Joko saa Kuopiosta jostain?

Anonyymi

Niitä hatsapureja?
Toinen on Karjalan piirakat, en ole löytänyt mistään Kuopiosta karjalanpiirakoita.

13

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Enpä oo karjalapiirakoeta löytänny minäkään, en oo kyllä ehtinytkään. Puuõala voes saaja nuita hanttapulija

    • Anonyymi

      Keksi parempi trollaus. Tämä taliaivo ja vatipää jaksaa tehdä näitä typeriä kysymyksiä päivästä toiseen.

      • Anonyymi

        Mikä trollaus tuo on. Ihan asiallinen kysymys. Mistä saa vai saako Kuopiosta mistään hatsapurija tai Karjalan piirakoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä trollaus tuo on. Ihan asiallinen kysymys. Mistä saa vai saako Kuopiosta mistään hatsapurija tai Karjalan piirakoita.

        Kyllä se on trollaus. Karjalanpiirakoita saa kaikista mahdollisista ruokakaupoista ja torilta, joten aloitus on selvästikin tarpeeton. Hatsapureista en ole niin varma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se on trollaus. Karjalanpiirakoita saa kaikista mahdollisista ruokakaupoista ja torilta, joten aloitus on selvästikin tarpeeton. Hatsapureista en ole niin varma.

        Ei muuten saa karjalanpiirakoita, ne on riisipiirakoita!
        Karjalanpiirakan nimi on suojattu.


    • Anonyymi

      Kuopion anti taitaa jäädä höyrymakkaraan tympeällä torilla.

      • Anonyymi

        Grillisesongin alku laittaa makkaratehtailijoihin vauhtia. Tampereen seudulla valmistuvat monenlaiset makkaraherkut kesägrilliin. Mustamakkara ja höyrymakkara edustavat tamperelaista pikaruokaa.

        Tamperelaisbaarien erikoisuus on höyrymakkara. Mikä sitten on tiskin takaa lasipömpelistä myydyn makkaran salaisuus?

        - Hitaasti höyryttämällä makkara kypsyy niin, ettei kuori halkea. Makkara pysyy mehevänä, Seppo Virtanen selittää.

        Tampereen lihajalosteen makkaroista noin kolmasosa päätyy höyrytettäväksi.


    • Anonyymi

      Näin tunnistat aidon karjalanpiirakan
      Karjalanpiirakan hyväksytyt ainesosat ja valmistusmenetelmät on kuvattu Euroopan komission sivuilta löytyvässä asiakirjassa.

      Karjalanpiirakka on avoin, matala, pieni suolainen piiras, johon kuuluu ohut kuori ja sydän eli täyte. Kuoren osuus on tavallisesti yksi kolmasosa tuotteen määrästä ja täytteen osuus kaksi kolmasosaa.
      Karjalanpiirakan koko on tavallisesti 7–20 cm. Muodoltaan piirakat ovat pääasiassa soikeita mutta ne voivat olla myös pyöreähköjä.
      Täyte on yleensä ohra- tai riisisuurimoista keitettyä puuroa tai perunasosetta. Voidaan käyttää myös keitettyjä, survottuja kasviksia. Kuoritaikinaan laitetaan vettä, suolaa ja ruis- tai vehnäjauhoja.
      Karjalanpiirakan perinteisen valmistusmenetelmän määräävänä tekijänä on kuoritaikinan kauliminen mahdollisimman ohueksi. Piirakanpohjat ovat halkaisijaltaan 10–24 cm:n suuruisia, täyte levitetään pohjien päälle 1–2 cm:n etäisyydelle reunoista ja reunat käännetään rypyttäen täytteen päälle niin, että piirakka jää keskeltä avoimeksi.
      Piirakat paistetaan uunissa korkeassa, 250–300 °C:n lämmössä 15–20 minuuttia. Nopea paisto ja korkea lämpötila ovat oleellisia tuotteen mehevyyden säilyttämiseksi.
      Paistetut piirakat voidellaan usein heti paiston jälkeen tai lämmitettäessä. Voiteluun käytetään voita, öljyä tai vesimaitoseosta tai vesi-maitojuomaseosta, joskus myös kananmunaa.

    • Anonyymi

      Riisipiirakka ei sisällä riittävästi ruista

      Syy siihen, että useat einespiirakat eivät täytä karjalanpiirakan määritelmää on se, että niissä ei ole tarpeeksi ruista. Siksi niitä myydään riisipiirakoina. Myöskään porkkanapiirakat eivät usein täytä tätä vaatimusta liian alhaisen ruispitoisuuden vuoksi.

      Karjalanpiirakoita saa kuitenkin valmistaa suojauksesta huolimatta missä vain. Karjalanpiirakan taikinasta vähintään puolet pitää kuitenkin olla ruista, ja täytteeksi saa käyttää puuroriisiä, ohraa tai perunaa.

      • Anonyymi

        Aivan, siksi ei Kuopiosta löydy karjalanpiirakoita.


    • Anonyymi

      Haapasalon hatsapureja:
      Kuopion tori
      Ma-la, klo 11-16

    • Anonyymi

      Kyllä hatsapuria kerran voi maistaa, mutta lisää ei tee mieli. Aika öklön makuista.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe