Kukahan Raamatussa viittasi tämän tästä kirjoituksiin? Näin on kirjoitettu!

Anonyymi

On selvää, että jos ihminen EI TIEDÄ mihin hän uskoo, niin hän uskoo silloin ihan mihin sattuu, hän horjuu sinne, mihin häntä manipuloidaan.

Tietämättömyys Jumalan sanasta ei ole suinkaan hyve, vaan erittäin vaarallinen harhaoppi.

Ps. 40:4 (40:5) Autuas se mies, joka panee turvansa Herraan eikä käänny ylpeiden puoleen eikä niitten, jotka valheeseen eksyvät!

Moni sanoo ettei usko mitä Raamattu sanoo, mutta tosiasiassa tämä sanoja ei TIEDÄ mitä Raamattu sanoo.

Matt. 21:42 Jeesus sanoi heille: "Ettekö ole koskaan lukeneet kirjoituksista: 'Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi; Herralta tämä on tullut ja on ihmeellinen meidän silmissämme'?

Ap. t. 17:2 Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista,

Ap. t. 18:28 Sillä hän kumosi suurella voimalla julkisesti juutalaisten väitteet ja näytti kirjoituksista toteen, että Jeesus on Kristus.

6

104

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Täysin Jeesuksen ajan kirjanoppineista tietämättömät kirjoittelevat kirjanoppineista.
   Ei pitäisi kirjoitella asioista joista ei tiedä mitään.

   Juutalainen Sanhedrin
   Juutalaisen uskonnollisen elämän johtajiston muodosti Sanhedrin (suuri neuvosto), johon kuului 71 jäsentä. Sanhedrinia johti aluksi ylimmäinen pappi, mutta vuoden 191 eKr. jälkeen Sanhedrinia johti Nasi(hepr. prinssi). Nasi tarkoitti klassisessa hepreassa prinssiä, mutta nykyisin sana merkitsee presidenttiä. Sanhedriniin kuului siis ylimmäinen pappi, pappien päämiehet, vanhimmat, Jerusalemin ylhäisöä (saddukeukset) ja kirjanoppineet (farisealainen osa).

   Sanhedrinissa oli koolla sen ajan teologit, ...

   ****) ... jotka eivät kuitenkaan tunnistaneet Jeesusta Messiaaksi
   ja samoin he olivat kumonneet Jumalan sanan perinnäissääntöjensä tähden.

   Heidän teologiansa perustui ihmisten perinteisiin, ei Jumalan sanaan ja siksi he eivät tunnistaneet Herraa Jeesusta ja myös siksi he kumosivat Jumalan sanan opetuksillaan. He luulivat opetustaan Jumalan sanan opetukseksi, mutta sitä se ei ollut, sillä he opettivat ihmisten laatimia uskonnollisia perinnäissääntöjä, eli ihmisoppeja.

  • Anonyymi

   Sanhedrinin valtarakenne (hierarkia)
   Sanhedrin koostui pääasiallisesti papistosta (aatelisto) sekä saddukealaisista. Saddukeuksilla oli Sanhedrinissa äänten enemmistö. Saddukeuksilla oli valta-asema Sanhedrinissa.

   Saddukeukset
   Saddukeusten mielestä liika Jumalan lain korostaminen oli liioittelua ja siksi halusivat keskittää oman toimintansa ihmisten luonnollisten ja maallisten arvojen vaalimiseen, jonka seurauksena he polkivat jalkoihinsa Jumalan sanan (laki) opetuksen. Saddukeukset taistelivat farisealaisuutta vastaan eikä saddukeukset halunneet taipua rabbiinisen farisealaisuuden lain määräyksiin ja vaatimuksiin. Saddukeukset pitivät farisealaisten vaatimusta erittäin vastenmielisenä, että koko elämän tuli olla lain palvelemista. Saddukeukset eivät siis lainkaan halunneet tuntea kirjoituksia (Jumalan sana), vaan he kumosivat kirjoitukset sekä antoivat sille oman merkityksensä, joka oli sopiva heidän korvasyyhyynsä. Saddukeusten korvasyyhy oli mitoitettu ja sovitettu sopimaan yhteen ihmisen lihan halujen, nautintojen ja toiveiden mukaan.

   Saddukeukset toimivat halukkaasti yhteistyössä Rooman miehittäjien hallinnon kanssa sekä he olivat suopeita hellenistisen ajatusmaailman kannattajia. Saddukeukset olivat oman aikansa ”liberaaliteologeja.” Saddukeukset eivät uskoneet ylösnousemukseen; he uskoivat sielun kuolevan ruumiin kanssa; he uskoivat että elämää ei ole kuoleman jälkeen; he eivät uskoneet enkelien olemassaoloon; he uskoivat ihmisen vapaaseen tahtoon (ihmisen tulee elää kuten itse haluaa, eikä Jumalan sana saa määritellä kuinka tulisi elää).

   Fariseukset
   Fariseukset olivat juutalaisten uskonnolliskansallinen puolue. Farisealaispuolueen päätehtävänä oli vanhinten perinnäissääntöjen noudattaminen jokapäiväisen elämän pienempiä yksityiskohtia myöten. Fariseukset eivät kunnioittaneet Jumalan sanaa, vaan vanhinten perinnäissääntöjä, joiden he luulivat olevan Jumalan sanan opetusta, mutta joka oli kuitenkin ihmisoppia, ei Jumalan sanaa.

   Vanhimmat
   Vanhinten perinnäissääntöjen laatijat olivat lainoppineita, jotka olivat vanhimpia, joiden tehtäviin kuului Jumalan käskyjen julistaminen kansalle. He olivat kuitenkin kumonneet Jumalan sanan perinnäissääntöjensä tähden. Vanhimmat opettivat ihmisten perinteinä Jumalan sanana ja näin he harhauttivat kansaa luulemaan, että he opettivat Jumalan sanaa, vaikka he opettivat opetuksensa vastoin Jumalan sanaa.

   Kirjanoppineet
   Kirjanoppineet olivat rabbiinisia opettajia, joiden tehtävä oli tutkia ja opettaa kirjoituksia (Jumalan sana). Heistä tuli Israelin kansan juristeja ja teologeja. Kirjanoppineet muodostivat uusia opetuksia Jumalan sanasta, jotka kumosivat Jumalan sanan opetuksen vääristäen Jumalan sanan opetuksen merkityksiä. Kirjanoppineiden jotkut opetukset menivät liiallisuuksiin ja siksi he keksivät kiertoteitä käskyillensä, että opetusta voitiin noudattaa kiertämällä itse opetus. Kirjanoppineet tutkivat ahkerasti Raamatun sanoja ja he antoivat sanoille ja kieliopille oman perimätiedon (kirjanoppineiden teologia), joka toimi myös pohjana heidän opetuksilleen, jotka olivat kuitenkin Jumalan sanan vastaisia.

   Alussa kirjanoppineiden teologia oli suullista perimätietoa, jossa he selittivät Raamatun kirjoituksia.Babyloniassa juutalaiset kirjanoppineet aloittivat Talmudin teon noin. 500 eKr. Talmud on juutalaisten kirjanoppineiden Raamatun selitys, jossa kirjanoppineiden perinnäissäännöt asetettiin yhtä päteviksi kuin Raamatun sana (Jumalan sana). Kirjanoppineet ovat myös tehneet Targumin, joka on arameankielinen Raamattu, johon on laitettu selittäviä lisäyksiä ja legendoja. Kirjanoppineiden työ johti myös Kabbalan syntymiseen. Kabbala on juutalainen perimätieto, traditio, joka on salaista tietoa, joka perustuu Raamatun sanan tutkimiseen sanojen ja niiden lukuarvojen perusteella, joissa on salaista (kätkettyä) tietoa.

  • Anonyymi

   Pitää siis tietää MISTÄ kirjoittaa.

   Vihan ja halveksunnan tunteisiin pohjautuva panettelu tunnistamattomana, jota tietämättömät täällä harrastavat, on lähinnä säälittävää suunsoittoa, jolla nämä henkilöt purkavat vihaansa ja suuttumustaan uskosta Kristukseen ILMAN TEKOJA vanhurskaiksi tulleille Jumalan lapsille.

   Viha ja pettymys onkin luonnollisia tunteita lain alla taapertaville raukoille. Taivaan toivossa ja helvetin pelossa ponnistellaan, - yhtäältä kieltäymysten suossa, toisaalta röyhkeinä tunteettomina synnin tekijöinä, Jeesukseen uskovia panetellen.

   • Anonyymi

    Itse ainakin yritän ottaa vaitosta mallia.


  • Anonyymi

   Minä olen saanut syntini anteeksi karitsan veren ja elävän veden kautta joka vuotanut kristityn sydämeltä!

   En tarvitse sinun kirjaoppiasi!

   8vuotta olin elävän seurakunnan ulkopuolella ja opiskelin kirjoja, koskaan ei Pyhä Henki laskeutunut päälleni asumaan, vaan nyt kuin elävän seurakunnan sisään kävin portista ja karitsan veren kautta, nyt on laskettu Jumalan rauha ja puhdas omatunto ja Pyhä Henki päälle, ja Pyhä Henki muistutti tulla tänne kirjoittamaan olin jo nukahtamassa mutta rauha laskeutui päälleni, ja siitä tiesin, että nyt joku tarvitsee opetusta, ei Pyhä Henki turhaan tule Ihmisen tykö! Vaan lähetääkseen sanoman jostakin!

   Sanomaa et tosin tiedä mutta uskon että joku tarvitsee sanaa!

   Ja haluan sanoa sinulle, EI sinua pelasta kuollut usko, kuollut kirjain, kuollut oppi, kuollut viisaus, jokin järkiviisaus jumalansanasta!

   Vaan sinun pitää tulla elävän karitsan veren ja veden lähteelle! Siellä vuotaa elävä syntien anteeksi antamus ja silloin synnit ei saada anteeksi vain omaan järkeen niin kuin nämä kirjanoppineet

   Vaan elämän vesi se virtaa niin kuin kristallin kirkas virta sydämestä sydämeen ja se huutaa ja se todistaa ja se puhdistaa ja se vapauttaa iloon ja rauhaan asti! Ja se huutaa syntien anteeksi antamuksesta!
   Ja Jumalan rauha se lasketaan Israelin lasten päälle jotka ovat Jerusalemissa pysyneet eli seurakunnan yhteydessä! Heidän päällensä lasketaan voima ja heidät puetetaan korkeudesta häävaatteisiin! Ja ne on Kristuksen häävaatteet!

   Niitä häävaatteita ei ole näillä kirjatoukilla ja kuolleen uskon tunnustajilla, he muka uskovat ja muka tuntevat mutta heiltä puuttuu elävä Jeesuksen Kristuksen häävaate!

   Ja jos he nyt tulisivat hääsaaliin niin he kävisivät siellä alasti ja häpeän kanssa, umpisokeat tosin eivät osaa hävetä koska eivät näe!

   Mutta sinä joka näet, tule Jerusalemiin, tule elävän seurakunnan helmaan, ja ole siellä siihen asti että sinut puetetaan elävällä ja totisella häävaatteella ja voimalla korkeudesta niin kuin kirjoittu on heistä jotka Jerusalemissa pysyvät Israelin lasten helmassa heidät puetetaan voimalla korkeudesta!

   Iankaikkisesti Aamen!

  • Anonyymi

   Mani-mani-manipulointi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   106
   4516
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   17
   1628
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1062
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   71
   909
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   894
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   351
   795
  7. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   752
  8. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   720
  9. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   148
   712
  Aihe