EvanKELJUMI vai evanKELIUMI

Anonyymi

Koskaan ei kuule tuota erikoista sanaa oikealla tavalla lausuttavan. Eikait se niin vaikeaa ole lausua evanKELIUMI, mutta helpompaa tietysti sanoa evanKELJUMI.
Suomenkieli on sitten monelta osin typerän kuuloista. Englanninkielen vastaava Gospel on erittäin pehmeä ja mukavan kuuloinen sana meidän evankeljumille, vaikka se kyllä osataan ja muistetaan oikeain kirjoittaa evankeliumi, mutta lausutaan aina väärin evanKELJUMI, vaikka eihän se mikään kelju ole.
Seuraradiossa tympii kuulla jatkuvasti tätä evankeljumi hokemista.
Tuntuu, ettei puhujalla ole sanat hallussa, kun pitää toistella alinomaa tiettyjä fraaseja, jumalan valtakunta, jumalan lapset ja uskokaa evanKELJUMIA.
Miksi puhe pitää aloittaa aina alussa ja lopussa: Jeesuksen nimeen? Rukous loppuu sanoihin Jeesuksen nimeen ja seurapuheen johdannoksi luen sen ja sen kohdan ja loppukaneettina Jeesuksen nimeen .Aamen
Eikö koskaan muutu tämäkään Isä meidän rukouksen loitsu muunlaiseen parempaan ja nykykäytännön muotoon ?
Tarvitseeko siinä yhdessä kohdassa orjallisesti lausua; ÄLÄKÄ saata meitä kiusaukseen! Miksi ei voi tuota komentelevaa muotoa lausua pehmeämmin sanoin ÄLÄ saata mutta sekin loppuosa on virheellinen. Kukahan se meidät kiusaukseen saattaa ? Ei ainakaan Jumala, jota pyydetään komentelevaan äkäiseen tyyliin ÄLÄKÄ saata meitä kiusaukseen. Se on vihtahousu, joka mietä kiusauksiin saattelee, ei Jumala, niin siksipä tuo virke kuuluisin muuttaa muotoon : Varjele meitä pahan vallan kiusauksiin joutumasta. Kas kun ei tähän ole kukaan kiinnittänyt huomiota. Onpahan osattu ja älytty muuttaa kaikki virret parempaan kieliasuun, kun niissä oli niin paljon hassunkurisia ilmaisuja. Mutta tämä kelju evankeljumin sanominen pysyy ja samoin ÄLÄKÄ ...saata.
Kumpaa pitäisi korostaa seura saarnassa enemmän, Jeesusta vai Jumalaa ?
Muuten, rakkaat puhuja sedät, välttäkää samojen isku lauseiden jatkuvaa toistoa, kuten epäillään, epäilyksiä, jumalan valtakunta, jumalan lapset, uskokaa evankeljumia, keljumia, keljumia.

11

160

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä vaan. Ei yksikään pappi eikä saarnaaja osaa tai ei uskalla tuon vertaa, että lausuisi pehmeästi ÄLÄ saata meitä.... mutta kyllä olisi aika muuttaa jo tuo virke ihan toiseen muotton, eli varjele meidät pahan vallalta... Onhan raamattuakin käännetty parempaan kieli asuun, samoin virret, joissa oli paljon hassunkurisia termejä. Eihän Jumala jodata meitä kiusauksiin, vaan se eräs toinen, joten on väärin kyllä Jumalle näin käskevään ja komentelevaan sävyyn pyytää olemaan johdattamatta syntiin, kun se toinen pimeyden ruhtinas kuuluisi mainita tässä yhteydessä syypääksi.

   • Anonyymi

    Sana Angeles eangelos on enkeli. Angeles enkeli 👼. Suomessa on ollut aina 2000 vuotta enkelit.


   • Anonyymi

    Jumala ei ole kenkään kiusattavissa - älä kiusaa herraa sinun Jumalaasi.


   • Anonyymi

    Jumala ite pahanruhtinaan kautta kiusaa ihmisiä ja ite pesee kätensä kaikesta pahasta.
    Ei se käärme ite niitä sanoja paratiisissa valinnut vaan oli välittäjänä.


  • Anonyymi

   Hiekkakansan sadut eivät kuulosta luontevilta suomen kielellä. Parempi olisi ollut jos olisimme vain pysyneet omissa jumalissamme.

   • Anonyymi

    Sodoman alue muuttui hiekaksi ja suolamereksi kuollut Sodoman väkivallan tähden. Kuollut meri.


  • Anonyymi

   Jokaista kiusaa hänen oma himonsa.....himot jotka repii eri suuntiin. Turmelee.

  • Anonyymi

   Jossakin kohtaa on uudessa käännöksessä muuttunut alkuperäisen tekstin "sanoma" toiseksi, mutta harvapa osaa tulkita kaikkea raamatusta ihan oikein, kuka mitenkin ymmärtää, tai ei ollenkaan, kun ei aukene ´, niin ei, sitten tulee "riitaa" mitä teksti tahtoo sanoa !! Kautta aikain on "riidelty". Nykyään kaunistellaan raamatun kirjoitukset "joka korvasyyn" mukaiseksi !!
   Sitten täällä tartutaan "lillukan varsiin" jostain sanoista, kun kumminkin tavan lukija tietää mitä se evankeliumi ( tai keljumi ) tarkoittaa, jos kirjoitat väärin, niin ainakin tekstinkäsittely osaa laittaa punaista alle ja silti voi vain "nostaa hattua" ja mennä yli, jos noihin pikku virheisiin takertuu, niin ompi "pikkusieluista" touhua !!
   Tuskin sitä kirjoitusvirhettä keneltäkään kysytään siinä loppumetreillä, vaan ihan muuta !!

   • Anonyymi

    Et kuitenkaan osannut vastata aloittajan kysymykseen eli miksi sitä ei voisi oikein lausua eli evankeLIUMI, vaan se pitää vääntää helpoimman kautta evanKeljumi. Ja tuo toinen kumma ja ruma ÄLÄKÄ käskysana, sitäkään et kommentoinut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et kuitenkaan osannut vastata aloittajan kysymykseen eli miksi sitä ei voisi oikein lausua eli evankeLIUMI, vaan se pitää vääntää helpoimman kautta evanKeljumi. Ja tuo toinen kumma ja ruma ÄLÄKÄ käskysana, sitäkään et kommentoinut.

    Lukisipa josku joku seurapuhuja täältä, että huomiaisivat lopettaa tuon hassunkuriselta äännetyn evankeljumin ja ääntäisivät oikein evake´liumi, niin kuin se kirjoitetaankin
    Miksi siis ei voi tai onko väärin ääntää se samalla tapaa kuin kirjoitetaankin ?


  • Anonyymi

   YouTube redeemer

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   157
   2234
  2. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   106
   1761
  3. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1751
  4. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   76
   1161
  5. Kassatyttö uhittelee Venäjälle

   "Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta" https://www.is.fi/politiikka/art-2000009120864.html
   Maailman menoa
   302
   779
  6. Missä Stefu?

   Onko kukaan kuullut miten Stefanilla menee? Huolestuttaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   773
  7. Anna-Reetta laukoo tämän tiukan kriteerin miehelle: "Jos ei osaa, ainakin haluaisi..."

   Hmm, onkohan Anna-Reetta etsimässä puolisoa vai työntekijää tilalleen… ? Tilalla on sukupolvenvaihdos tulossa ja tuleva emäntä on nyt isäntää vailla.
   Maajussille morsian
   6
   768
  8. Suomen sotilasta ei pidä lähettää aseineen ulkomaille!

   ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005392633.html -, otsikoituna näin: "Suomen armeija ei voi harjoitella Ahvenanmaalla –puolustusministeriö pitää
   NATO
   317
   719
  9. Saako mies olla alasti musiikkivideossa vai onko tämä varattu vain naisille?

   Pete Parkkonen sai kommentteja ja jopa seksuaalista häirintää osakseen, kun hän esiintyi eroottisesti omalla "Kohta sataa" -musavideollaan, ohjauksest
   Maailman menoa
   23
   665
  10. Kepun kannatus enää 10 prosenttia

   Ylen tuoreessa gallupissa kepun kannatus oli mittaushistorian alin eli 10,4 prossaa. Persut on nousussa. Kokoomus suurin. Kauhavan ministeri saa p
   Kauhava
   84
   633
  Aihe