Pärinämaket

Anonyymi

Kävelen töistä kotiin iltamyöhäällä Puistolan kautta. Nyt kesäaikana on mopopojat ajelemassa pitkin Puistolan kävelyteitä ja vauhtia piisaa. Vaaratilanteita voi syntyä, kun letkassa mennään pakari päristen. Joku näyttää taitojaan ja vetää suoralla niin lujaa kuin moposta lähtee. Järki hoi pojat!! Alueella on asutusta, varmasti häiritsee asukkaita tuo huudatus ainakin öisin. On kuultua sekin, että päiväsaikaan on samanlaista ja ulkoilijat joutuu väistelemään näitä mopoilijoita. Tavat kunniaan, vaikka nuoria ja intoa täynnä tunnutte olevankin. Vanhempien olisi kyllä hyvä lapsiaan ohjeistaa asioista.

19

1741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Rekisteri ylös ja soitto välittömästi 112, jos olisi poliiseja lähettyvillä. Näin itse toimin ja kehotan muita toimimaan samalla tavoin. Kameralla kannattaa kuvata, niin helpottaa todistamista oikeudessa ja poliisin esitutkintaa.

    • Anonyymi

      Illalla lenkillä ollessa, nuori mopopoika keuli vauhdilla Sampolan edessä. Se on tuo suora Supermarketin edestä hiekkatietä pitkin jatkaen oikea rallisuora näille mopopojille. Hyvä kyllä tuo rekkarin ylösottaminen, kannatan, jos vain kerkiää. Luulisi, että Sampolan kameran kuvakulma osuu tuohon väylälle myös. Saisiko betoniesteitä tuohon hiekkatielle? Joskus ajelleet mopoilla tuossa pesiskentälläkin. Nuoruus on vauhtia mutta rajansa lie kaikella touhulla.

    • Anonyymi

      Taitavia nokan nostatuksia.Välillä joku poika vedättää nokka pystyssä viinakaupalta juvantien risteykseen . Aika pärinä

    • Anonyymi

      -60 luvulla oli jo pärinäpoikia ja ei ollu kypäriä päässä, sanottiin myös lättähatuiksi, kiva muistella sitä aikaa

    • Anonyymi

      Kohta loppuu taas tämä joka vuotinen ilmiö. Pakkaset tulee ja mopopojilta paleltuu naperot jalkojen välistä, muuttuu sinertäväksi, kipristelee ja sitten mopo jää talliin. Keväällä kun pienen tatin pää saa taas normaalin värin paleltuman jälkeen, mopot kaivetaan esille ja syksyllä taas sama uusiksi.

    • Anonyymi

      Johan se pärrääminen on alkanut. Tännään pari nuorta poitsua tuli vastaan Puistolan alueella pikkumopoilla, kyllä siinä kaasuteltiin ja mopo ties missä asennossa ja poikakin...jotta järki hoi. Vauhtia oli kyllä liikaa, jotta kerran kun liukas tie livauttaa, niin tiiä kenen päällä ovat vai kävikö heille itelleen huonosti. Talvi on vielä ja pojat vaan mopoja jo virittelee. Eikö ne vanhemmat jo jotain tuohon sano vai onko se vapaa kasvatus Juvallekin kiiriny. En ymmärrä.

    • Anonyymi

      Apinamopolla mokomat.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jaksaa jullit taas pikkumopoillaan Puistolan teitä kurruuttaa ja kentällä ajella, nytkin koko ilta ja yömyöhä. Monkeypojat, järjetöntä huudatusta. Eikö noita jätkiä saa kukaan enää ruotuun? Päivällä keulitaan ajotiellä. Mopojen kyydissä jopa kolme jannua. On se hienoa. Kivaa voi olla, mutta eikö näille vois tehdä oman hiekkalaatikon mahdollisimman kauas kirkonkylästä? Sais ihmiset nukkua rauhassa.

    • Anonyymi

      Soittakaa poliisit eli 112. Niin minä toimin jos minua häiritsee jotkut räkänokat. Saattavat ajella humalassa ja huumaantuneena,s se kannattaa aina sanoa poliisille jos joku ajaa oudosti.

    • Anonyymi

      Onpa epävireisiä mopoja kun rutkuttavat taas tuossa Puistolassa. Viritettyjä on moni mopo. Yksi päivä kirkolla ajoi nuori poika mopollaan reippaasti yli sallitun nopeusrajoituksen, ei tainnu 70 km/h riittää kun ujelti menemään. Keulitaan ajotiellä jopa. Hyvä jos poliisit tulis arki-iltanakin vähän seurailemaan tilannetta ja koululle mopotsekkausta tekemään.

    • Anonyymi

      Tuas päristää ja joka ilta myöhään pieni mopotossun rutkutin pitkin puistolaa..vedättää niin että tienoo kaikuu. Tainnu piä jo paleltuu junnulta. Eikö vanhemmat puutu kun nuoriso keskellä yötä ja välillä todella myöhään päristävät Puistolassa. Pieni musta mopotossu on kyl viritetty äänistä päätellen. Ja kokoa on..kun kyytiin mahtuu useampikin jannu....🤣

      • Anonyymi

        Kyllä saisi nuo mopopojjaat tappaa kun tuolla mankimopoilla luisuttelevat poikittain hyvä ettei jää suton alle jaa saa taas hävetä silimät päästö ku oman kylän pojat taas lähteny soveltaan. Voi älyhoi älä jätä, eikö näitä apinoita kukaan kasvata


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä saisi nuo mopopojjaat tappaa kun tuolla mankimopoilla luisuttelevat poikittain hyvä ettei jää suton alle jaa saa taas hävetä silimät päästö ku oman kylän pojat taas lähteny soveltaan. Voi älyhoi älä jätä, eikö näitä apinoita kukaan kasvata

        Siis auton.
        Viitaten edelliseen kirjoitusvirheeseen. Kun tässä pöhnässä näitä kirjoittaa.


    • Anonyymi

      Näin vanhempana ohjeistin poikaani tästä asiasta että eivät menisi letkassa. Vierekkän mielummin jos haluavatte ajella kyseisellä reitillä.

    • Anonyymi

      Puistola pärinät alakanneet. Joka helevetin ilta tuota kurruutusta kuuluu, jollai on huonokäyntinen mopo ku ei pysy käynnis. Ja jäbät vinguttaa Puistolan hiekkatietä, pesiskentällä, asfaltilla, ja sotkevat paikat. Eikö kunta voi asentoo kameroita jotta koko Juvan kansa näkköö ketkä siellä kurruuttaa. Nii se o muuallai. Joskus oon männä kuluman takkaa kahtommaan ja kyllähä nuo autotki tietää ketkä amiskat ja kotipijjaat siellä illat asustelloo ja Savonlinna suoralla kaasua antavat...se o ko joku sielt etteen hyppee, ol se elukka tai immeine, nii huonost käyp Kävi illast ostamas ruokoo kotväele niin eikö se rämä mopo kaahaile kirkola kaupan eessä kaver kyyvissä ja iliman rekkaria kaahattaa.. viritetty romukasa. On se kyl polliisit puuvettävä kirkolla kahtommaa tuota touhuva, rekkaria ylös vuan immeiset. Eikä toimi autoissa vilikut, ei oo takavaloja, helemapellit paukkuu ko musa huutaa. Kyl vanhempienki pitäs kahtoo millä se nuoriso liikkuu ja mitä tekköö..sit siihe puututtaa ko sattuu vähä isomp osuma jolleki.

      • Anonyymi

        Kannattaa muuttaa jonnekin syrjäkylälle, mikäli näiden kyttääminen on ainoa elämäntehtävä. On se nyt kamalaa kun pari mopoa ajelee muuten kuolleella kirkonkylällä, jossa ei ole enää mitään eloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa muuttaa jonnekin syrjäkylälle, mikäli näiden kyttääminen on ainoa elämäntehtävä. On se nyt kamalaa kun pari mopoa ajelee muuten kuolleella kirkonkylällä, jossa ei ole enää mitään eloa.

        Se on sinun mielipide, asunet siellä syrjäkylällä. Kylällä edelleen asuu ihmisiä. Tuskinpa nuoria kukaan kyttää, mutta ihmisillä on silmät päässä Juvallakin ja kuklokin toimii. Kuuluu kirkolla kyllä aika selvään kun viritetyillä ja huonokuntoisilla autoilla ja mopoilla vedätetään ilta toisensa jlk. Samat autot ja mopot. Vanhemmat sais pikkusen seurata jälkeläistensä touhuja kylällä. Turvallisuusriski niin ympäristölle kuin nuorille itselleen ovat nuo huonokuntoiset autot ja mopot. Sais poliisi ratsata noita. Kyllä ajelee nuoriso autoillaan aika kovaa kirkon alapuolellakin ja ent Salicon suoralla.


    • Anonyymi

      Kylä on kuollut, mutta joku vain kusipäitä pentuja siittää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe