Mänty-kuusitukki yli 70 euroa.

Anonyymi

Mänty-kuusitukin hinnat nousseet rajusti. Kuitupuiden hinnat myös. Kannattaa katsoa, jos olisi myytävää metsää. Metsärahoilla saa ostettua vaikka mitä tai laittaa niitä sukanvarteen.

33

1166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hehtaari tukkimetsää nurin ja tuntee olonsa äkkirikkaaksi.

    • Anonyymi

      Vihreä Kulta on talonpojan rahapussin täyte.

    • Anonyymi

      Kyllä myyn oksat ja kannotkin hakkeeksi, kaikki mitä metsikössä irtoaa...

    • Anonyymi

      Rahat kannattaa tosiaan laittaakin sukanvarteen. Inflaation kiihdyttäessä kulkuaan, jää vain koinen sukka muistoksi metsästään.

    • Anonyymi

      Asuntolainojen korot ovat nousussa, puukaupoilla voi maksaa velat pois.

      • Anonyymi

        Tuossa oli jo jotain tolkkua.


    • Anonyymi

      Kohta aiemmin metsää myyneet alkavat vonkua lisää rahaa aiemmin tehdyistä metsäkaupoista jälkikäteen. Markkinataloutta eletään, eikä mitään kolhoosihinnoittelua. Puumarkkinat määräävät hinnat kysynnän mukaan. Metsätilalliset saavat hyvää tuottoa sijoitusmetsissään, arvo noussut ja puusta saa korkeaa hintaa.

    • Anonyymi

      Parin vuoden päästä saa kunnon tukista 120 eur kuutio tyvihalkaisija 60 70 cm

    • Anonyymi

      Tovin saa odotella, että puun hinta on 120 euroa. Muutama sukupolvi saa metsätilaa hoitaa siihen saakka. Tyvimitta 60-70 cm on laadukasta luonnonsuojeltavaa metsää, ei niin järeitä metsiä saa hakata nykyaikana. Nykyään metsän tuottavin kasvukierto on 60-80 vuoden välein avohakkuu ja uuden metsän istutus. Tehometsätaloutta. Turha odotella 120-250 vuotta metsänsä kanssa.

    • Anonyymi

      Puupinoilla saa paljon euroja. Metsäharvennusten jälkeen metsä voi paremmin ja pääsee lihomaan uuden kasvun myötä entisestään. Tukkimetsät laitan lopultakin tukkipinoiksi. Olen lomalla ja joudan käymään puukauppoja.

    • Anonyymi

      Aloin tutkia metsäkuviokarttoja ja miettimään puukauppoja. Mänty- ja kuusitukkia löytyy ja muutama hehtaaria pikaista harventamista vaativaa metsää. Maasto käy kesä- ja talvihakkuisiin. Onneksi metsistäni on tehty puustoarviot äskettäin, niin tietää puumäärät eri kuvioilla. Myynkö suoraan metsäyhtiöille pystyyn vai käytänkö metsänhoitoyhdistystä välikätenä? Taidan kilpailuttaa metsäyhtiöt tarjousten mukaan.

    • Anonyymi

      Kuhmo oy ainakin ostaa järeät ja pikkutukit. Pikkutukin minimimitta taitaa olla 12 cm latvaläpimitta. Metsät Kannattaa hakata järeänä tukkina ja pikkutukkeina, joten kuitupuuosuus on melko pieni.

      • Anonyymi

        Kuhmo yhtiöllä mitat ihan perseestä.Binderholzilla ja Metsägoupilla paremmat mitat ja hinnat.


    • Anonyymi

      Suosittelen ostamaan ensin isot kunnon isoäidin mittojen mukaiset sukat ja sen jälkeen alat työntään senttejäsi sinne jos vuokratalosi tontilla kasvaisi joku isompi puu jobnka voi yön pimeydessä käydä kaatamassa. Muista että mitä isompi ja korkeampi puu on sen enämpi siitä voit rahaa pyytää. Mitä aioit niillä tonneilla tehdä?

    • Anonyymi

      Metsätaloudella menee hyvin, koska puunhinnat ovat nousseet. Tuleepahan Kainuuseen hyvin metsärahoja ja ostovoimaa. Maatilatkin saavat puunmyyntituloja maataloustukien lisäksi. Kainuun maatilat omistavat paljon metsämaita peltojen lisäksi, joten tämä on hyvä asia heille.

    • Anonyymi

      Luonnonsuojelijat laittavat kohta jarruja tukkimetsien hakkuille. Vanhat yli 120 vuotiaat metsät sisältävät tärkeitä luontoarvoja.

    • Anonyymi

      Pakko myydä metsää määräajoin, koska navetan lypsylehmillä ei tienaa tarpeeksi...onneksi olen metsätilallinen myös.

    • Anonyymi

      Paljonko saa tukiaisia ja verovähennyksiä metsänuudistamiseen ja taimikonhoitoon. Lisäksi tukiaisia on saanut hoitamattomien puuräseikköjen hakkuusta energiapuuksi. Kemera tukiaisia. Haluan hakkuutulojen lisäksi erilaisia tukiaisia.

    • Anonyymi

      Tulipa mieleen, että kesämökille pitää kysellä takka- ja saunapuut. Mökkitontti melko tyhjä puista. Valmiina ja kuivina ostaisin.

    • Anonyymi

      Sama täällä ,kuivana määrämittaisena ja pihaan toimitettuja.Käteisellä😊

      • Anonyymi

        Ja ilman kuittia


    • Anonyymi

      Täyttä huijjausta ,tukkien mitat huonontuneet ,työn jälki huonontunut ja tukkipuuta menee halvan kuitupuun sekaan.

      • Anonyymi

        Näin on laskekaapa mitä ensiharvennuksesta saa käteen 40 kiintokuutiota kertaa 15 euroa =600 euroa ,jaa 35 vuoden ajalle,jää 17 euroa per vuosi ,pääomaverotettavaa tuloa.HEHTAARILTA!!


    • Anonyymi

      Kesällä on mukava liikkua omissa metsissä ja ihastella puidenkasvua. Samalla voin miettiä uusia metsänhoitokohteita. Säännöllisillä raivauksilla ja harvennuksista olen saanut metsäni puuntuottokyvyn hyväksi. Metsätilani arvo onkin noussut hoidettuna hyvin. Olen teettänyt metsänhoitoyhdistyksellä säännöllisesti puustoarviot ja arviot eri metsäkuvioiden metsänhoitotarpeista. Metsäni ollut rakas elämänkumppani kymmeniä vuosia.

    • Anonyymi

      Osa ohutta rankaa ei noista saaa kunnon tukkeja tekemälläkään vaikka 60 vuotta
      olleet suon laidass hyönteisten tukipuita alle 15 cm tyvi mitta kasva ei tilit noilla

      • Anonyymi

        Suomen metsäthän on sosialisopitu ostaja maksaa24 % arvonlisäveroa ja myyjä 30 %päåäomatuloveroa,samoista puisata,urakoitsijat maksavat polttoaineveroa ja työntekijät tuloveroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen metsäthän on sosialisopitu ostaja maksaa24 % arvonlisäveroa ja myyjä 30 %päåäomatuloveroa,samoista puisata,urakoitsijat maksavat polttoaineveroa ja työntekijät tuloveroa.

        Näinpä. Minun tuotot on sijoitettu aivan johonkin muuhun kuin hidastuottoiseen metsänkasvatukseen. Kymmeniä vuosia odotella tuottavaa satoa. Kerran elämässään myy kunnon mällin ja sen jälkeen vasta tulevat sukupolvet.... yyh, liian hidasta! Paljon tuottavampia sijoituksia on olemassa ja tod hyvä niin.


    • Anonyymi

      Onneksi avohakkuut lopetetaan EU lakien voimin! Sieltä täältä "poimitut" puut saa kaataa, eikä rujoja maisemia tulevaisuudessa enää ole!
      Terveisin puiden halaaja.

    • Anonyymi

      Pitääppi myyä ennen kuin avohakkuukielto tulee.

    • Anonyymi

      Ja metsärahoilla ostan taas uuden traktorin ,Mercedes Benzin ja loput juon talvella Thaimaassa.

    • Anonyymi

      Öljylämmityksestä vaihdon vesi-ilma-lämpöpumppuun. Saan siihen valtion tukieuroja. Hieman käytin omia metsärahoja. Ei tarvitse ostaa Venäjän ja muidenkaan oljyjä. Onneksi pankissa oli metsärahoja ja omistan metsätilan.

    • Anonyymi

      Vai 70 kuutio.voivat maksaa etelä Suomessa, pikitienvarresta.mutta ei Kainuussa. Realistinen hinta voipi olla50-55 kuutio.ja siitä kun makselen verot ja metsän uudistamis menot, niin jäi käteen 15-18€ kuutio... Vai vihreätä kultaa.. polttopuuna parempi hinta.

    • Anonyymi

      Metsän uudistamiseen saa tukea valtiolta useana vuonna. Suoritetun metsänistutuksen jälkeen saa valtiolta rahaa. 2-5 vuoden kuluttua saa taas rahaa, jos ensi raivaus on suoritettu. Metsäläisiä valtio tukee hyvin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      311
      3700
    2. 208
      3019
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2574
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      171
      1355
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe