Todellisuuden tasoittainen malli

Anonyymi

Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0364)

Olli.S (toisaalla): "Teoría pitää olla koko universumista, ei mistään idealistisesta havaittavasta universumista."

Castaneda:n kuvaileman nagualismin mukaan lähes kaikki on käsittämätöntä, mistä seuraa, että millään toimijoilla ei ole mitään mahdollisuuksia kehittää paikkaansapitävää tarkkaa ja kattavaa teoriaa kokonaisjärjestelmästä. Sen rakenteen osalta voidaan antaa vain hyvin karkeita suuntaviivoja, joita kokoaa esim. kehittämäni seuraava "reaalisen todellisuuden tasoittainen malli", jonka tasot viittaavat sellaisiin suunnattomiin todellisuuden osiin, joista ainakin jotkin ilmeisesti tosiaan ovat äärettömiä.

1) Todellisuuden se taso, joka on jo "yleisesti" ymmärretty. Tämä on se osa todellisuudesta, jota mm. tiede on jo kuvaillut siinä merkityksessä hyödyllisillä tavoilla, että nuo kuvaukset mahdollistavat ko. todellisuuden osien käyttäytymisen kuvausten ymmärrettävän kommunikoinnin, ennustamisen ja myös mahdollisesti osittain tai täysin automatisoidun tekniikan kehittämisen ja hyödyntämisen. Tämä on nagualistisin termein ns. ensimmäisen huomion taso, joka ensimmäinen huomio vastaa tietenkin myös kaikesta ns. tavanomaiseksi luokitellusta havaitsemisesta, vaikka sitä havaitsemista ei olisikaan kuvailtu tieteellisesti.

2) Todellisuuden se taso, jota ei tavallisesti havaita, mutta joka voidaan havaita ja myös kyetä kuvaamaan ymmärrettävästi ja hyödynnettävästi; nagualistisin termein, myös kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa. Tämä on se osa todellisuudesta, jonka joitakin osia mm. ns. suuret tieteen uudistajat ovat kyenneet havaitsemaan tai ainakin ymmärtämään. Tämä on tietenkin kontributiivisen tieteellisen tutkimuksen hedelmällisin kohde, mutta käytännössä kaikki "normi-tiede" rajautuu silti siis siihen alueeseen, joka on kuvattavissa kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa. Esim. "tieteellisenä tutkimuskohteena" toimiva ns. havaittava universumi on kuitenkin loogisesti pääteltynä tosiaan vain kokonaisjärjestelmän infinitesimaalisen pieni osa.

3) Todellisuuden se taso, jota ei tavallisesti havaita; eli joka ei ole havaittavissa kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa, mutta voi tulla; tietyillä edellytyksillä, havaituksi; kokoomapisteen liikkuessa ja voi olla sekä hyödynnettävissä, että ymmärrettävissä ja mahdollisesti myös kuvattavissa ainakin suuntaa-antavasti hyödyllisillä tavoilla. Tämä on tavallaan "pseudo-naguaalinen" taso, koska sen käsittämättömyyden kokemukset eivät ole seurauksia "universaalisista ymmärryksen rajoitteista", vaan vain paikallisesti käytettävissä olevien resurssien; kuten kognitiivisten kykyjen, kuten esim. älykkyyden ja muistin rajoitteista. Kuitenkin, tämänkin tason sisältöjen oikeellinen kuvaus ja itseasiassa muistaminenkin, edellyttää energeettistä moitteettomuutta, joka puolestaan on epätavanomaista.

4) Todellisuuden se taso, joka voi tulla havaituksi, on hyödynnettävissä, mutta ei ole ymmärrettävissä, eikä etenkään kuvattavissa tarkasti. Tämä on se taso, jolla todelliset nagualistiset tietäjät pääosin toimivat. Tämä on; kokoomapisteen tavanomaisesta sijainnista tarkasteltuna, tavallaan "ulompi" todellisuuden osa, vaikka käytännössä se on tavallaan "läheisin" naguaalin osa ja ainakin kokoomapisteen tavanomaisesta sijainnista tarkasteltuna tämä taso vaikuttaa äärettömältä. Käytännössä tämän tason em. hyödynnettävyys kuitenkin myös edellyttää energeettistä moitteettomuutta. Ihmiselle "korkein" mahdollinen saavutus on nagualistisen ns. kolmannen huomion saavuttaminen, joka "sijoittuu" tälle tasolle ja tarkoittaa sitä, että ihmisen emanaatiot yhdistyvät universumin laaja-alaisiin emanaatioihin. Myös suurin osa ns. toisen huomion, eli mm. unennäön, kautta havaittavissa olevista sisällöistä, sijoittuu tälle tasolle.

5) Todellisuuden se taso, joka voi tulla havaituksi, mutta ei voi tulla ymmärretyksi ja ei ole hyödynnettävissä. Mahdollisesti tämä taso on ääretön tai ainakin se vaikuttaa kaikista havaitsijoistansa äärettömältä, mutta oletettavasti seuraava taso on silti "mahtavampi äärettömyys", olettaen, että kaikkea ei voida havaita, mikä on hyvin luonteva oletus johtuen mm. siitä, että havaitseminen edellyttää kokoomapisteen ja kokoomapiste ei voi; kokoavasta luonteestaan johtuen, olla ääretön. Tämä on; kokoomapisteen tavanomaisesta sijainnista tarkasteltuna, "ulompi" naguaalin osa ja se osa, jonka havaitseminen ei ole lainkaan suositeltavaa, koska sen havaitseminen vain kuluttaa käytettävissä olevaa energiaa.

6) Todellisuuden se taso, joka ei voi tulla havaituksi, ei voi tulla ymmärretyksi, ei voi tulla hyödynnettäväksi ja ei voi olla merkityksellinen, mutta joka silti on reaalinen, siinä merkityksessä, että sillä on todellisia vaikutuksia todellisuuden muihin tasoihin. Oletettavasti tämä taso on ääretön, koska ilmeisesti kokonaisjärjestelmällä ei voi olla ulkopuolta, mutta äärettömyydestään huolimatta; havaitsemattomuudestaan johtuen, sillä ei sinällään siltikään voi olla mitään kokemuksellista merkitystä.

6

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos ei ole valintoja olemassa, seuraamme aistien välityksellä passiivisesti ulkopuolisia tapahtumia. Millään ei ole merkitystä eikä mihinkään pysty vaikuttamaan... Miksi tietoisuudelle on jätetty tällainen rooli seurata kun maailma vyöryy sen ylitse.

      • Anonyymi

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0365)

        Anon.: "Jos ei ole valintoja olemassa, seuraamme aistien välityksellä passiivisesti ulkopuolisia tapahtumia."

        Nuo teemat menevät vähän syrjään aloituksen aiheesta, mutta vastataanpa silti, koska selittämätön voima siihen pakottaa. Selventävää on ensinnäkin huomata, että "valinta" on ns. misnomer, koska sillä ei ole sellaista todellista semantiikkaa, joka siihen yleisesti liitetään. Eli, ns. valintaprosessit ovat kylläkin ensinnäkin tietenkin *sinällään* todellisia *prosesseina*, mutta niihin ei sisälly *reaalista* vaihtoehtoisuutta, koska *kaikkien* havaintojen mukaan kaikki ns. "vaihtoehdot" ovat vain, esim. etu- tai jälkikäteen laadittua fiktiota.

        Tämä ei toisaalta kuitenkaan tietenkään tarkoita sitä, etteikö ihmisillä tosiaan silti voisi olla *vaikutelmaa* siitä, että ko. prosesseihin voitaisiin vaikuttaa ns. vapaasti, mutta se vaikutelma on virheellinen, johtuen havaitsijan väistämättä rajallisesta kognitiosta ja kokoomapisteen sellaisesta tyypillisen ego-keskeisestä sijainnista (konsensus-transsista :D), joka korostaa niitä tapahtumia, jotka mielletään *kuvitellun* ns. järjestelmärajapinnan sisällä oleviksi sekä ns. "vapaan valinnan" harhaanjohtavan epätäsmällisestä, epätieteellisestä ja populistisesta semantiikasta. Käytännössä tietty ns. "valinta" on ns. mahdollinen vain, jos *kaikki* sen edellytykset täyttyvät ja itseasiassa noiden edellytysten täyttyessähän nimenomaan kyse *ei* ole valinnasta, vaan väistämättömyydestä...

        "Millään ei ole merkitystä eikä mihinkään pysty vaikuttamaan..."

        Nagualismin mukaan millään mitään ihminen tekee, ei tosiaan ole mitään merkitystä..., *mutta* koska edellytys sille, että ko. asian kykenisi mieltämään "subjektiivisesti positiiviseksi kokemukseksi"; erityisesti nagualismin tarkoittaman energeettisen moitteettomuuden mahdollistamisen merkityksessä, on "näkeminen"; nagualismin tarkoittamassa merkityksessä, niin paradoksaalisesti kokemuksellisesti ihmiselle tosiaan *on* merkitystä sillä, että toimii nagualismin periaatteiden mukaisesti..., siis ennen kuin kykenee "näkemään" ja koska useimpien tapauksessa he eivät koskaan kykene "näkemään", *koska* eivät toimi energeettisesti moitteettomasti, niin heidän olisi järkevintä vaan toimia nagualismin periaatteiden mukaisesti, sen sijaan, että toimisivat "kuin aasit", mihin he tietenkään kuitenkaan eivät kykene, *ilman* selittämättömän voiman pakottavaa vaikutusta... Tämä tilanne on paitsi paras, myös ainoa mahdollinen.

        "Miksi tietoisuudelle on jätetty tällainen rooli seurata kun maailma vyöryy sen ylitse."

        Nagualismin mukaan ihmisten osana tosiaan on olla havaitsijoita, mutta se, että *mitä* havaitaan riippuu energeettisestä moitteettomuudesta, mikä puolestaan on seurausta selittämättömän voiman pakottavista vaikutuksista.

        Nagualismin mukaan havaitseminen on seurausta ns. suppea-alaisten ja laaja-alaisten emanaatioiden yhdistymisestä, mikä käytännössä tarkoittaa sellaisten "universumin väliaikaisesti osittain erillisten osien" yhdistymistä, jotka luontaisesti kuuluvat yhteen. Sen lisäksi; ihmisten tapauksessa, on tietenkin myös muita, erityisesti abstraktioita tuottavia "tietoisuuden kerrostumia", mutta niillä ei ole pohjimmiltaan paljoa; ihmisen itsensä tiedostamisen kannalta, joka on nagualismin tavoite, hyödyllistä merkitystä, koska ne vaan kuluttavat energiaa, vaikka kokoomapisteen tavanomainen sijainti tietenkin korostaakin niiden oletettua merkitystä...

        Kokoomapisteen ns. tavanomaisen sijainnin aiheuttama "dissosiaatio" on pohjimmiltaan anomalia ja emanaatioiden yhdistyminen puolestaan luontainen tapahtuma. Tuo yhdistyminen ns. täydessä mitassaan, on juuri se, mitä tarkoitetaan nagualismin em. ns. kolmannella huomiolla ja johon nagualismissa siis pyritään ja se tavallaan tarkoittaa juuri sitä, että "maailma vyöryy ihmisen yli", *mutta* nimenomaan energeettisen moitteettomuutensa ansiosta, nagualistiset tietäjät kykenevät *hyödyntämään* tuon tapahtuman; täydeksi edukseen, toisin kuin muut, jotka vain joutuvat; kuollessaan, ns. "selittämättömän voiman kuluttamiksi"...


    • Anonyymi

      Kun käyttää energiaa oikeaan asiaan , energiatasot paradoksaalisesti lisääntyvät. Esim. Jos liikut ulkona päivän aikana , saat paremmin nukuttua ja sitä kautta entistä enemmän energiaa.

      • Anonyymi

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0366)

        Anon.: "Kun käyttää energiaa oikeaan asiaan , energiatasot paradoksaalisesti lisääntyvät."

        Kyse on pohjimmiltaan siitä, että universumin eri osat vuorovaikuttavat keskenään, mutta vain tietyillä todellisuuden osilla on sellainen energisoiva vaikutus, joka tukee kokoomapisteen luontaista liikettä hyödyllisiin sijainteihin ja oleellista tietenkin on tunnistaa ne osat ja vuorovaikuttaa niiden kanssa.

        Castaneda:n opettaja toteaa yhdessä C:n kirjoista, että kaikki kokoomapisteen liikuttamiseen tarvittava energia on peräisin ns. epäorgaanisten olentojen maailmasta ja toteaa, että ainoa keino päästä siihen maailmaan on seurata jotakin havaitsemaansa ja sinne palaavaa epäorgaanista olentoa, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että kokoomapiste siirtyy siten, että havaitaan ko. maailma, mikä puolestaan johtaa energiatason huomattavaan kasvuun; mahdollisesti johtuen siitä, että ko. maailma tai maailmat sijaitsevat erittäin etäällä, edellyttäen tietenkin, että toimitaan ko. tilanteessa energeettisesti moitteettomasti, eli esim. ko. tapahtuma siis mahdollistaa energiatason väliaikaisen kasvun, mutta ihmisen moitteettomuus-tasosta riippuen se energia; kuten muukin energia, hajaantuu silti; enemmän tai vähemmän nopeasti, takaisin ihmisen ympäristöön, viimeistään sen jälkeen, kun ihmisen kokoomapiste on palannut takaisin siihen sijaintiin, joka tuottaa tämän maailman havaitsemisen...

        Castaneda:n opettajan mukaan epäorgaaniset olennot pyrkivät houkuttelemaan kaikki näkijät siirtymään pysyvästi omaan maailmaansa, joka siirtymä ilmeisesti voi olla myös ns. totaalinen, mistä seuraa, että ihminen häviää kokonaan tästä maailmasta.

        Tuollaisesta siirtymästä on ilmeisesti verrattomia etuja, johtuen energiatason hyvin pitkäkestoisesta kasvusta ja mahdollisuudesta vuorovaikuttaa jatkuvasti epäorgaanisten olentojen kanssa, joilla on ihmisiin verrattuna ylivertainen tietoisuus, mutta nuo edut realisoituvat tietenkin vain, jos sinne matkaava on energeettisesti moitteeton ja tuollaisen pitkäkestoisen siirtymän huono puoli on se, että ihmisen ei silloin enää ole mahdollista palata takaisin tähän maailmaan, mikä toisaalta ei kuitenkaan välttämättä kuulosta kovin pahalta, ottaen huomioon mm. tämän maailman ihmisten tavattoman primitiivinen keskimääräinen kehitystaso. :D


    • Anonyymi

      Elämässä muutenkaan ei ole tarkoituksena hamstrata mahdollisimman paljon energiaa itselleen. Vaan käyttää omaa energiaa muiden, kenties vähemmällä energialla käyvien auttamiseen.

      Lisää energiaa voi pyytää aina itselleen tarvittaessa Alkulähteeltä / Jumalalta.

      • Anonyymi

        Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-0367)

        Anon.: "Elämässä muutenkaan ei ole tarkoituksena hamstrata mahdollisimman paljon energiaa itselleen. Vaan käyttää omaa energiaa muiden, kenties vähemmällä energialla käyvien auttamiseen."

        Energia ja erityisesti itsensä tiedostamisen mahdollistava energia on nagualismin keskeisin käsite. Energian kertyminen on seurausta energeettisestä moitteettomuudesta, mikä tarkoittaa sitä, että energiaa ei käytetä tarpeettomuuksiin tai edes epäoptimaalisuuksiinkaan.

        Nagualismin mukaan henkilökohtaisen voiman, joka on seuraus varastoituneesta energiasta, ominaisuus on se, että se on hyödyllistä muille vain, jos ne muut käyttävät sitä oman henkilökohtaisen voimansa kasvattamiseen, mikä puolestaan edellyttää energeettistä moitteettomuutta, joka on tulkintani mukaan nagualismin keskeisin periaate.

        Tietäjä voi kylläkin siirtää energiaansa muille myös suoraan ja esim. Castaneda:n opettaja havainnollisti ko. prosessia siirtämällä kertaluonteisesti omaa energiaansa C:lle, mutta se energia menee siis hukkaan, jos ne muut eivät toimi moitteettomasti, tarkoittaen sitä, että se energia hajaantuu enemmän tai vähemmän nopeasti takaisin ympäristöön.

        Käytännössä moitteettomat nagualistiset tietäjät eivät tuhlaa energiaansa lainkaan, vaan antavat persoonattoman selittämättömän voiman "tehdä" kaikki "päätöksensä", eivätkä vaivaa "omaa päätänsä" esim. filosofisilla tai moraalisilla pohdinnoilla, mikä toimintatapa kuitenkin käytännössä johtaa optimaalisiin tuloksiin; edellyttäen siis tietenkin, että tietäjä toimii energeettisesti moitteettomasti...

        Castaneda arvosti kovasti opettajaansa, mutta hänen opettajansa mukaan myös opetuksella on itseasiassa vain hyvin hyvin vähän merkitystä, mutta kuitenkin hänen mukaansa, jos joku saa meidät opetuksillaan tietoisiksi siitä, että meidän täytyy vähentää itsetärkeyttämme, niin se apu on todellista ja syy siihen on se, että itsetärkeys on prosesseista se, joka tyypillisesti kuluttaa eniten energiaa hukkaan...

        "Lisää energiaa voi pyytää aina itselleen tarvittaessa Alkulähteeltä / Jumalalta."

        Nagualismin mukaan Jumalaa ei ole olemassa. Selittämätön voima toisaalta on olemassa, mutta se ei ole olento, eikä sille osoitetuilla pyynnöillä ole mitään vaikutusta, vaan käytännössä energiatason kasvu on siis seurausta nimenomaan energeettisestä moitteettomuudesta. Tuo prosessi tietenkin kuitenkin voi olla esim. assosioitunut esim. sellaisten käsitteiden kuten "Alkulähde" tai "Jumala" tiedostamiseen, mikä assosiaatio voi tietenkin johtaa myös siihen tyypilliseen virheelliseen vaikutelmaan, että ko. käsitteiden viittaamilla asioilla olisi myös muita niihin tyypillisesti assosioituja ominaisuuksia.

        Nagualismin mukaan havaittava energia kuitenkin tosiaan on peräisin ns. laaja-alaisista emanaatioista, eli ihmisen ulkopuolelta, mutta toisaalta ko. energia on hyödynnettävissä tässä tarkoitetussa merkityksessä vain siltä osin, kuin ko. emanaatiot vastaavat ihmisen omia emanaatioita.

        Energiatason kasvussa on kyseessä kumulatiivinen prosessi, mutta kuten aiemminkin olen toisaalla todennut, valitettavasti tyypillisesti sen kasvunopeus on "moitteettomuuden kehittymisen alkuvaiheissa" hyvin hyvin vähäinen; niin vähäinen, että se on tuskin havaittavissakaan, mikä selittää sitä, että suurin osa ihmisistä ei koskaan oikeasti ymmärrä sitä, että energeettinen moitteettomuus on se oleellinen asia ja etenkään sitä, että se energiataso kasvaa itseasiassa moitteettomasti toimittaessa eksponentiaalisesti.

        Esim. nimimerkki Belisario korostaa enemmän mm. mietiskelyä ja myös nagualismin mukaan etenkin myös sisäinen hiljaisuus on aivan oleellinen asia ja mm. juuri koska se auttaa vähentämään energian kulutusta tarpeettomuuksiin, mutta energeettinen moitteettomuus on vielä sitäkin tärkeämpi asia, koska ilman sitä, se sisäinen hiljaisuus voi johtaa hyvin ei-toivottuihin naguaalin vaikutuksiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe