SYVÄJOHTAMINEN POISTANUT VARUSMIESJOHTAJIEN TOIMIVALTUUDET

Anonyymi

Lukekaa Perussuomalaisen puolueen nettilehden Suomen Uutiset 20.06.22 julkaisema tärkeä kirjoitus siitä kuinka syväjohtaminen romuttaa joukkojemme taistelukyvyn.
Julkaisu löytyy hakusanalla Perussuomalaiset ja puolueen alkusivulla, vasemmassa yläkulmassa uutiset.

9

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Todella hyvä vastine joka muistuttaa asioiden oikeasta laidasta ja siitä, että jos ei ole kokemusta johtamisesta ei välttämättä kannata esim. yllämainitun kirjoittajankaan kommentoida johtamistyyleistä :)


    • Anonyymi

      Jääkärikomppanian päällikkö Aku Saarelainen hehkuttaa pelkästään pv:n johdon harhakuvaa. SYVÄLTÄJOHTAMINEN, joka on nykyisen Vesa Nissisen opin todellinen sanontamuoto on ollut jo sen verran kauan puolustusvoimissa, että nykyiset komppanian päälliköt ovat kokeneet omana varusmiespalvelusaikanaan pelkästään em. opin.
      Saarelainen käyttää nimimerkissään @sulkahattu mainintaa. Ymmärtääkö hän edes, että ennen kun oli opistoupseerit ja kadettiupseerit, ”sulkahattu” oli haukkumatermi kaadereille. Opisto kesti noin 3v ja kadettikoulu 4v. Kaaderikoulussa kuitenkin aika käytettiin paljolti turhaan pöytä ja tanssitapojen yms. sulkahattutoiminnan harjoitteluun! MPO lakkautettiin ja opistoupseerit ahdistettiin nurkkaan koska he olivat todellisia taistelujoukkojen johdon osaajia.
      Nyt Suomen Uutisten artikkelista yritetään kehittää narratiiviä, että se vaatisi simputuksen palauttamista puolustusvoimiin. Jokainen artikkelin lukenut ymmärtää, että asia ei näin ole. Kuri, järjestys ja tottelevaisuus ovat armeijan perusta. Niitä ei syväjohtamisella saavuteta, sillä vapaaehtoinen, esimiehen kunnioittamiseen perustuva käskyjen noudattaminen onnistuu vain alun muodollisella arvovallalla, jonka puolustusvoimat ovat poistaneet varusmiesjohtajilta.
      Siviilistä tulee monenlaisia alokkaita ja joka tupaan mahtuu motivoitumattomia henkilöitä, jotka huomaavat heti, että ryhmänjohtajalla ei ole mahdollisuuksia puuttua häiriköintiin. Miten Saarelainen alikersanttina älyllisesti stimuloisi tai inspiroisi motivoivasti henkilöä, joka on ottanut tehtäväkseen tuvan ryhmähengen muodostumisen torppaamisen ja ärsyttää/tekee ryhmänjohtajansa tehtävät mahdollisimman hankaliksi?!
      Vastaus nykypäivänä: ilmoitus kurinpidosta vastaavalle kantahenkilökuntaa kuuluvalle. Esitutkinnat ovat aikaa vieviä ja ennen kaikkea alikersantista tulee alaisilleen kuva ”kyvyttömästä kantelijasta”, koska ei itse ole saanut kuria johtamaansa ryhmään.
      Kuten artikkelin lopputekstissä todetaan: syväjohtamiskoulutuksen saaneille tulee todellinen järkytys, kun sodan ensimmäinen laukaus ammutaan! Näin se on! SYVÄLTÄJOHTAMIS oppien mukaisesti koulutetut joukot ovat kurittomia, joutuvat pakokauhuun ja pakenevat, jos niitä edes rintamalle asti saadaan. Helppo se on Saarelaisen leikkisotien tuloksia arvioida, mutta yksikön päällikkönä lienee itsekin tietävän totuuden!
      Harvoin kaksi henkilöä ovat saaneet maallemme niin paljon pahaa aikaiseksi kuin Nissinen ja Simola. Pv:n komentaja kuuluu samaan kastiin ja tietää, että todellisilla, vakaumuksellisilla upseereilla on paljon raskauttavaa sanottavaa ja jopa paperilla osoitettavaa hänestä. Isänmaa uhrataan urakehityksen tieltä.
      Nyt VARUSMIESJOHTAJAT kirjoittakaa, kommentoikaa syvänjohtamisen laajoja haittoja ja jakakaa tietoa Suomen Uutisten artikkelista. Jokaisen vm-johtajan tulisi lukea se! Kritisoikaa mätää järjestelmää, sillä asiat muuttuvat!

      • Anonyymi

        Asiantuntijoida esiintyvät ihmiset, jotka tuskin edes ymmärtävät, mitä syväjohtaminen on. Äksiisinomainen harjoittelu rangaistuksineen on mennyttä aikaa, eivätkä sen tulokset ole ikinä olleet hyviä.

        "syväjohtamiskoulutuksen saaneille tulee todellinen järkytys, kun sodan ensimmäinen laukaus ammutaan!"

        Kirjoittaja kertoo oman vilkaan mielikuvituksensa tuottamia satuja. Lapsellista.


    • Anonyymi

      Sama pätee lastenkasvatukseen, kun selkäsaunottaminen kiellettiin niin saatiin aikaan pilalle menneitä sukupolvia . Miten kurittomasta lapsesta voi tehdä kunnon kansalaisen ilman herra Koivuniemen komentoa, ei mitenkään, tuloksena on sekopäisiä veganisteja, joille ei edes viina maistuu.

      • Tarkoitatko että nämä nykyajan nuoret jotka ovat vastuussa mm. uusista teknologianalan yrityksistä ja muutenkin kykenevät tekemään töitä joka on riippuvainen älystä ja ajattelusta on jotenkin pilattu?

        Mielenkiintoinen käsitys ja onneksi et ole ollut päättämässä asioista.


      • Anonyymi

        Asia on erittäin tärkeä ja ajankohtainen. Kaikki ymmärtävät, että kasarmille saapuu alokkaita hyvin eri tahoilta. Jotkut ovat innokkaita toisen ääripään ollessa taas täysin epämotivoitunut. Yksi syvänjohtamisen keskeisistä virhearvioista on se, että kaikki olisivat intomielisiä, kuria ja järjestystä haluavia henkilöitä heti portista sisään astuessaan. Ryhmänjohtaja ei pysty näyttämään ammattitaitoaan tai jopa johtajaksi sopivaa persoonaansa yhdessä tai kahdessa viikossa. Kaikella on oma aikansa!
        Edellä mainitusta syystä arvomerkkeihin pohjautuva, muodollinen johtaminen on ja tulee olemaan armeijan perusta! Kun muodollisella esimiesasemalla on luotu pohja, ryhmä tottelee johtajaansa ja on oppinut tuntemaan hänet myös persoonana. Tällöin hyvän (ei syvän) johtajan ollessa kyseessä alaiset alkavat nähdä esimiehensä esimerkillisenä, ammattitaitoisena rehdin kurin omaavana henkilönä ja osana ryhmää! Silloin muodollinen arvovalta siirtyy sivummalle muiden tekijöiden noustessa tärkeämpään rooliin. Tähän ei kuitenkaan PÄÄSTÄ ilman alun muodollista arvovaltaa.
        Simputus ja kova, mutta rehti kuri ja alaisista huolehtiminen ovat kaksi eri asiaa. Lukekaa ajatuksella Perussuomalaisten Suomen Uutisten artikkeli ja jakakaa sitä eteen päin. Lisäksi kannattaa kuunnella artikkelissa haastateltavan pitkäaikaisen ammattiupseerin ja PS- poliitikon, A. Westerholmin puhe. Se löytyy hakusanalla Perussuomalaisten puolueneuvoston kokous ja kohdasta: 3:42:32.
        Tähän keskusteluun täytyisi saada juuri kotiutuneita tai palveluksessa olevia varusmiesjohtajia!!
        Syväjohtaminen on romuttanut vakavasti taistelukykyämme. Vielä on mahdollisuus muutokseen, mutta asialla on kiire!


    • Simputtaminen, höykyttäminen, kasarmin siivoaminen ja manoveerääminen paraatikentällä on halpaa, joten sitä myös tehtiin, kun ei ollut rahaa.

      Nykyään Puolustusvoimilla on paremmin rahaa tehdä sitouttavia ja motivoivia harjoitteita ihan aseiden ja taisteluajoneuvojen kanssa maastossa ja kentällä, joten varusmiehetkin ovat sitoutuneempia ja motivoituneempia.

      Sanalla sanoen parempia sotilaita kuin me vanhat ikäluokat, jotka ilmeisen kateellisina seuraamme nuorten touhuja.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      112
      2495
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      449
      1864
    3. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      103
      1546
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      27
      1468
    5. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1423
    6. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      346
      1335
    7. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1329
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      201
      1167
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      53
      1139
    10. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      225
      1061
    Aihe