Vitara 1.4S: Ahtopainnet vai laatikko

Anonyymi

Meillä on tollainen -18 vuoden Boosterjet Vitara. Kun sillä lähtee liikkeelle, niin tuntuu että se oikein ryntää. Ajattelin, että se johtuisi automaattilaatikosta mutta voisi kai se olla vanhan liiton 'turbopotkukin'.

Lähinnä mietin, onko tuossa laitteessa jotain tunnettua vikaa vai onko tuollainen ylenpalttinen pirteys peräti laitteen ominaisuus?

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Off-topic:

      -"Käyttäjän vaatimuksia" seuraavalle autolle joskus viisi vuotta sitten:

      -pienehkö kulutus = pienehkö auto kahdelle henkilölle
      -maineeltaan vähävikainen
      -(momentinmuunnin) automaatti (vene & traileri merestä tarkat peruuttelut ja pyörittelyt ahtaissa paikoissa traikku perässä.
      -neliveto edellisen ja yleisemminkin ahkeran eräjormailun johdosta muutenkin kuin vene perässä.

      Kun variaattoria ja kaksoiskytkintä ei oikein kukaan suositellut vetohommiin, jossa koukkupaino mitataan välillä yli 85% saakka, niin automaatiksi valikoitui perinteinen ja luotettava ja kestävä momentinmuunnin. Kun Vitarassa ja kait yleisestikin Suzukeissa nelivetosysteemi on keskimääräistä pikkuautoa monipuolisempi ja Youtuben perusteella ristiriipunnat jne. näyttivät sujuvan kilpailijoita paremmin, alkoi härmistymään mikä merkki ja mikä malli seuraava tulisi olemaan.

      Huolimatta varsin laajasta koeajelusta ainakin viidellä eri Vitaralla ja myös todella hankalissa keliolosuhteissa live-elämä tuotti silti yllätyksen. Yllätys oli positiivinen ja johtui siitä, miten hemmetin hyvin kaikki on toiminut ja yli ennakko-odotusten. Aikaisemmin olen kertonut kokemuksista vetää vene Vitaralla Suomen läpi Inarille, homman vaivattomuus yllätti silloinkin.

      Veneen kiskominen aikaisemmin keskikokoisella etuveto-farkulla vierailla rampeilla oli aikaisemmin suurempi kuin pieni jännäämisen paikka. Kumia kärysi ja kytkin joutui koville, samalla kun pelotti sanooko se joku päivä sopimuksen irti. Se, miten eleettömästi täsmälleen sama traikku venepaketti nousee Vitaralla merestä, on vanha muistaen edelleen hämmästelyni aihe.

      Yksi luotto-marjapaikoista on himppasen ohuesti hoidetun metsäautotien päässä ja matkalle sattuu vielä aivan hemmetinmoinen mäki. Kerran aikanaan pääsi kaatosade yllättämään ja takaisin tullessa mäen kiipeäminen sateen pehmentämällä tiellä etuvetoisella oli enempi rallimainen suoritus vauhtia äärimmillään pitämällä. Uutena samassa paikassa hiukan saman tyyppisissä olosuhteissa vasiten stoppasin rinteen pahimpaan paikkaan ja lähdin liikkeelle. Vaikutti sille, ettei yksikään rengas edes yrittänyt ruopaista sillä kertaa.

      Kuten sanottu jo usein, yhteenkään aikaisempaan autoon en kokonaisuus huomioon ottaen ole ollut niin tyytyväinen kuin Vitaraan olen ollut. Ainoa asia, jonka kanssa joutuu hiukan säätämään l. kaatamaan takapenkin selkänojia, on edellistä farkkua pienemmät tavaratilat.
      -

      Avaajalle:
      - Ykkönen on Vitarassa varsin tiuhaan välitetty ja liikkeelle voi hyvin lähteä kakkosvaihteella. Automaatin tietokone ei anna tehdä mitään vahingollista ja normilähtö on pehmeämpi kun viiksestä neppaat suoraan seuraavan vaihteen eli kakkosen. Vastaavasti raskaskin kuorma lähtee kevyesti liikkeelle ykkösvaihteella. Taajamissa kärrin tai traikun kanssa pidän Sport-modea valittuna.

      • Anonyymi

        Okei, eli tuo 'ylenpalttinen terhakkuus' on ominaisuus... pitäisi käydä koeajamassa samanlaista jossain, mutta sadan kilometrin säteellä ei ole yhtään samanlaisia kaupan.

        Olen tässä kohti asiasta kiinnostunut, koska kaupoista on vielä alle 6kk.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe