Lento+Auto Eurooppaan

Juska

Olemme perheen(6henkeä) alkaneet jo suunnitella Euroopan reissua kesälle 2006. Paljon olisi kysymyksiä ja ongelmia, koska emme vielä ole Euroopassa reissanneet, emmekä varsinkaan autolla omatoimisesti. Alustava suunnitelma olisi tämä:
Ryanairilla lento Frankfurtiin, sieltä autonvuokraus ja reitti jotenkin näin: Rein, Strasbourg, Lyon, Nizza/Monaco/Torino, Milano, Verona Garda, Salzburg, Etelä-Saksa(München, Stuttgart...), Frankfurt. Miltäs kuulostais? Siinä tulis samalla useampi maa ja näkis sekä rantaa ja palmuja että vuoria ja maalaismaisemia.

Kuinkahan paljon aikaa ja kilometrejä tuohon kannataisi varata? Entäs sitten rahaa? Majoitukset, ruuat ym. yritettäis saada mahdollisimman halvalla; majoitus guesthouseissa, hostelleissa ja ruuat esim. ruokakaupasta. Tuleekohan matkatavaroiden kanssa ongelmia, sillä 6-henkinen perhe tarvitsee niitä paljon, ja lentokoneeseen ja autoon ei paljon voi ottaa...

Mitä kannattaisi huomioida autoa vuokrattaessa? Hertziä ollaan näin alustavasti mietitty, mutta ollaan avoimia muillekin vaihtoehdoille! Kai Hertzin autoilla saa ajaa yli Saksan rajojen, vai? Ja mikä on omavastuu vahingon sattuessa? Meillä on vain yksi kuski matkassa, joten paljon kilometrejä ei varmaan kannata yrittää... Muutenkin vähän hirvittää lähteä Eurooppaan omin päin seikkailemaan, kun ei olla paljoa matkusteltu...

Kaikki neuvot ja vinkit ovat erittäin tervetulleita, ja onhan tässä vielä reilusti aikaa suunnitella matkaa!!!

8

5622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain

      Teillähän on jo valmiiksi hyvät suunnitelmat olemassa. Jo tuo teidän reitti on aika hyvä, päivätarkkaa reittiä ei kannata välttämättä etukäteen suunnitella vaan kannattanee välillä vähän inspiroidakin. Mielestäni ei kannata joka yöksi vaihtaa majapaikkaa, kun teitäkin on kuitenkin kuusi henkeä. Jatkuva pakkaaminen ja purkaminen ei välttämättä ole kivaa.
      Itse olemme useiden reissujen kokemuksella päätyneet nykyisin siihen, että vuokraamme jostakin talon viikoksi tai kahdeksi, mutta ensikertalaisena on hyvä kierrellä vähän laajempiakin alueita.
      Kilometrit kannattaa laskea vaikkapa esim. http://www.fi.map24.com tuota kautta.
      Päivämatkoihin vaikuttaa varmasti myös lastenne iät.
      Toisellakymmenellä olevat jaksavat jo pitkiäkin matkoja, mutta alle kymppi-ikäisillä 300 km päivässä on jo kohtuu paljon , jos ajelee päivittäin.
      Hertz on hyvä vuokrausfirma ja Ryanairin kautta normaalihinnoista saa alennusta.
      Hertz ei muuten hyväksy Mersujen ja Bemareiden vientiä Italiaan, mutta ns. perusautot voi viedä.
      Gardalta lähtiessänne kohti pohjoista suosittelen Grossglocknerstrassea alppien ylitykseen. Huima reitti.
      Kesäkuu on hyvä aika reissata, heinä- ja elokuu on turistikuukausi keski-Euroopassa ja kuumakin.
      Ottakaa vuokra-autoonne ehdottomasti ilmastointi.
      Netti on hyvä apuväline matkan suunnitteluun. Kaikista kohteista löytyy paljon tietoa esim. googlea käyttäen
      Mukavia suunnitteluhetkiä ja hyvää matkaa.

    • Gitta

      Heips,

      juuri noin mekin teemme - lentäen on jo kaiken keskellä ja jää turha ajaminen pois! Meidän 5-henkinen pesue majailee yleensä hostelleissa, päästään aina samaan huoneeseen koko jengi kasseinemme - niissä on nykyään hyvät perhehuoneet omine vessoineen ja suihkuineen - tsekkaa netistä vähän paikkoja etukäteen - jonkun voi varatakin, jos on pidempään (www.hihostels.com, ja sieltä maakohtaisille sivuille, valinnanvaraa paljon enemmän kuin tästä sivustolta löytyy, kuten www.jugendherberge.de tai www.fuaj.org/). Kesäkuussa voi olla leirikoululaisia liikenteessä, kysy varaustilannetta vaikka meilillä, vastailevat hyvin - jopa Ranskasta ja ihan englannilla ;) Niissäkin eri hintatasoja, isoissa kaupungeissa tietty kalliimpaa, mutta jos kerta on kärry alla, niin voi jäädä sivummalle yöksi. Hinnat n. 13 - 20 egee yö, mutta perhehuoneen saa n. 70 - 100 egee yö aamiaisineen. Kivoja paikkoja lasten kanssa, on iltasella kaikenlaista puuhaa ja peliä.

      Reitti on ok - ja nähtävää on paljon! Valitkaa vain max. yksi kohde per päivä, noihin nähtävyyksiin tuhraantuu yllättävän paljon aikaa jonotteluineen etc. - ja toinen mihin uppoaa aikaa, on ruokailut. Salzburgin lähellä on mm. Eisriesenwelt must-kohde, Etelä-Saksassa Füssenin linnat, Monacossa Jardin Exotique jne. Ja jokin kunnon solatie ehdottomasti - tai vaikka tuo Grossglockner. Suurimmat kaupungit muistuttavat toisiaan, kannattaa etukäteen surffailla ne erityiset nähtävyydet, niin poimii ne joukosta itselleen.

      Hertz, Europcar jne. - kysele hintoja jo täältä, voi olla paljonkin halvempaa! Viime kesänä esim. Englannin keikalla säästettiin lähes 150 puntaa, kun otettiin täältä eikä ryanin "halpaa" tarjousta - niillä muuten helposti omavastuu kohtuuton, tsekkaa huolella! Kysykääpä muuten vuokralle myös autojääkaappia, aina joskus saattuu onni suosimaan - se säästää tosi paljon väli- ja iltapalakuluissa, kun voi ostaa kaupasta. Tosin noissa hostelleissa saa kohtuuhintaan hyvät iltapalatkin.

      Noihin koneen painorajoihin sopii yllättävän paljon tavaraa - ja 6xpainorajat - tuskin sen enempää mukaan tarviikaan, tuohon sopii jo vaikka vaelluskamatkin mukaan! Voihan sitä pyykätä välillä, hostelleissa on monesti hyvät pesutilat. Meillä on yleensä ns. hotellikassi, jossa tarvittavat kamat per nuppi pariksi yöksi, ja sitä sitten täydennetty matkan varrella - näin ei joka kerta tarvi purkaa koko autoa - ja ikuna ei meidän rytkyjä ole nyysitty, vaikka ovatkin yönsä siellä kärryssä viettäneet ;) Sitten välillä taas puretaan, pestään ja pakataan koko helahoito, näin selviää n. viikon ilman isompaa pulaamista - helppoa, eikä kamat huku matkan varrelle. Myös hyvä reppu tarpeen, johon saa sadevaatteet yms. kaupunkiretkillä mukaan.

      Suosikaa pikkuteitä ja pikkukyliä, sieltä se oikea paikalliselo löytyy. Ollaan joskus selvitty sekä Itävallasta että Sveitsistä ilman tarroja, kun ei olla eksytty motareille ollenkaan. Pitkät välimatkat tosin kannattaa huitaista alta pois motareita pitkin, niin jää aikaa noille pikkuteille - hitaitahan ne ovat, mutta ihania.

      Tsemppiä matkaan, itsekin mennään varmaan taas reissuun sinne päin kesällä 2006, Alpit meidän must - tänä kesänä roudataan jengi pohjoisen suuntaan - vaihtelu virkistää ;)

    • Juska

      Katselin tuossa äsken hintoja Hertziltä, Avikselta, Europcarilta ja Budget ja hui että mitä hintoja!!! 3 viikkoa, 7 hengen auto: n. 1500€!!!! Oon siksi yllättynyt, koska aiemmin keväällä katselin Hertzin hintoja, ja ne oli reilu 500€/2viikkoa(Ryanairilla lentäville). Taitaa tyssätä koko matka siihen, jos auto on noin kallis( bensat). Lennot maksais n. 400-500€ ja onkohan väärin arvioitu, jos varaisi päivää kohden 100€(majoitus,ruoka...)? Paljonko kaikkiaan kannattaa varata rahaa 6 hengen reissuun 2-3 viikoksi?

    • pate

      Olen ruotsin läpi ajaen euroopan reissulle mennyt niin joka kerta kyseinen vaihtoehto voittaa "auto laivalla saksaan" tai "halpalento vuokra-auto" vaihtoehdot. Tulee kuitenkin sen verran halvemmaksi ettei tarvitse reissun päällä sitten nuukailla majoituksessa ja syömisessä. Siis yli viikon pituisista reissuista puhuttaessa.
      100 euroa / päivä on aika kova tavoite noinkin suurelle perheelle. Vaatii sitä että edullisten majapaikkojen etsintään on uhrattava aikaa matkan aikana tai tehtävä etukäteen varaukset ja suunnitelmat mikä sitoo aika lailla. Menee helposti stressin puolelle kun on liian tiukka ohjelma.

    • matkaan

      Aivan kuten Pate kertoo, edullisin tapa on mennä omalla autolla joko Ruotsin läpi tai Via Baltica.
      Itse tosin tänä vuonna menemme lento/vuokra-auto systeemillä. Olemme varanneet 4 hengelle vuokra-asunnon Itävallasta hintaan 449/viikko.
      Toinen viikko pohjois-Italiassa 600/viikko.
      Molemmissa paikoissa täydelliset keittiöt ja peseytymismahdolisuudet. Aamu- ja iltapalat teemme itse, mukavaa ja säästyy rahaa.
      Eli meillä menee pelkkään majoitukseen vajaa 90/vrk.
      Keskitason vuokra-auton hinta kahdelta viikolta n. 600€.
      Etuja tässä systeemissä on, ettei tarvitse ajaa Ruotsin ja Saksan läpi edestakaisin(säästyy aikaa ja ehkä hermojakin), jatkuva purkaminen ja pakkaaminen jää pois, mutta kuitenkin pystyy hyvin perehtymään lähialueisiin ja vaikkapa viettämään lomaa tekemättä yhtään mitään.
      Uskaltaisin väittää että kuuden hengen majoitus ruoat, päälle mahdolliset pääsyliput jne. ei irtoa hevillä 100€/päivä.
      Matkalle lähtemistä ei kuitenkaan kannata ensikertalaisenkaan missään tapauksessa pelätä. Ajaminen on aivan samaa, jopa helpompaa siellä kuin Suomessa. Tiet parempia ja viitoitukset selkeitä.
      Ainoa seikka vain, että moni on jäänyt koukkuun.

    • maare

      meidän perhe lentää myös Frankfurtiin, mutta halvimmat lennot löysimme Lufthansalta. Auton vuokrasimme herziltä. Matka edessäpäin, joten enempää en osaa sanoa.

    • Kati67

      Meitäkin olisi täällä 6-henkinen perhe kovasti lähdössä Eurooppaan ja matkabudjetti on tiukka. Miten siis matkanne meni, pitikö suunniteltu budjettinne, parhaat ratkaisut/mokat jne? Omat lapsemme ovat ensi kesänä 6,13,15 ja 17-vuotiaat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      416
      4351
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      138
      2889
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1998
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1380
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      76
      1351
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1288
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1251
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      54
      1071
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      298
      997
    Aihe