Pyhäjärvinen kirjottaa

Anonyymi

Anonyymi
16.06.2022 15:08
Ilmoita
Pyhäjärven tilanne, taloudellinen ja sosiaalinen, ei poikkea samankokoisten kuntiin verrattuna yleisellä tasolla...paljon yhtäläisyyksiä.
Se, missä paikkakunta poikkeaa epäedukseen, on yleinen tapa syrjiä luovia ja idearikkaita ihmisiä..Kun ei luovuus kukoista itsessä, niin ei se saa tilaa toisenkaan kautta. Aneemisuus näkyy kunnan monissa eri sektoreissa,köyhdyttää laajassa kuvassa, kalliisti ja on menetystä. Miten voikin olla innotonta, alavireistä ja kunhan vaan tehdään- halintoa.? Milloin ymmärretään se että juuri luovia , vaistojensa varassa suuntavia, omiin tuntemuksiin luottavia henkilöitä kehittäminen tarvitsee.
Mutta ei, täällä ei suvaita luovia toimivia ihmisiä , ei tueta vaan näytetään vihaavan ja suorastaan hyljeksittävän, valitettavasti.

Steve Jobs sanoi, että “vaisto on hyvin voimakas, voimakkaampi kuin järki.” Eikä hän ollut väärässä. Itse asiassa hän ja muut suuret ajattelijat ovat osoittaneet, että vaisto on voimakas työkalu, erityisesti nykymaailmassa. Jopa Albert Einstein sanoi, että “ainoa todella arvokas asia on vaisto”.

Vaistolla on tärkeä tehtävä jokapäiväisessä elämässämme. Monet päätöksistämme on tehty vaiston, pikemminkin kuin järkiajattelun perusteella. Enimmäkseen siis yksinkertaisesti seuraamme vaistoamme, sen liiemmin ajattelematta. Usein myös yhdistämme molemmat tiedonlähteet päätöksenteossamme: sekä vaiston että järjen.

Mutta kun on aika tehdä tärkeitä päätöksiä, erityisesti sellaisia, jotka ovat vastoin vakiintuneita sosiaalisia ja kulttuurisia normeja, meidän on kuunneltava vaistoamme. Erittäin intuitiiviset ihmiset päättävät olla uskollisia itselleen ja seurata intuitiotaan. Tällä on suuri merkitys kaikkeen, mitä tulee sen jälkeen.

Erittäin intuitiiviset ihmiset eivät jätä vaistojaan huomiotta. Sen sijaan he kuuntelevat niitä ja käyttävät niitä apuna päätöksenteossaan. Moni suhtautuu epäillen tällaiseen tapaan toimia, mutta ihmiset, jotka kuulevat sisäisen äänensä kirkkaana ja kovaa, tietävät etteivät he pysty vastustamaan sitä. He eivät yritä hiljentää sitä.

Jos olemme oikein tarkkaavaisia, huomaamme, että läpi historian monet loistavat taiteilijat, poliitikot ja tiedemiehet, jotka muuttivat tapaamme nähdä asioita, ovat olleet erittäin intuitiivisia ihmisiä. Heidän luovuutensa, joka sai innoitusta heidän vaistoistaan, sai heidät tekemään asioita eri tavalla. He kysyivät erilaisia kysymyksiä ja keksivät yllättäviä vastauksia---

"Wiisain kommentti s24 ikinä"

edm käy ohjeeksi erittäin hyvin myös Kärsämäkeläisiin, tosin he eivät "P-järveläisen kommenttia ymärrä,,
"einstein"

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voikohan jo vuosia sitten unohtunutta silloista muotiin noussutta mm. yrityskonsultti hokemaa "out of the box" ajatusmalleineen tuon vaikeammin selittää sisällön jäädessä siitäkin huolimatta epämääräiseksi? Aikana missä laumasieluisuus on ollut kuuminta hottia jo vuosia viimeisimpänä ilmiönä edellisestä esim. Nato kiihkoilu paidankääntöineen jopa tahojen toimesta jotka sitä vuosikymmeniä vastusti mielen muuttuessa yleisen mielipiteen painostuksesta .

    • Anonyymi

      Pyhäjärviset voi liittyä kärsämäkeen..täällää kunnon meininki...yrityksiä ja halleja nousee...työvoimaa tarttee.....

      • Anonyymi

        Konkurssi kävi oveen koputtamassa mikä toimi härättäjänä että pitäs varmaan tehdä jotain kun sitä ennen Rannon varoitukset tulevasta meni kuuroille korville. Panikoivat attendon ilmestyessä pelastavana enkelinä ja kun se kusikin maalaisia silmään piti alkaa tekemään korjausliikkeitä liitoksien välttämiseksi koska ulkoistamiset ei pelastusta tuoneet päinvastoin.


    • Anonyymi

      Kyllä tk ulkoitus pelasti kärsän!!! Selänne ois sulkenu jo koko puliun....

      • Anonyymi

        Ja vuodeosaston pannu kiinni.....


      • Anonyymi

        Sattu olemaan selänne säästöineen toki kärsän suostumuksella ja valtionavustuksien korotukset jotka liitoksilta pelasti attendon jolla se piti estää päästessä aloittamaan kuntaisien kämmätessä vasta kun vaara liitoksiin joutumisesta oli ohi mutta..Mitäs sitä p.järven häirikköluotsille muuta? Kuin että sinä selänteen traumatisoima itket sen perään kun pyhäjärvikin litetään maakuntamallin h..lvetin paljon suurempaan kuntayhtymään sillä erolla ettei sen hallituksessa teillä ole enää huomattavaa jäsenmäärää päinvastoin.


    • Anonyymi

      Soteuudistus on iso kuntaliitos(ja kuntalaiset hyväksy) pienet kunnat tapetaan ja palvelut menee kauas!! Talojen arvo tippuu sitte "syrjäseuduilla"!!!!

      • Anonyymi

        ,,voihan ne asuttaa hallituksemme siunaamilla pakolaisilla, ne syrjäkylän autioituvat talot, verorahoillamme kikytys-tulolla 500e/kk kuinkas muuten, siinäpähän sitten talostelevat,,


      • Anonyymi

        nyky naiset/tytöt on valistuneita ja mitä puttuu sen naapurit kyllä täydentää ja tietää,,


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe