Spekulointia vl: n ja rauhansanalaisten tms. yhdistymisestä

Anonyymi

Ajoittain esiintyy kirjoituksia, miksi vl: t ei yhdisty esimerkiksi rauhansanalaisten kanssa. Jos joskus niin kävisi, allekirjoitettaisiin samalla iso opillinen epäkohta (joka toki on muutenkin havaittavissa). Tuon tason päätöksen tekisi, tai ainakin asiassa aktiivisena toimijana vl:n osalta olisi SRK. Kun tällä hetkellä vl:en mielestä rauhansanalaisilla ei ole pyhää henkeä, johdattaisi SRK jäsenistönsä, siis jolla kullakin on omakohtainen usko, yhteen vääräoppisten kanssa. Näiltä kysymättä.

Ja miksikö se epäkohta on havaittavissa. SRK määrittelee mikä on syntiä, ohi Raamatun. Silloinhan sellaisen opin kannattajalla ei usko ole omakohtainen.

7

326

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pikkuesikoisuudessa on varmasti niitä joka haluaisi yhdistyä vanhoillislestadiolaisten kanssa ja niitä joka ei missään tapauksessa haluaisi. Rauhan sanan puolella isoin este on että ei ole keskusyhdistystä joka voisi päättää uskovaisten puolesta. Lähetysyhdistys Raunan sanalla on vain henkilöjäseninä.

   LFF:ää askarruttaa tällä hetkellä kysymystä kuuluako kirkkoon tai ei, joten ei ole aikaa pohtia suhdettaan vanhoillislestadiolaisiin, vaikka se ratkaisisi LFF:n vaikein ongelma joka on pappispula.

   https://www.kyrkpressen.fi/nyheter/60033-rapport-oppnar-for-laestadiansk-kyrka.html

   Mutta lähempää yhteistyötä vanhoillislestadiolaisten kanssa luulen että kaikki pikkuesikoiset haluaisivat.

  • Anonyymi

   me liberaalit kokkolan rauhansanalaiset emme halua yhdistyä SRK:N kanssa.

  • Anonyymi

   Vaikea sanoa milloin tuo tapahtuu, mutta nyt jo elävä evankeliumi on alkanut siirtymään täältä muualle.

   Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.

   Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, Herra, jolloin minä lähetän nälän maahan: en leivän nälkää enkä veden janoa, vaan Herran sanojen kuulemisen nälän.
   11. Katso, ne päivät tulevat, sanoo Herra, Herra, että minä lähetän nälän maan päälle; ei nälkää leivän perään, eli janoa veden perään, vaan Herran sanan kuulemisen jälkeen,
   12. Silloin he hoippuvat merestä mereen, pohjoisesta itään; he samoavat etsien Herran sanaa, mutta eivät löydä.


   Tuossa ei ole kyse siitä että kaikki raamatut olisi kadonneet tai etteikö löytyisi hengellisyyttä

  • Anonyymi

   Eivät tule yhdistymään, mutta jonkin verran vl:iä on siirtynyt rauhansanalaisiin. Toisaalta vaikka näin onkin käynyt, ei rauhansanalaisten määrä ole juuri kasvanut, koska siellä maallistuneemmat jäävät kokonaan toiminnasta sivuun. Minun ystäväperhe siirtyi rauhansanaan ja nyttemmin kun juttelin heidän kanssa, niin eivät ne koe enää itseään mihinkään ryhmittymään kuuluvaksi. Sanoivat, ettei heidän tuntemansa muut rauhansanalaisetkaan liiemmin eläneet uskosta. Eli sattuivat tuntemaan heistä vain lähinnä niitä maallistuneempia kavereita.

   • Se on totta että liberaaliset rauhansaanalaiset luopuvat uskosta. Jopa siinä määrin että toiminta kokonaan on kuihtunut kasaan niillä paikkakunnilla missä liberalismi on päässyt valloille. Jäljellä jäävät konservatiivit mikä jo alkaa näkyä toiminnassa. Tämän vuoden suvijuhlat olivat hyvin perinteiset. Ihan kuten LFF:n seurat.


  • TÄHTIRYHMÄ

   Kyllä minun mielestä pitäisi käydä yhdistymisneuvotteluja pikkuesikoisten kanssa. Ainakin ruotsinkielisten pikkuesikoisten parissa on kiinnostusta.

  • Anonyymi

   Aikanaan erilleen lähteneet ryhmät pysyvät omina ryhminään. Vl on vain itseensä keskittynyt liike, johon tuskin kukaan aikuinen liittyy. Elävää yhteyttä Kristukseen näissä kaikissa liikkeissä tulisi etsiä. Nythän nämä useimmat lestadiolaisryhmät ovat ainoastaan tiettyä tapakulttuuria harjoittavia, suuruuteen sairastuneita joukkoja.
   Mistäkö sairaan suuruuden voi todeta? Siitä kun aletaan määrittelemään ketkä taivaaseen pääsevät ja ketkä eivät, - aivan kun tämä olisi ihmisten tehtävä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   194
   10033
  2. 600
   2686
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   132
   1678
  4. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   95
   1117
  5. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   85
   1026
  6. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   946
  7. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   250
   789
  8. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   206
   758
  9. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   39
   751
  10. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   358
   671
  Aihe