Pyllyverance-mönkijä löysi Marsista roskan

Anonyymi

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaksoisviestinnän mestareita ja sosiaalista manipulaatiota!

      Monet ovat nauraneet Arto Paasilinnan kirjoille, eli kirjojen moniselitteisille ja monimerkityksellisille oivalluksille ja sanakäänteille. Arto oli kotoisin Lapista. Savolaisia on usein luonnehdittu vertauskuvien mestareiksi ja sanataitajiksi. Sekä hyvässä, että pahassa.

      Tunnen molemmat kulttuurit ja olen tullut siihen toteamukseen, että Suomalaisen kaksoisviestinnän kehittyneimmät versiot ovat Lappilaista perua. Sen sijaan, että puhuttaisiin suoraan asioista, puhutaan vertauskuvin tai arvostelun ja luokittelun kontekstit rinnastaen niin, että kuulija on ymmärtänyt vertauksen tai kehyskertomuksen tarkoittavan hänen itsensä arvostelevaa luokittelua, vaikka joko vastakohtaisuuksilla tai muilla sekä verbaalisilla sanomisilla, että sanomatta jättämisillä, niin, että suorassa teksti- tai sanatulkinnassa ei sanojaa tai viestittäjää voida mistään syyttää. -Kierous piilee juuri kaksoismerkitysten moniselitteisyyksissä ja negatiivisen viestin ja luokittelun piilottamisissa hiukan näsäviisaisiin, kontekstuaalisesti vinoutuneisiin, totuutta naiivismin kautta vääristäviin ja stereotypioita sisältäviin, mutta ”syyttömiin” pahan puhumisiin toisista ihmisistä.

      Voin ehkä myöhemmin kertoa joitakin esimerkkejä elävästä elämästä ja tuosta kierosta puheenparresta, jossa kuulija asetetaan moraalisesti, eettisesti tai uskonnollisesti arvostelun kohteeksi. -Negatiivisia arvioita itsestään avaamaan pyrkiviä tavoitteellisia loukkauksia. Viestin vastaanottajan annetaan välillisesti ymmärtää, että hän ei kuulu porukkaan ja, että kuulijan tai viestin vastaanottajan on tehtävä viestittäjän vaatimia tekoja tullakseen hyväksytyksi porukkaan.
      Erityisesti olosuhteissa, joissa toisen luokittelu palkitsee omaa erityisasemaa kuvitellun ”oikeamielisyyden me-verkostoissa” muukalaisia ja ”kuviteltuja filistealaisia” vastaan, kaksoisviestintä nähdään keinoksi eriarvoistaa samankin ryhmän sisällä eri ihmiset, jotka ovat ns. ”me-terveitä” ja niiksi, joita ei tervehditä ryhmälle tyypillisin sanakääntein.

      Joissakin tapauksissa se voi ylittää henkisen pahoinpitelyn kynnyksen ja aiheuttaa paitsi henkistä pahoinvointia, myös leimatuksi tulemisen ja syrjäytymisen ihmiselle tärkeimmäksi koetusta sosiaalisesta verkostosta, luulojen perusteella. Viestittäjän kuvitelma omasta paremmin ymmärtämisestään ja olettamiensa tulkintojen oikeutuksesta toisesta ihmisestä, saa aikaan hyvinkin alkeellisten ajattelumallien kautta kuviteltua ”totuutta”, joka ”oikeuttaa” eriarvoistamaan ryhmän ja joukon jäseniä ja työntämään hänet ulos. Härskeintä on tuossa viestinnässä ylimalkainen viittaus siihen, että ainahan sitä itsekin kokee itsensä monesti epäonnistuneeksi. Määrittelemättä mitä se tarkoittaa käytännössä. Ylimielinen asenne voi näkyä myös viestittäjän vetoamisessa asemaansa ja perehtyneisyyteensä. Siihenkin kaksoismerkityksellisellä sanataiteella. ))

      Tuosta käytöksestä ovat kaukana jalojen periaatteiden korkeimmat ulottuvuudet rakkaudesta ja anteeksi antamuksesta. Se on läpinäkymätön muuri niiden välillä, jotka retorisesti puhuen ylimalkaan esittävät, että kaikkihan ovat pois poikenneet ja kelvottomiksi tulleet… Mutta samaan hengenvetoon omien luulojen kautta toisesta ihmisestä, tietämättä todellisuutta hänestä ja hänen elämästään, ollaan valmiit luokittelemaan hänet negatiivisella stigmalla ja leimalla. Vain alistumalla väärin tulkitsijan ”oikeaan totuuteen hänestä”, riippumatta siitä, mikä on oikea totuus, hän voi saavuttaa ”kaksoisviestinnän mestareiden klubin jäsenyyden.”

      Olen kymmeniä kertoja vieraillut Saksassa. Siellä mm. juristit nauraen rehvastelivat sillä, että saksankielen monimerkityksisyys on niin vaikeaa ymmärtää, että ulkomaisten on mahdotonta tietää, mitä saksalainen tosi asiassa tarkoittaa sanoessaan tai muuten viestittäessään. Tuo kaksoisviestinnän taito ei siis ole pahan käytössä vain meillä. Sillä hallitaan tehokkaasti, luokitellaan ja arvotetaan erityisen negatiivisin tarkoitusperin ja tavoittein kanssaihmisiä ja lähimmäisiä ihmisille merkityksellisimmissä suljetuissa yhteisöissä. Sillä harjoitetaan henkistä vakivaltaa, jota ei voida todistaa!

      Onneksi on olemassa esimerkiksi sydämen kristittyjä, jotka eivät ole saaneet tuomion henkeä, vaan rakkauden ja raittiuden hengen. (Raamatusta). On hyvin tärkeää ymmärtää kaksoismerkitysten ja vihjailevien luokittelujen vahingolliset seuraukset sekä yksittäisille ihmisille, että seurakunnalle. Suora puhe rakennettuna rakkauden kaksoiskäskyllä, avaa henkisiä ja hengellisiä lukkoja ja rakentaa rauhaa ja anteeksiantamuksen sekä armon ilmapiiriä.

      Armo on Raamatun mukaan terveellinen opettaja. Jeesuksen opetukset vertauksilla on aivan eri asia kuin kaksoismerkitysten käyttö ihmisiä kiireesti ulos työntävissä ja luokittelevissa merkityksissä, konteksteissa ja käyttötarkoituksissa.

    • Anonyymi

      Ei tietenkään voi käyttää, jos se ilmenee Raamatussa kielteisesti?
      Ihmisukossa vain paikka on hukassa.
      Kristityille asia e ole kielletty, lahkoille kuulemma on?

    • Anonyymi

      VOI TOKKIISA, kaikesta sitä syytetään uskovia ! Onko jo jutuista pulaa !?
      Pylly on aina ollut pylly, jokaisella omanlaisensa, sekin on yksi osa Luojan luomistyöstä ihmiselle ja oma tarkoitus tuollekin "elimelle" !!
      Tuo pidempi selostus, "vastaus" siis saatu aikaiseksi tuosta aloituksesta, taisi olla tuon aloittajan jatko "romaani" !?
      Sopiva aihe näin juhannusaatolle !! Voi ihme ja kumma, näitä "kirjailijoita" täällä. !!

    • Anonyymi

      Olisin päässyt ko. luotaimen pääsuunnitteluinsinööriksi, mutta koska luotaimen nimeksi valikoitui nuin ruma sana, niin uskovaisena jouduin kieltäytymään tehtävästä.
      Taivaspaikan takia on hyvä pitää tiukka linja näissä asioissa!

    • Anonyymi

      Meillä sitä kutsutaan pyllyveranssiksi ja ruttoveranssiksi. Jälkimmäinen on yleistynyt käytössä, vaikka itse pidän pyllyveranssia, tai peppuveranssia parempana nimenä.

      • Anonyymi

        Meillä päin sitä on kutsuttu Peputtimeksi. Sillä peputetaan, eli juksataan kansaa. Koko juttu on keksitty pepusta, eli ei ole todellista lainkaan. Miksi sille annettiin niin ruma oikia nimi?
        Peputin on lievempi ilmaisu... ja eihän tätä peputinta siis ole olemassakaan. Maa on litteä ja Marssi on tähti ja suklaapatukka.


    • Anonyymi

      Koko pyllyverancse on keksitty juttu. Ei sitä ole olemassa, eikä se kaiva mitään mistään. Ensinnäkin maa on litteä. Toisekseen Mars on pelkkä tähti taivaan kannella.

      • Anonyymi

        Kyllä. Maa on litteä! Siitä on lukuisia todisteita, kuten Nooan aikanen vedenpaisumus. Pallomaassa paisumus ei ois voinu toteutua, sillä minne ylimääränen vesi ois valunu


    • Anonyymi

      Pyllyveranssi on joutava harhautetyökalu niin ku Tentaclessa aikoinaan. Ei toimi ja systeemit tökkii. Ei pyllyveranssi vain voi toimia!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      5
      1217
    Aihe