tai vankila ja vankilassa myös tapaukset ilman lääkitystä, joille lääkkeet eivät enää vaikuta.

      Niin missä Amerikassa on sitten vaikeiden versioiden mahdollisimman harvalle (paras tapaus ei kenellekään) pakotettu lääkehoito?

      • Anonyymi

        Niuvanniemi ei ole vankimielisairaala, se on valtion psykiatrinen sairaala, kuten Vanhan Vaasan sairaala.
        Vankimielisairaala toimi ainakin ennen Turussa vankilan yhteydessä.


    • Anonyymi

      Kaikki psykiatriset sairaalat pitäisi lopettaa toiminnasta kokonaan. Samoin, jos kyseisessä lääketieteessä ei aleta miettiä heidän hoitokeinojensa, ja nähdä nykyisten käyttämiensä hoitomuotojen tehottomuutta ja hyödyttömyyttä, ja aleta todella parantaa ja kehittää niitä ihmisiä oikeasti auttavaan, inhimilliseen ja humaanimpaan suuntaan, niin lakkauttaa koko psykiatria hoitotieteenä. Lääkitykset, etenkin useimmat masennus ja psykoosilääkkeet eivät auta, hoida ja paranna ketään. Päinvastoin niiden haittavaikutukset aiheuttavat vain lisää somaattisia sairauksia, jopa kuolemaan johtavia. Pakkohoitokäytännöt pitäisi myöskin lopettaa kokonaan lainvastaisina, ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa loukkaavina. Ne eivät kuulu demokratiaan ja sivistysvaltion periaatteisiin. Suomen väitetään olevan demokraattinen valtio, ihmisoikeuksien ja ihmisarvoa kunnioittava ja sananvapauden kehto. Mutta totetuvatko ne käytännössä, eivät välttämättä. Tasa-arvoa esim. erilaisista sairauksista kärsivien potilaiden kohdalla ei oikeasti ole, etenkään julkisessa terveydenhuollossa. Koska etenkin julkisella puolella mt-potilaita kohdellaan heidän aiemmin annettujen diagnoosin perusteella. Sairaudesta annettu stigma on ja pysyy, koko historian ajan. Eikä heidän somaattisia vaivoja ja sairauksia välttämättä edes tutkita ja millään tavalla hoideta. Psykiatriset diagnoosit vain leimaavat potilaita, koko elämän ajan. Kukaan ei siitä piittaa mitään, eikä tee asialle mitään. Missä siis on se inhimillinen, hyvä ja tasa-arvoinen hoito kaikkien kansalaisten kesken? Ei missään.

      Hoitojen pitäisi perustua ja pohjautua enemmän vuorovaikutukselliseen ja positiiviseen keskusteluun ja tasa-arvoisempaan kohtaamiseen potila versus hoitotiimi. Jokaisen ihmisen kohdalla pitäisi kartoittaa hänen henkilö ja kokemushistoriaa, tunne-elämää, samoin psykososiaalinen tilanne. Ihmissuhteilla, ravinnolla, unella, levolla, harrasteilla, stessitekijöillä on merkittävä rooli jokaisen ihmisen elämässä. Hoidossa pitäisi keskittyä jokaisen oireilevan henkilön kohdalla selvittämään niiden oireilujen taustalla olevat juurisyyt, ja muut mahdolliset ongelmat, jotta voidaan todella oikeasti auttaa heitä selviytymään ja voimaan paremmin.

      Niin kauan, kuin psykiatriassa ja julkisessa terveydenhuollossa ilmenee epäkohtia, vääryyksiä ja asenteellisuutta, niin en ainakaan minä suosittele koskaan luottamaan niihin ja käyttämään kyseisiä palveluita. Ihmisten ei kannattaisi luottaa sinisilmäisesti systeemiin, joka ei tarjoa hoidoksi juuri mitään muita, kuin tehottomia lääkkeitä, kiusaamista, pakkohoitokäytäntöjä, ihmisarvoa loukkaavaa ja ihmisoikeuksia rikkovaa hoitoa.

      • Anonyymi

        Ihmisarvoa ei tunneta tuolla somaattisella puolella silloin, kun potilaalla on taustalla jokin mt-ongelma. Eikä tarvitse edes olla juuri sillä hetkellä, vaan sama vaikutus on vaikka mt-ongelmat olisivat jääneet jo monia vuosia aiemmin pois.

        Yleislääkärit lukevat koneeltaan taustatiedot ennenkuin tapaavat potilasta, siellä kun näkyy jokin mt-diagnoosi, niin lääkäri tekee jo mielessään päätelmän, oman näkemyksen, millaisen potilaan hän tulee kohtaamaan. Kuitenkaan tuntematta potilastaan, tietämättä mitään potilaan elämästä, jollaista hän juuri sillä hetkellä elelee. Tai miten ylipäänsä muutenkaan on siihenastinen elämä sujunut.

        Itse olen joutunut käymään kivun takia lääkärissä, ja ventovieraat lääkärit ovat käyttäytyneet joskus turhankin tylysti.
        Eräs oli tietämättäni pyytänyt psykiatrin paikalle keskustelemaan kanssani, no tietäähän lopputuloksen, hän ei ollut mitenkään tarpeellinen siinä tilanteessa.
        Toinen lääkäri, mentyäni taaskin kipupotilaana, alkoi kysellä syönkö mielialalääkkeitä, ja lisäksi vielä kysyi, onko minulla tulossa aikaa psykiatrille.
        Tein selväksi, ettei nyt ole ollut niille tarvetta.

        Enkä ole ainoa, joka tällaista kohtaa, tunnenkin joitain " kohtalotovereita ", ja varmasti on paljon muitakin samanlaisesta vääryydestä kärsiviä.
        Kyllä meinaa välillä hermot mennä, mitä kaikkea silloin tällöin kuulee, ja kuinka tylysti puhutaan ja kohdellaan.
        Onneksi toki hyvääkin kohtelua joskus saa.
        Olen ajatellut, että taitaa olla joku yleinen ajatus olemassa, että mt-diagnoosit suojaisivat kaikelta muulta sairastamiselta ja vaivoilta....hehheh...


      • Anonyymi

        "Kaikki" psykiatriset sairaalathan jo lopetettiin, edellisessä psykiatrian reformissa.
        Tuloksena, yhteiskunta jossa syödään ennätysmäärä lääkkeitä.

        Itse en jää kaipaamaan mielisairaaloita, ja olisin varmasti hyötynyt siitä, että omien ongelmieni syitä olisi aikoinaan selvitetty kunnolla.

        Samalla kuitenkin pitää aina varoa mitä toivoo. Kumpaa siis haluat, vähemmän mielisairaaloita vai vähemmän lääkkeitä? En nimittäin usko että pelkkien täysipäisten juttukavereiden palkkaaminen ratkaisee ongelmaa.


    • Anonyymi

      Omaisten on todella vaikea pyörittää arkea harhaisen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe