Yksinvaellus, vaellus, vaellus apua,

Anonyymi

Mihin mennä, mitä tehdä, Apuja, Apuja?

Olen Pk seudulla asuva nuori mies. Ja syyskuussa mulla on varattu 4 päivää vaellukseen.
Olen vain vaeltanut yhden päivän reittejä ennen. Mutta hyvä teltta löytyy ja kunnon vaellus kengät.
Mulla on Auto. Mutta voin matkustaa Junalla-lenolla myös.
Kuhan se nyt ensikertalaiseksi olisi "helpompaa" päästä sinne ja reitti itsessään ei olisi super vaativa. Muuten olen hyvässä fyysisessä kunnossa.
Kauniit maisemat kyllä kiinnostaa, myös korkeus erot.

Mitä Reittiä suosittelette? mikä olisi kätevä 1-2 yön vaellus. mitä tärkeetä tarvitsee mukaan? mistä mä aloitan?

Kiitos kaikille jotka laittaa aikansa vastaamiseen, arvostan.

10

750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Repovesi/sukeltajanniemi oli ihan kiva kohde yhden yön retkeksi. Muistaakseni lähdimme tervajärveltä seuraamaan Kaakkurinkierrosta. Ja siitähän voi kierrosta pidentää jos sattuu menohaluja olemaan toiseksikin yöksi. Repovedelle ei ole mikään mahdottoman pitkä matka ja se on ihan hienoa seutua. (https://www.luontoon.fi/repovesi)

      Perussetti tavaraa: teltta/makuupussi ja -alusta, taskulamppu, juomapullo, vesipussukka (itselläni on 4L; kätevä kun leiriytyy, niin ei tarvitse jatkuvasti ravata purolle ja takaisin), tiskiharjantapainen vähän astianpesuainetta, kuivausliina astioille, roskapussi, retkikeitin kaasu/tulitikut/keittoastia kahva sen nostamiseen/lusikkahaarukka/juomakuppi/puukko, pari pakettia kuivamuonaa/pähkinöitä/energiapatukoita/aamu(pika)puuro/(muru)kahvi, wc-paperi/kosteuspyyhkeitä, lämmintä vaatetta/vaihtosukat/lippalakki, sadeviitta ja ne hyvät vaelluskengät, muutama rakkolaastari/laastari/huulirasva/nenäliinoja, alueen kartta, hammasharja tahna, hammasmuki, narua (saa heitettyä makuupussin narun yli tuulettumaan).

      Alueella on kaivoja, joista saa juomavettä, joten aivan kaikkea vettä ei tarvitse kantaa koko ajan mukana tai vaihtoehtoisesti keitellä järvivesiä.

      Noilla pitäisi jo pärjätä useammankin päivän reissu kunhan ruokaa on tarpeeksi ja teltta pitää vettä.

      Jos rinkka ei mahdu telttaan/sateelta suojaan, niin itse olen kantanut mukana isoa ja vahvaa jätesäkkiä, johon pistän rinkan yöksi.

      • Anonyymi

        Ja kaiken varalta Okeido, Sultan tms ...


    • Anonyymi

      Jos matkustamiseen voit käyttää aikaa, niin suosittelen myös eräänlaista vaelluskokemusta. Norjan Finnmarkin pohjoisimmat rannikot, Jossa ei ole metsää lainkaan ja näkyvyys hyvällä säällä erinomainen. Lentäen paras paikka on silloin ehkä Kvalöya (Hammerfest).
      Etuja:
      Voit vaeltaa ilman itikoita, kun et kulje laaksoja ja notkoja pitkin. Helppokulkuista tasaista jäkälää pitkin ilman polkuja, mikäli on jonkinlainen suunnistus- ja kartanlukutaito. Eli vapauden tunne. Kvalöya on saari, johon hyväkuntoinen ei voi uupua (huom. sää). Maisemat mahtavia niille, jotka ovat Suomen lappiin jo tottuneet.
      Miinukset:
      Pitkä matkustus. Kaksi täyttä ajopäivää autolla tai yksi täysi matkustuspäivä lentäen. Sääennusteen nopea päivittyminen. Jos sää on huono -vesisade, myrsky,sumu- vaaditaan silloin kova suunnistus ja vaelluskokemus Ollakseen turvallista.

      Itse asun täällä Finnmarkissa ja olen ympärivuotisesti tehnyt muutaman päivän vaelluksia. Silti käyn joskus Suomen erämaalapissa vaihtelun vuoksi.

      Ehkä tärkeintä: Hyvä suunnistustaito ja kartanlukutarkkuus. Hyvä kartta. ja kriisitilanteissa PÄÄ KYLMÄNÄ.

      Ei kun matkaan.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Isojärven kansallispuisto olisi omasta mielestä hyvä vaikka ihan ummikollekin. Koko reitin kävelee hyvin 3 päivään, jopa 2 päivään suht helposti. Mukaan ottaisin kuoritakki, sadehousut tai -kiltti, keitin ja kattila, teltta, makuualusta, makuupussi, untuvatakki, nukkumavaatteet, yhdet varasukat,ea-laukku, vesipullo, tulentekovehkeet, puukko, vedensuodatin sekä ruokaa ja naposteltavaa sopivasti. Niilläpä pärjää hienosti, vähemmälläkin tulisi toki toimeen. Isojärvi aloittelijallekin todella helppo, selkeät polut ym. Jos pohjoisemmaksi suuntaisin niin ehdottomasti UKK-puisto ja esim Kiilopää-Suomunruoktu-Rautulampi-Kiilopää. Siinä olisi parin yön lenkki ja maisemat kohdallaan. Pohjoiseen jos menet niin enemmän ehkä lämmintä vaatetta(ts. Pitkät kalsarit ja joku lämmin paita lisänä)

    • Anonyymi

      Hyväkuntoinen ja hyvät kengät niin riittää, että kävelee muiden tallaamaa polkua ja mieluusti muiden perässä sen päivän tai kaksi. Ja jos ottaa vielä mukaan rinkan, halpisteltan ja jonkinlaisen makuupussin niin on jo maalissa. Juomapullo mukaan, kilo makkaraa ja paljon viinaksia niin olet melkein maalissa. Muista selfiet.

    • Anonyymi

      Keski suomessa on erämaisia alueita mm Salamajärvi ja sen ympäristö. Jos haluat lappiin, muuttuu valikoima jo monipuolisemmaksi. Suosittelisin alkuun Lapissa merkittyjä reittejä. Sevetti-pulmanki , KALDOAIVIN erämaassa voisi olla hyvä

    • Anonyymi

      Evon reitistö voisi toimia aloittelijalle aivan hyvin. Ei ole kovin erämainen, mutta tarpeeksi hyvä. Myös Helvetinjärven kansallispuisto on hyvä. Merkittyjä reittejä. Yöpymistuvat kuitenkin puuttuu eli majoite mukaan.

    • Anonyymi

      Reitti Kiilopää - Suomunruoktu - Luirojärvi (sauna) - Lankojärvi .- Kiilopää sopisi vallan mainiosti neljän päivän reissuksi. Suunnistustaitoa tarttis olla.

    • Anonyymi

      Karhunkierros ihan aloittelijalle on sopiva. Ei joudu pulaan. Hyväkuntoisena voi mennä yhteen mittaan koko kierroksen tai yöpyä 1-5 yötä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe