Voisikohan olla nivelreumaa 18 vuotiaalla

Anonyymi

Moi. Olen 18 vuotias miehenalku. Minua on vaivannut 3 vuotta lihasten ja nivelten särky. Sitä on vaikea kuvailla mitä särkee. Sormia ainakin ja pohjelihaksia ja polvea. Kävin lääkärissä pari vuotta sitten ja lääkärit huomasivat minulla yliliikkuvat nivelet. Laittoivat oireet yliliikkuvien nivelten piikkiin ja fysioterapeutti antoi venyttelyohjeita. Laboratoriokokeita otettiin myös niissä ei silloin näkynyt mitään poikkeavaa. Särky on semmoista että koko kehoa särkee tai ainakin siltä se tuntuu. Jalat sormet ja kaikki tähän asti toiminut niinkuin pitää.

6

55

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Reuma ei katso ikää, siis voi tulla missä iässä tahansa.
   Sinulta on kuitenkin otettu kokeita, eikä niissä ole näkynyt mitään.

   Tosin olen itse sitä mieltä, että ei reuma välttämättä näy alkuvaiheessa verikokeissa, koska joskus, kun jollain reuma todetaan, niin sanotaan, että on jo aika pitkällä, huolimatta siitä, vaikka olisi jo aiemmin ( ennen toteamista ) kokeita tehty.

   Yksi vaihtoehto saattaisi olla nivelrikko, sekään kun ei välttämättä liity ikään tai ikääntymiseen, vaikkakin taitaa olla ikääntyvien ihmisten " kansansairaus ".

  • Anonyymi

   Harrastatko paljon liikuntaa? Voiko olla rasitusta? En tiedä miten venyttelet yleensä, mutta varsinkin ylipitkiä venytyksiä ja ääriasentoja kannattaa välttää. Sillä nimittäin saa paikat todella kipeäksi, itsellä kävi niin. Tutkiinko sinulta verikokeissa myös natrium. Minulta otettiin 7 pulloa verta ja tutkittiin paljon eri tulehdusarvoja sekä natrium arvot . Minulla natrium oli liian matala ja lihasten nykimistä ja särkyä paljon. Siitä menen vielä lisätutkimuksiin. Lihakset ihan tukossa ihan pienestä.
   Minulla on myös ollut epämääräisiä kipuja ympäri kroppaa.
   Pohjelihaksen kireys vaikuttaa muuten polveen ja polvi voi tuntua kipeältä. Minulla oli nimittäin juuri pohjelihas jumissa tuosta sivulta. Pohkeet meni aivan juttujaan ja polvia särki.
   Mutta ilman kuvantamistutkimuksia ei voi tietää onko kyseessä nivelrikko. Olen ostanut poronluuliemijauhoa jonka pitäisi olla hyväksi nivelille. Minulla nivelissä rahisee, mutta ikääkin on 40v.

  • Anonyymi

   Nivelten hyvänlaatuinen yliliikkuvuus on tavallinen syy nivelkipuihin ja laaja-alaisiin särkyoireisiin. Diagnoosi varmentuu nivelten yliliikkuvuuden testauksella. Yliliikkuvuuteen liittyvät oireet voivat vähentyä iän myötä. Näin sanottiin netissä. Yleistä nuorilla naisilla mutta ihan hyvin voi koskea myös miehiä.

  • Anonyymi

   Itsekin mielenkiinnolla odotan vastausta tähän.
   Perheenjäsenellä myös samat vaivat. Eli kroonista lihas- ja nivelkipuja ja huomattavaa lihasjäykkyyttä. Käynyt useasti vuosien aikana lääkärissä, mutta ainoa hoito on grammaset pamolit. Fysioterapeutti määräsi myös kuminauhajumppaa ja venyttelyä.
   En tiedä "liikkuvista nivelistä", mutta nuorena hän oli hyvin notkea.

  • Anonyymi

   Oletko jo käynyt fysiatrin puheilla? Jos et ole, niin varaa aika tai pyydä lähete ym. Fysiatri on juuri se erikoislääkäri jonka alaa on juuri tuollaiset tuki-ja liikuntaelimistön sairaudet esim. lihas-ja nivelkivut.
   Tavislääkärit vain määrää lääkkeitä ja fysioterapiaa ja fyssarit antaa jotain kuminauhajumppaohjeita.

   • Anonyymi

    No niin tekee se fysiatrikin, ei ne mitään poppamiehiä ole nekään.
    Liikettä ja lääkettä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halpa on lapsen henki

   "POHJOIS-KARJALAN käräjäoikeus on antanut torstaina tuomionsa 4-vuotiaan lapsen kuolemaa koskevasta tapauksesta. Sebast
   Joensuu
   332
   5951
  2. Riikka Purra-leikkuulauta, hyvää huumoria vaiko räikeän mautonta pilkantekoa kansalaisia kohtaan?

   "Riikka Purra vitsaili leikkaamisesta – puisessa leikkuulaudassa viesti" https://www.is.fi/politiikka/art-2000010263746
   Perussuomalaiset
   233
   1515
  3. En olisi voinut kuvitella

   Surullisempaa päätöstä kaikelle mitä meidän välillä ikinä oli kuin se, että päätit ghostata. Nyt tiedän miten helppoa su
   Ikävä
   145
   1331
  4. Kivaa karkauspäivää

   Ystäville ja miksi ei ystävän oloisillekin. :)
   Ystävyys
   223
   1312
  5. Alexander Stubb presidenttipuheessaan: "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa"

   "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa. Tulemme näkemään niin vallan alueellistumista kuin epäpyhiä liitt
   Maailman menoa
   114
   1013
  6. Käteismaksuihin lisättävä 10 % + 2 eur palvelumaksu

   Alla muutama esimerkki, kuinka ostosten loppusummaan lisättävä palvelumaksu kannustaa siirtymään pois kalliista ja hitaa
   Maailman menoa
   232
   858
  7. Mä rakas niin

   haluaisin nähdä sut kun olet mun mielessäni kaiken aikaa. Ja meillähän on sitä yhteistä menneisyyttäkin. Minun suojeluse
   Ikävä
   36
   837
  8. Mitä uskollisuus sinulle merkitsee?

   Vai onko se uskollisuus sinulle tilanne kohtaista. Siis kun toinen pettää niin anteeksi antamatonta mutta kun itse petät
   Ikävä
   100
   816
  9. Elämässä harmittaa jos

   Asioita jää sanomatta tai välit jäävät huonoiksi.
   Ikävä
   50
   786
  10. Olen päättänyt luovuttaa meidän suhteen

   Aika on osoittanut, että et ole lähtenyt selvittämään asioita vaikka tarjosin siihen kuin tarjottimella mahdollisuuden.
   Ikävä
   21
   712
  Aihe