Tuolla toisaalla pitkässä keskustelussa kyselin tarkennusta siihen, mitä tarkalleen tarkoittaa alkoholin nauttiminen perättäisinä päivinä. Sain kyselyyni henkilöltä, jolle kysymykseni esitin, mielestäni oikein hyvän vastauksen.
Jatkaisin nyt tätä keskustelua hieman, jos sallitaan.
Nyt en saata muistaa mistä lääketieteellisestä julkaisusta tästä tutkimuksesta luin, vaikka tutkimus varsin tuore muistaakseni ollen, kuitenkin tutkimuksen tulosten mukaan kiinalaisille koehenkilöille yksi tai kaksi alkoholiannosta päivässä miehille ja yksi alkoholiannos naisille alensi sydänkohtauksen ja aivoinfarktin riskiä.
Tutkimuksen perusteella erityisesti olut hidastaa lipoproteiinin vähenemistä verestä.
Mielenkiintoista olisi nyt tehdä tutkimus, jossa verrattaisiin päivittäisen alkoholin nauttimisen tuloksia, kiinalaisten koehenkilöiden sijaan, thaimaalaisten ja suomalaisten koehenkilöiden välillä.
Alkoholin nauttiminen nimittäin tuo elimistöön myrkyllistä ainetta nimeltä asetaldehydi. Sille herkät ihmiset saavat oireita humalassa, ja pitkään jatkuvana ja runsaana altistus voi johtaa syöpään. Yliherkkyys asetaldehydiä kohtaan tekee heille alkoholin nauttimisesta epämiellyttävää.
Kuten palstalaisista lähes kaikki jo tiesivätkin metaani on ilmaa kevyempi kaasu ja rikkivety painavampi. Kaikki eivät ehkä puolestaan tietäneet, että asetaldehydi on alkoholin aineenvaihduntatuote ja aiheuttaa suurimman osan alkoholin vaikutuksista. Asetaldehydi aiheuttaa sille herkille ihmisille mm. punastumista, jos kyseiseen reaktioon on muutenkin taipuvainen, sekä aiheuttaa pahoinvointia ja sydämentykytyksiä. Sydämentykytykset voivat päättyä takykardiaan.
Mielenkiintoista tässä mielestäni on, että suomalaisia suojaavat asetaldehydin vaikutuksilta juomakulttuuri sekä geenit. Thaimaassa lähes puolet ihmisistä on alttiita yliherkkyyden tuomille ongelmille.
Tieteelliset tutkimukset ovat usein mitä ovat. Olisikin miellyttävää, jos jotkut palstalaiset viitsisivät kertoa omakohtaisista havainnoista ja kokemuksista, mitä tämän aloituksen aiheeseen tullee.
Kiitos etukäteen.
Alkoholin nauttimisesta Suomessa ja täällä thaimaassa 24/7
11
129
Vastaukset
- Anonyymi
Aasialaisten kyky kestää Aldehydiiniä on huomattavasti rajoitetumpaa kuin valkoihoisilla, siksi aasialaiset saavat helposti maksavaurioita, en tiedä onko muuta tutkittu, tätä on ainakin...
- Anonyymi
Pieni koko ja huonot halvat viinat plus perinteet. Thaimaassa on ilmapiiri että se on jokaisen oma asia jos juo. Thaimaassa ei holhota aikuista ihmistä.
Eipä Suomikaan tilastoissa raittiudella loista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pieni koko ja huonot halvat viinat plus perinteet. Thaimaassa on ilmapiiri että se on jokaisen oma asia jos juo. Thaimaassa ei holhota aikuista ihmistä.
Eipä Suomikaan tilastoissa raittiudella loista.100% alkoholiksi muunnettuna:
Suomi kokonaiskulutus 10,65 litraa vuodessa per aikuinen
Thaimaa kokonaiskululutus 8,50 litraa vuodessa per aikuinen
Valko Venäjä on jonkin tutkimuksen mukaan kiilannut kärkeen 17 litralla.
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/alcohol-consumption-by-country
Kunnon hevidrinkkeri vetää 10 litraa viikossa. Mukaan ei ole laskettu varmaankaan suomalaisten tapa valmistaa maaseudulla sahtia ja pontikkaa eikä lähiöiden kotiviinipönttöjä. Thaimaassa en tiedä miten yleistä kotipoltto on. Laosin kiljun koostumusta en tunne mutta aika sakeeta tavaraa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
100% alkoholiksi muunnettuna:
Suomi kokonaiskulutus 10,65 litraa vuodessa per aikuinen
Thaimaa kokonaiskululutus 8,50 litraa vuodessa per aikuinen
Valko Venäjä on jonkin tutkimuksen mukaan kiilannut kärkeen 17 litralla.
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/alcohol-consumption-by-country
Kunnon hevidrinkkeri vetää 10 litraa viikossa. Mukaan ei ole laskettu varmaankaan suomalaisten tapa valmistaa maaseudulla sahtia ja pontikkaa eikä lähiöiden kotiviinipönttöjä. Thaimaassa en tiedä miten yleistä kotipoltto on. Laosin kiljun koostumusta en tunne mutta aika sakeeta tavaraa.Voidaanko sanoa suomalaisten tavaksi valmistaa maaseudulla sahtia noin niinku yleisesti, eli kuinkahan moni suomalainen valmistaa sahtia? Arvelisin ettei nautitun sahdin määrä suhteessa muihin alkoholi juomiin ole kovin suuri, arviolta ehkä muutaman hyttysen pissan verran Kallaveessä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voidaanko sanoa suomalaisten tavaksi valmistaa maaseudulla sahtia noin niinku yleisesti, eli kuinkahan moni suomalainen valmistaa sahtia? Arvelisin ettei nautitun sahdin määrä suhteessa muihin alkoholi juomiin ole kovin suuri, arviolta ehkä muutaman hyttysen pissan verran Kallaveessä.
Sahti on hyvin ravinnerikasta ja jos siinä ei ole kovin montaa prosenttia alkoholia, niin tuskinpa käy maksankaan päälle. Pontikka on pahinta maksalle, koska kotioloissa myrkkyjä ei saada tislattua pois teolliseen malliin. Galluppeihin kai tutkimus perustuu. Kuinka moni osaa arvioida viinankulutuksensa oikein ja kuinka moni puhuu totta? Kaappijuopot kovimpia valehtelemaan, valehtelevat jopa itselleen, kuten numeromies.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
100% alkoholiksi muunnettuna:
Suomi kokonaiskulutus 10,65 litraa vuodessa per aikuinen
Thaimaa kokonaiskululutus 8,50 litraa vuodessa per aikuinen
Valko Venäjä on jonkin tutkimuksen mukaan kiilannut kärkeen 17 litralla.
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/alcohol-consumption-by-country
Kunnon hevidrinkkeri vetää 10 litraa viikossa. Mukaan ei ole laskettu varmaankaan suomalaisten tapa valmistaa maaseudulla sahtia ja pontikkaa eikä lähiöiden kotiviinipönttöjä. Thaimaassa en tiedä miten yleistä kotipoltto on. Laosin kiljun koostumusta en tunne mutta aika sakeeta tavaraa.Laosin "kilju" on erittäin korkealaatuista tavaraa jos ostaa kotikutoista.
Joka kylässä keittelee joku tai useampi. Juoman nimi on "Lao Lao" ja varmasti hyvä matolääke. Pullotetut halpistisleet eivät yllä samalle tasolle.
Eurolla saa jo sen verran tukevat jurrit ettei toista euroa tarvitse tuhlata, jos ei sitten blandista tee mieli.
- Anonyymi
Huonot ja halvat viinat !?!... kirjoitti joku.
Nyt tämä joku taitaa kirjoitella höpön pöpöä vasten parempaa tietoa.
Asia on nimittäin juuri päinvastoin. Erityisen paljon asetaldehydiä ollen konjakissa, calvadoksessa, portviinissä, sherryssä ja tietyissä väkevissä hedelmäviinoissa.
MOT- Anonyymi
Halvimmat viinat on kotipolttoisen tasoisia myrkkyjä tai halpoja kopioita aidoista. Kuten täällä kirjoitettiin, entinen pääministeri Shinawatra vapautti Lao Khaon valmistamisen vaalilupauksena ja sitä saa tehdä myös kotitalouksissa. En jaksa googlata mutta se taidettiin julistaa kyseisen pääministerin jälkeen uudelleen laittomaksi.
Suurinpiirtein näin: Laitat riisin ja sokerin isoon ilmatiiviiseen purkkiin muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Riisi ja sokeri isossa purkissa, jota kutsutaan mäskiksi, täytyy odottaa sen käymistä, aika riippuu määrästä ja lämpötilasta. Sitten tislaus painekattilassa ja palautusjäähdytys. Hajusta tunnistaa "moon shinen" laadun. Jos haluat testata tuotteen puhtauden, kaada vähän lautaselle ja sytytä se tuleen, hyvässä tavarassa on liekki, joka palaa sinisenä, eikä siitä jää vettä. Huonommat (leikatut versiot) palavat keltaisiksi ja niissä on jäämiä. Kuten kaikenlaisessa tislaamisessa, puhtaus on kaikki kaikessa. Jos haluat tietää paremmin, googleta blue flame.
"Koska pontikankeittovälineet ovat usein heikkolaatuisia ja tekijät osaamattomia, pontikka jää toisinaan myrkylliseksi, kun asetonia ja metanolia ei osata poistaa tisleestä. Niiden nauttiminen voi johtaa pahoinvointiin, sokeutumiseen ja kuolemaan"
Intia ja Venäjä on myrkkyviinakuolemien kehtoja, mutta Venäjältä tulee parhaat vodkat, joiden rinnalla Suomessa myytävät perinteiset Stolichnajat ja Smirnofit ovat aivan kuraa. Finlandia ja Absolut-vodka vielä huonompia. Viron halvimmat vodkat on kaikki myrkkyä ja monet "merkkiviinat" kopioita. Vaikeus on siinä että et tiedä pimeänä ostaessasi mikä on kopiota ja mikä aitoa, ennenkuin maistat. Minulle tarjottiin Smirnoffia 7e / litran leka, mutta minimi ostomäärä olisi ollut 2000 litraa. En uskaltanut ostaa, vaikka niillä olisi tehnyt noin 30 tuhannen euron tilin Suomessa. Varmuutta kun ei ollut, onko ne tehtaalta vai kopiotehtaalta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Halvimmat viinat on kotipolttoisen tasoisia myrkkyjä tai halpoja kopioita aidoista. Kuten täällä kirjoitettiin, entinen pääministeri Shinawatra vapautti Lao Khaon valmistamisen vaalilupauksena ja sitä saa tehdä myös kotitalouksissa. En jaksa googlata mutta se taidettiin julistaa kyseisen pääministerin jälkeen uudelleen laittomaksi.
Suurinpiirtein näin: Laitat riisin ja sokerin isoon ilmatiiviiseen purkkiin muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Riisi ja sokeri isossa purkissa, jota kutsutaan mäskiksi, täytyy odottaa sen käymistä, aika riippuu määrästä ja lämpötilasta. Sitten tislaus painekattilassa ja palautusjäähdytys. Hajusta tunnistaa "moon shinen" laadun. Jos haluat testata tuotteen puhtauden, kaada vähän lautaselle ja sytytä se tuleen, hyvässä tavarassa on liekki, joka palaa sinisenä, eikä siitä jää vettä. Huonommat (leikatut versiot) palavat keltaisiksi ja niissä on jäämiä. Kuten kaikenlaisessa tislaamisessa, puhtaus on kaikki kaikessa. Jos haluat tietää paremmin, googleta blue flame.
"Koska pontikankeittovälineet ovat usein heikkolaatuisia ja tekijät osaamattomia, pontikka jää toisinaan myrkylliseksi, kun asetonia ja metanolia ei osata poistaa tisleestä. Niiden nauttiminen voi johtaa pahoinvointiin, sokeutumiseen ja kuolemaan"
Intia ja Venäjä on myrkkyviinakuolemien kehtoja, mutta Venäjältä tulee parhaat vodkat, joiden rinnalla Suomessa myytävät perinteiset Stolichnajat ja Smirnofit ovat aivan kuraa. Finlandia ja Absolut-vodka vielä huonompia. Viron halvimmat vodkat on kaikki myrkkyä ja monet "merkkiviinat" kopioita. Vaikeus on siinä että et tiedä pimeänä ostaessasi mikä on kopiota ja mikä aitoa, ennenkuin maistat. Minulle tarjottiin Smirnoffia 7e / litran leka, mutta minimi ostomäärä olisi ollut 2000 litraa. En uskaltanut ostaa, vaikka niillä olisi tehnyt noin 30 tuhannen euron tilin Suomessa. Varmuutta kun ei ollut, onko ne tehtaalta vai kopiotehtaalta.Anteeksi vain, mutta sinä sekoitat nyt asioita.
Aiheena on ollut asetaldehydi, ei asetoni eikä metanoli.
Sinun kannattaisi nyt gooletella hieman, mistä asetaldehyliä saadaan ja miten sitä muodostuu, sekä miksi aasialaiset ovat sille suomalaisia herkempiä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Anteeksi vain, mutta sinä sekoitat nyt asioita.
Aiheena on ollut asetaldehydi, ei asetoni eikä metanoli.
Sinun kannattaisi nyt gooletella hieman, mistä asetaldehyliä saadaan ja miten sitä muodostuu, sekä miksi aasialaiset ovat sille suomalaisia herkempiä.Asetoni ja Metanoli ovat kuitenkin paljon vaarallisempia myrkkyjä viinoissa kuin asetaldehydi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Anteeksi vain, mutta sinä sekoitat nyt asioita.
Aiheena on ollut asetaldehydi, ei asetoni eikä metanoli.
Sinun kannattaisi nyt gooletella hieman, mistä asetaldehyliä saadaan ja miten sitä muodostuu, sekä miksi aasialaiset ovat sille suomalaisia herkempiä.Elimistöön asetaldehydiä tulee alkoholin mukana kolmea eri reittiä.
1.) Asetaldehydiä muodostuu elimistössä, kun maksa polttaa alkoholia ja alkoholi hajoaa.
2.) Sitä muodostuu suussa, nielussa ja ruoansulatuskanavassa, kun niiden mikrobit polttavat alkoholia. Tällä tavalla muodostuvat pitoisuudet ovat jopa korkeampia kuin maksasta verenkiertoon tulevat sisäiset pitoisuudet.
3.) Asetaldehydiä tulee itse alkoholijuomista, missä sen määrä vaihtelee juomasta riippuen.
Asetaldehydiä on myös tupakansavussa. Eli jos nautiskelet kuksastasi laatujuomia kuten konjakkia samalla polttaen, niin esimerkiksi keuhkosyöpään sairastumisen riskisi kasvaa. Asetaldehydi aiheuttaa myös muita syöpiä, jotka esiintyvät lähinnä yläruoansulatuskanavan alueella.
Asetaldehydiä esiintyy myös joissakin elintarvikkeissa, mutta niissä se on yleensä sidotussa muodossa, ei vapaana. Syöpää aiheuttaa vain vapaa asetaldehydi.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k512264Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖251078Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82992Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt54893- 68873
Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me126853Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10783vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22773Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49759