Hyytävät ajatukset

Anonyymi

Tutustuin jokin vuosi sitten erääseen keski-ikäiseen, eronneeseen naiseen. Hän on yhtäkkiä ihan tavallisen oloinen, nauravainen ja aktiivisesti touhuava nainen. Hän puhuu ummet ja lammet, ja hänellä tuntuu olevan hektinen elämä, koska ystäväpiiri on todella laaja, joskin hän ei ole kenenkään kanssa ns bestis, vaan poukkoilee sinne tänne, ja välillä unohtaa osan ystävistään pitkiksi ajoiksi. Itseasiassa hänen ystäväpiiri laajenee koko ajan, niin paljon, ettei hänen aikansa toki riitäkään jokaiselle.

Tämän takia olen alkanut ajatella, että ei tämä ole oikea parisuhde, kun nainen on käytännössä aina jossain hyrräämässä. Tavallaan parisuhdeaikaa ei ole käytännössä lainkaan. Hän toki antaa minulle tehtäviä, mitä pitää tehdä, siivota se ja se, sekä kastella kukat, tehdä sitä tätä. Sitten kun hän tulee iltayhdeksältä kotiin, niin hän ikäänkuin halveksien rivien välistä toteaa, "sulla on ollut varmaan tylsää". Välillä hän antaa suukkoja, välillä välttelee kosketusta.

Keskusteltiin joskus tästä, että ei ole oikein kahdenkeskistä aikaa. Niin hän laittaa aina leikiksi, ja alkaa vitsailla, eikä mitään hedelmällistä keskustelua synny.

Joskus hänen puheistaan tulee hyytävä olo. Esimerkiksi, joskus kysyin että miten ja miksi hänen ja exänsä parisuhde päättyi. Heillä siis yhteisiä lapsia. Hän naurahti, ja sanoi topakasti, että "mä nyt vain hyväksikäytin sitä miestä aikani, tehtiin lapset, ja päätin jo hyvis ajoin et kouluikään kun lapset tulee, niin on hyvä erota". Ilmeisesti tuo mies oli rahoittanut kaiken, mitä lapsiperheessä kuluja on. Tämä jotenkin ainakin kylmäsi minua, vaikken miestä tuntenutkaan, enkä muutakaan.

Sitten erään kerran huomasin, kuinka hän saattaa vaihtaa surumoodin sekunnissa ilomoodiin. Eräs hänen kaverinsa oli käymässä meillä, ja he itkien muistelivat kahdestaan erään yhteisen kaverinsa äkillistä kuolemaa. Hänen kaverinsa oli silminnähden järkyttynyt. Tämä naisenikin itkeä vollotti, ja ovelta lähtiessä he vielä halasivat kyyneleet silmäkulmassa. Itsekin tulin surulliseksi, kuunnellessani heidän juttujaan. Tämän ystävän lähdettyä, nainen vaihtoi kuin salamana moodia, ja aloitti naurun remakan säestämän puhelun eräälle toiselle ystävälleen, jolle alkoi pilkata tätä edesmennyttä henkilöä, naurun säestämänä halveksivalla puhetyylillä. Olin aika ihmeissäni, koska juuri hetki sitten hän oli surrut tätä edesmennyttä ystäväänsä, ja seuraavalla minuutilla alkoi halveksia ja nauraa räkättää tätä.

Jo siitäkin syystä, että olen saanut sen verran kunniallisen kasvatuksen, että edesmenneitä henkilöitä ei pilkata, ei edes vihamiehiä.

En ole näitä ottanut puheeksi naisen kanssa. Koska jotenkin hänen käytös on hyytävää ja häikäilemättömän ylimielis-narsistista. Joskin ensivaikutelma on hänessä, iloinen keski-ikäinen elämästä nauttiva kaikki huomioonottava nainen. Tuntuu vain että naamion takana on jollain tapaa hyytävä nainen.

En tiedä, pitäisi varmaan lopettaa tämä suhde jotenkin. Kun ei tämä ole edes kunnon parisuhde, koska olen enemmänkin hänen sisäkkö. Kastellen hänen kukkiaan ja tehden hänen paperilapulle kirjoittamia pieniä tehtäviä. Toki ehdin tässä elää omaakin elämää, mutta aika tylsää tämä on, ja tuntuu että hän käyttää minuakin vain hyväkseen. Ja onhan sekin kylmäävää, kun hän sanoo käyttäneen exäänsä vain hyväkseen. Eihän sellaista voi sanoa ääneen. Vai olenko hakoteillä.

Toki välillä hän yllättää, ja antaakin aikaansa, mutta se on aika harvinaista. Hänellä on tärkeysjärjestyksessä ensin hän itse, sitten kaverit, kaverin koira, siskon lapset, omat lapset, harrastukset, ja sitten vasta minä. Tuntuu että hän ei välitä omistakaan lapsista, kaverin koirakin menee usein omien lastensa edelle.

Mitä ajattelette? Onko persoonallisuushäiriötä, vai jotain muuta vastaavaa?

16

1048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nainen ei vaikuta sitoutuneen parisuhteeseen eikä suhde ole tärkeä. Ei kannata olla naisen apulainen ja tehdä lapuille kirjoitettuja askareita. Käytös on kaksinaamaista ja irvokasta, selkään puukottaja. Sellaiseen ei kannata panostaa eikä ikinä luottaa.

      • Anonyymi

        Näitä puheluita ei tietysti kuulu ulkopuolisten kuunnella mutta kysehän on erilaisista tuttavista toinen tykkäsi kuolleesta toinen ei ja sen mukaan otetaan joskus myös vitsiä väliin. Rankkoja asioita kestää paremmin mustalla huumorilla.Pitääkö sinun vahtia kokoajan tätä ihmistä mitä tekee ei tee mitä puhuu missä on tai ole. Koita älytä että myös sinua kuunnellaan ja katsotaan mitä teet puhut ja käyttäydyt. Parasta lopettaa vikojen etsintä kyttääminen ja etsiä harrastuksia kavereita.Jätä noi seksiin pakottamiset väliin koska rätti jalkojen välissä ei huvita kuule.Ja jos et halua lapsia tee sterilointi miehelle niin helppo.


    • Anonyymi

      No huhhuh, kuuntele vaistoasi.Jo tuo tärkeysjärjestys on huolestuttava.

    • Anonyymi

      Ja siis kerrottakoon vielä se, että muutimme yhteen joitain kuukausia sitten. Sitä ennen suhde oli tapailusuhde, jossa oli jo silloin ongelmana, että naisella ei tuntunut olevan koskaan aikaa tavata. Seksiä meillä oli melkein heti, ja alussa nähtiinkin varsin useasti. Suhde eteni lähinnä niin, että mitä yritteliäämmin yritin ehdottaa tapaamisia, sitä kiireisempi nainen oli. Sitten kun lakkasin yrittämästä enkä soitellut, niin muutaman päivän radiohiljaisuuden jälkeen nainen aina yhtäkkiä ehdottikin tapaamista.

      Jo tuolloin tuntui, että nainen pakeni kun yritin lähestyä, ja sitten kun olin tekemättä mitään niin nainen sitten lähestyi itse. Se ehkä jollain tapaa teki suhteesta omalla tapaa jännittävän. Juuri kun minusta alkoi tuntua, että ei tästä suhteesta tule mitään, ja luovutin, niin pian nainen soittikin takaisin ja pian oli taas kiihkeys huipussaan. Kunnes jälleen, kun aloin luulla liikoja, niin alkoi pelätä liikaa läheisyyttä.

      Jonkin aikaa olin tässä kissa-hiiri leikissä, kunnes sanoi naiselle, että ei tästä taida tulla mitään, ja toivotin hyvää loppuelämää. Nainen oli ihmeissään, ja ehdotti että jatkaisimme, ja sanoi että hän nyt vain on niin kiireinen, että ehkä ne kiireet tästä helpottaa.

      Niinpä hän ehdotti että muutamme yhteen, ja sillä tiellä ollaan. En tiedä miten siinä niin kävi, ehkä olen läheisriippuvainen tms, koska yritän kaiketi saada pieniä läheisyyden murusia, tekemällä melkein mitä tahansa. Niin muutimme yhteen, ja alussa tuntuikin, et näen naista enemmän. Mutta pian muuton jälkeen, huomasin, että hän lähtee aamu 7:lta töihin, pyörähtää töiden jälkeen nopsaa kotona, sitten menee erilaisiin harrastuksiin, kavereille, myyjäisiin, järjestötoimintaan, yms yms, ja tulee useimmiten kotiin illalla klo 21, eikä ole energiaa enää mihinkään.

      • Anonyymi

        Upee nainen liikkuu elää tekee töitä harrastaa. Voisit arvostaa häntä hän on terve.


    • Anonyymi

      Kuvauksesi perusteella on selkeästi B-klusterin persoonallisuushäiriöinen. Vaikea sanoa onko narsisti vai epävakaa pelkän tekstin perusteella.

      Se mitä hän teki exälleen tulee tekemään myös sinulle. Ja seuraavalla ukolle ja sitä seuraavalle.

      Etenkin kun olet läheisriippuvainen, olet vaarassa traumatisoitua, ja se vie elämänhalun, terveyden ja työkyvyn. Uhrille syntyy jatkuvasta vuoristoradasta traumaattinen side, josta on sitä vaikeampaa irrottautua mitä pidempään myrkyllinen suhde jatkuu.

      Epävakaat ja läheisriippuvaiset vetää toisiaan puoleensa. Mutta se ei ole terveeseen suhteeseen perustuvaa vetovoimaa.

      Hän on se joka määrää ja/tai manipuloi ja sinä miellytät parhaasi mukaan "prinsessaa".

      Ja missä hän luuhaa sen kaiken ajan kun ei ole kotona? Eiköhän muiden miesten luona.

      Tekstisi perusteella on jo ollut on offia? Ei kuulosta hyvältä.

      Tee oma päätös, mutta muista ettei yksikään nainen ole oman mielenterveyden menettämisen arvoinen.

      Käy lukemassa narsismista ja epävakaasta persoonallisuushäiriöstä vaikkapa Quorasta tai katso YouTubesta videoita ja huomaat että on paljon samaa, kuin mitä koet nyt. Samat tarinat toistuu jokaisen kohdalla.

      • Anonyymi

        Kuule et voi kytätä toista ihmistä ja vaatia kohtuuttomia kahden lapsen äiti tekee työtä ja hoitaa asioita. Hyi ilkeitä.


    • Anonyymi

      Ainakin tämä viittaa epävakaaseen persoonallisuushäiriöön narsistisen persoonallisuushäiriön sijaan: "Juuri kun minusta alkoi tuntua, että ei tästä suhteesta tule mitään, ja luovutin, niin pian nainen soittikin takaisin ja pian oli taas kiihkeys huipussaan. Kunnes jälleen, kun aloin luulla liikoja, niin alkoi pelätä liikaa läheisyyttä."

      Sinä et häntä voi parantaa eikä välttämättä terapeuttikaan. Vaatii vuosien sitoutuneen terapian.

      • Anonyymi

        Ai täs nyt on vaan kahden aikuisen ajan käytöstä kyse kun toisella on lapset niiden koulut ja muu myös tietysti koiria on vietävä ulos sehän tarkoittaa tavallisia asioita. Kukkia hoidetaan ja yhdessä voi vaikka viedä roskat koiraa ja ulkoilla. Naiset ei kuulkaa miehet voi mitenkään olla joka päivä perse levällään innokkaana kun on kuukautiset ja muutakin. Älkää nyt kaikkia haukkuko koko psykologia on jo ihan sairasta nimittelyä.


      • Anonyymi

        Mihin tää terapiaa tarvii siis eikö tämä mies ole sairas sentään. Toinen käy työssä...


    • Anonyymi

      Tehkää parannus ja uskokaa Evankeliumi. Jeesus on Herra. Nyt tänään on pelastuksen päivä.

    • Anonyymi

      Monet parit jää yhteen vaikka rakkaus loppunut lasten takia kyse on heidän hoitamisesta maksuista asunnosta sekin on ihan yleistä monet pysyy yhdessä kun lapset lähtee kotoa.Sitten alkaa oma elämä.

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista. Niin, kyllä minä töissä käyn, jos sitä joku epäili. Enkä kyttää, kunhan teen havaintoja.

      On minulla itsellä harrastuksia ja kavereita myös. Tottakai toinen saa elää sellaista elämää kuin haluaa, mutta käsi ylös joka ei ihmettelisi sitä, että toisella on rientoja käytännössä joka ikinen ilta, yhdeksään asti. Ehkä kuukaudessa saattaa olla yksittäinen ilta, jolloin hän on illan kotona, silloinkin hän usein juoruaa puhelimessa, ja kontaktia pitää hakemalla hakea.

      Eikä minulle olisi ongelma erota. Mutta kun nainen aina sanoo, että eihän tässä mikään ole pielessä, että justhan me aamupalalla juteltiin 5 minuuttia. Ja hän ei ymmärrä, miksi haluaisin enemmän ns parisuhdeaikaa.

      Työt ymmärrän, mutta jatkuvaa juoksemista eri hössötyksissä en tajua. Missään en voi naisen kanssa käydä, kun hänellä on kalenteri aina täynnä, erilaisia kissanristiäisiä. Mitään ei ehditä tehdä yhdessä, siitä tässä on kyse.

      Ja lisäksi nuo kylmät ajatuskiviot, joissa toisen ihmisen hyväksikäyttö on niinku normihomma. Ja kaikessa muussakin sellainen tietty kylmä laskelmoivuus.

      Itse käyn töiden jälkeen pari kertaa viikossa harrastamassa, usein työkaverin kanssa, pyöräilyä tai lenkkeilyä. Sitten pari kertaa kuukaudessa jotain kaveritapaamisia, yms. Siinä se.

      Sen sijaan naisella on arki aina iltayhdeksään asti menoja. Sitten viikonloppuisin hän viilettää jossain pää kolmantena jalkana.

      Mut joo, varmaan ollaan erilaisia, ja siksi ei sovita yhteen. Tarttis sellaisen naisen, jolla on harrastuksia yms elämää, mutta ei niinku kokoajan, silleen että jäis edes jotain aikaa suhteellekin. Ei kai se suhde voi toimia, jos toinen juoksee koko ajan, ja piiloutuu menojen taakse, pitää itsensä kiireisenä. Plus se kylmä ja tunteeton ajattelu tuohon lisäksi.

      Tuntuu että hän vain käyttää ihmisiä, kuin esineitä. Hän voi hylätä käytännössä kenet tahansa, jos se ei sovi hänen pirtaan. Esimerkiksi siskonsa kanssa hän katkaisi välit jostain olemattomasta syystä. Ja on myös riidoissa muutaman henkilön kanssa.

      • Anonyymi

        Kylmä ja tunteeton ajattelu viittaisi persoonallisuushäiriöön, mutta ei kyllä mielestäni muut. Se, että ihmisellä on oma elämä ja paljon menoa ei tarkoita, että hän olisi persoonallisuushäiriöinen. Jos olisi, todennäköisesti eläisi sinun kauttasi ja valittaisi tuosta kaikesta sinulle ja syyttäisi sinua, vaikka olisi itse siihen syyllinen. Ei toisinpäin.


    • Anonyymi

      No jos on jäänyt edesmenneen kanssa jotakin selvittämättä ja sattunut jotakin traumaattista niin kyllä siitä saa puhua. Kunniakulttuuri on ehkä miesten keksimä, että heistä ei sanottaisi mitään negatiivista mitä he ovat perheelleen mahdollisesti tehneet. Mutta jokaisella on oikeus käsitellä omat traumat ja myös puhua siitä mitä joku läheinen on tehnyt väärin. Meitä naisia kuitenkin arvostellaan koko ajan äiteinä miten suoriudumme ja olemme kunniakkaita vain jos taivuimme passaajan muottiin. Mulla ex just sellainen mies, että mitään negatiivista ei saisi kenestäkään koskaan sanoa vaikka se ihminen olisi ollut aika isosti vaikuttamassa jonkun elämään. Yritän katkaista jotakin myrkyllistä mallikäyttäytymistä ja sitä varten joutuu kertomaan myös avoimesti niistä perheen peikoista. Se ei tarkoita sitä kuitenkaan, että sitä edesmennyttä haluaisi nähdä vain huonossa valossa. Toisten tunteita ei voi määrätä tai päättää miten sen edesmenneen on kokenut. Hän on saattanut tehdä jonkin väärän teon mitä toinen joutuu käsittelemään eikä pysty heti suremaan. Ja miten on kasvatettu. Onko kasvatettu missä ja miten saa itkeä. Itse ainakin pystyn säätelemään hyvin tunteitani siten, että esim. vihan tunteet voin kääntää lämpöiseksi ja positiiviseksi. Se ei varsinaisesti ole mielialanvaihtelua. Mutta tuo, että hän kertoo käyttäneensä jotakin hyväkseen on kyllä huolestuttavaa ja hyytävää. Hänkö sanoi noin ihan suoraan? Se on se osuus tekstissäsi mikä kyllä saa karvat pystyyn. Toisaalta olen tavannut miehiä, jotka haluavat itse maksaa kaiken ja sitten pettyvät jos tuleekin ero. He ikäänkuin kuvittelevat, että jos maksaa niin omistaa silloin naisen kuin esineen. Saa päättää sitten kaikesta ja sitä hierotaankin naisen naamalle tasaisin väliajoin. Mullakin on muutamasta vastaavasta miehestä kokemusta. Ex mies oli just sellainen joka väitti, etten ole laittanut rikkaa ristiin. Todellisuudessa olin maksanut omat laskuni aina ja omat lainani myös. Hän maksoi asuntolainaa yksin, mutta hän myös sai asuntomme erossa enkä vaatinut häneltä siitä yhtään rahaa. Hän siinä käytti minua hyväkseen kotipiikana, jota sitten vähäteltiin. Mitään negatiivista ei saisi sanoa kuten kertoa miten molempien suvussa on alkoholismia. Tosin korkeantoiminnan eli pystyy töihin. Hän pitää hirmu pahan sitä, että esim. lapsemme hoitaisi omaa sairauttaan terveellä tavalla ja oppisi lievittämän sterssiä muutenkin kuin alkoholilla. Kenestäkään ei saa sanoa mitään rehellisesti paitsi minusta tietenkin saa sanoa ja mulle saa sanoa mitä vaan. Eri säännöt eri ihmisille. Toisista saa sanoa ja toisten kulisseja varjellaan hyvinkin tarkkaan. En tiedä, mutta jos itselle tulee hyytävä olo niin sitten pysyisin kaukana enkä ottaisi mitään riskejä. Kyllä se oma intuitio osuu joskus oikeaan ja kyseessä voi tosiaan olla joku joka käyttää hyväkseen. Vaikea sanoa osaako hän säädellä tunteita hyvin ja on niihin hyvin yhteyksissä vai onko kyse nopeista mielialanvaihteluista. Meillä oli vasta peliryhmässä nainen, joka kehuskeli miten joku ihminen oli hänelle vain "työkalu". Odottelin jonkin aikaa ja nainen lensi ryhmästä ulos onneksi.

    • Anonyymi

      Minä en lähe ottamaan kantaa, onko persoonallisuushäiriöinen. Voi ollakin. Jos on; sinä et voi häntä muuttaa. Jos ei ole; silti sinä et voi häntä muuttaa.

      Selkeästi et kuitenkaan ole onnellinen hänen kanssaan. Lähe kylmän viileästi menemään. Eihän hän edes huomaa, että lähdit kerran on aina menossa. Mistä huomaisi? Kun tiskit on tiskaamatta? Jos olet herrasmies, niin voithan jättää pöydälle avaimen ja ruusun kera lapun; "Kiitos yhteisistä vuosista! Terveisin sisäkkönne Mies Senniminen (ja tilinumeron, mihin voi maksaa irtisanomisajan palkan)"

      Ole tiukka. Kaipaat rakkautta ja kumppanuutta, häneltä et niitä saa. Elä tuhlaa elämääsi tai sinusta tulee lopulta kuivakan kirpeä ikävä ja pahantuulinen väpättävähuulinen pappa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe