Tuli ajat joita emme olisi halunneet

Sanna pääministeriä koittelee...

Fortumin osake rojahti – arvosta haihtunut tänä vuonna yli 13 miljardia euroa, Suomen valtiolle karu luku. Ja lisää on haihtumassa.
Kun pääministeri ns "ylin juoman laskija" joka hoitaa valtion firmoja, niin jää historiaan tämä aikakausi synkkänä.




Varmaan Sanna haluaisi haihtua ilmaan, ja manannut ettäkaikkeen sitä pitikin haluta.
Se on kuin työ mikä tahansa, jota arvotellaan jälestä miten hyvin tehnyt vaikka olisi aikaakin mennyt, ei sitä jos hutiloiden tekee, ja jää keskeneräiseksi.
Se on kuin työ mikä tahansa, jota arvotellaan jälestä miten hyvin tehnyt vaikka olisi aikaakin mennyt, ei sitä jos hutiloiden tekee, ja jää keskeneräiseksi. Kuten nyt näyttää monet asiat jää keskeneräisiksi. Mutta demokratia juuri sitä että iitä jatketaan mihin edellinen eduskunta ja hallitus jäi. Jos vain painottaa edellisen hallituksen tekemisiä, eikä oikein omia saada jenkaan, niin se huonolla mallilla asioiden kanssa. Täälläkin näkee miten edellisten hallitusten tekosia arvostellaan, mutta nyt heillä monilla omat hallituksessa, niin TEHKÄÄ PAREMPAA. Se on nyt teillä vasemmisto-vihreät ja keskusta valtikka käsissänne. Mutta näyttää ns "vihreä siirtymä" olevan nyt hallaa toiminnoille, kun Venäjä jäi sivuun runsaine energioineen.
Nyt pitää kitkutella omineen niin maataloudessa kuin energiassakin, kuten monella muullakin alalla. Nyt pitää katsoa eteenpäin miten tullaan toimeen edes kohtuullisesti. Antaisin joillekkin palstalla ohjeen, että alkakaa tekin syytöstenne sijaan katsomaan eeenpäin miten näistä haasteista selvitään MPP ehkä järkevämmän oloisena PÄIVITÄ TIETOJASI, älä katso nurkan taakse taka-aikaan,
siltä ei apuja tule, Neuvostoliitonkin hajoaminen jo niin kaukana, ja uudet tuulet terrorivaltiona päällä.

Menen henkilökohtausuuksiin, tiedän ettei kohde siinä pahaa näe.
Nimittäin ajoin juuri pojan luota, ja näytti Kapikin katsovan naisten jalkapalloa kun telkkari välkkyi ikkunan lomitse, sanoinkin vaimolle, että sitä mekin päästään katsomaan. Minusta; ja vaimo todistaa samaa että naisten pelit on mielenkiintoisempia, kun miehillä jo niin raakaa ammattilaisuutta kuin jääkiekossakin. Ajoimme siitä kartanon kautta kaupunkia kohti.

Hyvää jalkapallo loppu iltaa, tai yötä.

14

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuo tuli jostain näppäin painalluksesta kahteen kertaan. Haitanneeko ?
      "Se on kuin työ mikä tahansa, jota arvotellaan jälestä miten hyvin tehnyt vaikka olisi aikaakin mennyt, ei sitä jos hutiloiden tekee, ja jää keskeneräiseksi. "

    • Fortum on tietysti tehnyt ratkaisujaan bisnespohjaisesti eikä siinä mitään, jos valtio ei omistaisi puolta Fortumista. Siksi omistajaohjaus on kaikkein tärkeintä juuri Fortumissa ja Nesteessä, jotka ovat energia-alan yrityksiä. Jälkeenpäin voi sanoa, että Fortum on ottanut liian suuria riskejä ja melko lailla Venäjä-painotteisesti. Fortum investoi suoraan Venäjälle, sitten Fortum osallistui Fennovoima-hankkeeseen ja viimeinen niitti oli Venäjä-riippuvaisen kaasun päällä istuneen Uniperin ostaminen. Omistajaohjausministerin tehtävänä luulisi olevan se, että valtionyhtiö ei saa ottaa liian suuria riskejä. Nyt voidaan nähdä, että Fortum lisäsi jatkuvasti juuri Venäjä-riskiä ja nyt se sitten kostautuu.

      Nyt tietysti pitäisi löytyy jokin tie tästä kriisistä pois. Tappiota tulee varmasti, mutta toivottavasti ne rajataan jo nyt tulleisiin eikä oteta lisää. Suomen valtion intressissä ei ole rahoittaa saksalaisten kaasunsaantia, minkä vuoksi Fortum voisi huolettaa päästää Uniperin konkurssiin. Saksan valtio ei taas anna Uniperin mennä konkurssiin, joten heidän pitää keksiä jokin ratkaisu. Fortumin kannalta Uniperin pilkkominen olisi unelmaratkaisu. Kaasu ja kivihiili Saksan valtiolle ydinvoima sekä uudistuvat Fortumille. Ydinvoimaa Uniper omistaa ymmärtääkseni Ruotsissa.

      Nykyinen hallitus ei tietenkään voi muuta kuin yrittää minimoida vahingot, mutta hallituksemme ei ole nyt ainoa osapuoli tässä sotkussa. Se mitä tästä pitää ottaa opiksi, ettei enää koskaan lisää Venäjä-riskiä mihinkään. Saksassahan on harjoitettu todella typerää energiapolitiikkaa, minkä seurauksena Saksasta on tullut erittäin Venäjä-riippuvainen. Tämän virheen korjaaminen ei onnistu silmänräpäyksessä.

      Olen itsekin suuri naisten jalkapallon fani. Naisten pelit ovat paljon mielenkiintoisempia kuin miesten. Naiset ovat vähemmän fyysisiä, jolloin pelillinen taito pääsee paremmin esille. Espanjan peliä on nautinto katsoa, samoin Ranskan. Veikkaan nyt nähdyn perusteella, että Ranska voittaa tällä kertaa mestaruuden. Näiden lisäksi Saksa, Englanti ja Ruotsi ovat niin hyviä, että joku niistäkin voi olla mestari. Englannin hyökkäyskolmikko Mead-White-Hemp on esiintynyt todella vakuuttavasti ja peliä ovat rakentamassa Lucy Bronze ja Fran Kirby, niin maaleja syntyy kuin liukuhihnalta. Valitettavasti arpaonni on sellainen, että ekalla pudotuspelikierroksella vastakkain osuvat Englanti ja Espanja, jotka voisivat olla ihan loppuottelussa eli toinen kovista putoaa jo liian aikaisin pois.

      • Anonyymi

        Kepu halusi miellyttää sekä vessapaperin suurkuluttajia saksalaisia että Tehtaankatua. Saksalaiset saisivat metsäteollisuuden tuotteet muualta mutta menköön.


    • Anonyymi

      Mennään NATOon ja asetetaan Venäjä boikottiin.
      Haistakaa huilu!

    • Juha Sipilä pääministerinä aloittaessaan otti vastoin yleisesti hyväksyttyä käytäntöä itselleen valtionomistusohjausministerin paikan, josta joutui luopumaan yleisen painostuksen takia, aloitti hän, siis Sipilä, useita aivan taksilain kaltaisia järjettömyysoperaatioita.
      1. Hoito- ja hoivakotien kurjuus ja suoranainen nälkä.
      - Taikasana oli ja on Itsevalvonta, - vailla mitään viranomaisvalvontaa. Se oli ja on lainvastaista, mutta kauan tämä SIPILÄN keksimä laittomuus kesti. Tämä Sipilän kupru tuotti mittaamattomasti kärsimyksiä hoidokeille, mutta valtavat tuotot hoivakotien omistajille.
      2. Sipilä myi valtavan määrän Valtion omistuksia eri yrityksissä ja sijoitti ne juuri fossiilisen energian alalle. JUURI SELLAISILLE MISTÄ KYMMENIEN MILJARDIEN TAPPIOT TULEVAT.
      - Taikasana oli "Taseet töihin."
      Olet äärimmäisen epärehellinen ja tyhmä kepuloinen.

    • Anonyymi

      Marinin hallitus pistää kaiken vituiksi.
      Kaikki jo toimiva ja hyvä romutetaan.

      • Anonyymi

        Kuinka tyhmäksi sinä vielä paljastutkaan? Perhon Ekikin teki omat johtopäätöksensä.


    • Anonyymi

      Tervehdys taas ! Rannassa ollaan pikku apulaisten kanssa, ja laitellaan toista pesällistä koivuklapeja kiukaan pesään. Nyt saunan lämmitys on hyvin kansainvälistä, on Prahasta, kuin Sveitsistäkin ja Ukrainasta. Mutta, vaikka näin monista maista, silti pääosin Suomella tullaan toimeen, kaksi lasten lasta, ja he pitäneet huolen että vanhuksiensa kotimaata osataan myös puhua. Mutta 9v tyttö Ukrainasta jo osaa vähän Suomea, ja lisää oppii kaiken aikaa, kun ennätti jo koulussakin olla ennen lomia. Äitinsä kyllä sitten Englannista kääntää kun sen tarve noin yleisesti. Tuossä iässä kielet tarttuu mieleen hyvin.

      Fiksu aloitus ja fiksu pidempi vastaus. Mutta joillain vaikeuksia olla palstalla haukkumatta, mm Osmiun76, ja tämä tunkiojannu. Opetelkaa tekin ns "talon tavoille"
      Ollaan keskustan palstalla, fiksusti kirjoittavat nyrpistelee teistä, pilaatte koko vasemmiston kannanotoillanne. Ei olla nyt jossain vasemmiston illoissa joissa räikeät huutelot on poikaa. Sitä voi kun tekin pinnistätte kirjoittaa asiastakin jota elämme, turhaa me kaivellaan kovin menneitä, vaikka sekin on sallittua -kylläkin.
      Meillä nyt maan hoidossa kyllä haasteita, ettei tarvittaisi omia kotikutoisia siihen haitaksi. Annetaan valtiojohdon nyt hoitaa haasteellisia asioita, joista juuri uutta mainitakseni ministeri Tuppurainen on Saksassa haasteelliseen Fortumiin liittyen, ja tiedän että myöskin pääministeri Marin ollut yhteydessä Saksan liittokansleriin.

      Täällä ollut kansaivälinen kesä jota yhä jatkuu. En malta olla mainitsemasta Jaskaa
      joka meidän kaikkien silmäterä, ja kyllä Jaskakin niin tykkää lapsista. sillä ratsatelevat vuorotellen kun Jaska käymässä täällä. Jaska on on naapurin aasi. Jaska ja meidän koira kuin paita ja peppu myös. Jahas, nyt peltia saa jo kiinni, kuudelta saunaan enesimmäiset.
      Jäänyt enemmänkjin tavaksi tämä "kuuden sauna" se vain tuntuu olevan sellainen päivän pääte.

      Näillä sanoin, hyvää keskiviikon saunaa sinnekkin, joka vielä tätä harrastaa keskiviikkoisin, joka ennen -muistelen- oli traditio.

      • Anonyymi

        "Ollaan keskustan palstalla, fiksusti kirjoittavat nyrpistelee teistä, pilaatte koko vasemmiston kannanotoillanne."

        Muistapas persupölhö pankkomajuri itse nuo sanasi, kun seuraavan kerran alat taas homotella palstalla.


    • Anonyymi

      Korjaan; kun aloitin kirjoituksen klo: 16.25.ja päätin juuri, ettei ihmetellä aikapoikkeamaa. kun kävin tästä muuallakin välillä.

    • Anonyymi

      Kiitos kepu Lintilän ja kepu Sipilän.

      • Anonyymi

        Kohta nousee ruokakin lisää, Sipilä vielä piti halpana, että kiitos.


    • Anonyymi

      Kun vielä Ruotti lakkauttaa ydinvoiman, on keput kusessa. Kunhan saisin elää edes nähdäkseni Kepulandian lopun.

      • Anonyymi

        Suomessa jaetaan sähköä kaikille, ei tarvetta olla kepu.
        Käsittämätön on lestaa huutrava kirjoituksesi.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe