Nagualistinen tietoisuuskäsitys

Anonyymi

Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0559)

Tietoisuus-käsitteelle on kirjallisuudessa annettu hyvin monia erilaisia määritelmiä, mutta jos tietoisuus määritellään kokemuksellisuudeksi; mikä mielestäni vaikuttaa järkevältä, niin oleellista on pyrkiä jäsentämään sitä kokemuksellisuutta ja silloin ainakin seuraavat tietoisuuden aspektit ovat jäsentämisen kannalta relevantteja.

A) "Laajuus", eli tietyn ajanjakson sisällä, tietyn eliön tiedostamien ja toisistaan kognitiivisesti erottamien asioiden määrä, jota voidaan luonnehtia myös kompleksisuutena.
B) "Syvyys", eli tietyn ajanjakson sisällä, tietyn eliön tiedostamien asioiden tiedostamisen intensiteetti, eli subjektiivinen vaikuttavuus.
C) "Laatu", eli tietyllä hetkellä, tietyn eliön tiedostettavaa tiettyä asiaa luonnehtiva laatu; liittyen ns. kvaliaan; eli kokemuksellinen, ns. muuhun usein ainakin näennäisesti palautumaton tai ainakin osin siis ns. ortogonaalinen vaikutelma.
D) "Taso", eli tietyn eliön tietyllä ajanhetkellä omaavan tietoisuuden yleinen taso sen "laajuuden", "syvyyden", ja "laadun" perusteella karakterisoituna.
E) "Potentiaali", eli tietyn eliön kyky tiedostaa em. aspektien suhteen; yhteensä, koko elämänsä aikana.

Jos tietoisuutta tarkastellaan Carlos Castaneda:n esittämän nagualismin näkökulmasta, joka mielestäni on erittäin selväjärkinen ja käytännöllinen näkemys ja toimintatapa, niin keskeisiä selittäviä käsitteitä ovat: 1) emanaatiot, 2) kokoomapiste ja 3) ihmisen muotti. Koska kyseisissä kuvauksissa kuitenkin siis käytetään kyseisen tradition mukaisia käsitteitä, niin selitetään tässä niiden yhteyksiä alussa listattuihin aspekteihin.

1) Emanaatiot ovat nagualismin mukaan todellisuuden perusta ja vaikka niiden kielellinen luonnehdinta onkin aina väistämättä puutteellista ja osin harhaanjohtavaakin, niin Castaneda:n opettaja on silti luonnehtinut niitä siten, että ne lähinnä muistuttavat äärettömän pitkiä värähteleviä säikeitä ja että niitä on lukemattomia ja että jokainen niistä on äärettömän energian lähde. Vain osa niistä kuitenkaan on tyypiltään tietoisia ja elävien olentojen tunnusomainen piirre on nimenomaan tietoisuus. Ihminen ei tyypillisesti tiedosta yksittäisiä emanaatioita, mutta esim. nagualismin eräänä tavoitteena on niiden systemaattinen tarkastelu kurinalaisella ja hallitulla tavalla.

2) Kokoomapiste puolestaan on sellainen yksittäisiä emanaatioita paljon kompleksisemman tason energeettinen rakenne, joka luonnehtii niitä eliön emanaatioita, jotka energisoituvat; kuhunkin tiedostamistapahtumaan liittyen. Tämä voidaan ilmaista myös siten, että ihmisen kulloinenkin tietoisuuden tila vastaa kokoomapisteen kulloistakin sijaintia. Nagualismin mukaan tietoisuus on seurausta siitä, että; yksittäisen emanaation osalta, sen ns. suppea-alainen (paikallinen) ja ns. laaja-alainen (ei-paikallinen) osa yhdistyvät, mistä seuraa se, että energia virtaa tuolloin siitä laaja-alaisesta osasta siihen vastaavaan suppea-alaiseen osaan; tuottaen yksittäisen tietoisen alkeiskokemuksen. Kaikki erilaiset todellisuuskäsitykset saman lajin sisällä ovat käytännössä seurausta kokoomapisteiden erilaisista sijainneista.

3) Ihmisen muotti puolestaan on sellainen vielä paljon kompleksisemman tason energeettinen rakenne, joka luonnehtii sitä, että mitkä emanaatiot ovat alunperin ryhmittyneet yhteen siten, että esim. kustakin ihmisestä; "lajityyppinsä edustajana", on muodostunut sellainen, millainen se on. Käytännössä, kaikki ihmiset koostuvat samantyyppisistä emanaatioista tai ainakin erojen havaitseminen tässä suhteessa on erittäin vaikeaa, koska suurin osa emanaatioista on tiedostamattomia [jatkuu...].

15

619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0560)

      Nagualismin mukaan voidaan siis ajatella siten, että energisoituneiden emanaatioiden määrä vastaa tietoisuuden "laajuutta" (A), niiden energisoitumisen aste tietoisuuden "syvyyttä" (B), tietynlaisten/tietynlainen emanaatioiden vuorovaikutus kutakin tietoisuuden "laatua" (C), aiempien elämänkokemusten seuraukset tietoisuuden "tasoa" (D) ja ihmisen muotti sitä osuutta emanaatioista, joiden vuorovaikutuksen ihminen ylipäätään kykenee tiedostamaan; erilaisina ns. kvalitatiivisina tuntemuksina ja kokemuksellisina sisältöinä (E).

      Nagualismi on yhteensopiva fysiikan näkemysten kanssa mm. siltä osin, että nagualismin mukaan tietoisuus edellyttää energiaa ja fysiikan mukaan esim. aine on pohjimmiltaan energiaa; jonkinlaista tietyn ajan paikallisesti koossapysyvää energiaa. Ilmeisesti em. tietoisuuden aspektien eliötason toteumat edellyttävät nimenomaan tietynlaisen perustan, rakenteen ja järjestyksen, joita voidaan luonnehtia sekä nagualistisilla, että fysikaalisilla termeillä; olkoonkin, että emme kykene havaitsemaan fysikaalisten mittalaitteiden kautta kaikkia rakenteita, vaan vain ns. koosterakenteita ja vuorovaikutusprosessien seurauksia.

      Nagualismin mukaan tietoisuus on tavallaan prosessituote, eli se kehittyy elämisen aikana; alkaen hedelmöityksestä ja tyypillisesti sen taso vaihtelee ja se häviää ns. tavanomaisessa kuolemassa, siinä merkityksessä, että tietoiset emanaatiot eivät silloin enää pysy koossa paikallisesti, mikä tarkoittaa sitä, että yksilön rakenne ja identiteetti häviävät, vaikka yksittäiset energisoituneet emanaatiot edelleen ilmeisesti pysyvätkin tietoisina; alkeistasolla, tarkoittaen sitä, että yksilötason tietoisuudet ovat emergenttejä ja väliaikaisia koosterakenteita.

      Lisäksi, ihmisen tietoisuus pysyy tyypillisesti erittäin kehittymättömässä tilassa koko ns. tavanomaisen elämän ajan; suhteessa ihmisen muotin tarjoamaan potentiaaliin, johtuen siitä, että suurin osa käyttökelpoisista emanaatioista ei energisoidu lainkaan tavanomaisen elämän aikana, vaan vasta kuolinprosessissa, jolloin niiden hyödyntäminen kuitenkin on tyypillisesti myöhäistä, koska tuolloin siis emanaatioiden välinen koheesio häviää.

      Kokoomapisteen sijainti puolestaan siis vastaa sitä, että mitkä emanaatiot ovat sellaisessa tilassa (state), että niiden em. paikallisten ja ei-paikallisten osien välillä virtaa energiaa ja kokoomapisteen tiettyyn sijaintiin kiinnittymisen aste kokemuksen subjektiivista todentuntuisuutta ja vakuuttavuutta.

      Kokoomapisteen sijainti, kiinnittyminen ja liike ovat väistämättömiä seurauksia energeettisistä vaikutuksista, eivätkä ne myöskään ole mahdollisia ilman kyseisiä vaikutuksia. Yleensä ns. tavanomaisen tietoisuuden sisällöt ovat nimenomaan energian tulkintojen kuvauksia, mutta nagualismin mukaan energia voidaan havaita myös suoraan, mikä on eräs nagualismin tärkeimmistä tavoitteista ja jota kutsutaan "näkemiseksi".

      Kokoomapiste on tyypillisesti vakaassa tilassa; energiaminimissä, tarkoittaen sitä, että perturbaatioista, jotka tulkitaan esim. ärsykkeiksi, huolimatta se palaa takaisin aiempaan sijaintiinsa, luoden ns. vakaan todellisuuskäsityksen ja jos kokoomapiste on tiukasti kiinnittynyt tiettyyn sijaintiin, niin tietoisuuden sisältöjen todellisuutta vastaavuutta ei tyypillisesti kyetä epäilemään tehokkaasti kyseisen kokijan toimesta. Toisaalta, jos perturbaatiot ovat hyvin voimakkaita, niin silloin seurauksena voi olla kaaottinen ja epätavanomainen tila, mikä johtaa myös todellisuuskäsityksen muutokseen.

      Kuitenkin, jos jokin muu, kuin se aiempien kokemusten kautta vakiintunut tila toimii riittävän vahvana attraktorina, todellisuuskäsityksen muutokseen siten, että käsitys on erilainen, kuin ennen, mutta silti johdonmukainen, niin se mahdollistaa; tietyillä hyvin tiukoilla ehdoilla, ihmisen muotin sisältämien hyödyllisten, mutta tavallisesti tiedostamattomien emanaatioiden tarkoituksellisen hyödyntämisen, mikä on yleisellä tasolla erityisesti se, mihin nagualismissa pyritään.

      Eliöiden tietoisuuden kehittyminen ns. korkeammalle tasolla on seurausta prosessista, jossa riittävä määrä em. emanaatioiden suppea- ja laaja-alaisia osia yhdistyy toisiinsa ja pysyy myös koossa suhteessa toisiinsa riittävän pitkän ajan siten, että vakiintuu sellainen uusi energeettinen vuorovaikutus, jonka seurauksia voidaan luonnehtia esim. siten, että kokoomapisteellä on ns. taipumus palata takaisin kyseiseen sijaintiin, joka liittyy siihen, että kyseinen kokemus kyetään muistamaan.

      Onkin tyypillistä, että ihmiset ovat "nähneet" esim. em. ihmisen muotin; mikä on äärimmäisen vaikuttava kokemus, mutta eivät silti kykene muistamaan sitä, koska heillä ei ole käytettävissään riittävästi ns. vapaata energiaa, joka energia mahdollistaisi sen, että kokoomapiste palaisi takaisin kyseiseen sijaintiin; riittävän pitkäksi aikaa ja riittävän vahvasta kiinnittyen, mihin ihmisen muotin näkemiseen liittyviä kokemuksiaan Castaneda on kuvaillut kirjassaan "Tietoisuuden hehku".

    • Anonyymi

      Toistan näitä samoja juttuja ja ei ehkä liity aiheeseen.

      1. Tietoisuudella ei ole merkitystä ilman tahdon vapautta. Ikään kuin vain seuraamme taka-alalla kun selittämätön voima pakottaa meitä eri tekoihin..

      2. Ja miksei selittämätön voima aja kaikkia ihmisiä nagualismin lopulliseen tavoitteeseen asti? He eivät VALITSE energistä moitteettomuutta.

      • Anonyymi

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0561)

        Anon.: "1. Tietoisuudella ei ole merkitystä ilman tahdon vapautta. Ikään kuin vain seuraamme taka-alalla kun selittämätön voima pakottaa meitä eri tekoihin.."

        Ensinnäkin, tilanne on juuri se, että seuraamme "jälkijunassa" sitä, että miten selittämätön voima pakottaa meidät kokemaan todellisuuden, mikä on yhdenmukainen näkemys myös suhteessa moderniin tieteeseen, jonka mukaan tiedostamme tapahtumat vasta, kun ne jo ovat tapahtuneet ja sen kanssa, että nagualismin mukaan olemme ns. "hypyn jäljessä" siitä, että mitä tapahtuu. Esim. sillä, että koemme joskus suunnittelevamme asioita, ei ole reaalista vaikutusta vapausasteisiin, koska myös kaikki se suunnittelu tapahtuu pakottavasti.

        Toisekseen, tietysti tietoisuudella on merkitystä, jos se on määritelty kokemuksellisuudeksi; kuten tässä on tehty, koska nagualismin mukaan todellisuuskäsitystä voidaan luonnehtia kokoomapisteen sijainnilla ja nagualismin mukaan selittämätön voima pakottaa kokoomapisteen sijainnin, siksi, mikä se sitten kulloinkin on, mikä puolestaan aiheuttaa kategorisesti sen, että mitä koemme ja miten sen koemme.

        Tahdon vapaus sen sijaan on haitallinen hömppä-käsite, eikä mitään reaalista tahdon vapautta koskaan olla tunnistettu tieteellisissä kokeissa ja jota kyseistä käsitettä ei edes mainita Castaneda:n kirjoissa ja on ilmeistä, että se on vain mm. erittäin karkeasti toimivien ihmisaivojen / epäoptimaalisen kokoomapisteen sijainnin pakottavasti tuottaman harhan käsitteellistys, joka harha selittyy sillä, että vaikka kyseinen harha vääristääkin perustavanlaatuisesti todellisuuskäsitystä, niin se myös yksinkertaistaa tietojenkäsittelyä ja toisaalta tietysti mahdollistaa, muiden ihmisten manipuloinnin; uskonnoille hyvin tyypillisellä tavalla.

        "2. Ja miksei selittämätön voima aja kaikkia ihmisiä nagualismin lopulliseen tavoitteeseen asti? He eivät VALITSE energistä moitteettomuutta."

        Nagualismin mukaan ihmisen tiedostamisen mahdollisuudet määrittyvät suoraan kokoomapisteen liikkeen edellyttämän ja käytettävissä olevan energian määrän mukaan. Castaneda:n opettaja on selittänyt CC:n kirjoissa yksityiskohtaisesti syyt siihen, että miksi tuota energiaa ei tavallisesti ole käytettävissä ja yleisellä tasolla tilanne on se, että tavallisesti ihmisen ns. ensimmäinen huomio, joka vastaa ns. tavanomaisten tietoisuuden sisältöjen tuotosta ja niiden pohdinnasta, kuluttaa aivan kaiken tuohon tarkoitukseen käyttökelpoisen energian.

        Tuo energian kulutus liittyy tietysti esim. myös siihen, että selittämätön voima pyörittää ihmisten päässä hömppää; kuten esim. tahdon vapautta tai muita täysin merkityksettömiä, mahdottomia ja turhia asioita, mihin puolestaan on syynä se, että nagualismin mukaan ihmisen tietoisuuden kehittymisen tie on katkaistu ulkopuolisten vaikutusten seurauksena, tarkoittaen sitä, että Castaneda:n opettajan mukaan saalistavat epäorgaaniset olennot ovat korvanneet ihmisen (lajitasolla) alkuperäisen mielen omalla mielellään, koska tuo tilanne pitää ihmiset hyvin heikkoina ja niiden helposti hyödynnettävinä.

        Tuo korvaaminen ei tietenkään tapahdu esim. ufo-aluksiin tms. kaappaamalla, vaan varhaislapsuudessa, ihmisen kokoomapistettä suoraan intention avulla siirtämällä, minkä seuraukset näkyvät siitä, että tietyn iän jälkeen ihmiset tyypillisesti ovat menettäneet lähes kaiken käyttökelpoisen energiansa; mikä näkyy selvästi tälläkin palstalla.

        Itsestäänselvästi, tuo voi silti tuntua hyvin kaukaa haetulta selitysmallilta, mutta itseasiassa, jos kokoomapiste on liikkunut siitä tavanomaisesta sijainnistaan, niin ko. selitysmalli on helposti tunnistettavissa erittäin selitysvoimaiseksi. Tietysti, toisaalta kuitenkin myös epäorgaaniset olennot toimivat selittämättömän voiman pakottamina, vaikka niillä onkin paljon kehittyneempi tietoisuus, kuin ihmisillä.

        Nagualismin mukaan ihmiset eivät valitse energeettistä moitteettomuutta, vaan selittämätön voima aiheuttaa sen, että joillakin on ns. oikeanlaatuinen tonaali; eli oikeastaan käytössään sellaiset resurssit; käytännön kannalta oikeasti tarkoituksenmukaisten toimintatapojen vakiintunut joukko, mikä mahdollistaa energian kerryttämisen ja joillakin taas ei ole.

        Kantani on se, että on ilmeistä, että mitään valintoja ei ole olemassa, muuna kuin tietysti oikeasti deterministisinä prosesseina, tarkoittaen sitä, että termi "valinta" on tyypillinen esimerkki sellaisesta puhekielisestä ilmauksesta, joka on sekä yksinkertaistava, että hyvin harhaanjohtava, eli kyseessä on ns. "misnomer", kuten tilanne on itseasiassa hyvin monien sellaisten asioiden osalta, jotka on esitetty ns. aktiivimuodossa, sisältäen sellaisen implisiittisen oletuksen, että ne aktiivi-muodossa "toimivat" "toimijat", olisivat jotenkin oma-aloitteisesti aktiivisia, vaikka oikeasti on kyse vain siitä, että osa heistä on pakottavasti aktiivisia ja osa oletusarvoisesti ei ja nagualismin mukaan esim. ihmiset eivät tee mitään, jollei selittämätön voima nimenomaan pakota heitä siihen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0561)

        Anon.: "1. Tietoisuudella ei ole merkitystä ilman tahdon vapautta. Ikään kuin vain seuraamme taka-alalla kun selittämätön voima pakottaa meitä eri tekoihin.."

        Ensinnäkin, tilanne on juuri se, että seuraamme "jälkijunassa" sitä, että miten selittämätön voima pakottaa meidät kokemaan todellisuuden, mikä on yhdenmukainen näkemys myös suhteessa moderniin tieteeseen, jonka mukaan tiedostamme tapahtumat vasta, kun ne jo ovat tapahtuneet ja sen kanssa, että nagualismin mukaan olemme ns. "hypyn jäljessä" siitä, että mitä tapahtuu. Esim. sillä, että koemme joskus suunnittelevamme asioita, ei ole reaalista vaikutusta vapausasteisiin, koska myös kaikki se suunnittelu tapahtuu pakottavasti.

        Toisekseen, tietysti tietoisuudella on merkitystä, jos se on määritelty kokemuksellisuudeksi; kuten tässä on tehty, koska nagualismin mukaan todellisuuskäsitystä voidaan luonnehtia kokoomapisteen sijainnilla ja nagualismin mukaan selittämätön voima pakottaa kokoomapisteen sijainnin, siksi, mikä se sitten kulloinkin on, mikä puolestaan aiheuttaa kategorisesti sen, että mitä koemme ja miten sen koemme.

        Tahdon vapaus sen sijaan on haitallinen hömppä-käsite, eikä mitään reaalista tahdon vapautta koskaan olla tunnistettu tieteellisissä kokeissa ja jota kyseistä käsitettä ei edes mainita Castaneda:n kirjoissa ja on ilmeistä, että se on vain mm. erittäin karkeasti toimivien ihmisaivojen / epäoptimaalisen kokoomapisteen sijainnin pakottavasti tuottaman harhan käsitteellistys, joka harha selittyy sillä, että vaikka kyseinen harha vääristääkin perustavanlaatuisesti todellisuuskäsitystä, niin se myös yksinkertaistaa tietojenkäsittelyä ja toisaalta tietysti mahdollistaa, muiden ihmisten manipuloinnin; uskonnoille hyvin tyypillisellä tavalla.

        "2. Ja miksei selittämätön voima aja kaikkia ihmisiä nagualismin lopulliseen tavoitteeseen asti? He eivät VALITSE energistä moitteettomuutta."

        Nagualismin mukaan ihmisen tiedostamisen mahdollisuudet määrittyvät suoraan kokoomapisteen liikkeen edellyttämän ja käytettävissä olevan energian määrän mukaan. Castaneda:n opettaja on selittänyt CC:n kirjoissa yksityiskohtaisesti syyt siihen, että miksi tuota energiaa ei tavallisesti ole käytettävissä ja yleisellä tasolla tilanne on se, että tavallisesti ihmisen ns. ensimmäinen huomio, joka vastaa ns. tavanomaisten tietoisuuden sisältöjen tuotosta ja niiden pohdinnasta, kuluttaa aivan kaiken tuohon tarkoitukseen käyttökelpoisen energian.

        Tuo energian kulutus liittyy tietysti esim. myös siihen, että selittämätön voima pyörittää ihmisten päässä hömppää; kuten esim. tahdon vapautta tai muita täysin merkityksettömiä, mahdottomia ja turhia asioita, mihin puolestaan on syynä se, että nagualismin mukaan ihmisen tietoisuuden kehittymisen tie on katkaistu ulkopuolisten vaikutusten seurauksena, tarkoittaen sitä, että Castaneda:n opettajan mukaan saalistavat epäorgaaniset olennot ovat korvanneet ihmisen (lajitasolla) alkuperäisen mielen omalla mielellään, koska tuo tilanne pitää ihmiset hyvin heikkoina ja niiden helposti hyödynnettävinä.

        Tuo korvaaminen ei tietenkään tapahdu esim. ufo-aluksiin tms. kaappaamalla, vaan varhaislapsuudessa, ihmisen kokoomapistettä suoraan intention avulla siirtämällä, minkä seuraukset näkyvät siitä, että tietyn iän jälkeen ihmiset tyypillisesti ovat menettäneet lähes kaiken käyttökelpoisen energiansa; mikä näkyy selvästi tälläkin palstalla.

        Itsestäänselvästi, tuo voi silti tuntua hyvin kaukaa haetulta selitysmallilta, mutta itseasiassa, jos kokoomapiste on liikkunut siitä tavanomaisesta sijainnistaan, niin ko. selitysmalli on helposti tunnistettavissa erittäin selitysvoimaiseksi. Tietysti, toisaalta kuitenkin myös epäorgaaniset olennot toimivat selittämättömän voiman pakottamina, vaikka niillä onkin paljon kehittyneempi tietoisuus, kuin ihmisillä.

        Nagualismin mukaan ihmiset eivät valitse energeettistä moitteettomuutta, vaan selittämätön voima aiheuttaa sen, että joillakin on ns. oikeanlaatuinen tonaali; eli oikeastaan käytössään sellaiset resurssit; käytännön kannalta oikeasti tarkoituksenmukaisten toimintatapojen vakiintunut joukko, mikä mahdollistaa energian kerryttämisen ja joillakin taas ei ole.

        Kantani on se, että on ilmeistä, että mitään valintoja ei ole olemassa, muuna kuin tietysti oikeasti deterministisinä prosesseina, tarkoittaen sitä, että termi "valinta" on tyypillinen esimerkki sellaisesta puhekielisestä ilmauksesta, joka on sekä yksinkertaistava, että hyvin harhaanjohtava, eli kyseessä on ns. "misnomer", kuten tilanne on itseasiassa hyvin monien sellaisten asioiden osalta, jotka on esitetty ns. aktiivimuodossa, sisältäen sellaisen implisiittisen oletuksen, että ne aktiivi-muodossa "toimivat" "toimijat", olisivat jotenkin oma-aloitteisesti aktiivisia, vaikka oikeasti on kyse vain siitä, että osa heistä on pakottavasti aktiivisia ja osa oletusarvoisesti ei ja nagualismin mukaan esim. ihmiset eivät tee mitään, jollei selittämätön voima nimenomaan pakota heitä siihen...

        Oikeasti tietoisuudessa olemme aina "hypyn edellä" siitä, mitä tapahtuu. Tämä on keskeisin tietoisuutta ilmentävä piirre.

        Edellä sanottua ei voi valita, koska tietoisuudessa olemme jo sitä, mitä olemme. Muutoin sen sijaan valinta on ainoa, mitä tietoisesti voidaan tehdä ollaksemme tietoisia, koska valitseminen on 'pakotettua' tässä merkityksessä (kontekstissa).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeasti tietoisuudessa olemme aina "hypyn edellä" siitä, mitä tapahtuu. Tämä on keskeisin tietoisuutta ilmentävä piirre.

        Edellä sanottua ei voi valita, koska tietoisuudessa olemme jo sitä, mitä olemme. Muutoin sen sijaan valinta on ainoa, mitä tietoisesti voidaan tehdä ollaksemme tietoisia, koska valitseminen on 'pakotettua' tässä merkityksessä (kontekstissa).

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0562)

        Anon.: "Oikeasti tietoisuudessa olemme aina "hypyn edellä" siitä, mitä tapahtuu. Tämä on keskeisin tietoisuutta ilmentävä piirre."

        Tietenkään emme ole ja tietenkään ei ole, vaan tietoisuuden oleellisin piirre on kokemuksellisuus, mihin tietenkin liittyy paljon muutakin, kuin vain kuvitelma siitä, että tiedostaisimme tapahtumia, ennen kuin ne ovat tapahtuneet, eikä kyseinen kuvitelma voi vastata todellisuutta, koska tapahtumia ei voida kokea, ennen kuin ne ovat tapahtuneet.

        Nagualismin mukaan tietoisuutemme sisällöt ovat uudelleenkoosteita siitä, mikä on jo tapahtunut, tarkoittaen sitä, että kokemuksemme ovat menneiden tapahtumien muistoja, mikä on yhdenmukainen näkemys myös modernin tieteen kanssa, koska kokemuksilla on tietyt ilmeiset edellytyksensä. Nagualismin mukaan voimme esim. vain jälkikäteen havaita sen, että olemme toimineet useilla erilaisilla tavoilla tietyllä ajanhetkellä, tarkoittaen sitä, että todellisuuden kuvaus tietoisuuden kautta on rajoitteista sekä määrällisesti, että ajallisesti, kuten se on rajoitteista yleisemminkin; tietojenkäsittelyyn liittyen.

        Toisaalta, myös se, että koemme kykenevämme ennustamaan oikein joidenkin tapahtumien etenemisen, perustuu siihen, että muistamme/tiedämme sen, että miten tapahtumat ovat aiemmin edenneet; vastaavankaltaisissa tilanteissa, tarkoittaen sitä, että myös se ennustuksemme on aina jäljessä siitä, mitä oikeasti tapahtuu, koska todellisuus ei odota paikallaan sen ennustuksen tekemistä ja kokemista, vaikka se ennuste voikin silti osua oikeaan, jos sen ennustettavan ilmiön käyttäytyminen on niin säännönmukaista, että riittää, että tarkastelee sen muistoja ja jos ei ole, niin silloin se ennuste ei osu oikeaan.

        "Edellä sanottua ei voi valita, koska tietoisuudessa olemme jo sitä, mitä olemme."

        Se, mitä kulloinkin koemme olevamme, on seurausta kokoomapisteen kulloisestakin sijainnista, joka puolestaan on seurausta selittämättömän voiman pakottavasta vaikutuksesta, tarkoittaen sitä, että selittämätön voima kykenee mm. muuttamaan käsityksemme itsestämme.

        "Muutoin sen sijaan valinta on ainoa, mitä tietoisesti voidaan tehdä ollaksemme tietoisia, koska valitseminen on 'pakotettua' tässä merkityksessä (kontekstissa)."

        Asia ei ole noin, vaan selittämätön voima tuottaa pakottavasti kaikki tietoiset kokemukset, eikä niissä siis ole mitään reaalista valinnanvaraa, tarkoittaen sitä, että se valinnan kokemuskin on vain muisto muiden pakottavasti muodostuvien muistojen joukossa, mikä on ilmeistä, koska vain pakottavat vaikutukset ovat reaalisia ja muut vaikutukset fiktiivisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0562)

        Anon.: "Oikeasti tietoisuudessa olemme aina "hypyn edellä" siitä, mitä tapahtuu. Tämä on keskeisin tietoisuutta ilmentävä piirre."

        Tietenkään emme ole ja tietenkään ei ole, vaan tietoisuuden oleellisin piirre on kokemuksellisuus, mihin tietenkin liittyy paljon muutakin, kuin vain kuvitelma siitä, että tiedostaisimme tapahtumia, ennen kuin ne ovat tapahtuneet, eikä kyseinen kuvitelma voi vastata todellisuutta, koska tapahtumia ei voida kokea, ennen kuin ne ovat tapahtuneet.

        Nagualismin mukaan tietoisuutemme sisällöt ovat uudelleenkoosteita siitä, mikä on jo tapahtunut, tarkoittaen sitä, että kokemuksemme ovat menneiden tapahtumien muistoja, mikä on yhdenmukainen näkemys myös modernin tieteen kanssa, koska kokemuksilla on tietyt ilmeiset edellytyksensä. Nagualismin mukaan voimme esim. vain jälkikäteen havaita sen, että olemme toimineet useilla erilaisilla tavoilla tietyllä ajanhetkellä, tarkoittaen sitä, että todellisuuden kuvaus tietoisuuden kautta on rajoitteista sekä määrällisesti, että ajallisesti, kuten se on rajoitteista yleisemminkin; tietojenkäsittelyyn liittyen.

        Toisaalta, myös se, että koemme kykenevämme ennustamaan oikein joidenkin tapahtumien etenemisen, perustuu siihen, että muistamme/tiedämme sen, että miten tapahtumat ovat aiemmin edenneet; vastaavankaltaisissa tilanteissa, tarkoittaen sitä, että myös se ennustuksemme on aina jäljessä siitä, mitä oikeasti tapahtuu, koska todellisuus ei odota paikallaan sen ennustuksen tekemistä ja kokemista, vaikka se ennuste voikin silti osua oikeaan, jos sen ennustettavan ilmiön käyttäytyminen on niin säännönmukaista, että riittää, että tarkastelee sen muistoja ja jos ei ole, niin silloin se ennuste ei osu oikeaan.

        "Edellä sanottua ei voi valita, koska tietoisuudessa olemme jo sitä, mitä olemme."

        Se, mitä kulloinkin koemme olevamme, on seurausta kokoomapisteen kulloisestakin sijainnista, joka puolestaan on seurausta selittämättömän voiman pakottavasta vaikutuksesta, tarkoittaen sitä, että selittämätön voima kykenee mm. muuttamaan käsityksemme itsestämme.

        "Muutoin sen sijaan valinta on ainoa, mitä tietoisesti voidaan tehdä ollaksemme tietoisia, koska valitseminen on 'pakotettua' tässä merkityksessä (kontekstissa)."

        Asia ei ole noin, vaan selittämätön voima tuottaa pakottavasti kaikki tietoiset kokemukset, eikä niissä siis ole mitään reaalista valinnanvaraa, tarkoittaen sitä, että se valinnan kokemuskin on vain muisto muiden pakottavasti muodostuvien muistojen joukossa, mikä on ilmeistä, koska vain pakottavat vaikutukset ovat reaalisia ja muut vaikutukset fiktiivisiä.

        "vain kuvitelma siitä, että tiedostaisimme tapahtumia, ennen kuin ne ovat tapahtuneet"

        "Hypyn edellä" metafora ei kuvaa tapahtumien kuvittelua ennen kuin ne tapahtuvat, (mikä toki sekin on mielikuvituksessamme mahdollista). Kysymys on tietoisen olemisen kaikkein keskeisimmästä piirteestä, jossa todellisuuden kokeminen asettuu ennen ajallista kokemusta. Ilman sitä, ei mistään tietoisesta ei voisi edes puhua, koska ajanhetkessä 'nyt' ei voi olla tietoisuutta tai sellaista ei voida mitenkään tavoittaa.

        Mitään kokoomapisteitä ei tietenkään ole olemassa, vaan tuollainen puhe on puhdasta potaskaa! :D

        Selittämätöntä voimaa sinulle! Uuuh....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "vain kuvitelma siitä, että tiedostaisimme tapahtumia, ennen kuin ne ovat tapahtuneet"

        "Hypyn edellä" metafora ei kuvaa tapahtumien kuvittelua ennen kuin ne tapahtuvat, (mikä toki sekin on mielikuvituksessamme mahdollista). Kysymys on tietoisen olemisen kaikkein keskeisimmästä piirteestä, jossa todellisuuden kokeminen asettuu ennen ajallista kokemusta. Ilman sitä, ei mistään tietoisesta ei voisi edes puhua, koska ajanhetkessä 'nyt' ei voi olla tietoisuutta tai sellaista ei voida mitenkään tavoittaa.

        Mitään kokoomapisteitä ei tietenkään ole olemassa, vaan tuollainen puhe on puhdasta potaskaa! :D

        Selittämätöntä voimaa sinulle! Uuuh....

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0564)

        Anon.: "Kysymys on tietoisen olemisen kaikkein keskeisimmästä piirteestä, jossa todellisuuden kokeminen asettuu ennen ajallista kokemusta. Ilman sitä, ei mistään tietoisesta ei voisi edes puhua, koska ajanhetkessä 'nyt' ei voi olla tietoisuutta tai sellaista ei voida mitenkään tavoittaa."

        Kuten aiemmin totesin, nagualismin mukaan tietoisuus; alkeistasolla, on tiettyjen emanaatioiden ominaisuus ja emanaatiot ovat pohjimmiltaan osa naguaalia ja siten käsittämättömiä tai ainakin käsitteellisesti erittäin vaikeasti sulatettavia, joskin niiden voidaan aiemmin kertomani lisäksi tavallaan ajatella koostuvan myös ajasta, koska aika on nagualismin mukaan huomion olemus ja eliön kokiessa todellisuuden energiana, se oppii Castaneda:n opettajan mukaan tuntemaan ajan...

        Kokemuksen koostaminen ja muistaminen puolestaan edellyttävät kokoomapistettä ja sitä, että tietyt emanaatiot energisoituvat riittävän kauan ja siihen energisoituneiden emanaatioiden joukkoon voidaan käsitteellisellä tasolla viitata juurikin asianmukaisesti kokoomapisteen sijainnin käsitteen avulla.

        Subjektiivisen ajan kulun tuntemuksen relevanssi toisaalta riippuu ajallisen keston lisäksi myös siitä, että kuinka vahva on selittämättömän voiman vaikuttava intensiteetti, mihin asioihin Einstein:kin tavallaan viittasi sillä keittolevy-esimerkillään ja esim. nagualistinen tietäjä kykenee kokemaan muutamassa hetkessä paljon enemmän, kuin ns. tavikset ns. elämänsä aikana ja silti pysyttäytyen vailla vääränlaista itsetärkeyttä ja kohdellen taviksia ikäänkuin he olisivat yhtä todellisia ihmisiä, kuin he itse, kuten Castaneda:n opettajakin kohteli Castaneda:a. :D

        "Mitään kokoomapisteitä ei tietenkään ole olemassa, vaan tuollainen puhe on puhdasta potaskaa! :D"

        Tietenkin kaikilla eliöillä on kokoomapiste, minkä käsitteen selitin ja aukaisin osiinsa tuolla ylempänä. Ns. tavisten; kuten esim. useimpien tieteentekijöiden ja filosofien, ongelmana tuon käsitteen ymmärtämisessä ja oikeastaan lähes kaiken muunkin ymmärtämisessä, on se, että jos/kun heillä ei ole omakohtaista kokemusta siitä, että kokoomapiste voi liikkua, mikä siis puolestaan muuttaa todellisuuskäsityksen, niin heidän voi olla vaikea ymmärtää sitä, että kokemukset eivät synny tyhjästä, vaan aiemmin kuvatulla tavalla energisoituneiden emanaatioiden vuorovaikutuksesta, mitä puolestaan voidaan käsitteellisellä tasolla kuvata juurikin parhaimmalla mahdollisella tavalla käyttäen kokoomapisteen käsitettä, koska ko. käsitteen avulla voidaan selittää yleisellä tasolla oleellisia piirteitä kaikenlaisten erilaisten kokemusten luonteesta, kuten nuo asiat aiemmin jo kuvasinkin.

        "Selittämätöntä voimaa sinulle! Uuuh...."

        Selittämätön voima on eräs nagualismin peruskäsitteistä ja sen ominaispiirteitä ovat se, että sitä ei voida kuvata, se että se on luonteeltaan pakottava ja se, että se saa aikaan kaiken. Selittämätön voima on siis oikeellisesti kuvaamattomaksi kelvoton, mutta se ei tarkoita sitä, että siinä olisi jotain yliluonnollista, vaan vain sitä, että sitä ei kyetä kuvaamaan oikeellisesti ja se puolestaan ei ole ristiriidassa nykyfysiikan kanssa, koska se, mitä fysiikka-tieteessä mitataan ovat juurikin selittämättömän voiman vaikutukset.

        Nagualismin naguaali-käsite viittaa juurikin siihen, mitä ei voida kuvata oikein käsitteellisesti ja nagualismin mukaan suurin osa kaikesta; ilmeisesti lähes kaikki, on tuollaista, minkä seikan ymmärtäminen voi olla hyvin vaikeaa niille, joiden huomio on keskittynyt siihen hyvin pieneen osaan todellisuudesta, mikä voidaan kuvata oikeellisesti tai ainakin käsitteellisesti jotenkuten suuntaa-antavan oikeellisesti, mikä liittyy todellisuuden hahmottamiseen, minkä osalta esitin aiemmin toisaalla oman ns. kaikenkattavan todellisuuden mallini, mutta tietenkin se malli on hyvin abstrakti, koska se kuvaa koko todellisuuden, eikä vain sitä infinitesimaalisen pientä osaa siitä, jonka selittämätön voima paljastaa niille, joille se on antanut edellytykset toimia vain tieteentekijöinä tai filosofeina, mitkä roolit olivat jotain sellaista, joista esim. Castaneda:kin oppi vähitellen päästämään irti. :D
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17133673/todellisuuden-tasoittainen-malli


    • Anonyymi

      Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0569)

      Tietoisuuden suhteellinen puute puolestaan on ilmeisesti seurausta katkoksista energiavirroissa; liittyen yllä kuvaamiini yksilötason tietoisiin emanaatioihin ja kuten aiemmin olen todennut, esim. Castaneda:n opettajan suosikki-liittolaisen; psilosybiini-sienten, on havaittu tieteellisissä kokeissa jo hyvin pienilläkin annoksilla aktivoivan voimakkaasti aivojen osien välisiä yhteyksiä.

      Ihmisen aivot vaikuttavatkin itseasiassa perusteellisesti dementoituneilta; ns. tavanomaisessa tilassaan, verrattuna niihin, joiden energiakatkoksia on "paikkailtu" ko. sienten vaikutuksilla, mutta tietenkään ne energiavirratkaan sinällään eivät riitä suotuisiksi koettujen tietoisuuden sisältöjen tuottamiseen, vaan lisäksi tarvitaan energeettistä moitteettomuutta, joka on mielestäni selvästi nagualismin tärkein yhdistelmäkäsite. Noista psilosybiini-sienten aivo-toimintaa elvyttävistä vaikutuksista on lyhyt artikkeli esim. melko tuoreessa Tieteen kuvalehden numerossa 10/2022, jossa viitataan London Imperial College:n ja biotekniikkayritys Compass Pathways:in tutkimuksiin aiheesta.

      Kaikenkaikkiaan, ns. sekoittavat vaikutukset ovat seurausta vain energeettisen moitteettomuuden puutteista ja tyypilliset oletukset siitä, että emanaatioiden energisoitumisella ei olisi muitakin, kuin subjektiivisia vaikutuksia, virheellisiä ja kaikenkaikkiaan em. kaltaisen julkisen tutkimustoiminnan rajoitteilla on ollut valtavia negatiivisia vaikutuksia ihmiskunnan tietoisuuden kehittämisen kannalta, vaikka todennäköisesti noita asioita onkin tutkittu ei-julkisella puolella niiden ilmeisen merkityksen vuoksi huomattavasti laajemmin.

      • Anonyymi

        Nuo sienet voi auttaa masennukseen.

        Yksi mielenkiintoinen vaikutus on myös Joillakin : minä- tunteen katoaminen joksikin aikaa.

        Kannattaa silti pysyä niistä erossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo sienet voi auttaa masennukseen.

        Yksi mielenkiintoinen vaikutus on myös Joillakin : minä- tunteen katoaminen joksikin aikaa.

        Kannattaa silti pysyä niistä erossa.

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0571)

        Castaneda:n opettaja totesikin; hyvin selvästi, että ainakin ne hänen itsensä ja CC:n käyttämien sienten vaikutukset olivat niin vahvoja ja annokset myös ilmeisesti niin suuria, että ainoa keino säilyä hengissä oli noudattaa tinkimättömästi ja johdonmukaisesti nagualismin periaatteita.

        CC:n opettaja toisaalta piti tuosta tilanteesta, koska vaikutukset olivat ennustettavissa olevia siinä merkityksessä, että suotuisat vaikutukset edellyttivät vain ns. "henkilökohtaista voimaa"; eli energeettistä moitteettomuutta, mutta tuo "vain" on tässä vain siinä merkityksessä, että muuta ei tarvita, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, että energeettinen moitteettomus olisi helposti aikaansaatavissa oleva asia, vaan kyseessä on nimenomaan ylivertainen saavutus...

        Toisaalta, noissa em. kontrolloiduissa tieteellisissä kokeissa on käytetty vain hyvin pieniä annoksia ja valvotuissa olosuhteissa ja niilläkin on silti ollut; 25 mg kerta-annoksella, TKL:n mukaan, noissa Compass Pathways:n tutkimuksissa, "selvä oloa parantava" ja 3 viikkoa kestävä vaikutus; 29%:ssa tapauksista, mutta ei siis suinkaan kaikissa tapauksissa.

        Käyttäjinä arvalla valitut tavikset ja "voiman itsensä valitsemat" tietäjät ovat tietysti kaksi aivan erilaista ryhmää ja tavallaan niiden vertailukin on absurdia, koska tavisten tietoisuuden rajoitteet ovat lähtökohtaisesti ne, mitkä ne ovat ja toimintakin melkein yhtä holtitonta kuin hullujenhuoneella. :D


    • Anonyymi

      Onko mahdollista , että henkilö on energeettisesti moitteeton vaikka ei olisi lukenut nagualismista mitään?

      • Anonyymi

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0573)

        Energeettinen moitteettomuus on nagualismissa sekä päämäärä, että keino ja tarkemmin ilmaisten käytännössä kyse on energeettisen moitteettomuuden asteesta. Koska tuon päämäärän lähestymisen suorana seurauksena on kokoomapisteen hyödyllisiin sijainteihin siirtymisen kannalta käyttökelpoisen energian määrän kumulatiivinen ja eksponentiaalinen lisääntyminen, niin sen lähestyminen on sitä todennäköisempää, mitä enemmän tuota energiaa on käytettävissä jne.

        Nagualismin mukaan tuollainen kehityskulku on mahdollista nimenomaan vain ja ainoastaan, jos henkilö toimii määrätietoisesti, johdonmukaisesti ja pitkäkestoisesti nagualismin periaatteiden mukaisesti, mutta tuo kehityskulku sinällään ei edellytä opetusta, mutta edellyttää ns. toimivan yhteyden intentioon, minkä yhteyden tiedostaminen puolestaan edellyttää tuohon riittävää energeettisen moitteettomuuden astetta ja se, mitä Castaneda:n opettajan kaltaiset tietäjät (naguaalit) kykenevät sekä vähintään, että enintään tuota prosessia avustamaan, on se, että he ohjaavat ne henkilöt, jotka voima itse on varustanut riittävillä edellytyksillä toimia energeettisesti moitteettomasti, tiedostamaan sen oman yhteytensä intentioon, mitä tilaa puolestaan voidaan luonnehtia tietyksi kyvykkyyden tasoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0573)

        Energeettinen moitteettomuus on nagualismissa sekä päämäärä, että keino ja tarkemmin ilmaisten käytännössä kyse on energeettisen moitteettomuuden asteesta. Koska tuon päämäärän lähestymisen suorana seurauksena on kokoomapisteen hyödyllisiin sijainteihin siirtymisen kannalta käyttökelpoisen energian määrän kumulatiivinen ja eksponentiaalinen lisääntyminen, niin sen lähestyminen on sitä todennäköisempää, mitä enemmän tuota energiaa on käytettävissä jne.

        Nagualismin mukaan tuollainen kehityskulku on mahdollista nimenomaan vain ja ainoastaan, jos henkilö toimii määrätietoisesti, johdonmukaisesti ja pitkäkestoisesti nagualismin periaatteiden mukaisesti, mutta tuo kehityskulku sinällään ei edellytä opetusta, mutta edellyttää ns. toimivan yhteyden intentioon, minkä yhteyden tiedostaminen puolestaan edellyttää tuohon riittävää energeettisen moitteettomuuden astetta ja se, mitä Castaneda:n opettajan kaltaiset tietäjät (naguaalit) kykenevät sekä vähintään, että enintään tuota prosessia avustamaan, on se, että he ohjaavat ne henkilöt, jotka voima itse on varustanut riittävillä edellytyksillä toimia energeettisesti moitteettomasti, tiedostamaan sen oman yhteytensä intentioon, mitä tilaa puolestaan voidaan luonnehtia tietyksi kyvykkyyden tasoksi.

        "käytännössä kyse on energeettisen moitteettomuuden asteesta"

        Itse näen tämän siten että kyse ei ole koskaan ollut,eikä tule koskaan olemaan sidottu ysittäisiin eri nimeä kantaviin opetuksiin,olkoon ne sitten vaikkapa Castanedaa tai Veda kirjallisuutta tai yms. erittelemättä.
        En koe myöskään että kyse olisi niinkään omasta energiatasostani vaan mielen tilasta.Mielen on oltava avoin ja mitä suuremmassa määrin suureen empaattisuuteen pyrkivää.Kaikki energia ja ylikin tulee korkeammasta ja silloin tarvittava energiaa on riittävästi,olet aivan liikaa huolissasi omasta energiatasostasi ja sen kerryttämisestä.
        Se keitä nämä asiat tulevat kulloinkin koskettamaan ja ketkä siihen tulevat vedetyksi ja saavat sen elämänsä aikana kokea jäänee mysteeriksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "käytännössä kyse on energeettisen moitteettomuuden asteesta"

        Itse näen tämän siten että kyse ei ole koskaan ollut,eikä tule koskaan olemaan sidottu ysittäisiin eri nimeä kantaviin opetuksiin,olkoon ne sitten vaikkapa Castanedaa tai Veda kirjallisuutta tai yms. erittelemättä.
        En koe myöskään että kyse olisi niinkään omasta energiatasostani vaan mielen tilasta.Mielen on oltava avoin ja mitä suuremmassa määrin suureen empaattisuuteen pyrkivää.Kaikki energia ja ylikin tulee korkeammasta ja silloin tarvittava energiaa on riittävästi,olet aivan liikaa huolissasi omasta energiatasostasi ja sen kerryttämisestä.
        Se keitä nämä asiat tulevat kulloinkin koskettamaan ja ketkä siihen tulevat vedetyksi ja saavat sen elämänsä aikana kokea jäänee mysteeriksi.

        Mitä ylipäätänsä tarkoitetaan energialla muuta kuin hyvää fiilistä ja voimaa tehdä asioita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "käytännössä kyse on energeettisen moitteettomuuden asteesta"

        Itse näen tämän siten että kyse ei ole koskaan ollut,eikä tule koskaan olemaan sidottu ysittäisiin eri nimeä kantaviin opetuksiin,olkoon ne sitten vaikkapa Castanedaa tai Veda kirjallisuutta tai yms. erittelemättä.
        En koe myöskään että kyse olisi niinkään omasta energiatasostani vaan mielen tilasta.Mielen on oltava avoin ja mitä suuremmassa määrin suureen empaattisuuteen pyrkivää.Kaikki energia ja ylikin tulee korkeammasta ja silloin tarvittava energiaa on riittävästi,olet aivan liikaa huolissasi omasta energiatasostasi ja sen kerryttämisestä.
        Se keitä nämä asiat tulevat kulloinkin koskettamaan ja ketkä siihen tulevat vedetyksi ja saavat sen elämänsä aikana kokea jäänee mysteeriksi.

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0575)

        Nagualismin mukaan energeettinen virheettömyys/moitteettomuus on ainoa edistymisen mahdollisuus, koska säästetty/vapautettu energia johtaa väistämättä virheettömyyteen, kun taas muu ei johda. Nagualismin mukaan tämä on myös ainoa tehtävä, joka on ihmisyytemme arvoinen.

        Energia, josta nagualismissa puhutaan tässä yhteydessä, on sellaista ihmisen luontaista energiaa, joka kuitenkaan ei pääosin ole tavallisesti saavutettavissa/käytettävissä/tiedostettavissa olevaa ja nimenomaan ei ole, koska ei kyetä toimimaan energeettisesti virheettömästi ja energeettinen virheettömyys puolestaan on energian käyttöä asianmukaisesti, mikä puolestaan viittaa siihen, että kyetään lähestymään tilannetta, jossa lopulta tiedostetaan ns. itsen kokonaisuus, eli kaikki ihmisen emanaatiot, eli kaikki ne energeettiset osat, joista ihminen koostuu.

        Nagualismin mukaan huomio täytyy keskittää energiaruumiiseen, mikä tarkoittaa energiaruumiin muistamista, mutta tuon aikaansaanti edellyttää energeettistä virheettömyyttä. Energeettinen virheettömyys tekee energiaruumiista; joka on jatkuvasti olemassaoleva, saavutettavissa olevan.

        Tämä voidaan ilmaista siten, että energiaruumis lähestyy ihmistä siinä merkityksessä, että se tiedostetaan. Nagualismin mukaan jokainen emanaatio, joista energiaruumis koostuu, on äärettömän energian lähde ja energiaruumiin kyvykkyys on siis ylivertainen verrattuna siihen osaan ihmisestä, joka tavallisesti tiedostetaan, millä puolestaan on oleellinen merkitys, koska nagualismi on läpikotaisin pragmaattista.

        Kaikenkaikkiaan, nagualismin mukaan yksinkertaisesti ainoa asia, jolla on merkitystä on energeettinen virheettömyys, mikä tosin tietenkin voidaan ilmaista myös muilla tavoilla; kuten esim. henkilökohtaisen voiman varastointina ja tuo virheettömyys puolestaan siis johtaa siihen, että tietoisuus keskittyy energiaruumiiseen, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että ihminen tiedostaa sen, että mitä oikeasti on jne. Jos ihminen tiedostaa energiaruumiinsa ja sen kaikki yhteydet ns. laaja-alaisiin emanaatioiden osiin intentionaalisella tavalla, niin ihminen saavuttaa ns. kolmannen huomion, mikä puolestaan on suurin saavutus, mikä on ihmiselle mahdollinen.

        Castaneda:n opettajaa lainaten: "Se mikä ratkaisee on energia! Virheettömyys!", eikä tässä siis ole mitään epäselvyyttä siitä, että mikä nagualismin kanta näihin asioihin on. Esim. mielen avoimuus, empaattisuus, kuvitteellinen tahdon vapaus jne. jne. sen sijaan eivät tietenkään auta mitään, jos ei toimita energeettisesti virheettömästi ja on ilmeistä, että mitä moninaisimmat opit keskittyvät; laatijoidensa energian puutteen ja monien muiden syiden vuoksi sellaisiin asioihin, jotka ovat käytännön kannalta merkityksettömiä ja noihin asioihin keskittymisestä nimenomaan varoitetaan nagualismissa. Itseasiassa, mikä tahansa poikkeama energeettisestä virheettömyydestä johtaa suuriin ongelmiin korkeammilla energia-tasoilla ja käytännössä, jos tätä ei ymmärretä läpikotaisin, niin ihmiset jäävät varmasti ns. epäorgaanisten olentojen saaliiksi.

        Mitä taas energian lähteeseen tulee, niin senhän jo selitin tuolla aiemmin, eli kyse on siitä, että kun ns. suppea-alaiset ja laaja-alaiset emanaatioiden osat yhdistyvät toisiinsa, niin energia virtaa niistä laaja-alaisista osista niihin suppea-alaisiin osiin, mikä tosiaan tarkoittaa sitä, että se energia on peräisin sen ulkopuolelta, minkä ihminen tavallisesti tiedostaa itsekseen ja energeettistä virheettömyyttä luonnehditaan nagualismissa myös ns. Hengen täydellistämiseksi, mutta nagualismi ei ole luonteeltaan henkistä, vaan käytännöllistä ja tuo täydellistäminen viittaa siis nimenomaan energeettiseen virheettömyyteen, koska muuten se energia olisi hyödytöntä, koska silloin se hajaantuisi takaisin tiedostamattomalle puolelle...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6286
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      30
      2130
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1641
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1347
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe